הדירוג שלי
Yes - Fragile אחד מהאלבומים הטובים של הלהקה הזאת, האלבום הראשון בו הופיע הרכב ה"סופרגרופ" - אנדרסון, סקוויר, האו, ברופורד, וויקמן, וזהו גם האלבום הראשון של יס בו מופיע ציור של רוג'ר דין על העטיפה. הקטעים הטובים יותר הם הקטעים הארוכים יותר, בהם כל הלהקה הייתה מעורבת, אבל גם הקטעים האישיים לא רעים, במיוחד "the fish" של סקוויר ו- "we have heaven" של אנדרסון. ציון: 4.3 Genesis - Foxtrot האלבום הזה יותר טוב מ"סלינג אינגלנד" לדעתי. דווקא את השיר הראשון, "watcher of the skies", שנחשב לדעת רבים כהיילייט של צד א' אני אוהב קצת פחות, אבל שאר השירים נחמדים מאוד, ובצד השני יש כמובן את "supper's ready", שאולי הוא לא קטע מושלם, אבל הוא מהקטעים הטובים והחשובים שיש בפרוג, והוא מהדברים הטובים ביותר שעשו ג'נסיס. ציון: 4.5 Marillion - Script for a jester's tear זהו אולי האלבום שמייצג הכי טוב את זרם הנאו-פרוג, על יתרונותיו ומגרעותיו. לאלבום הזה כמו להרבה אלבומי נאו-פרוג אחרים יש סאונד לא הכי יפה של האייטיז, השפעה חזקה מדי של ג'נסיס, ורמת המוזיקה לא מגיעה לרמה של ענקי הפרוג משנות ה-70. עדיין, יש פה כמה שירים טובים, במיוחד הראשון והאחרון (Forgotten sons), ויש גם סולו גיטרה טוב ב- Chelsea Monday. הליריקה פה לא רעה, אבל יש יותר מדי מה"או-יו-יוי, לא טוב לי", אבל עדיין זה אלבום לא רע ששווה האזנה. ציון: 3.3