די.. נמאס לי!!!

depechemode

New member
אני אשמח לקבל כל עצה

או מקום טוב לביקור בו כשאני בא לניו יורק לסופש :)

MicMik

New member
לנסוע לאורך זמן בקאר סרוויס בניו -

יורק, עד שאתה נהיה חבר של הנהג, כמה פשוט זה נשמע... כנראה שגייסתם הרבה כסף לסטארט אפ שלכם, כי אני חושב פעמיים אם לקחת מונית רגילה, או שעדיף לי להשתמש בסאבווי

Ho Oh

New member
ליאת, אכן מתסכל

אני בתחילת שהותי פה הכנתי כרטיסיות קטנות עם הכיתוב בסינית של המקומות שהייתי צריכה. אך גם כשהתחלתי ללמוד סינית גיליתי שכל אחד מהסינים הוגה את אותה מילה בצורה אחרתכיוון שבכל איזור בסין ההגיה שונה ומאחר ואני גרה בעיר של מהגרים נתקלתי בקשיים. החויה הראשונה שלי עם מונית גם הייתה לא נעימה כשביקשתי להגיע הבייתה ונלקחתי למקום אחר לגמי שנקרא באותו שם כמו מקום מגוריי רק נהגה אחרת. למזלי היה ברשותי פלאפון אז התקשרתי מייד לסיני דובר אנגלית מהעבודה שהסביר לנהג מונית לאן אני רוצה להגיע. לתדהמתי, אחרי 4 שנות שהות פה המקום שאני גרה בו נהייה יותר מערבי מאשר אני נהייתי סינית, אבל שוב זה בגלל אופי האיזור. החזיקי מעמד ובהצלחה בלימודי הסינית.

liat129

New member
טוב מעכשיו גם אני

מפנימה את שיטת הפתקים.. פשוט אחרי כמה חודשים שאני לומדת את השפה, חשבתי שכבר יכולים להבין אותי. סה"כ הרי אמרתי את השם במבטא שונה אבל זה אותה מילה.. זה נראה לי מוזר שלא יכולים להבין. אני מנסה לחשוב על עולה חדש שמגיע לארץ, אם הוא מדבר במבטא שונה עדיין אני אבין אותו גם אם זה "לא בדיוק בטון" שאני רגילה לשמוע, אבל לפי התגובות פה גם לאמריקאים יש בעיה כזו..
אז אני לא לבד.. תודה על העידוד.

לא בטוחה איך זה בסין

אבל אני יודעת שביפנית יש משמעות רבה לצורת ההגיה של המילים. לפי מה שהסבירו לי, אינטונציות שונות נותנות למילה משמעות שונה לגמרי. הסבירה לי את זה בחורה יפנית (אמא בבית הספר), שהתפלאה לשמוע אותנו הישראלים אומרים כל פעם את ה"היי" או ה"אהלן" באינטונציה שונה לגמרי (תלוי במצב הרוח הרגעי, מן הסתם), ותמיד כל האחרים הבינו בדיוק במה מדובר. שמא זה ככה גם בסינית?

liat129

New member
זה ככה גם בסינית..

יש פה 4 סוגי טונים לכל מילה ובאמת כל מילה בטון אחר זה עם משמעות שונה. אני כבר התרגלתי לחזור על כל מילה שלי ב 4 הטונים עד שמבינים מה אני אומרת, וגם ככה חזרתי על השם של המקום לנהג.. כמו שכבר ידוע, זה לא עזר לי הרבה
לפעמים זה משגע אותי שעד שהם לא ישמעו את המילה בדיוק בטון הנכון אז אין סיכוי שהם יבינו, אפילו לא מההקשר של המשפט. הרי גם בעברית יש מילים שנשמעות אותו דבר וניתן להבין אותם רק מההקשר של המשפט לא? מצד שני כמו שכבר אמרתי, גם האמריקאים לא מבינים מה שלא נאמר בדיוק במבטא שלהם, אז כנראה שרק הישראלים יוצאי דופן..

אני חושבת שאנחנו, הישראלים,

הרבה יותר open minded מאשר האמריקאים (בעצם אני בטוחה בזה
), וכנראה גם יותר מאשר הסינים. אנחנו הרבה יותר בנויים לקבל את השונה ואת הזר, ולא כולם חייבים להיות רובוטים מאותו פס ייצור שלנו. גם אם הם שייכים למספר אצווה אחר, אנחנו נעשה כל מאמץ להבין אותם ולסייע להם - כלל שלא מתקיים בצורה שווה בכל העולם.

liat129

New member
עבודה.. מה לעשות..

יש פה פרויקט והאיש אחראי עליו.

depechemode

New member
fried rise rocks

2 מליארד סינים ואני מי אני איפה אני... אני חושב על זה ואח"כ שוכח... ככה זה בחיים (;

למעלה