דלית

• פותח הנושא ailaq
  • פורסם בתאריך

simplex

New member
דווקא תפוז קיבלו החלטה חכמה לדעתי

יש פורומים שבהם אפשר לשלוח הודעות ללא רישום (האמת היא שבזמן האחרון אני לא רואה כאלו, אז אולי ביטלו, אבל אני מאמין שלא). מצד שני, ניתן להרשם עם ניק משלך. זה פתרון טוב. לא חייבים להרשם, אבל מי שרוצה לשריין ניק או יותר לעצמו, יכול.

e-magine

New member
העניין הזה אפשרי ברוב הפורומים

והוא נתון לשיקול דעתו של המנהל. אני יודע שכגולש לפעמים אני מזדמן לכל מיני אתרים ואני לא מגיב בפורומים כי מבקשים רישום ואין לי חשק לכל ההליך הזה. מצד שני במקומות בהם אני רואה את עצי כקבוע אני רוצה שיהיה לי גם ניק קבוע. אני רשמתי בכמה פורטלים גם אם אני לא כותב בהם. כמנהל, אני לא מתלהב מעניין הכתיבה של משתמשים לא רשומים כי לפעמים גם עם הרשומים יש יותר מידי בלגן, אבל זה עניין של טעם אישי. אילמלא עניין הספאם, ניתן היה לאפשר למי שרוצה, הזדהות בעזרת כתובת דוא"ל. זאת אגב עדיין דרך הזדהות לא ראה באימייל, כאשר המרכיב העיקרי הוא שם המתחם ממנו שולחים. (למרות שאני מבין שקל לזייף, אך כל דבר ניתן לזייף, גם תעודת זהות של משרד הפנים ואולי גם זהוי בתביעת אצבע או כד'.)

ailag

New member
זה לא נכון אצל כולם

ראית פה שכשאימג'ין חשב ש ailaq מתחזה אליי הוא ניסח את תגובתו בצורה שונה משהיה מנסח תגובה אליי. בקשר לסעיף ב בהודעה מאוחרת יותר, עובדה שאף אחד לא שאל אותי פה אם ailaq היא אני, אנשים לא במיוחד שמו לב - הם הניחו שמה ש ailaq אומרת זה מה ש ailag אומרת. והניק ailag מייצג את הישות האינטרנטית שלי - כלומר, אם ailag נחמדה אז אנשים יגידו לה שלום בפורומים שלה, אם לא אז הם יזהרו שלא תציק להם. זה גם משליך על החיים האמיתיים, במקרה כמו שלי בו מי שרוצה יודע מי אני גם אם אני לא רוצה שידע.

כל הסיפור ארך כשעה.

זה שאף אחד לא שאל אותך כלום - זה משום שאף אחד חוץ מ- e-magine לא היה כאן בזמן אמת, אלא ראינו את כל ההודעות אחרי שכבר אמרת שזו את.

e-magine

New member
בורוכב,שהוא "אוקספורד"

הצליח להרגיז את פדן שהיה מנהל הפורום ושם המשתמש שלו היה מלך הארפדים. מנהל הפורום השתמש בשיטה פסולה כדי לנקום, השיטה שלו היתה להתחזות לאוקספורד ולכתוב בשמו של אוקספורד הודעות שהיו מיועדות לעורר כלפי אוקספורד אוינות מצד הגולשים. אוקספורד פנה למלך הארפדים וביקשו למחוק את הודעות ההתחזות האלה ומלך הארפדים לא עשה כן. ההודעות המתחזות היו באותו מקרה, לשון הרע. ועל כך נמצא פדן חייב בדין וחוייב לפצות את בורוכוב. אילו היתה ההתחזות נייטרלית ולא לשון הרע, לא היה פדן מחוייב בדין. כלומר, ההתחזות כשלעצמה, איננה לשון הרע. באשר לאאוטינג, בית המשפט באותו מקרה קבע שאאוטינג איננו מהווה פגיעה בפרטיות לפי חוק וכי מעשה האאוטינג הוא לא רק חוקי אלא גם רצוי, שכן כל אדם העושה שימוש לרעה באנונימיות, צריך לדעת שזהותו עלולה להיחשף, דבר המשמש הרתעה נגדו. דיון ארוך על הנושא, כאן. ובאשר לביקורת שלי על ההודעה שלך, היא אכן היתה חריפה מידי ואינה קשורה בהכרח לעניינים של הפורום הזה, ועל כך אני מתנצל. ולשאלתך הראשונה: איש לא הבטיח לי דבר. כעיקרון, כל הודעה בפורום עלולה להיות התחזות, בין ע"י יצירת שם משתמש דומה עד כדי הטעיה ובין ע"י גניבת סיסמא. בוא נגיד שאני לא יודע גם עכשיו מי זאת ailaq מי זאת ailag, מה שאני כן יודע שהשרשור הזה אותו ראיתי במקרה בהתהוותו מההודעה הראשונה, התחיל להיראות אז לא כדיון תאורטי על התחזויות, אלא כאיזשו מהלך שאולי מיועד לפגוע במי מגולשי הפורום והדבר, מסיבה בלתי רציונלית, הפריע לי. יש לי איזו השקפה מוזרה שאומרת שחובה עליי להשגיח שאנשים שנמצאים בפורום ובעיקר הקבועים, אני צריך להשתדל למנוע מהם פגיעות מיותרות.

למעלה