די.. נמאס לי!!!

stardustit

New member
מההודעה שלך שמתי לב למשהו

קצת מוזר. גם כאן המהגרים שאני נתקלת בהם באים מהמדינות אותן ציינת, וגם קצת ממזרח אירופה. מה עם מהגרים ממרכז ומערב אירופה? מישהו נתקל בהם בארה"ב? אני נתקלתי רק בהולנדי אחד שהיגר לארה"ב, וזהו.

בודדים מאד!!! ורובם בעצם

לא הגרו, אלא הגיעו ל-relocation לזמן קצוב. הכרתי כאן משפחה מנורבגיה, לדוגמא, והם מתכננים לחזור לשם בעוד כשנה. אני יודעת גם על בחור שבדי (אם כי גדל מגיל 10 בקנדה בכלל) שנשוי לבחורה סינית (שגדלה בארה"ב בערך מאותו גיל), ועל משפחה שהגרה לכאן מאוסטרליה. אבל בסך הכל המקרים האלה באמת בודדים. האם זה ככה גם באיזורים אחרים בארה"ב (אני מדברת על איזורים שהם איזורים מובהקים של זרים)? חבר'ה, מה קורה אצלכם בניו יורק, ניו ג'רסי, בוסטון, וושינגטון וכו'?

MicMik

New member
כאן התפוח והנה דיווח מיעוטים

המון ישראלים, לאטינים (מקסיקנים כלולים), קאריביים- או west Indies איך שהם קוראים לעצמם, אפריקנים, מזרח אירופאים, ערבים וסינים כמובן (פה אני כולל את כל המלוכסנים). עושה רושם שגם כאן המערב אירופאים באו רק לצורך לימודים.עבודה לזמן קצוב כנראה לא חסר להם כלום בעולם הישן והטוב.

ליילה

New member
בטח לא התכוונת לאזור שלנו

כששאלת את הניו יורקרים, אבל אנחנו בכל זאת ניויורק, אז אני אענה
אני חושבת שהאזור שלנו מייצג בעצם את רוב אמריקה האמיתית. זה לא הערים הגדולות האוניברסליות, זה לא מקומות ליד הגבול, זה לא אזורים ש"נכבשו" על ידי מהגרים מסוגים מסויימים - כאן חיים האמריקאים הבסיסיים, כמו שרואים בסרטים שבהם הגיבור נוסע ממקום חשוב אחד לאחר, ועוצר באיזה עיירה בדרך. כולם פה אמריקאים, כולם פה לבנים (אפילו שחורים אי אפשר למצוא פה באזור) כולם כמובן נוצרים, השאלה רק לאיזה מ 15 הכנסיות בכפר הם הולכים ביום ראשון... אלו אנשים שמעולם לא נסעו יותר משעה מרחק מהבית שלהם, ובעקרון לא ראו אף פעם עיר גדולה אמיתית, חיו את רוב חייהם בכפר שלהם, בו הם נולדו, גדלו , התחתנו, ומגדלים עכשיו את הילדים שלהם. אני בספק אם הם שמעו על המזרח התיכון, על סדאם חוסיין, או על עירק, אבל הם יכולים לתת לכם הרצאה על מזג האוויר לשבוע הקרוב, או על היבול שיהיה בקיץ לאור החורף הנוכחי. השבוע כשתדלקנו בתחנה ביוטיקה, שזו עיר שנמצאת בערך שעה מאיתנו, והיא הדבר היחיד שמזכיר קצת עיר באזור שלנו, כמעט נפלנו כשאחד המתדלקים שאל מאיפה אנחנו ואמרנו ישראל, והוא אמר - שמעתי שיש שם שלג עכשיו... לא האמנו ל משמע אוזנינו, אבל מיד הוא הרס את הרושם בזה שאמר שזה סוג של נס, כי בחיים הוא לא שמע על שלג במדבר.. ואיך הגמלים מסתדרים עם זה...

MicMik

New member
היית צריכה לשאול איך היחסים עם

האינדיאנים בימים אלו, הם הפסיקו לתקוף את המתיישבים? ואיזו כנסיה מועדפת עלייך? יש אצלכם גוספל לבן?

ליילה

New member
לא נעים לי להגיד

אבל גם אינדיאנים אין פה...
ולעניין הכנסיות יש פה כל דבר שרק תבקש, על כפר של 100 ומשהו אנשים יש 15 כנסיות. השאלה אם הם מצליחים לאסוף מניין בכלל ככה

ליילה

New member
לא נעים לי להגיד

אבל גם אינדיאנים אין פה...
ולעניין הכנסיות יש פה כל דבר שרק תבקש, על כפר של 100 ומשהו אנשים יש 15 כנסיות. השאלה אם הם מצליחים לאסוף מניין בכלל ככה

Doctor Evil

New member
חחחחחח

אז אני מהעמק האימפיריאלי (imperial valley). אני מבטיח לך שיש פה הרבה יותר מקסיקנים. אין לי מושג כמה יש בעיירה שלי, אבל בעיירה שנמצאת 10 דקות ממני, יש 99% מקסיקנים. ואצלי זה פחות או יותר אותו דבר. ואני בטוח שיש הבדל גדול בין אלה שגרים בעמק הסיליקון לבין אלה שפה... בסופי שבוע הם קופצים למשפחה במחיקו. אני עוד חשבתי שלמרוקאים יש הרבה דודים ודודות, את צריכה לראות איך זה אצל המקסיקנים.

stardustit

New member
ובכלל, נדמה שהאמריקאים חושבים

שהיהודים הם מעין גזע תנכי עתיק. אני ממוצא אשכנזי, וכשהיינו יום אחד חבורה של אמריקאית לבנה, הודי וסיני, היא אמרה שהיא הלבנה הבודדה בחבורה. קצת התפלאתי, אבל חשבתי שהיא צוחקת. אבל לפני כשבועיים היא לקחה אותי לספר שלה, נוצרי אדוק עם צלב גדול המעטר את המקום, ומראש אמרה לו שתביא איתה חברה יהודיה מישראל. בסוף התספורת הוא אמר שכשהיא אמרה לו שאני יהודיה מישראל הוא קצת נבהל שאולי לא יסתדר עם סוג השיער שלי שהוא בטח קשה מאוד, אבל הוא שמח לראות שיש לי שיער דק שהוא יודע לעבוד איתו, וכנראה מתישהו התערבב בי דם אירופאי... בקיצור, חברה, אנחנו זן עתיק יומין. ואם מעתה בטפסים שונים מבקשים מכם להגדיר את עצמכם, אל תסמנו caucasian, אלא אחר, יהודי...

caucasian זה גזע, יהדות זו דת

אני חושב שקצת בלבלת בין שני הדברים, יש יהודים שהם לא caucasian.

stardustit

New member
לא הבנת את הציניות

הם אלו אשר חושבים שהיהדות מהווה גזע נפרד.

stardustit

New member
עוד לא פסח וכבר אתה

מקשה קושיות? המשפט האחרון הוא תמצית האירוניה - אם הם רואים בנו גזע נפרד, אם הספר ציפה שיהיה לי שיער עבה וקשה משום שאני יהודיה מישראל, אם החברה טענה שהיא הלבנה היחידה בחבורה (וציינתי שאני אשכנזיה, ואוסיף שגם לבנבנה משהו), אז המסקנה היחידה היא שנציין שאנחנו גזע נפרד בכל הטפסים - הגזע היהודי.

ליילה

New member
אווו, על זה יש לי מלא סיפורים

כי באזור שכוח האל שלנו, האנשים עוד יותר בורים ולא רק שהם לא ראו ישראלי מימיהם, אני בספק אם הם ראו יהודי אי פעם. דוגמא טריה יחסית היה הדילר של הרכב שקנינו עכשיו (תודה... תודה..
) גם הוא התפלא על השפה המוזרה שאנחנו מדברים בה, וכשאמרנו לו שזו עברית, גם הוא לא ממש ידע מה זה, אז הסברנו לו שזו השפה שמדברים בישראל, כשהוא המשיך לבהות בנו בעיני עגל הסברנו לו שמדובר בשפה של העם היהודי. זה כמו גרמנית - הוא שאל בתמיהה הסברתי לו שזה אפילו לא דומה, והוא עדיין לא האמין, ושאל, רגע, אם נגיד גרמנים ישמעו אתכם, הם יבינו מה אתם מדברים הסברתי לו שלא, אז הוא שאל - אז לאיזה שפה זה כן דומה? אמרתי לו שלכלום. אבל את השוק האמיתי הוא קיבל כשחתמנו על המסמכים (בעברית כמובן) והוא שאל מה זה הדבר הזה, זה, הסברנו לו בסבלנות הכתב של העברית. אבל, אבל ... הוא המשיך מזועזע... זה מימין לשמאל!!!!! מה לעשות, ככה אנחנו כותבים... זה כבר היה יותר מדי בשבילו. וכל זה בלי להזכיר בכלל, שהם לא מסוגלים בשום צורה להגות את השם שלי, ואני שואלת, מה כל כך מסובך??? זה לא איזה עיצורים או תנועות שלא קיימים בשפה האנגלי???? שיברך אלוקים את אמריקה...

az ma

New member
אז איזה אפרופו "קטן" לגבי "בורותם"

של האמריקאים... (אמיתי, אך לא ציטוט...) קולין פאוול, במסיבת עיתונאים, נשאל ע"י עיתונאי עיראקי אם לא מטריד אותו שרק 13% מהאמריקאים יודעים בכלל היכן עיראק נמצאת על המפה. ענה לו פאוול (יריה מהמותן) שה13% האלה הם הUS Marines...

שיריקו

New member
הצעה פשוטה

קודם כל - כדאי לך לשנות גישה. זה לא שהם לא מבינים אותך, זו את שלא מבינה אותם. הם נולדו וגדלו בסין, את רק הגעת לשם. אני לא מנסה להטיף לך מוסר או משהו כזה, שלא תביני לא נכון. מנסיוני שלי - יש מקומות שבהם מבינים, עם הזמן (וזה ממש לא שבוע-שבועיים) - עד כמה אנחנו לא הבנו/לא מבינים לא ידענו/לא יודעים. בדרך כלל אלה המקומות המעניינים ביותר. אז כדאי לך לראות את זה כהרפתקה, כאתגר, כעניין, לא כמלחמת השרדות. דבר שני שלומדים עם הזמן ועם ההסתובבות במקומות רבים ושונים, הוא שבבסיס - כולנו בני אדם. עם המכנה המשותף הזה אפשר להסתדר (וזה בדוק) גם בלי שום שפה שהיא. אני מצאתי לפעמים (ולאו דווקא בסין - תתפלאי - גם באירופה ה"מתקדמת") שעדיף להשתמש בפנטומימה במקום לשבור שיניים בשפה בינלאומית שהמקומיים לא מכירים. בפנטומימה גם הבינו אותי (גם פה אפשר לפתח מיומנויות, גם אם לא מוכשרים לזה מלידה) ואפילו היה הרבה יותר נחמד משיחה רגילה. בני אדם, אולי לא כולם, שמחים בדרך כלל לעזור, ועוד יותר שמחים כשלעזרה שלהם יש משמעות. איפה הייתי? הטעות של נהג המונית יכולה לנבוע מאלף סיבות, ביניהן - היגוי לא נכון של שם המקום (אין כאן האשמה, הבהרתי את זה כבר), או - למשל - היחשבות של סירוב לקחת אותך כאי נימוס או גסות. תודי שזה כבר עולם אחר. יש מקומות שהודאה בכך שאתה לא יודע למה מתכוון הלקוח נחשב כגסות רוח. תאמיני לי - זה קצת יותר מעצבן כשזה קורה בטוקיו ועולה לך 180 דולר, סתם. אחרי קטע כזה - יוצאים מהבית עם פתק בשפה המקומית של כתובת היעד וכתובת המגורים. ואם הנהג לא יודע לקרוא (וגם זה קורה) - אז שואלים מישהו ברחוב וחוזרים על ההיגוי. מה קרה? תאמיני לי - הקטעים האלה עושים את היום להרבה יותר נחמד. לי היה קטע באיזו מדינה בסוף העולם, שניסיתי להגיע לאיזה מקום 'מרכזי' שבו היה שוק באותו יום. סתם - לקנות קצת ירקות לסלט. נסעו לשם עוד עשרות אנשים בכל יום שוק ובכל זאת - כששאלתי אנשים איזה אוטובוס נוסע לשם או איזה כיוון - אף אחד לא ידע. בסוף - הבנתי שההגייה שלי לא היתה נכונה. ולא שטעיתי - כל הדרך לשוק ראיתי שלטים לשם וכל מי שאני מכירה היה הוגה את השם כמו שאני חשבתי. מה לעשות? הם הוגים את זה אחרת. הקטע הזה מאד שיעשע אותי, האמת. גם בזמנו וגם בדיעבד. הטעות הכי גדולה שאפשר לעשות ממקרה כמו זה, למשל, היא לקבוע שהם לא מבינים. זה ממש לא הם. בטח לא מיליארד סינים. לדעתי - אפילו יותר מזה - הטעות הכי גדולה של המערב היא שנקודת המוצא שלו היא ש"אנחנו טובים יותר". טוב, אני לא אתפלסף על זה. רק אגיד שנקודת מוצא כזאת היא לדעתי עקב אכילס של החברה המערבית, כולל זו שלנו בישראל.. רק עוד דבר אחרון - גם ללמוד את השפה המקומית - הרבה יותר מעניין ויעיל דרך השוטטות ברחובות ושיחות עם מקומיים. לא שרע ללמוד שפה ספרותית בבית עם מורה מוסמך. רק כדאי גם להקשיב במונית, לשאול בשוק, להשתמש ב'שלום' היומיומי שלהם. הרבה יותר אמיתי, בכל אופן, ובטח שיהיה יותר יעיל. שיהיה בכיף, ש.

רועי אפ

New member
ההצעה שלי

פתקים זה טוב מאד, אם יש לך פאלם או פוקט פי סי, את יכולה אולי לסרוק את כל הפתקים שיהיו אתך תמיד. עכשיו, לעצה, קודם כל תנסי למצוא לך חבר/ה מהמקום שמדברים גם אנגלית וגם סינית, וללכת איתם (לפחות בפעם הראשונה) למקומות חדשים. לגבי נהג מונית (פה טמון הכלב) - אם אין לך בעיה עם התשלום, אזי נהג מונית הוא הכיוון הכי טוב בשבילך. תשמעי מה תעשי, תסעי לאחד המלונות הטובים בעיר (הילטון, מריוט וכו').... תמצאי שם נהג דובר אנגלית רהוטה. לאחר שתסעי איתו (והוא ימצא חן בעינייך), קחי ממנו את הפלאפון שלו. ותתחילי לנסוע איתו (כל פעם שתצטרכי). ברגע שהוא יבין שאת לקוחה לאורך זמן, ושאת משלמת טוב
לא יהיה מקום בסין שלא תוכלי להגיע אליו. הרבה פעמים אנשים לא מעריכים את הכוח וידע שיש לאנשים כאלה, אני לא מופתע שפתאום את תגלי מקומות חדשים שלא הרבה יודעים עליהם. אני למדתי את זה מהקאר סרוויס בניו יורק, אם נוסעים לאורך תקופה ארוכה עם אותו הבנאדם, פתאום מתחילים להבין כמה מקומות ואנשים הם מכירים, מקומות שאף אחד שאפילו גר בניו יורק כמה שנים טובות לא יכיר. עצתי היא למצוא מישהו לוקאלי (במקרה הזה נהג מונית יהיה מושלם, כי הוא גם ייקח אותך לאן שאת צריכה וגם יהיה "איש הקשר" שלך למקומיים). בהצלחה

anatul

New member
רועי - אז במקום לזרות לי מלח

אולי תגיד לי מהם המקומות האלה בניו-יורק שאני לא מכירה?.... או סתם כמה אתרים שווים שלא כולם יודעים עליהם?
אני לא אגלה לאף אחד...........

anatul

New member
אני בניו - יורק ולכן לא יזיק לי

הידע שלך - אין מה לאמר סיקרנת אותי

למעלה