דיעתכם חשובה-כנסו..

דיעתכם חשובה-כנסו..

היות ואני לפני אוניברסיטה....דעתכם חשובה! מה הכי חשוב במקצוע/ עבודה.. כסף? עיניין? כבוד? פעם אמרו לי שלא משנה כמה דבר מסוים מעניין -כל דבר שעושים קבוע נמאס... אז לדעתי- הכי חשוב שהעבודה קודם כל תכבד את בעליה. דבר שני שהיא לא תגרום סבל , ודבר שלישי תשתלם כלכלית. אני מתלבטת בין לפנות לפסיכולוגיה או להייטק........פסיכולוגיה נשמע לי כמו תחום מעניין , אבל מבחינת עבודה...נראה לי עדיף הייטק.

p019

New member
הנאה

לפחות 40-45 שעות בשבוע מבלים בעבודה (אם לא יותר). אנחנו לא חיים כדי לסבול (לפחות משתדלים לא) מה הטעם בכסף אם עושים משהו שלא מהנים ממנו. וכבוד - זה עיניין של גישה. כל עוד מצליחים להתפרנס - כל עבודה מכבדת את בעליה. אני לא מבינה בפסיכולוגיה - אבל כן בהייטק. הייטק זו מילה גדולה - יש ארבה מה לעשות בהייטק. ומבחינת עיניין - זה ממש טלוי בבנדם. לרוב אדם יכול לנחש מה הוא יואהב ובמה הוא יהיה טוב - אבל לפעמים זה מפתיע אותך

איך אפשר להנות מעבודה?

נהנים מטיול..לא מעבודה...מעבודה כדאי לא לסבול. תגלי לי את הסוד איך ניתן להנות מעבודה? אני כרגע מאוד אוהבת את העבודה שלי -אני בהוראה..אבל לא הייתי קוראת לזה "הנאה" . מה שניסיתי לאמר שכל דבר שעושים בעבודה הוא לא מהנה ולכן משלמים עליו. ככה לפחות נראה לי....מאיזה מקצוע לדעתך אפשר להנות?

Berethor

New member
אפשר אבל זה נדיר

בדרך כלל זה עובודות יצרתיות כמו זמר או במאי אבל בטח יש גם אחרות, משהו שהאדם גם נהנה לעשות וגם מרוויח מזה. באופן כללי לא עובדים כדי להנות אבל גם לא בשביל סבל או השפלה, צריך עבודה נסבלת ומכובדת כמו שאמרת. "כבוד זה עניין של גישה", גישה של אדם חסר כבוד.

inbardaf

New member
בטח שאפשר להנות מעבודה

אפשר למשל, להפוך תחביב לעבודה ואז בטוח נהנים. החכמה היא למצוא עבודה שאכן מעניינת אותך ואת אוהבת אותה. בסופו של דבר הולכים לעבוד בשביל הכסף, ככה לפחות אני רואה את זה. אז אני נהנת בעבודה שלי. וכשאני לא נהנת, אני מזכירה לי שזו עבודה ושיש בה חלקים פחות מהנים, אבל אחרת לא תהיה משכורת... עבודות שאני ממש לא נהנת בהם - אני לא אשרוד. לגבי הכבוד: זה נחמד לעבוד בעבודה שיש לה ססטטוס של כבוד. אבל אני מאמינה שכל עבודה מכבדת את בעליה באמת. לא הייתי בוחרת בעבודה בגלל הכבוד. ושיהיה בהצלחה!

תחביב לא מהנה כעבודה

תחביב שנהפך לעבודה מפסיק להיות מהנה... למשל-אני אוהבת ריקוד , אבל ללמד הרבה אנשים שלא יודעים לרקוד ואנשים שאין שום שמיעה מוסיקלית-זה מאוד קשה...ולכן זה הופך להיות לעבודה. הנקודה של כבוד..היא לא לעבוד בשביל סטטוס..ממש לא, אלא לא לעבוד במקום משפיל, כמו זנות למשל או חשפנות או שאר עבודות שאין שום יחס לפרט כי כל אחד אחר יכול להחליף אותו כמו מלצרות, ולכן אין כבוד. בימינו גם בהוראה אין כבוד.

Berethor

New member
זה הבעיה שלך גברת תשוקה

זה כמו אנשים שאומרים שכאשר נשואים הכל כבר לא מהנה ולא אותו דבר. זה כבר שריטה שיש לאנשים בראש והגישה של 'כיף לי לא כיף לי', כל האקסטרים וחוסר יציבות. תחביב כן מהנה כעבודה וזה המצב הנדיר והמושלם ששני הדברים נפגשים. אז אוליי את לא תהני ללמד אנשים, כי את נהנת מריקוד ולא מהוראה. אם את נהנת לרקוד ולא היית נהנת להיות רקדנית מסיבה לא הגיונית, רק בגלל שזה עבודה, אז זה כבר בעיה שלך. מה שמפסיק לא קיים. אני מסכים אתך לגבי כבוד והשפלה, אבל משום מה נראה שלp019 לא אכפת. "כל עבודה מכבדת את בעליה", או במילים אחרות העיקר הכסף. פרנסה זה לא הכל, הכי חשוב איך חיים ואיך מרוויחים.

amb2

New member
תלות בסקס-זה לחלשים!

תלות בזוגיות-זה לחלשים תלות באהבה-זה לחלשים תלות בסקס-זה לחלשים תלות בהורים-זה לחלשים תלות בילדים-זה לחלשים. ...להמשיך? יש עוד הרבה!

Berethor

New member
צודק לגמרי

אבל אם מישהו מעוניין או מוצא זוגיות ואהבה מתאימה בלי תלות זה בסדר. יש הבדל גדול בין תלות לבחירה ומציאה. אבל מזה קשור למה שרשמתנו ?

amb2

New member
לא קשור למה שרשום אבל

זה המוטו שלי בחיים כל המשפטים האלו הם חלק מהאמונה שלי ...תישתוק ותילמד!

Berethor

New member
אתה לא צריך לדחוף אותה בכל חור

צריך לדעת מתיי לרשום תאמונה שלך ומתיי זה קשור לנושא, אתה סתם רשמת עכשיו משהו
. גם לי יש אמונה בכל נושא. אבל אני לא ידחוף את זה בלי קשר או יציף איתה עשרות פעמיים. אתה צריך ללמוד.

amb2

New member
אני לומד ממך הרבה ברטור!

אתה אחד הסיבות למה מעניין לי פה ובפורום השני...ולא אני לא מעריץ אותך כמו שחשבו פה אני מעריך אותך על הניסיון חיים שייש לך והדיעות שלך...ואני לא מתחנף אליך!

amb2

New member
למשל אני לומד ממך...לנבוח

זה משפר לי את החיים פלאים בחיי

inbardaf

New member
אז לפחות תלמד שברתור

כותבים עם ת' ולא ט'. והוא עצמו כתב את זה פעם... בתור מילה שאתה כותב כ"כ הרבה, רצוי שזה יהיה לפחות בלי שגיאות.

amb2

New member
כן כן...שוב את רומזת...

רומזת שאני מעריץ אותו...אבל לא פגשתי אותו אפילו אני רק קורא את ההערות שלו וכן אני כותב את השם שלו מלא פעמים עם האות הלא נכונה...אני ממש דפוק

amb2

New member
אגב עינבר כנסי רגע...

אני דווקא דיי בטוח שהוא מרוצה מזה שאני מתלהב מכל שטות שהוא מוציא מהפה שלו...בגלל זה הוא נובח גם קצת עלי אבל רק קצת חחח איפה הוא הטיפשון? הוא לא פה נכון?

Mystic Circle

New member
amb2 אני מזהירה אותך

נא לא להציף את הפורום. כבר העירו לך על זה מספר פעמים ועכשיו אני בתור מנהלת ידאג שהסדר פה ישמר. לא לשלוח הודעה אחת אחרי השניה ללא תוכן משמעותי. תכתוב את כול מה שאתה רוצה להגיד בהודעה אחת ואז תשלח. פעם הבאה אני אמחק.

amb2

New member
שמעת פעם על דמוקרטיה?

מיסטיק בטוח שמעת וחוץ מזה אנחנו לא במיסדר בוקר בצבא אני אשתדל אבל לא למחוק!!! זה לא הכי לעניין

inbardaf

New member
שמעת פעם על כללים?

על מה מקובל ומה לא? ולא נסיתי לרמוז כלום.. כל שאמרתי, שאם אתה כבר משתמש במילה מסויימת כ"כ הרבה פעמים (תהיה הסיבה אשר תהיה) אז תדאג לפחות לרשום אותה נכון..

למעלה