דלק קבוצה

משקיע88

Well-known member
הניתוח הנוכחי כולל אינפורמציה על התכלות עתודות הנפט של איתקה. הוא מציין תחזית של 5 שנות הפקה בממוצע, בהכנסה נקייה של 500M$ בשנה. עלות הנטישה מוערכת ב 1.3 מיליארד $. מכאן נובעת הערכת שוויה של איתקה סביב מיליארד $. וולס נקב בשווי גבוה יותר, סביב 2 מיליארד $. מה שיכריע במחלוקת הוא כמובן השוק.
אם איתקה תנפיק לפי 2 מיליארד אי אפשר יהיה להכחיש את גישת וולס. אם לא תצליח להנפיק או שתנפיק בשווי נמוך - זה מה שיקבע. אבל כולם מסכימים שמצב מחזיקי האג"ח השתפר. גילוי נאות: מחזיק באג"ח לא', לא מחזיק במניות קבוצת דלק.

בורסה 2008

Well-known member
לא רק עידן וולס העריך, גם הערכת שווי חיצונית במחירי נפט נמוכים בהרבה מהיום דיברה על 1.9B$. לדעתי אתה נותן יותר מדי קרדיט לכותב שעשה איזו עבודה מיוחדת. הוא מציין ליד שווי איתקה "שווי בספרים".

באג"חים גם אני מחזיק עוד משיא המשבר. מבחינתי הם כבר לא עניין בכלל. השאלה היא רק כמה מהר הם יגיעו לאיזור הפארי.

dw

Well-known member
מנהל
לא רק עידן וולס העריך, גם הערכת שווי חיצונית במחירי נפט נמוכים בהרבה מהיום דיברה על 1.9B$. לדעתי אתה נותן יותר מדי קרדיט לכותב שעשה איזו עבודה מיוחדת. הוא מציין ליד שווי איתקה "שווי בספרים".

באג"חים גם אני מחזיק עוד משיא המשבר. מבחינתי הם כבר לא עניין בכלל. השאלה היא רק כמה מהר הם יגיעו לאיזור הפארי.
ושיגיעו לפארי? אז מה? נמכור? למה בעצם?
כואב לנו לשבת על 5% שנתי?

את אגח ביקום מכרתי כשהגיע ל 3% אני חושב, וגם זה לא בהתלהבות יתירה, אבל ב 5%?
אם וכאשר אגחי דלק יקבלו דירוג השקעה יכאב לנו להדוף את הסתערות כל תעודות הסל וקרנות הנאמנות בארץ על הסחורה שלנו? :LOL:

בורסה 2008

Well-known member
DW- חלילה. רק אומר שאין כבר יותר מדי מה לדון בהן. צריך לחכות ולצפות בהן עולות להן לאיטן. כל אחד ישחרר את אחזקתו לפי ראות עיניו. אני מחזיק ב-לא ו-יט משיא המשבר והן הפכו לאחזקות משמעותיות מאד בתיק עם הזמן בשל עליית האג"חים. משאיר אותן בינתיים כעוגן למקרה של ירידות חדות. אני חושב על זה כמעין הגנה לתיק עם תשואה לא רעה במקרה שהשוק לא ייפול.

למשקיע- לנסות לתת הערכת שווי ולקחת שווי של איתקה בספרים מתקופה שלא רלוונטית בכלום לתקופה הנוכחית זו רשלנות מקצועית(במקרה שאתה לא רוצה לייחס שום קונספירציה). יש לך הערכת שווי חיצונית מלפני חצי שנה בערך(שגם היא אגב מתבססת על מחירי נפט נמוכים בהרבה). מה הבעיה לקחת משהו שקרוב יותר לשם? מה זו ההקטנת ראש הזאת? לא יודע מה יותר גרוע, אם הוא עשה זאת בכוונה או לא בכוונה.
שאלה- מציעים לך היום מניות באיתקה תמורת 1B$, אתה קונה? 1.5B$?

משקיע88

Well-known member
DW- חלילה. רק אומר שאין כבר יותר מדי מה לדון בהן. צריך לחכות ולצפות בהן עולות להן לאיטן. כל אחד ישחרר את אחזקתו לפי ראות עיניו. אני מחזיק ב-לא ו-יט משיא המשבר והן הפכו לאחזקות משמעותיות מאד בתיק עם הזמן בשל עליית האג"חים. משאיר אותן בינתיים כעוגן למקרה של ירידות חדות. אני חושב על זה כמעין הגנה לתיק עם תשואה לא רעה במקרה שהשוק לא ייפול.

למשקיע- לנסות לתת הערכת שווי ולקחת שווי של איתקה בספרים מתקופה שלא רלוונטית בכלום לתקופה הנוכחית זו רשלנות מקצועית(במקרה שאתה לא רוצה לייחס שום קונספירציה). יש לך הערכת שווי חיצונית מלפני חצי שנה בערך(שגם היא אגב מתבססת על מחירי נפט נמוכים בהרבה). מה הבעיה לקחת משהו שקרוב יותר לשם? מה זו ההקטנת ראש הזאת? לא יודע מה יותר גרוע, אם הוא עשה זאת בכוונה או לא בכוונה.
שאלה- מציעים לך היום מניות באיתקה תמורת 1B$, אתה קונה? 1.5B$?
ההמלצות שמתפרסמות בתקשורת הן מסוג sell side. אין כאן הערכת שווי קפדנית (הערכת שווי מיועדת לקוני או מוכרי שליטה, או כמות גדולה של מניות, ולחלופין לנותני אשראי). להבדיל מאנליזה buy side, שנכתבת למטרות פנימיות של בתי ההשקעות לצורך ניהול הנכסים, אנליזות sell side מטרתן העיקרית לעודד פעילות של הציבור הרחב במניות המסוקרות, כדי להעצים את ההכנסות מעמלות על ניירות ערך של חברי הבורסה הקשורים. כך רצוי להתייחס לזה, ואין מקום לדיונים מעמיקים לגוף העבודה.
ראי לציין שסוג הפרסומים הזה אכן משיג את מטרתו, ומלווה כמעט תמיד בגידול משמעותי במחזורי המסחר. אגב, לשאלה אם הייתי קונה איתקה במיליארד התשובה היא כן, בהתקיים שני תנאים: החברה נסחרת בבורסה, ושוויה שם גבוה בהרבה ממחיר הקניה שמוצע לי...

בורסה 2008

Well-known member
תשמע, אני לא מכיר מבפנים את כל הרעות החולות של הגופים המוסדיים בארץ. זה מן הסתם לא המטרה הגלויה בפרסום כאלה כתבות, אלא כשירות לציבור ואולי שיווק של בית ההשקעות. אני רק אומר שזאת בושה לאותו גוף, בושה ל"איש המקצוע" והכי בושה לעיתון הכלכלי שנותן במה לכתבה כזאת מופרכת שבהכרח תעשה יותר נזק מתולעת לקוראים שלו.

ושיגיעו לפארי? אז מה? נמכור? למה בעצם?
כואב לנו לשבת על 5% שנתי?

את אגח ביקום מכרתי כשהגיע ל 3% אני חושב, וגם זה לא בהתלהבות יתירה, אבל ב 5%?
אם וכאשר אגחי דלק יקבלו דירוג השקעה יכאב לנו להדוף את הסתערות כל תעודות הסל וקרנות הנאמנות בארץ על הסחורה שלנו? :LOL:
אגב ביקום. הייתי מוכר, רק שאין כלום לקנות-(((

משקיע88

Well-known member
הערכת שווי של חברת החזקות על בסיס NAV איננה מדע מדויק. נהוג להעריך נכסים על בסיס מחיר שוק או שווי בספרים כשאין מחיר שוק. לצורך המלצות נהוג להניח דיסקאונט לחברות החזקה, 15-20%. הגישה אמורה להיות שמרנית, ואינני מייחס לאיביאי או ללאומי קונספירציה כלשהי.
מה שיפה בשוק ההון שהוא מבוסס על מחלוקת בין הקונים והמוכרים. רק העתיד יקבע מי צדק. לגבי האגחים, הספקתי כבר לצאת מכל ההחזקה, והחלטתי לחזור במחיר גבוה יותר שכן נראה לי שהסיכונים ירדו. חברות שעוסקות בהפקת דלקים פוסיליים חשופות לגישה רגולטורית מחמירה ולסיכון ממשי של תביעות. בדומה, לפני כמה שנים חששתי מתחום הפארמה ואכן הוא סובל מבעיות דומות.

בורסה 2008

Well-known member
אגב, אף אחד לא גילה את אמריקה פה בעלויות הנטישה. עלויות הנטישה בדוח עתודות האחרון ממרץ הצביעו על 1.4B$ ותזרים מהוון של P2 לפי היוון ב-10% של 2.9B$. זה כמובן כולל גם את הוצאות הנטישה. את הניתוח העלוב הזה שקיבל כותרת ראשית בביזפורטל אני יכול ללמד את בני בן ה-3 לעשות. פשוט בושה של רמה.

בורסה 2008

Well-known member
וגם, אפשר לצפות ליותר. אני ראיתי לא פעם ולא פעמיים גם ניתוחים והערכות שווי ברמה גבוהה מאד באתרים כלכליים גדולים(יש לציין שבעיקר בכלכליסט). לא צריך לקבל כגזירה משמיים את ההתנהגות המושחתת הזאת של כל הצדדים.

משקיע88

Well-known member
וגם, אפשר לצפות ליותר. אני ראיתי לא פעם ולא פעמיים גם ניתוחים והערכות שווי ברמה גבוהה מאד באתרים כלכליים גדולים(יש לציין שבעיקר בכלכליסט). לא צריך לקבל כגזירה משמיים את ההתנהגות המושחתת הזאת של כל הצדדים.
לגבי דוחות העתודות, העבר מלמד שאין להם אמינות כלשהי. לגבי שימוש ב p1 ולא p2 - עניין של שמרנות. מסכים לחלוטין שזה דו"ח עלוב. לגבי דוחות רציניים בעיתונות, יש כאלה לפעמים. חלק נובעים מדליפת דוחות buy side, חלק מתפרסמים באיחור אחרי שהלקוח המשלם ביצע את הפעולות המתחייבות, וחלק מקורם באנליסטים פרטיים שיש בהם רציניים ויסודיים.

בורסה 2008

Well-known member
היית פעם צד להתקשרויות כאלה(בין גופים מוסדיים/אנליסטים לעיתונות) או שאתה מנחש?

בורסה 2008

Well-known member
אז מהיכרותך עם הגופים הנ"ל , מאחורי כל פרסום בתקשורת עומד אינטרס שבסיסו הוא לדפוק את המשקיעים הקטנים(או הגברת פעולות מסחר על ידי אנליזה סוג ז' או אנליזה ברמה גבוהה אך שמתפרסמת לאחר שהוגשה כבר למישהו אחר). אם כך, איפה הצד של התקשורת פה? אני דווקא נוטה להאמין שיש גם תקשורת עם טיפה יושרה. את עיקר הכתבות הבזויות אני רואה בביזפורטל. בכלכליסט למשל אני פוגש הרבה יותר כתבות שנראות אובייקטיביות לפחות בעין בלתי מזויינת.

משקיע88

Well-known member
כתבתי כבר שאינני מאמין בקונספירציות נוסח "לדפוק את המשקיע הקטן". המטרה של גוף מסחרי היא להרוויח כסף. קוקה קולה איננה מוכרת משקאות מזיקים לבריאות כדי לגרום לצרכן הקטן לחלות. חברות הסיגריות ממש אינן מעוניינות לגרום ללקוחות למות. עדיף שיחיו לאורך זמן ויעשנו הרבה. התקשורת הכתובה וברשת מתפרנסת מפרסום, ולכן היא מעוניינת בחשיפה גדולה ככל האפשר, אחרת לא תעניין מפרסמים. אם עיתון מפרסם קרנות נאמנות ושאר מוצרים פיננסיים הוא רוצה למשוך אליו קוראים רלוונטיים. בצורה דומה עיתון מפרסם תוכן בהתאמה לצורכי המממנים שלו - רוכשי הפרסומות. מניסיוני, ניתן אכן למצוא כתבות אובייקטיביות בעיקר אם הכותב עיתונאי שכיר או פרילנסר. מי שמצפה שמחקר של בית השקעות או בנק יהיה אובייקטיבי - תמים. לצורך מה הבנקים המסחריים נותנים ללקוחותיהם שירותי ייעוץ ניירות ערך בחינם? ברור שהם מעוניינים לקבל עמלות הפצה מקרנות וקופות גמל ועמלות שונות ממסחר בניירות ערך. הרגולטורים חושבים שזה ייעוץ אובייקטיבי, אני חלוק עמהם. לדעתך מוכרת בגדים בחנות נותנת ללקוחה שלה ייעוץ אובייקטיבי בבחירת הבגד? "זה מתאים לך בול!!!"

בורסה 2008

Well-known member
לא דייקתי. לא המטרה היא לדפוק את המשקיע הקטן. המטרה היא האינטרסים של הגוף המפרסם, כשעל הדרך זה בא על חשבון המשקיע הקטן. מבחינתי יש כאן הולכת שולל במודע של אנשים תמימים. ראיתי באתר אחר שהתלוננו על כך גם לרשות לניירות ערך. זו נוכלות לשמה לדעתי הצנועה ומהזן הנחות ביותר. אפשר למקסם רווחים גם בצורה מוסרית יותר.

משקיע88

Well-known member
אני חושב שיש צדק במה שאתה אומר. אבל לצערנו זו תופעה עולמית, שקשורה לא רק לגופי תקשורת אלא בעיקר לרשת האינטרנטית, ובתוכה גם רוב אמצעי התקשורת. תכנס לאתר REDDIT ותוכל לקרוא את כל סוגי האנליזות החל מהזויות לחלוטין ועד מקצועיות. תכנס ל SEEKING ALPHA שנחשב אתר מקצועי. יש שם אנליזות רבות שמטרתן לעניות דעתי הרצת מניות. רגולציה איננה יכולה לטפל בדברים כאלה. המשקיעים העצמאיים צריכים להיזהר מפרסומים, ולדעתי זה לא ממש יעזור.
אגב, קבוצת דלק ממשיכה להכות בברזל החם:

בורסה 2008

Well-known member
מעניין שממשיכים לגייס כסף, כי לכאורה לא צריך. או שיש ממש בעיות עם הנפקת איתקה, או שרוצים בכל זאת לנסות לשמור אותה בשלמותה, או שיש תכניות אחרות שלא ידועות לנו(דובר על כניסה לאנרגיה מתחדשת....).

בורסה 2008

Well-known member
לא קונה את הקלישאה. אם הכל היה בסדר והנפקת איתקה עוד רגע קורית לפי התכניות, תוך כמה חודשים יוכלו להוריד כמה אחוזי ריבית בגיוס.

למעלה