הצעה פשוטה
קודם כל - כדאי לך לשנות גישה. זה לא שהם לא מבינים אותך, זו את שלא מבינה אותם. הם נולדו וגדלו בסין, את רק הגעת לשם. אני לא מנסה להטיף לך מוסר או משהו כזה, שלא תביני לא נכון. מנסיוני שלי - יש מקומות שבהם מבינים, עם הזמן (וזה ממש לא שבוע-שבועיים) - עד כמה אנחנו לא הבנו/לא מבינים לא ידענו/לא יודעים. בדרך כלל אלה המקומות המעניינים ביותר. אז כדאי לך לראות את זה כהרפתקה, כאתגר, כעניין, לא כמלחמת השרדות. דבר שני שלומדים עם הזמן ועם ההסתובבות במקומות רבים ושונים, הוא שבבסיס - כולנו בני אדם. עם המכנה המשותף הזה אפשר להסתדר (וזה בדוק) גם בלי שום שפה שהיא. אני מצאתי לפעמים (ולאו דווקא בסין - תתפלאי - גם באירופה ה"מתקדמת") שעדיף להשתמש בפנטומימה במקום לשבור שיניים בשפה בינלאומית שהמקומיים לא מכירים. בפנטומימה גם הבינו אותי (גם פה אפשר לפתח מיומנויות, גם אם לא מוכשרים לזה מלידה) ואפילו היה הרבה יותר נחמד משיחה רגילה. בני אדם, אולי לא כולם, שמחים בדרך כלל לעזור, ועוד יותר שמחים כשלעזרה שלהם יש משמעות. איפה הייתי? הטעות של נהג המונית יכולה לנבוע מאלף סיבות, ביניהן - היגוי לא נכון של שם המקום (אין כאן האשמה, הבהרתי את זה כבר), או - למשל - היחשבות של סירוב לקחת אותך כאי נימוס או גסות. תודי שזה כבר עולם אחר. יש מקומות שהודאה בכך שאתה לא יודע למה מתכוון הלקוח נחשב כגסות רוח. תאמיני לי - זה קצת יותר מעצבן כשזה קורה בטוקיו ועולה לך 180 דולר, סתם. אחרי קטע כזה - יוצאים מהבית עם פתק בשפה המקומית של כתובת היעד וכתובת המגורים. ואם הנהג לא יודע לקרוא (וגם זה קורה) - אז שואלים מישהו ברחוב וחוזרים על ההיגוי. מה קרה? תאמיני לי - הקטעים האלה עושים את היום להרבה יותר נחמד. לי היה קטע באיזו מדינה בסוף העולם, שניסיתי להגיע לאיזה מקום 'מרכזי' שבו היה שוק באותו יום. סתם - לקנות קצת ירקות לסלט. נסעו לשם עוד עשרות אנשים בכל יום שוק ובכל זאת - כששאלתי אנשים איזה אוטובוס נוסע לשם או איזה כיוון - אף אחד לא ידע. בסוף - הבנתי שההגייה שלי לא היתה נכונה. ולא שטעיתי - כל הדרך לשוק ראיתי שלטים לשם וכל מי שאני מכירה היה הוגה את השם כמו שאני חשבתי. מה לעשות? הם הוגים את זה אחרת. הקטע הזה מאד שיעשע אותי, האמת. גם בזמנו וגם בדיעבד. הטעות הכי גדולה שאפשר לעשות ממקרה כמו זה, למשל, היא לקבוע שהם לא מבינים. זה ממש לא הם. בטח לא מיליארד סינים. לדעתי - אפילו יותר מזה - הטעות הכי גדולה של המערב היא שנקודת המוצא שלו היא ש"אנחנו טובים יותר". טוב, אני לא אתפלסף על זה. רק אגיד שנקודת מוצא כזאת היא לדעתי עקב אכילס של החברה המערבית, כולל זו שלנו בישראל.. רק עוד דבר אחרון - גם ללמוד את השפה המקומית - הרבה יותר מעניין ויעיל דרך השוטטות ברחובות ושיחות עם מקומיים. לא שרע ללמוד שפה ספרותית בבית עם מורה מוסמך. רק כדאי גם להקשיב במונית, לשאול בשוק, להשתמש ב'שלום' היומיומי שלהם. הרבה יותר אמיתי, בכל אופן, ובטח שיהיה יותר יעיל. שיהיה בכיף, ש.