דיסקציה

הספרדים

New member
דיסקציה

הי, מישהו אולי יודע האם חובה להיות בדיסקציות בלימודי רפו"ש בעברית? יש דרכים אלטרנטביות ללמוד אנטומיה באישור הפקולטה?

Proteous11

New member
תאמין לי שזה הרבה פחות נורא מאיך שאתה מדמיין

ולדעתי בשביל ללמוד אנטומיה ולדעת אותה באמת ברמה , אתה חייב לשים כפפה ולתקוע את היד עמוק בגופה .. אחרת ללמוד הכל בצורה שהיא לא מוחשית זה מאוד יבש ולא מעניין .... לאט לאט מתרגלים ואיפשהו אתה אפילו מחכה לזה ... תהיה רגוע , אף אחד לא דמיין שהוא יחזיק מוח ביד אחד וביד שניה מקל ויתקע אותו בכל מיני מקומות....

הספרדים

New member
תודה על התשובה, אבל אני מתכוון

לשאול האם טכנית הפקולטה מאשרת לא להיות נוכח בדיסקציה, (לא בגלל שזה מגעיל אותי).

זה אפשרי בהחלט

גם אם "על הנייר" קיימת חובת נוכחות בדיסקציות (ואני לא בטוח גם בקשר לזה), בפועל, בדיסקציות עצמן, אף אחד לא מוודא נוכחות ואפשר להיעדר מהן בלי בעיה. מה שכן, כדאי שתדע שחצי מבחינה בקורס אנטומיה היא בחינה מעשית. כלומר, לוקחים את הגופות, שמים עליהן סיכות באיברים שונים ומבקשים ממך לזהות את השם המדוייק של כל דבר. היות והגופות נראות מאוד שונה מהאיורים בספר או מהתצלומים/סרטונים, יהיה די קשה למי שנעדר מהן לזהות את כל מה שצריך בעוד שמי שכן נכח בדיסקציות, יתקל בגופות "מוכרות" שהוא כבר נבר בהן שעות ארוכות ומכיר בהן כל עצב ועורק.

כאמור, אף אחד לא מוודא נוכחות

אך אנשים בכל זאת ממעטים להבריז מהמאורע וחדר הדיסקציות מלא לרוב

kontsy

New member
בשנה שלנו בדקו כמה פעמים, לא באדיקות

עקרונית צריכים להגיע לא צריכים לגעת

lidaka

New member
רופא בלי סידקציה

זה כמו שוקו בלי חלב ברמן בלי מצית שניצל בלי ציפוי פריך בקיצור, לא הייתי רוצה שהרופא שמטפל בי הוא אחד שלמד רפואה רק מספרים ולא ראה בפועל איך איברים נראים (גם מבפנים). ולא, אני לא מאמין שאתה רואה במהלך השנים הקלינית בדיוק איפה מתחברים הדברים - אלא רק בחדר דיסקציה. שם גם אף אחד לא מזרז אותך לסגור את הבטן מחשש לזיהום או לשלום החולה. אם אין לך סיבה מוצדקת, get over it.

oshratush

New member
דרך אגב

במערב אירופה , הם לומדים אנטומיה מספרים ולא עושים דיסקציות, מעניין איך מתיישבת כל העובדה הזו, בעיקרון לדעתי אתה צודק צריך לראות זה חשוב.

oshratush

New member
המידע הנ"ל

מכל הרופאים שלמדו בעבר באיטליה, וגם כאלה שלומדים כעת.. ובכל ארצות המערב לפי מיטב ידיעתי ועל פי מה שנאמר לי, אין תרגול על גופות

lidaka

New member
מוזר

כיוון שביה"ס הראשון לרפואה, אם אני לא טועה, הוקם באיטליה. אני זוכר בפירוש תמונות שמן של סטודנטים לרפואה רוכנים מעל גופה... אולי שינו את זה, מי יודע.

lidaka

New member
צודק

מדובר על היצירה "שיעור האנטומיה של ד"ר טולפ", שצוירה בהולנד ע"י רמברנדט.

oshratush

New member
אז אולי בכמה מבתי"ס ..

יש לסטודנט שלמד איתי שני הורים שלמדו באיטליה בבולוניה וספרו כי למדו אנטומיה נטו מספרים, כנ"ל סטודנט אחד שכתב פה שלומד בפביה, גם הוא אמר אותו דבר.

למעלה