די.. נמאס לי!!!

liat129

New member
די.. נמאס לי!!!

אני לא מצליחה לתקשר עם הסינים! אני כבר כמה חודשים לומדת את השפה, וזה לא עוזר! אני לא מבינה אותם והם לא מבינים אותי! כל פעם שאני מחליטה לגלות קצת עצמאות ולצאת לטייל לבד בעיר הזאת, קורה לי איזה "אסון" קטן
היום האיש היה עסוק, ונורא רציתי לקנות כמה דברים, אז לקחתי את עצמי ונסעתי לקניות לבד. לאחר שמצאתי לי מונית וביררתי עם הנהג לפחות 3 פעמים שהוא יודע על מה אני מדברת (ותכף תבינו למה..) נסענו לנו ברחובות העמוסים. אחרי 30 דקות בערך אמר לי הנהג בסינית רהוטה כמובן, שהוא מתנצל אבל אין לו מושג איפה המקום ושהוא לא הבין אותי..
בקיצור, אחרי שעשיתי לו פרצופים של לא מרוצה וניסיתי שוב להגות את השם של המקום, הוא שם אותי בקניון אחר עם שם דומה, עמוס בסינים וכמובן שלא מצאתי את מה שחיפשתי. חזרתי הביתה עצבנית אש
, כי זה לא פעם ראשונה שזה קורה לי.. הם פשוט לא מבינים אותי!
מתי אני יצליח לצאת מהבית בלי לסחוב מילונים ופתקים?? אני מיואשת!

een ogenblik

New member
פתקים זה פרקטי

ידידים יודעי כתוב בסינית נדרשים מאד עבור נהגי מוניות. הם (הידידים) מכינים לך פתקים מראש עם שמות יעדים אפשריים, ואת מגישה את הפתק לנהג ללא כל בילבולי שכל. כך אנו הצלחנו לחזור כל פעם בשלום שיכורים למדי מפגישות עם חברים בסנטראל (על האי) לשאה-טין (בניו-טריטורי, כמעט מעבר להרי החושך). רק פתקים כתובים בסינית עוזרים להסביר את שם היעד הסיני, ובהונג קונג לחלק גדול מהיעדים יש בכלל גם שם אנגלי (אנו גרנו ב-Jubilee Garden, אבל נהגי מוניות הסתדרו עם הפתק הסיני הרבה יותר טוב).

Tokyo

New member
Welcome To The Club

איך שאני יכול להזדהות עם מצבך. גם אני סחבתי פתקים ורק מי שעובר תהליך של מחסום שפה יכול להבין על מה אניחנו מדברים(כמה קל לחיות באמריקה הא) אל תתאיישי, תלמדי את השפה זה לוקח זמן אבל זה משתלם אין לך מושג כמה. ברגע שאת כבר תתחילי לתקשר עם אנשים ותצליחי להבין אותם, כמו להזמין משהו במסעדה, ולהסתדר לבד בחיי היום יום, זה כמו להיוולד מחדש וההרגשה נפלאה. אז יישר כוח ולא להתייאש טוקיו

liat129

New member
מה גם בטוקיו

לא מדברים אנגלית?? חשבתי שביפן עם כל המערבים זה קל יותר.. או לפחות צרת רבים..

קשקה

New member
מערבים ביפן??../images/Emo2.gif

יפן,אין לה באמת איזו מדיניות הגירה... מערביים ביפןזה די נדיר יחסית לארצות אחרות..! בטוקיו עוד אפשר למצוא כל מני עובדי היי-טק ומני נציגויות זרות.לטייל שם מאוד יקר,ככה שתיירים מערביים נראו שם לאחרונה רק בתקופת המונדיאל וגם ככה התייחסו אליהם כמו אל איזה מטרד ועוד לפני שהם עברו את פקידי ההגירה בנמל תעופה הם כונו "חוליגאנים".אנשי היי טק יש אבל מעט מאוד.יפן נמצאת במיתון כבר עשר שנים ולא מצליחה לצאת ממנו,מה שלא עוזר לא לעובדים ולא להיי-טק.ובקשר לאנגלית-הו,הו...גם אם הם כבר יודעים איזו מילה או שתיים(וגם זה נדיר),לנסות להבין אותה עם המבטא שלהם זה לא פשוט...מנסיוני,4 חודשים בטוקיו,גם אני השתמשתי בפתקים,במפות,והכי הכי הרבה בפנטומימה-עובד בכל שפה.
קשקה

ליילה

New member
אז זהו... שגם באמריקה קורים דברים

טוב, זה לא שבאמת יש לנו פה בעיות הסתגלות, אבל סתם כאנקדוטה... נסענו לנו לטיול באזור אפ סטייט ניו יורק, שהוא אזור מאוד גדול, ומלא באגמים ואתרי נופש (וסקי... אבל אז עוד היה קיץ..) החלטנו בדרך לאיזה אגמים אנחנו רוצים להגיע ובינהם היה אגם שהוא כולו מוקף ביקבי בוטיק, וגם בדיוק באותו שבוע היה שם בזאר של אוכל בייתי של תושבי האזור, וטעימות יין ביקבים, מה יכול להיות יותר טוב מזה... שם האגם היה - keuka lake התחלנו ליסוע וכרגיל המפה עזרה רק עד שלב ומסיים, ואז כשהתחלנו לשאול בדרך את אנשי הטולים ובכלל אנשים מסביב איך מגיעים לקאוקה לייק או קאוקה לייק, כולם הסתכלו עלינו כאילו נפלנו מהירח וקבעו חד משמעית שאין דבר כזה באזור. כבר חשבנו שאנחנו מפגרים לגמרי, ואולי קראנו את המפה הפוך, ואולי בכלל הגענו לצד השני של העולם... והרי לפי הניווט שלנו זה אמור להיות בסביבה.. בסופו של דבר הוצאתי את המפה, ניגשתי לבחור המשועמם בטול, ובלי מילים הראיתי לו את המילה שכתובה על המפה... אה... הוא אמר.... קיוקה לייק. זה פה לא רחוק, והסביר לנו איך להגיע. שעה לא הצלחתי להרגע מהאמריקאים חסרי התושיה, שלא יכלו לחשוב שאולי אנחנו קצת מעוותים את השם (בכל זאת אנחנו זרים... דאאאא) ולנסות להבין על מה אנחנו מדברים. כך שגם באמריקה דברים כאלו יכולים לקרות (או שאולי רק לנו...
)

היית צריכה לשאול אותי... קל"ב

כל אגמי הfinger lakes בעלי שמות אינדיאנים מוזרים שהביטוי שלהם בכלל לא קשור לאיך שכותבים אותם. כשעבדתי בקורנינג היו לנו חדרי ישיבות ע"ש האגמים האלה בבניין אז למדתי איך אומרים אותם. Keuka=Kyooka Cayuga=Kyuga Seneca=Seneeka Skaneateles=Skey-ni-ti-la Canadaigua=Kanadi-goo-a מוזרים.

depechemode

New member
אמריקאים.. צרה

אויי מרב כמה שאני מזדהה איתך. אני בארהב, והאנגלית שלי בכלל לא רעה, נהפוך הוא אבל לפעמים יוצא שמשפטים נשמעים אולי טיפה שונה ממישהו מקומי אניווי.. אמריקאים חסרי תושיה לגמרי, הם לא מסוגלים לחשוב 2 שניות נוספות על אולי משהו נפל בין הכסאות (הרי הם שומעים מבטא), אני בכלל חושב שלא ממש בא להם להתעסק עם אנשים שלא מתקשרים איתם בדיוק כמו הם מצפים שתתקשרי איתם ודוגמא... תהיי נימוסית והכל יהיה נפלא, אבל ברגע שלא תעני\תשאלי בצורה שהם מצפים לה ... זה עלול להסתיים באסון או כמו שידידה שלי הייתה אומרת ... מוזרים האמריקאים האלה...

stardustit

New member
עוד דוגמא

בטקסס נהוג לתת בוונדי'ס חמאה באריזה אישית כאשר מזמינים תפוח אדמה אפוי. כאשר הייתי בניו יורק הלכתי לוונדי'ס והתפלאתי מדוע לא קיבלתי חמאה. ביקשתי מהמוכרת חמאה, butter, והיא אמרה שזה למעלה. קצת התפלאתי, אבל חשבתי טוב, שיטה חדשה. עליתי למעלה, וכלום, אין חמאה. שאלתי את מנקה השולחנות היכן החמאה, אמרו לי שלמעלה, והוא מצביע לכיוון השירותים ואומר ששם. תדהמתי גברה אבל בכל זאת התקרבתי לשם, ואין חמאה. אפילו נכנסתי לשירותים, חשבתי אולי מסיבה זו או אחרת שם מוחבאות החמאות... כמובן שלא היתה שם שום חמאה. יצאתי ושוב שאלתי היכן החמאה, לא ראיתי. והמנקה אומר אבל עכשיו היית שם. פתאום הבנתי שכולם קלטו את ה- butter שלי בתור bathroom, מה שלא מובן לי היות והמבטא שלי לא כל כך גרוע... בכל מקרה, מוסר השכל מהסיפור, בניו יורק אין בוונדי'ס חמאה, בגלל זה הניויורקים רזים והטקסנים שמנים.

ליילה

New member
אז אם אנחנו כבר בנושא...

לי קרה דבר דומה במקדונלדס.. לא זוכרת כבר איפה זה היה, אם אני זוכרת נכון באיזה סניף שכוח אל בזמן טיול שעשינו, כהרגלינו (הקלוקלים אני יודעת, אבל מה לעשות, טעים וזול...) עצרנו לארוחת צהריים במקדונלדס. מה לעשות ולי יש מנהג מגונה, אני אוהבת את הצ'יפס שלי עם מיונז, ולא עם קטשופ. אחרי ההזמנה (שהיא כבר סיפור בפני עצמו, כי הבחורה הצעירה והחמודה סבלה כנראה מבעיית שמיעה קשה, כי למרות שעמדנו ס"מ ספורים מהפרצוף שלה, היא צעקה עלינו כל הזמן את השאלות, וגם טרחה לחזור על כל מילה שאמרנו בצעקות איומות.) ביקשתי מיונז. לרגע שכחתי שאני באמריקה, ואמרתי מיונז כמו בעברית, כמו בבית. המילה אותה מילה רק הטעמים קצת שונים... היא לא הבינה מה אני רוצה... ניסיתי בשפת הסימנים להסביר לה מה אני רוצה, והיא הפנתה אותי כמובן לקטשופ (הרי לא יכול להיות שמישהו אוכל צ'יפס בלי קטשופ...) בסוף נחלץ היקר לעזרתי, ואמר לה - מאיו פליז. אה... היא נאנחה אנחת רווחה... בקיצור, טמבלים אבל נחמדים

stardustit

New member
ליילה, תראי את ההודעה שכתבתי לך

למטה בשרשור הוידאו והטלויזיה.

אותי פעם שאלה אמריקאית../images/Emo63.gif

מה זו השפה המוזרה שאני מלהג בה עם זוגתי. כשאמרתי לה שזה HEBREW, היא הסתכלה עלי בעיני עגל. "מה זה HEBREW?", היא שאלה אותי בקול צווחני (OFF TOPIC: שמתם לב לקולות הצווחניים של חלק מהאמריקאיות?) אמרתי לה שזו השפה שבה כתבו את ה"חלק הראשון" של הBIBLE. היא הסתכלה עלי בחוסר אמון: "REALLY?! I THOUGHT THE BIBLE WAS WRITTEN IN ENGLISH".

stardustit

New member
תפוס אותה לאיזו שיחה

ותסביר לה שג'יסוס JESUS בכלל קרא לעצמו ישוע, בכלל עולמה יתהפך.

ובהקשר הזה, מה שמעניין הוא

שדווקא המקסיקנים, שנחשבים עם בער (בטח בהשוואה לאמריקאים ה"נאורים"), לא רק שידעו באיזו מדינה בעולם מדברים עברית, אלא הם גם שמחו לציין בפני שהם יודעים שישראל נמצאת במזרח התיכון, ושהמצב הבטחוני שם לא נעים - ואני לא מדברת על עילית העם, אלא על אלה שעובדים במלון שבו היינו. אחדים מהם אפילו אמרו שהם מקווים, בבוא היום, לבקר בישראל ובמצרים (מה ששמעתי גם מהעוזרת שלי - מקסיקנית נוצרית אדוקה).

Doctor Evil

New member
אני לא יודע כמה מקסיקנים את מכירה..

אבל אני מכיר הרבה. לא רק שהם בכלל לא שמעו על שפה כזאת שנקראת hebrew, אין להם מושג קלוש על ישראל ועל המזרח התיכון. להלן חלק מהשאלות ששאלו אותי (בנוגע לישראל): "isn't that where Osama is?" "ohh.. yeah- it's near Pakistan, right?" "isn't that where Sadam is?" "you guys still ride camals?"

האמת? לא מכירה המון, ודווקא בגלל זה

הפתיע אותי לראות כמה מהם ידעו על ישראל (ואפילו על זה שישו נולד ונקבר שם). אגב, בעתון שחולק לאורחים במלון היו כל הזמן דיווחים על ישראל - וכולם היו ברוח די אוהדת לישראל. אולי משם הם שאבו את המידע שלהם.

Doctor Evil

New member
המקסיקנים פה

הם מאד בקטע של הנצרות, ובכל זאת אין להם מושג על ישראל. אני לא מבין, הם הולכים כל יום ראשון לכנסייה. מה הם עושים שם בכלל?... דרך אגב- איפה את גרה?

stardustit

New member
בעמק הסיליקון יש הרבה

מכסיקאים? חשבתי ששם יש בעיקר אסייתים, ושהמכסיקאים לא מיעוט גדול.

זה נורא תלוי באיזור

אבל בסך הכל רואים כאן לא מעט מקסיקנים. בכתה של הבת שלי יש בערך שליש מקסיקנים, חצי מלוכסנים, 3 ישראלים ועוד כמה הודים ואחרים. בסן חוזה, לדוגמא, ישנן שכונות שלמות שהן על טהרת המקסיקנים. ככה גם בסן פרנסיסקו. אגב, באיזור הספציפי שבו אני גרה כמעט ולא רואים אמריקאים לבנים. הם ממש בודדים, וככה גם האפרו-אמריקאים. רב התושבים כאן הם מהגרים ממזרח אסיה, ישראל, מקסיקו, הודו וכו'.

למעלה