דירוג אלבומים - שבוע 6

RamiSun

New member
לפרוגיסט מצוי, דווקא נראה לי שזה אלבום טוב

אני לא ג'אזיסט יותר מידי, והאלבום הזה כבש אותי מהתחלה

Toltec

New member
הדבר המדהים באמת באלבום הזה

הוא הקטע האחרון. מי שלא מכיר או יודע, הקטע הוא הלחנה לסקסופון של התהיל המצורף - הקטע מבוצע באדיקות של תהיל מהתנ"ך. אני אפיקורוס שוצף רימה וחוגג את הקריסטאלנאכט בהערצה ובגלגול טורטיות עם אצבעות של דתיים (מכל הסוגים), אבל גם אני נשארתי המום לנוכח Psalm, והוא אחד הקטעים הכי יפים ששמעתי.

Innervisions

New member
Chick Corea - The Leprechaun

אלבום נפלא, שמתכתב המון עם עולם הרוק המתקדם. גם בסגנון המוסיקה (יש אפילו סולואי מוג פה ושם) והתכנים עצמם, וגם כי המוסיקה עצמה כתובה כמעט לחלוטין - אין סולואים ארוכים על אותם חילופי אקורדים מהסוג שלרוב קיים בג'אז, אלא יצירות שלמות ומעובדות. חלק מהקטעים מאד רוקיים, וגם ההשפעה הקלאסית (יותר מהכיוון של דביסי מאשר באך וכו')על האלבום חזקה מאד. בלי קשר, זה אחד האלבומים הגדולים שאני מכיר, חוויה יוצאת דופן.

Barmelai

New member
אלבום יקר ללבי

זה האלבום הכי עדין של קוריאה, שברירי ומכושף לכל אורכו, ויש לו קסם של אגדת יער. את השיר השני מהאלבום הזה הוא ביצע עם גארי ברטון בהופעה ברעננה לפני מספר חודשים, והיה לי העונג להיות שם. הלפרקון הוא אחד משלושה אלבומים יחודיים באוירה שלהם בתוך שרשרת התקליטים שצ'יק הוציא בשנות השבעים. מעין טרילוגיה לא מכוונת כזאת. שני החברים של הלפרקון הם The Mad Hatter שמבוסס על הספר והאוירה של לואיס קרול, ו My Spanish Heart, אחד מגדולי אלבומי קוריאה שמציג את המקורות הלטיניים שלו. בכל השלושה אפשר לשמוע את הזמרת האימפית גייל מורן, שהיא בעצמה סוג של גילי סמית מגונג, והיא תורמת אוירת חלום בהקיץ לאלבומים האלה. אם לבחור רק אחד מהם אז אין לי ספק ש My Spanish Heart הוא האלבום להתחיל איתו.

פרוגיא

New member
בדקה ה 90

Yes - Fragile - 4.9 מהאלבומים האהובים עלי של הלהקה הזאת. השירים מהוקצעים, יושבים טוב ולא נמרחים מדי כמו באלבומים האחרים שלהם. הניסוי המוסיקלי שבו כל חבר להקה מקבל קטע משלו הוא מעניין ונותן הצצה לחלק של כל אחד מהם למכלול השלם. לפעמים זה קלאסיקה (Mood for a day) ולפעמים זה חביב (Five per cent for nothing). הקטעים המשותפים מעולים, קטע הקלידים ב South side of the sky הוא אדיר. Genesis - Foxtrot - 4.8 אלבום מצויין בעיקר בגלל ארוחת הערב אבל לא רק. חלק מהשירים בצד א' טובים מאוד אבל את חלקם אני פחות אוהב (כמו Watcher of the skies, למעט הפתיחה). האלבום הזה עמד פחות בכבוד את מבחן הזמן לטעמי (בניגוד ל Selling) Caravan - In the land - 4.8 מלהקות הקנטרברי המשובחות באלבומם הטוב ביותר. אוסף של שירים כיפיים ומלודיים בתוספת יצירה אחת מופלאה - Nine feet underground King Crimson - Red - 4.2 האלבום שאני הכי מעריך אצל הקרימזונים. יש בו משהו מאוד מקורי בצליל ובסאונד ולא בכדי הוא השפיע על הרבה להקות. מצד שני יש להם מבחינתי בעיה להחזיק ענין לאורך שיר שלם ותמיד מגיע הקטע הנסיוני מדי....

B a z a

New member
זה כבר הארכה

כי עידכנתי כבר את האתר, אבל אני אנסה להוסיף את זה עכשיו.

למעלה