דירוג אלבומים - שבוע 6

B a z a

New member
דירוג אלבומים - שבוע 6

עקב סופשבוע עמוס במיוחד לא עידכנתי את האתר, אבל אני אעשה את זה עד השבוע הבא. בשבוע הקודם היו קצת פחות דירוגים מהרגיל, אז מי שלא הצביע מוזמן לעשות את זה. אלבומי השבוע הם: Yes - Fragile Genesis - Foxtrot Marillion - Script for a jester's tear

B a z a

New member
הדירוג שלי

Yes - Fragile אחד מהאלבומים הטובים של הלהקה הזאת, האלבום הראשון בו הופיע הרכב ה"סופרגרופ" - אנדרסון, סקוויר, האו, ברופורד, וויקמן, וזהו גם האלבום הראשון של יס בו מופיע ציור של רוג'ר דין על העטיפה. הקטעים הטובים יותר הם הקטעים הארוכים יותר, בהם כל הלהקה הייתה מעורבת, אבל גם הקטעים האישיים לא רעים, במיוחד "the fish" של סקוויר ו- "we have heaven" של אנדרסון. ציון: 4.3 Genesis - Foxtrot האלבום הזה יותר טוב מ"סלינג אינגלנד" לדעתי. דווקא את השיר הראשון, "watcher of the skies", שנחשב לדעת רבים כהיילייט של צד א' אני אוהב קצת פחות, אבל שאר השירים נחמדים מאוד, ובצד השני יש כמובן את "supper's ready", שאולי הוא לא קטע מושלם, אבל הוא מהקטעים הטובים והחשובים שיש בפרוג, והוא מהדברים הטובים ביותר שעשו ג'נסיס. ציון: 4.5 Marillion - Script for a jester's tear זהו אולי האלבום שמייצג הכי טוב את זרם הנאו-פרוג, על יתרונותיו ומגרעותיו. לאלבום הזה כמו להרבה אלבומי נאו-פרוג אחרים יש סאונד לא הכי יפה של האייטיז, השפעה חזקה מדי של ג'נסיס, ורמת המוזיקה לא מגיעה לרמה של ענקי הפרוג משנות ה-70. עדיין, יש פה כמה שירים טובים, במיוחד הראשון והאחרון (Forgotten sons), ויש גם סולו גיטרה טוב ב- Chelsea Monday. הליריקה פה לא רעה, אבל יש יותר מדי מה"או-יו-יוי, לא טוב לי", אבל עדיין זה אלבום לא רע ששווה האזנה. ציון: 3.3

jonbirion

New member
הדרוג שלי

genesis foxtrot מכיל את היצירה שהיא פסגת הפרוג של שנות ה70 לדעתי. קטע מופלא בעל שיאים רבים לצד קטעי רוגע. את הצד הראשון אני פחות אוהב ועל כן 4.6 marillion script האלבום הראשון המציין את ההתעוררות של הפרוג לאחר תרדמת ארוכה. נאו פרוג בהתגלמותו עם המינוסים וגם הפלוסים. אלבום ראשון של להקה שתגיע לשיא באלבום הרביעי שלה תוך כדי התקדמות מאלבום לאלבום ואח"כ דעיכה עם פרישת הסולן הכאריזמתי שלה פיש. 3.9 yes המשך השבוע לאחר האזנה נוספת

jonbirion

New member
השלמה fragile

אלבום מן הטובים של יס. מס' קטעים ארוכים מן המוצלחים של הלהקה. כמה קטעים כמו של וויקמן פחות מוצלחים. rounabout heart of the sunrise אלמותיים. 4.4

yonia3334

New member
שלי:

3.9 Yes - Fragile יש פה איזה 3 קטעים ממש יפים, אבל בגדול האלבום מפוזר מידי לטעמי ולא שומר על אחידות. Genesis - Foxtrot 4.9 אלבום גדול! מה כבר אפשר להגיד...זהו אלבום הפרוג הראשון שקניתי, לקח לי המון זמן לעכל אותו. בסוף נפל האסימון... Marillion - Script for a jester's tear - 4.2 יש פה כמה קטעים ממש מרגשים לטעמי ( הסולו ב" Forgotten sons") ופיש מעביר את הכל בצורה ממש טובה, רק חבל שהסאונד על הפנים, והתיפוף די מאכזב.

the finisher

New member
מדרג

Yes - Fragile אלבום מיוחד מאוד...אני התאהבתי בו מיד כבר בשמיעה ראשונה(ומיד אחר כך שמיעה שנייה, בלי הפסקה) הוא פשוט אלבום פרוג מעולה...עדיין אני לא מצליח להחליט איזה אלבום עדיף פריג'ייל או CTTE. 4.9 Genesis - Foxtrot עוד אלבום מוצלח של גבריאל והחברה. האופוס ענק! פשוט אוהב אותו, משלב גם רגש גם מוסיקה מעניינת וגם חוש הומור, כמו שפיטר גבריאל אהב לעשות.. מה גם ששאר הקטעים באלבום בכלל לא "גרועים" או משהו...וגם הקטע שלפני האופוס לא מפסיק להתנגן ברדיו(אם אני לא טועה עם קטע גיטרה אחר) 4.7 Marillion - Script for a jester's tear לא שמעתי, אם יקבל ציונים טובים אולי אשמע ואדרג.

ehh

New member
ושוב חזרנו לפחות מעניינים :)

Yes - Fragile - אלבום מצוין. אין רצועה אחת מבריקה בטירוף כמו דיסקים אחרים, אבל כולו עשוי טוב מאוד. 4.5 Genesis - Foxtrot - עד כמה שזכור לי, יש הסכמה די רחבה שהאלבום הזה הוא ה-אלבום של ג'נסיס. אני חושב שהוא די משעמם, עוד יותר משאר האלבומים שלהם. "יצירת המופת" Supper's Ready לא קשורה לכלום וגם בתור חלקים נפרדים היא לא ממש מעניינת אותי, ושאר האלבום בכלל לא משהו. 2.5 Marillion - Script for a jester's tear - ניאו פרוג עשוי טוב מאוד. דא עקא, נאו פרוג מעצם הגדרתו הוא פחות טוב. 2.5

eld453

New member
ובכן:

(ולפני הכל, אני חייב להודות, חיכיתי כבר במתח מסויים לתחילת השבוע... לראות מה הולכים לדרג הפעם..) אז נתחיל: yes: מקבלים 4 נקודות. גם טוב, גם מתפלסף, גם רדוד וגם מרגש. genesis: יקבלו 4.5 נקודות. זו אחת מחבילות השירים הכי טובות שיש לי. אולי כי "גדלתי" על זה? לא בטוח. אני עדיין שומע את זה לפעמים, ואומר לעצמי, "בן אדם", זה פשוט מעולה! מלודיות, רגש, עומק, וגם את הצד השני. מריליון - 4 נקודות גדולות במיוחד. טוב, האמת, נורא מאוחר הכרתי את האלבום הזה. חשבתי שמריליון זה רק "קיילי". איזה בזבוז זמן... זה קצת פחות מתקדם בשבילי, אבל זה יפה ומרגש אותי כל פעם מחדש. ומוסיקה יפה, תמיד יפה, גם אם לא קוראים לה "מתקדם". יש פה סאונד באמת יותר חדש, ואני לא מחסידי הסאונד "החדש".. אבל מה שהם נותנים - טורף את הקלפים.

FunkyMonk

New member
המממ

וואי לא דירגתי הרבה זמן חח D: אדרג רק את השניים הראשונים, כי את האחרון אני לא מכיר (אני נשאר עם הסבנטיז, תודה רבה ^^) Yes - Fragile אלבום מופלא. אולי האלבום הטוב ביותר של יס, אבל נדמה לי שאמרתי את זה כבר על קרוב לקצה. הקטעים הארוכים, המהווים את הבשר של האלבום - נפלאים, והקוריוזים הקצרים מהווים אתנחתא מעולה בין לבין. Roundabout הוא אחד מהקטעים האהובים עלי ביותר. השילוב האולטימטיבי של חברי הלהקה נמצא כאן, החל בבסיסט המוכשר סקוויר, וכלה בקלידן המטורף וויקמן. חבר'ה שיודעים לעבוד ביחד (לפחות על האלבום הזה). אין ספק שכאן הם בהחלט הגיעו לשיא כלשהו. 4.3 Genesis - Foxtrot אם אדם יבקש ממני להסביר לו את מהות הפרוג ב20 דקות, אשלח אותו לשמוע את Supper's Ready. אין קטע אחר, לדעתי, שמתאר את הפרוגרסיב בכזו בהירות. החל מהתיאטרליות, וכלה בוירטואזיות המוסיקלית. קטע נפלא לחלוטין, שמעביר סיפור הזוי, אך מעניין, בצורה נפלאה. אך בדיוק מעלתו של האלבום, היא נפילתו. כפי שטרחתי קודם כל לציין את "ארוחת הערב מוכנה", כך מתגמדים הקטעים האחרים לנוכח היצירה המופלאה. הם אמנם קטעים טובים, אך לא עומדים בסטנרד שמציבה היצירה העיקרית, בדיעבד. נוצר פה מצב של "צוואר בקבוק", אם תרצו. היצירה העיקרית מושכת לכיוון אחד, בעוד צד א' מושך לכיוון השני. חוסר איזון, ובלי אחידות. 4.0 , בגלל שמחצית ממנו מושכת כלפי מטה.

iair82

New member
דירוגי

yes- מבין האלבומים הקלאסיים של יס, זה הפחות אהוב עליי. לא יודע, אולי אני מאוהב באפוסים של 18+ דקות..... ציון- 3.8 genesis- דיסק טוב, כולל כמה שירים פחות מעניינים, אבל בסך הכל כיף לשמוע אותו. ואף מילה (כמעט) על ספרס רדיי. ציון- 4.5 marillion- אני מעדיף את הדיסק שבא אחריו על פניו.....לא הותיר רושם מיוחד עליי, שלא כמו מיספלייסד צ'יילדהוד המופתי. ציון- 3.4

מורנא007

New member
דירוגי

Yes - Fragile - 4.5 אלבום טוב מאוד, אבל לא פסגת היצירה של יס. מסכים עם ההערה של ehh. Genesis - Foxtrot - 4.7 רק בגלל סאפרס ראדי. כלומר הקטע הוא מה שחובב פרוג "רגיל" מחפש בדרך כלל. יתר האלבום לא באותה רמה, אבל הוא עדיין טוב מאוד. אני חושב שבגלל סאפרס ראדי זהו האלבום הטוב ביותר של ג'נסיס או משתווה לאלבומים "טובים ביותר" אחרים של ג'נסיס. Marillion - Script for a jester's tear - 4.2 ניאו פרוג? אז מה! האלבום מהנה כמעט כמו אלבום פרוג טוב משנות ה-70 ולכן הציון טוב+. יש לו אפוס מעניין בשיר פורגטן סאנס (שעל שמו קרויה להקת ניאו פרוג אחרת מפורטוגל). רכשתי אותו לפני יותר מחודש ואני מצטער שלא רכשתי את האלבום בזמן אמת, מה גם ששמעתי שההופעה שלהם בארץ היתה טובה מאוד.

RamiSun

New member
ציונים שלי...

Yes - Fragile 4.6 אלבום מופתי של יס Genesis - Foxtrot 3.0 לא מתחבר ולא מתלהב Marillion - Script for a jester's tear 4.3 אלבום מעולה של מריליון, כאן התחילה השושלת

Rapid נאור

New member
אני אגיב על 2 מתוך 3.

יס - פריג'ייל.. כמה שמעתי את הדיסק הזה...ולמרות שיש שם כמה שירים שהם פחות טובים (הקטע של וייקמן, הקטע של ברופורד, דה פיש וכו') אבל השאר.. אחח השאר פשוט מעולה. אני לא יכול לומר כמה חרשתי על ראונדאבוט, סאות' סייד אוף דה סקיי, לונג דיסטנס, מוד פור א דיי ועוד. בהחלט בין האלבומים האהובים עליי של יס, בגלל הנפילות הוא לא מקבל ציון מושלם אני נותן לו 4.4 מאריליון - או שאוהבים אותם, או שלא. אבל אי אפשר להתעלם מהטקסטים החריפים של פיש, הסולואים הקטע דיסור הנהדר בפורגוטן סאנס, אבל. יש להם בהחלט בעיה, הם יותר מידי 80'ז. אני ספציפית גם מאוד אוהב אייטיז, אז היה לי קל להתחבר אליהם, אבל חברים שלי לא אהבו אותם בכלל. הציון הבא ניתן רק בגלל שבגירסא המקורית של האלבום (מה שיש לי בויינל) אין את מרקט סקוור הירוס ו3 סירות למטה מהממתק) 4.0 עגול. על ג'נסיס אני לא אגיב כי אני לא אובייקטיבי.

the finisher

New member
מה?

הקטע של וויקמאן נפילה?! זה קטע מתוך הסימפוניה ה4 של בראמס...זה קטע בונוס נחמד מאוד.

Rapid נאור

New member
בוא נבהיר כמה דברים..

הזריזות ידיים של וויקמן על הקלידים היא אדירה, וכל מי שראה את הקליפ ההוא ביוטיוב יכול להעיד על זה, הוא קלידן מדהים, מלחין קצת פחות, אבל יודע מה? הלוואי (ואני אומר את זה כקלידן) שהיתה לי עשירית מהיכולות שלו. בכל אופן, בהנחה שהקטע של האלבום היה שכל אחד *יכתוב* קטע שמתאים לו, והוא לקח אימפרוביציה, או יותר נכון, אקסטרקציה מתוך משהו קיים, ידוע, מוכר ואף אהוד. אומרת משהו. קטע כשל עצמו הוא מעולה, כחלק מהאלבום הוא לא.

למעלה