דיעתכם חשובה-כנסו..

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif

זה אחד הדברים הכואבים שאנשים לומדים בעבודה. אין אדם שין לו תחליף! וגם אם היום אתה מנכ"ל גדול - מחר אתה עלול להיות ברחוב...

לא הבנת

את אאוט ממה שכתבתי. לא אמרתי מה משפיל בזנות בכלל..לא נגעתי בנקודה הזאת. מלצרות כל אחד יכול לעשות. ואם יצא לך לעבוד כמלצרית אז אולי היית מרגישה את מה שאני הרגשתי, שלא מעריכים אותך. לא השוותי זנות למלצרות..אבל האמת שיש הרבה מקום להשוואה. ואם אני אהיה הכי טובה במפעל, אז אני אחסוך לבוס שלי הרבה מאוד כסף שהוא יבזבז על טעויות של אנשים אחרים פחות טובים.

inbardaf

New member
שלא תצפי ליותר מידי הערכה

ממקום העבודה. בוסים מעטים יודעים להעריך עובדים. רובם עסוקים בכיסוי תחת ופוליטיקה פנימית.. וכמובן בדרך הטובה ביותר למעלה. ואם זה על חשבונך, זה ממש לא משנה כמה טובה תהיי - הם יתפסו עליך. וזה נכון גם לאנשי הצוות שתעבדי איתם.. יש גם אנשים טובים. ועבדתי במקומות שהיה ממש כיף לעבוד בהם, אבל זה פחות נפוץ. היחס שקיבלת במלצרות, לא בהכרח שונה מהיחס שתקבלי במקום אחר..

inbardaf

New member
אני מכירה לא מעט אנשים

שהפכו תחביב לעבודה. אם את אוהבת לרקוד, את לא חייבת ללמד לרקוד, אץ יכולה להיות רקדני בהלקה. וכשמשהו הופך לעבודה עם מסגרת, תמיד יהיו בו חלקים לא טובים. אבל הסך הכל הכללי הוא כיף. יש אנשים שאוהבים את העבודה שלהם. לזה התכוונתי. אני אהבתי לםרק דברים כילדה ולהרכיב. תמיד היה לי חוש טכני מפותח ואהבתי להתעסק בזה. הלכתי ללמוד הנדסת אלקטרוניקה. אני בסה"כ נהנהת מהעבודה שלי. יש לפעמים בוסים מעצבנים או סתם אנשי צוות שקשה להסתדר איתם, אבל סה"כ אני עושה מה שאני אוהבת.

amb2

New member
לפי דעתי להנות העבודה זה בונוס

להנות מעבודה שהיא בעצם מביאה לנו אוכל לפה אז להנות מהעבודה זה בעצם בונוס אומרים שהאנשים הכי מאושרים הם אלו שאוהבים את העבודה שלהם ולא באים כדי להדפיס כרטיס וללכת כי אם זה המצב...זה עצוב אולי כדאי להחליף מקום או לעשות שינוי

Berethor

New member
בונוס אבל לא חובה

העיקר שזה היה נסבל ולא משפיל. עבודה נורמלית. לא תמיד אנשים עושים בדיוק מה שרוצים. אבל עדיף למות מאשר לחיות בסבל והשפלה. הכסף העלוב שמרווחים בתמורה לסבל וחיים גרועים זה גרוע ממוות.

amb2

New member
יש אנשים שמאכילים את הבת זוג הגועלית שלהם

ואת הילד הגועלי והשמן שלהם אז איך יביאו כסף אני בעיקרון חושב שכסף הוא לא דבר חשוב אבל יש מיקרים שאתה המפרנס...באסה אמיתית אבל כולם מיתחתנים כי רוצים להיות דומים לשכן אז שיסבלו וישלמו את המחיר.

Berethor

New member
כן כמו מיס חמדנות

הילד הגועלי והשמן, חזק!. מזה איך יבואו כסף, שגם תלך לעבוד זה פאקינג המאה ה21 וזה לא עזה. לא כולם מתחתנים כי רוצים להיות דומים לשכן ופה אנחנו לא מסכימים, לפעמיים הראיה שלך צרה ושטחית. יש אנשים שמתחתנים בגלל שהם מתאמים ואוהבים וכו וזאת דרך למסד תקשר שלהם. לתחתן רק כדי להיות הקספומט של אשה מרושעת ונצלנית או כדי להשריץ ילדים זה לא המטרה שלנו. מצד שני אני לא מבין למה אין לך אידיאל ואתה רואה רק את זה.

amb2

New member
האידיאל שלי לעשות מה שהלב אומר לעשות

וזה מה אני עושה...אין דבר כזה אידיאל ברטור מה זה אידיאל? אידיאל בתחת שלי

Berethor

New member
אז תוציא אותו משם

אידיאל זה למשל דוגמא לזוגות מושלמת של אנשים מתאימים מבחינות רבות ושווים וגם לא מנצלים זה את זה או מתחתנים בגלל מישהו ולא רוצים ילדים בגלל שזה חובה(אלה רק אם רוצים). שלא קיים אידיאל אין לך מה לרצות ומה לשעוף, לא פלא שאתה רוצה רק תרע בזה. אבל אתה במלא א-רומנטי.

amb2

New member
נכון אבל

אם אני אצטט מה שאמרת לא מזמן...."רק אנשים חזקים מסוגלים להיות לבד" מה קרה פתאום אתה מדבר לי על רומנטיות??? אני זוכר את רוב ההערות שלך ברטור והכיוון מחשבה שלך הוא מאוד דומה לשלי אז דיי לקשקש ....אתה יותר מדי חכם בשביל זה...קלטתי אותך ומזמן אתה ברמה של אנשים שאני אוהב ואלו החברים שלי אני יכול ללמוד מהם הרבה ...כן אני שונה כן אני לא בעד זוגיות לא בעד סקס לא בעד תלות וכל אלו הם חולשות....שכחת שאמרת שבסוף אנחנו מתים ולא משנה מה אנחנו עושים בדרך לשם (לפחות נהנה בינתיים כי לא יודעים מתי נגיד לשם)

p019

New member
ניסיון לתשובה

הבעיה בעבודה היא החובה. כל דבר ברגע שקוראים לו עבודה וחייבים לעשות אותו מוסיף לחצים ודברים פחות אהובים. ולכן באמת לרוב לא אוהבים את העבודה. אבל זה נכון באופן כללי בחיים - שום דבר טוב לא מגיע בלי הדברים הפחות נחמדים. ניכח את הדוגמה שלך - טיול. אז יש את כל ההחנות לפני. והנשיעה או טיסה אל המקום שלרוב רובו מעצמן/משעמם ולא בדיוק זה. ויש את הקטעים שמתגעגים הביתה. ובמקרה שלי - אני נורא אוהבת שיגרה - אז כך שלמרות שאני אהנה מהטיול תמיד חלק ממני ירצה הביתה לשיגרה והחיים הרגילים. כל דבר בחיים זו עסקת חבילה. כך שכן - אין עבודה שתהני ממנה 100% מהזמן - אבל עם תתחילי אם משהו שאת לא אוהבת - זה רק ילך ויתדרדר. לכן כדי שתמצאי מקצוע שבסוף היום/שבוע/שנה - תסתקלי אחורה ותגידי זה היה X% כיף (ומעוד כדי שX יהיה גדול מ10, וסביר להניח להוא לא יהיה גדול מ40). אני מקווה שזה עונה על השאלה.

AL212

New member
אהבתי את התשובה

זה מזכיר לי שקראתי לפני כמה ימים על מסורת הודית, שבה מלמדים את התלמיד לראות בכל דבר את הטוב והרע ביחד (כשהמטרה היא להתעלות מעל הניגודים, אבל זה כבר לא קשור לדיון
).

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif

כהרגלך, מנסחת ונותנת אור על דברים בצורה כ"כ יפה ושלמה.

AL212

New member
הכי טוב

ללכת עם הלב. מניסיון. כשחיפשתי כסף וכבוד, הגעתי למקומות מאד נמוכים.

Berethor

New member
ממש לא

'הלב' מטעה על אחת כמה וכמה בבחירת עבודה, הבחירה צריכה לבוא קודם כל מהראש. לאן כבר הגעת ? לעולם התחתון. עדיף לחפש כבוד וכסף מאשר רק כסף, כמו אתה יודע מי. חוץ מזה כבוד לא צריך לחפש או לקבל, עם כבוד נולדים וצריך רק לשמור עליו בכל מחיר. זה הכבוד האמיתי.

Ld12

New member
ענין וכסף

יש מעט מאוד עבודות שממש נהנים מהן (אני מקווה שתעבדי באחת כזו..) ורוב העבודות בסופו של דבר הן רוטיניות ובמידה מסויימת חוזרות על עצמן. כסף זה דבר חשוב -בשביל זה הולכים לעבוד, אבל אם את סובלת בעבודה זה לא שווה שום הון שבעולם. לא הייתי בוחר בעבודה בשביל הכבוד ובכל מקרה הנאה אמיתית מעבודה היא נדירה ולכן אלו לא היו השיקולים העיקריים שלי כשבחרתי מקצוע. מה שכן, צריך שהעבודה תמצא חן בעינייך וזה יכול לנבוע מכל מיני דברים - עניין, תנאים, סביבת עבודה, שעות עבודה וגם כסף. עם הכסף הזה תהני כשאת לא בעבודה.

ols1

New member
חשוב שיהיה פרקטי אבל הנאה זה העיקר!!

בתור אחד שלומד חשבונאות כלכלה (שזה שם נרדף לפקולטה למדעי הכסף..) אני חושב שאתה חייב לאהוב את מה שאתה לומד וחייב שיהיה חיבור מינימלי ועניין!! אני מכיר חברה שלומדים איתי והלכו ללמוד את התחום הזה כי הוא פרקטי "וישתלם בעתיד" ומאד סובלים בלימודים כי הלימודים קשים ותובעניים. לכן אני מציע- לאהוב את התחום שאת הולכת ללמוד.ולצורך העניין, גם בפסיכולוגיה אפשר להתפרנס בכבוד גם אם אתה לא פסיכולוג קליני..

למעלה