דלית

• פותח הנושא ailaq
  • פורסם בתאריך

ailaq

New member
דלית../images/Emo27.gif

אני לא יכולה להגיב בפורום משוב אז אני אגיב פה: אמרת בשרשור הזה שאי אפשר להתחזות בעזרת ניקים לגולשים אחרים - למה החלפת O ב o או ב 0 בניק זו לא התחזות? ובמקרה הישן של אוקספורד זו לא היתה התחזות?

התחזות - שימוש בזהות שאולה

כאן יש שימוש בזהות דומה, לא בזהות שאולה. העליתי באותו דיון עקר גם הצעה קונקרטית כיצד לעזור לאלו שמייחסים יותר חשיבות לכותב מאשר לתוכן הדברים (אישית, אגב, אני מעדיף פורום ללא הרשמה. היכולת לשנות ניק כחלק אינטגרלי מהודעה, לא תסולא בפז). אין לי מושג מהו המקרה הישן של אוקספורד. אני יודע שהיה מקרה שהגיע למשפט, בו השופט נתן לגיטימציה לאאוטינג. אני מניח שהלמו מתאר את המקרה טוב יותר. האם לזה הכוונה? כמה חיים כהן קיימים במדינה? האם כל פעם שאדם בשם חיים כהן אומר משהו ברדיו או בטלויזיה, או כותב משהו בעיתון, הוא מתחזה לכל חיים כהן אחר? אני לא מקבל את הטיעון, בייחוד כשמדובר במערכת בעלת הרשמה מנדטורית ובפירוש לא מדובר על גניבת זהות.

e-magine

New member
לא יודע מה פרטי המקרה

שעומד בבסיס הדיון שלכם, בכל מקרה, העיניי התחזות וירטואלית מתרחשת כאשר מישהו רושם שם משתמש מאד דומה לקיים ואולי גם מעתיק את תוכן הכרטיס האישי, אם למשל אני אצליך לרשום שם גמו דלית-delete או ד ל י ת - delete או אני אשתמש בניקוד או באותיות מספות אחרות כמו אומלטאוט כדי שזה יראה דומה, זאת תהיה בעיניי התחזות וירטואלית. אבל אם אקח לי שם משתמש כמו אריאל שרון ואתחיל לרשום כאן, אני מתאר לעצמי שאף בר דעת לא יחשוב שראש הממשלה רושם כאן. לטעון שזאת התחזות זה בארך כמו לטעון שיצפאן או טוביה צפיר מתחזים.

ailaq

New member
לפעמים זהות דומה = זהות שאולה.

מי מבטיח לך שאכן אותה גליה שאתה מכיר כותבת מאחורי הניק הנוכחי? אני יכולה עכשיו להגיד מה שאני רוצה בשם אותה גליה שהיא מנהלת פורום קומיקס, שמשתתפת בפורום הנוכחי - זו לא התחזות? במקרה של אוקספורד (נדמה לי שזה היה בוואלה) הוא הציק לפורום או משהו כזה וכן, עשו שם אאוטינג ובית המשפט לא התרגש מזה. מה שכן קרה, שמנהל הפורום נכנס בניק "אוקסופורד" וכתב התנצלות בשמו. על זה הוא זכה בתביעה. אם זכרתי נכון..

e-magine

New member
א. את יכולה להגיד מה שאת רוצה

אבל זה לא בשם גליה, כי הדימיון בין הניקים קלוש. נכון, מישהו שלא מכיר את הכתיבה של גליה ולא ממש מעניין אותו, יכול לטעות. אבל כבר ראיתי גולשים שמבלבלים את פלוני עם אלמוני למרות שהניקים בכלל לא דומים. טעטועי זיכרון. ב. ברור שאת מכירה את סוגיית אוקספורד, או ליתר דיוק "בורוכוב נ' פדן, באופן קלוש, אם בכלל, אז תועילי בטובך לחסוך מאיתנו את הפרשנות שלך לנושא כל עוד את לא עושה עמו היכרות.

ailaq

New member
אממ

"מישהו שלא מכיר את הכתיבה של גליה יכול לטעות"? אבל זו באמת הכתיבה של גליה, ואתה לא זיהית. סימן שהניק לפעמים משפיע על הכתיבה יותר מהסגנון.. מה שמקל על זייפנים, במיוחד כאלו שקראו קצת הודעות ויודעים לחקות את הסגנון של מי שהם רוצים לזייף את ההודעות שלו. וההיכרות שלי עם המקרה הוא שקראתי (חלק ברפרוף חלק קצת פחות) את הפס"ד ושמעתי קצת על המקרה גם מאנשים אחרים. אני יודעת את העובדות שהעלו שם. מה מתוך מה שכתבתי לא נכון?

א אחד לא מבטיח לי, אבל מצד שני

מה אכפת לי? מה שמעניין אותי זה לזהות פגמים בהליך החשיבה ומבנה הטיעון שלי. מה אכפת לי תחת איזו זהות מתווכחים איתי? לא גליה כותבת כרגע? אז מה? אני באמת לא מבין מה החשיבות מי כתב זאת, כל עוד לא מדובר בקשר רגשי.

ailag

New member
לא הבנתי כ"כ..

השתמשתי בניק אחר בשרשור כדי להראות כמה קל למישהו להכריז שהוא ailag (ויש לי ניקים שיותר דומים ל "ailag" , שרשמתי כדי שאחרים לא ישתמשו בהם) אם מישהו יעלה באחד מהם ויציג את עצמו כ ailag אנשים יאמינו - אז אותו אחד יוכל להשפיע על המוניטין שלי ברשת ככה. זה גם ישפיע עליי בחיים האמיתיים, כי זו לא בעיה לקשר בין הניק שלי לזהות האמיתית שלי. איך זה לא התחזות? מה זו התחזות אם כך? בנוגע לדוגמת חיים כהן, זו דוגמה בה די ברור לאנשים שתהיה בה כפילות של שמות. אבל למשל כששרון שדה מהמעבדה באלקטרוניקה לא היה אותו שרון שדה שאני מכירה מהפקולטה זה כן בלבל נורא, ולא, לא ציפיתי לכך שהם לא יהיו אותו אדם. בהתחלה התחלתי לדבר עם אחד כאילו היה השני, והיה אפשר להשתמש בשם הכפול בצורה רעה. ועוד באינטרנט אתה בוחר את השם שלך..

אם לפרשן את דלית,

דלית אומר (זה מה שאני הבנתי מדבריו), שלא אכפת לו מי כתב הודעה זו או אחרת. מה שמעניין אותו זה מה ההודעה עשתה לו. הייתי אומרת שזה מאוד פוסט-מודרניסטי, אבל זה בטח בא מפילוסופיה מזרחית (מזרח אסיה). את מדברת על המוניטין של הכותב. אני מבינה מה את אומרת, אבל אני לא מבינה איך את חושבת שיכולה להיות לך שליטה על זה. אפשר לעקוף את כל הדרכים (שהוצעו במשוב) ליצירת ניק דומה. אפשר גם לפרוץ לכרטיס האישי. ובעיקר - אפשר לכתוב הודעות בשמך בכל מקום אחר ברשת. גם אם תירשמי בניק שלך בכל פורטל אפשרי - תמיד יהיו עוד מקומות בהם לא נרשמת. ו/או מקומות בהם נרשמת, אבל מישהו הצליח לעקוף את מערכת הרישום. לא יכולה להיות לך שום דרך להגן על הניק שלך. ואני חושבת, שהטוב ביותר הוא פשוט להרפות מהלחץ הזה. אגב, אני מדברת מתוך ניסיון. מישהו התחזה לי (בתפוז), ובמשך כשלושה חודשים כתב כל מיני הודעות מלאות הזיות מיניות מפורטות, תחת הניק שלי. לא עשיתי עם זה כלום, למרות שידעתי מי הגולש הזה.

בהתחשב בעובדה שאני זה הדבר היחיד

שאני יכול להיות בטוח לגבי קיומו, וגם זה רק בערבון מוגבל, איך יכול משהו חוץ ממה שההודעה "עשתה" לי להיות רלוונטי או בעל משמעות? לכזה פוסט מודרניזם התכוונת?

פחות או יותר.

זה לא כל כך עובד, כי אנשים רוצים להיות רלוונטיים ובעלי משמעות, ולא שרק הטקסטים שלהם יהיו כאלה. וקשה גם להתייחס לטקסט נטו, בלי לקרוא אותו עם דעה קדומה (טובה או רעה) לגבי הכותב.

כלומר אני לא "אנשים"? ידעתי...

תמיד יש לי דעה קדומה לגבי הכותב, אבל לטקסט אני מנסה להתייחס כמות שהוא. רק כיוון שאני מעריך אדם כלשהו, לא ימנע ממני להתווכח איתו. רק כיוון שאני בז לאדם אחר, לא ימנע ממני להסכים עם דעותיו. הדיון חשוב יות מהדיינים, או משהו בסגנון.

simplex

New member
אנשים גם מפתחים זהות רגשית עם

הניק שלהם. לכן אם מחמיאים ל"סימפלקס" אני מוחמא, ואם מעליבים אותו אני נעלב. מבחינתי simplex זה כינוי שלי. עכשיו אם מישהו יתחיל לכתוב למשל תחת השם Simplex דברים שמציגים את Simplex באור נלעג סביר להניח שאנשים ייחסו את זה אלי (אלא כאלו שירגישו שמדובר בהתחזות). כל זאת למרות שהכינוי שלי הוא simplex ולא Simplex. כנ"ל, זה עלול לקרות גם אם מישהו ישתמש בכינוי דלית - Delete כדי להציג אותך למשל באור נלעג. אם הוא מתוחכם, יהיו כאלו שיפלו בפח. עכשיו קשה להאמין שמישהו סתם כצירוף מקרים ירשום כינוי כל כך דומה לשלך. יש כינויים שזה יכול לקרות.

א. זה כבר קרא בפורומים שאינם

מחייבים רישום. זו אחת מהגדולות שלהם, כמו גם חסרון. כמו שיש יותר מחיים כהן אחד בחדר, יכול להיות יותר מדלית אחד. סו וואט? ב. אז הוא רושם דברים שאנשים מייחסים לניק שלי. אם הם מכירים אותי אישית, די קל למי שמעוניין לברר אם אלו דעותי או לא ע"י שיחה אישית איתי. אם אינם מכירים אותי אישית, מה זה משנה מה דעתם עלי? זה ישפיע על סיכויי לקבל עבודה טובה? להשיג זיון? להרויח בלוטו? אני כרגע בז לאדם בשם הונג שיא לו. מעולם לא דיברתי איתו או עליו. זה משנה לו?

e-magine

New member
מוניטין ודעות קדומות

קודם כל בוודאי שגם אם זה לא משפיע, זה יכול להשפיע, כי לפעמים יש כאלה שלא מכירים אותך אבל יכירו אותך אישית בזכות דברים שכתבת אולי בפורומים. אני מניח שזה לא יהיה סנסציה אם אטען שיש כאלה שהשיגו את הדברים שציינת בזכות הודעות בפורומים. להרוויח בלוטו, גם את זה אי אפשר לשלול ב 100%. ואם לא בלוטו, אז בדברים אחרים. אתה יכול להיות אדם עם יכולות ניבוי תוצאות בכדורגל ואתה יכול להיות מישהו שנותן ניתוחים מדהימים ותחזיות טובות על שוק ההון. הדברים האלה מכוסים בפורומים. אאל"ט יש בתפוז פורום פעיל להדהים שעוסק בווינר-טוטו שזה כמובן, הימורי ספורט חוקיים
אם תכתוב כמה הודעות שיצליחו, תזכה למוניטין וירטואליים בפורום הרלוונטי ויכול להיות שאנשים יתחילו לחפש את ההודעות של דלית ויפעלו לפי התחזיות שלו. בדברים האלה, מאד משנה מי אומר מה.

בוודאי שקיים מוניטין לניק

אבל כל עוד אני בוחר שלא לצאת מהארון, אין למוניטין הזה השפעה ישירה על האני בRL. המוניטין גם נבנה כמו מוניטין בRL - לאורך זמן ובעיקר בזכות התמדה ורצף של הודעות. אלא אם מישהו מחליט להתנכל לניק בכל מקום באינטרנט, ובמשך מספר שבועות לפחות, לא תהיה בד"כ השפעה מיוחדת על המוניטין. מול פסיכופתים המצב אכן קשה, אבל בינתיים לא ראיתי כאן הצעה קונקרטית להתמודדות עם זה. גליה, להבנתי, טענה נגד מצב בו מישהו מתחזה כבדרך אגב. שלפעמים כותב כך ולפעמים לא. לא מישהו שהפך את מטרת חייו להשחרת ניק מסוים ברבים.

יש השפעה על המוניטין בוירטואליה.

אם יש לך ניק קבוע ומוכר - יש לך מוניטין וירטואליים, יש לך מעין ביוגרפיה וירטואלית, ואתה רוצה שיתייחסו אלייך עפ"י מה שאתה כותב, ולא עפ"י מה שמישהו אחר כותב, בין אם זה בזדון ובין אם זה בתום לב. זה שאי אפשר למנוע שימוש של אחרים בניק שלך - זה משהו אחר. ואי אפשר למנוע.

simplex

New member
מסכים איתך ועם נוסעת שאין ממש פתרון

לבעיית ההתחזות. לפחות לא פתרון ג'נרי. למרות שלדעתי בעיית ההתחזות יכולה להיות קיימת גם בפורומים כמו של תפוז, לא הייתי רוצה פתרון כפי שהוצע בפורום משוב - לפיו רק אותיות אנגליות רישיות יתמכו. קח לדוגמא אדם בעל שם "דני כהן". יש המון כאלו בעולם. האם הם מתחזים אחד לשני? ככלל לא. השאלה של ההתחזות תמונה בכוונה של המתחזה ולא בשאלת הניק. אם יש כוונה ונסיון להתחזות השאלה האם הניקים זהים או רק דומים, שקולה לשאלה עד כמה זיוף של שטר כסף הוא מוצלח.

למעלה