די, נו...

יוסי ר1

Active member
מסכים עם מסורתי, כולל לתגובתו

להודעתך זו. לא כל מי שמנתח בביתו את מהלכי המלחמה עושה זאת מתוך שיש לו תשובות נחרצות לכל דבר, אבל לפעמים הוא מגיע למסקנות יותר נבונות מאשר אליהם הגיע מי שהיה אמור לנהל את המלחמה. ומעורבות חברתית אינה "בלי אחריות ולו הקטנה ביותר לשלומם ולבטחונם של אזרחים וחיילים" כפי שהצגת זאת זכותו ואולי אפילו חובתו של מי שחושב שהשלטון טועה, להגיד זאת בריש גלי, לפחות במשטר דמוקרטי.

מסכימה

זכותו של כל אדם להביע את דעתו, כולל ניתוחי מלחמה וכו' ואין לי ספק שאנשים רבים היושבים בביתם הם נבונים פי כמה מהפוליטיקאים שלנו. והשאר - ראה מה שכתבתי למעלה

"ללכת לעסקים פרטיים"

כלומר "לעשות לביתו". אכן יש מדינות בהם אדם צריך להחליט אם רצונו בעוושר או בקריירה ציבורית אבל לא אצלנו. אצלנו אחרי שעבדת בשרות הציבורי בתפקיד בכיר אתה הולך "לעשות לביתך" כלומר למצוא איזשהו מולטי מיליונר ביישן שיהפוך אותך תוך חודשיים למיליונר ואז תחזור לשירותה של האומה ותשיא שוב בעול הקומבינות והקוקטיילים. מעניין איך כל כך הרבה פוליטיקאים הפכו תוך פרק זמן קצרצר שבו "עשו לביתם" לבעלי וילות מפוארות (ויצמן, ברק, שרון, נתניהו, אולמרט..) איך זה שמעולם לא נתקע אחד מאותם "עושים לביתם" כמה שנים בתפקיד סמנכ"ל לוגיסטיקה למשל? "שלכל פישר יש מה להגיד עליו " הפישרים, אגב משלמים את משכורתו ולכן יש להם זכות להגיד עליו דברים. קוראים לזה דמוקרטיה (שיטה בה השלטון אמור לשרת את הפישרים שבוחרים בו) "ואיש אינו נזעק לתמוך בו. " אני מבין שאדם צריך "להיזעק" כדי לתמוך בנכה, בקשיש, בחולה אבל בגנרלים? האמנם גנרלינו כה מסכנים שהם צריכים אותי לתמוך בהם? או קיי הבנתי, עלי לתמוך במצביאינו: נניח שהייתי עומד בשער הקריה עם מיחם גדול ונותן לכל אלוף כוס תה חם עם לימון, מסיר אבק מעל כנף מכוניתו ומסיע את בנו לחוג ג'ודו האם היינו אז מנצחים את החיזבאללה? ואם כך אולי אני נושא בעצם באחריות. אני מסיק את המסקנות: ממחר בבוקר אני מתפטר מתפקידי כ"פישר שיש לו מה להגיד" ומתחיל לעשות לבייתי. מישהו מכיר איזה מיליארדר שיעזור לי לעשות לבייתי?

זו לא שאלה של זכויות ../images/Emo141.gif

אינני משפטן, אבל נדמה לי שהזכות להטיל דופי באדם אחר שמורה לך גם אם לא תשלם את המסים שמממנים את משכורתו, ובחיי שלא התכוונתי לשלול אותה ממך. אני רק שואל, אם אתה מודע לתוצאות שעלולות להיות לאופן שבו אתה משתמש בזכות הזו כלפי עובדי ציבור, ואפילו כלפי נבחרי ציבור. בעיניי, מה שקורה סביב מערכת הביטחון ובכיריה מזכיר לי את השכן ההוא בבית המשותף, זה שמלבין את פניהם של חברי ועד הבית על לוח המודעות של הבניין, קורא לדיירי הבניין להשגיח על חברי הועד בשבע עיניים כדי שלא ימעלו בקופה המשותפת, רומז רמיזות לגבי רדיפת הכבוד והכח של חברי הועד, ומותח ביקורת על פעולות של הועד שלא עלו כמצופה. זכותו לעשות את זה, כמובן, אבל מה תהיה התוצאה ? התוצאה תהיה, שאף דייר לא יסכים להיות בועד הבית. אולי חוץ מהשכן המפחיד ההוא, שיצא לו מוניטין של אדם אלים שלא כדאי להתעסק איתו, ושירדוף עד חורמה כל דייר שינסה לעזוב את הבניין.

לא ברור

אם זכרוני אינו מטעני לא הרבו להטיל דופי ברא"ל חלוץ לפני מלחמת לבנון השניה. היה אפילו מעין קונסנזוס לגבי עליונותם של נהגי אוירונים על נהגי טנקים. מה לעשות, הממשלה והצבא לא סיפקו את הסחורה : ועכשיו מה? לפי ההגיון שלך אם נגרמה תאונה בגלל שכשלו הבלמים במכונית לא כדאי לבקר את המכונאי שטיפל בה במוסך כי אם נעשה זאת אף אחד לא ירצה להיות מכונאי ולא יהיה מי שיטפל במכוניות. אני רואה סביבי מחסור חמור באנשים שרוצים להיות מורים בבתי ספר, מחסור באנשים שרוצים להיות אחים בבתי חולים ומחסור בסטודנטים למקרא ותלמוד. אבל, שהדי במרומים- אינני רואה מחסור רציני באנשים שרוצים להיות רמטכ"לים וראשי ממשלה. יש ביקורת חריפה מאוד על מנהלי הבנקים ובכל זאת לא נראה לי שאם תתפנה משרה כזו לא ימצאו לה מועמדים (ולאו דווקא מקרב השכנים המפחידים). אם נקבל את קריטריון הביקורת שלך עלינו לעשות רשימת מקצועות ותפקידים לפי בעיית כח האדם בהם ולאסור ביקורת על 10 המקומות הראשונים ברשימה (מורות בבתי ספר יסודיים, למשל, צריכות להיות חסינות ביקורת לגמרי).

לא אאסור דבר על איש ../images/Emo141.gif

אני חוזר ומדגיש שאינני קורא פה לשלול ממישהו זכויות שמוקנות לו בחוק או לאסור בחוק משהו על מישהו. אני רק קורא לכל אזרח ולכל גולש לחשוב על ההשלכות האפשריות שעלולות להיות לביקורת שהוא מותח על עובדי ציבור ונבחרי ציבור ועל חוסר הכבוד שהוא נוהג בהם. אני חושב שהחברה האזרחית נשענת על הכבוד הבסיסי שהאזרחים נוהגים אלה באלה וגם בראשי הציבור, אפילו אם שגו או נכשלו. אני מאמין שבהיעדר כבוד כזה, תקרוס החברה האזרחית, ואת מקומה תתפוס חברה רודנית אלימה, המבוססת על פחד. איני מקבל את ההשוואה שאתה עושה בין מכונאי רכב לבין הרמטכ"ל. אני חושב שההשוואה הזו מייצגת היטב את ההשפעה המזיקה של הקפיטליזם הקיצוני על המרקם החברתי בישראל. הרמטכ"ל אינו "ספק שירות", ואתה אינך "לקוח" שלו, למרות שאתה משלם את שכרו. הרמטכ"ל, והארגון שבראשו הוא עומד, התחייבו לסכן את חייהם כדי שאני ואתה נוכל לחיות פה באיכות חיים סבירה, וגם אם זה לא תמיד מצליח להם, אנו חייבים להם כבוד והכרת תודה. ביקורת – כן, חוסר כבוד – לא. ולגבי היחס לרא"ל חלוץ לפני מלחמת לבנון, ראה מה שכתב גרי.

יוסי ר1

Active member
לשושן,לא הרי דייר קנטרן בבית משותף

כהרי אזרח המבקר את פוליטיקאיו או בעלי השררה האחרים. ראשית, בין דיירים יש היכירות ואינטראקציה קודמת, ומן הסתם ענינים לא סגורים בכמה תחומים. כמו כן, משקלו של דייר בבניין משמעותי בהרבה מקולו של אזרח בודד המבקר את המערכת. דייר סורר באמת יכול לתקוע מקלות בגלגלים. גם ללא סיבה מוצדקת, אם הוא טיפוס סוחף - באמת מסכן הוועד בבית. אבל בא ניקח מקרה היפוטטי, שאני מניח שרוב חברי הפורום יסכימו עליו. נניח שפר' אבי רביצקי היה נבחר להיות נשיא המדינה. כזכור, מועמדותו עלתה בזמנו. נראה לי שאדם באיכויות שלו היה זוכה לקונצנזוס נרחב ביותר. עכשיו תניח שישנו אזרח פלוני, מחרחר מדנים מושבע, שהחליט להכפיש את רביצקי, על כלום. איזו השפעה תהיה לו? במה הוא יזיק למערכת? יטטאו אותו מתחת לשטיח תוך יום. אבל במקרה חלוץ, אולמרט, פרץ, כמות האזרחים המעלים ביקורת אומרת דרשיני. ועוצמת הביקורת (לא כמות ההתלהמות, אלא טיב הטענות) אמורה להביא למחשבה שהם אינם ממלאים את תפקידם בצורה סבירה - וזה בלשון המעטה.

זה לא מקרה היפוטטי ../images/Emo70.gif

הזקנים בינינו אולי זוכרים שבסוף שנות השבעים ניסה ראש הממשלה בגין למנות פרופסור אלמוני בשם יצחק שווה למשרת הנשיא, וגל הבוז והלגלוג בתקשורת הביא את הפרופסור האומלל לחזור בו מהסכמתו למלא את התפקיד. מובטחני, שגם לפרופ' רביצקי, המכובד בעיניי עד מאד, היו מכינים זובור דומה.

יוסי ר1

Active member
לא מכיר את מקרה יצחק שווה.

ואת הדוגמא נתתי כי הערכתי היא שלפר' רביצקי (ישלח לו הא-ל רפואה שלימה במהרה) היתה הסכמה מקיר לקיר, ואם היתה התנגדות - זו היתה שולית.

אלי ו.

New member
המקרה של פרופ' שווה לא היה ביקורת

אלא השתלחות אוטומטית במנחם בגין ז"ל. כל הצעה של בגין היתה נקטלת. הנושא הוא ביקורת ענינית והגונה ולא בחיסולי חשבונות פוליטיים וראוי להבחין בין השניים. אם למשל פרץ יציע מועמד ראוי לרמטכ"לות תהיה זו צביעות לקטול את המועמד רק מכיון שפרץ הציע אותו. יש הבדל גדול בין ביקורת כזו לבין קטילת תפקודו בפועל של שר הבטחון.

כל הצעה של בגין היתה נקטלת ? ../images/Emo12.gif

נדמה לי שדווקא הצעתו להסכם שלום עם מצרים התקבלה באהדה רבה.

אלי ו.

New member
כל הכבוד לו

שלאחר לחצים ציבוריים שנמשכו חודשים רבים הוא קיבל על עצמו את האחריות לכשלונות במלחמה והתפטר. מעשה נדיר במחוזותינו. ובקשר לאהוד אולמרט, אני לא חושב שהוא צריך להתפטר. העם בחר בו והעם צריך להיענש. אם מישהו צריך להתפטר זה העם, לא אולמרט.

masorti

New member
התכוונת לומר...

כל הכבוד לו שלאחר שציפור לחשה לו מה תפסוק ועדת וינוגרד בעוד כחודש, הוא העדיף לצאת גדול ולהתפטר מרצונו במקום להיזרק מהצבא בבושת פנים ולהיות מודח מתפקידו.

טופז2

New member
"אפילו סלעים נשברים, אני אומרת לך

ולא מחמת זיקנה".. מקוה שיש מלאך איתו בחייו עכשיו. כי צריך כזה ..

למעלה