זה דווקא אחלה נושא לשירשור חדש לדעתי.
בכל מקרה, אני דווקא חושב שעדיף להתחיל מפיוז'ן פשוט כי המעבר הוא חלק יותר במיוחד לפרוגרים. בנוגע להמלצות: Mahavishnu Orchestra - The Inner Mounting Flame כשהוא יצא אחת הביקורות כינתה אותו "כשג'אז הופך לחשמלי". לטעמי תיאור קולע, יש כאלה שמחשיבים אותו כפרוג משום מה, לדעתי הוא פשוט פיוז'ן מעולה, אגריסיבי ומדוייק, מבחינת ההרכב והצליל מזכירים לי את קרימזון של 73-74, או יותר נכון שקרימזון של התקופה מזכירים אותם כי האלבום הנ"ל הוא מ71. מהאלבום הזה לדעתי צריך לעבור לאלבום אחר שכלל בתוכו את רוב ההרכב מהאלבום הזה של מאווישנו, Miles Davis - Bitches Brew, אלבום נפלא בפני עצמו ורק ההמלצות על תקופת הפיוז'ן של מיילס יכולות להתאים להמלצות להכרת הג'אז. עוד המלצה שקשורה למאווישנו זה ההרכב Tony William's Lifetime שם מקלאפין למד דבר או שניים ששימשו אותו במאווישנו. אלבום נוסף של מיילס שהוא דווקא ג'אז ולא ממש פיוז'ן, Kind Of Blue, אלבום מדהים, פורץ דרך בזמנו והנמכר ביותר מבין אלבומי הג'אז עד היום ויש לזה סיבה. רק לראות את התעודה על תקופת הפ'אנק ולראות את כולם מזמזמים לך את ההתחלה של So What, כדי לנסות להתחיל להבין את ההשפעה של האלבום הזה. נחזור לפיוז'ן, הפעם למשהו שהושפע מהפרוג (על גבי האלבום הם טוענים שהושפעו מיאס וקרימזון, יותר מזה?) ולכן לדעתי גם משמש אלבום חובה גם לפרוגרים שפחות מתעניינים בג'אז, Return To Forever - The Romantic Warrior, מדובר כאן בפיוז'ן מהודק עם השפעות קלאסיות בולטות ולדעתי נגינה מעולה ויותר מזה, עבודת צוות מצויינת של הרכב אולסטאר (אז הם לא ידעו שהם הרכב אולסטאר). טוב, זה נראה לי מספיק לבינתיים, לא ציינתי כאן עוד רבים וטובים כמו הרבי הנקוק, לארי קוריאל ועוד אבל זה לפעם אחרת.