דיסקציה

lidaka

New member
הייתי מת לדעת

איפה זה פביה. נשמע כמו מקום עם נוף מהמם.

rivba

New member
יש לי שאלה לחברה שכבר לומדים,

איך מסתדרים החברה הדתיים בדיסקציות- כי הבנתי שיש עם זה בעיות מצד ההלכה??? יש חובה להשתתף בדיסקציות-באופן כללי? מה עושה מי שממש נרתע מלגעת ולחתוך בעצמו? יש שוני בעניין בין האוניברסיטאות?

אצלינו היה שוני בין הדתיים עצמם

היו כאלו שממש נגעו, ואפילו ידריכו שנה הבאה. היו כאלו שכמעט לא נגעו והסתפקו בלהסתכל ולעשות את המינימום הנדרש...

נכון... אצלי בקבוצה היה דתי שלא הסכים לגעת

בכלל וגם לא נגע כל השנה... מבחינת הפקולטה זה לא בעייתי, הוא נכח בכל הדיסקציות, גם כתב הערות וכאלה... מצד שני- גם החבר'ה החילוניים בקבוצה שלי לא ממש רצו לגעת... lucky me

dimiorr

New member
גם מבחינת ההלכה זה לא אחיד

עד כמה שהבנתי, זה גם תלוי ברב שאותו סטודנט שואל. וכמו שכבר נאמר - אין חובה לגעת ולא שואלים אף אחד לסיבותיו. בבחינה אסור לגעת. אם הסטודנטים רוצים, המדריך יכול לבצע את כל הדיסקציה בעצמו, אם כי מומלץ לקחת חלק פעיל. לגבי החבר'ה הדתיים - היתה מישהי בשנה שלי שרק הסתכלה כל השנה, ובשבוע הלמידה לבחינה כשלא תמיד מסתדר להיות במעבדה עם עוד אנשים, היא שלפה טחולים כמו גדולה.

cheera

New member
אפרופו אנטומיה

חברי רכש לי את הספר GRAY'S ANATOMY יד שניה ב-40 ש"ח. האם הספר אכן שימושי ושווה משהו?

dimiorr

New member
שימושי ביותר

תתחדשי. גריי הוא שם דבר בתחום ספרי האנטומיה, אבל העניין הוא שזה כבר מותג ויש הרבה סוגים של הספר - גרסה מלאה ועבת כרס, גרסת סטודנטים ואפילו אטלס מצוייר שעולה באיכותו על זה של נטר (כביכול "ספר חובה"). מבחינת "יד שניה" יכול להיות שמדובר במהדורה מלפני כמה שנים כמובן, אבל אין הרבה מה לדאוג - האנטומיה לא השתנתה כל כך הרבה (עם הפלסטיקאים הסליחה
). לפי מה שהבנתי ממי שלימד אותי אנטומיה, פעם אחרונה שהתגלה מבנה אנטומי חדש, זה היה לפני 100 שנה. מבחינת השימוש בספר - ללימודים עצמם, הגרסה עבת הכרס עשויה להיות מעט overkill מבחינת התוכן, לא תמיד היא מככבת בסילבוסים של הקורסים באנטומיה. גרסת הסטודנטים, על אף שלא יצא לי להשתמש בה, יכולה לדעתי להיות השלמה טובה להרצאות ולדיסקציות. אם להשכלה כללית - זה אחלה ספר.

Proteous11

New member
שימושי מאוד , אבל אישית

לא כל כך אהבתי אותו, יש גרסאת STUDENT הרבה יותר נעימה וקלילה ..... תציצי פה www.bartleby.com/107 אתר שכולל בעצם את כל הספר אפשר להגיד או לפחות חלק גדול ממנו ...

למעלה