דיני חוזים

varui

New member
דיני חוזים

היי אני צריך את עזרה שלכם מיקרה הבאה 1.שרה הבטיחה לספיר אחייניתה את דירתה במתנה . ספיר אמרה כי זו מתנה יקרה מידי , אולם הדודה התעקשה ואף העבירה לספיר הסכם שניסחה בעצמה לפוי היא מעבירה את כל זכיות בדירה שפרטיה צויינו בהסכם,לספיר בלבד שהיא תוכל להתגורר בדירה כל עוד היא חיה , ספיר שטיפלה בדודה ועזרה לה בהמשך השנים , ראתה את התעקשותה וחתמה על ההסכם שניסחה.כעבור חצי שנה , החתרטה שרה על מתנה והחליטה לתת את הדירה לבנה יחידה , עימו השלימה לאחר סכסוך ממושך . האם יכולה שרה לחזור בה מהבטחתה לספיר שאלה 1.שרה כתבה על הסכם שניסחה "הצעתי בתוקף עד ה-15.08.08 ספיר שלחה לשרה פקס בה 12.08.08 שהיא מקבלת את הסכם בתודה רבה, אולם עקב תקלה במכשיר הפקס של שרה הגיעה רק ב -16.08.08, ספיר התקשרה עוד באותה יום ואמרה כי היא מודה לה על מתנה הנדיבה , ספיר לא ענתה לפקס של שרה א. האם ניכרת בניהם חוזה ב.ואם לא ניכרת בהם חוזה אך ניתן להוכיח את זה

sacrament

New member
ממממ

1. חוק המתנה מוכר לך? כל התשובות מצויות שם. חוזה מתנה צריך להיות בכתב (סעיף 5 אאל"ט). ממילא זה צריך להיות בכתב כי זה מקרקעין (סעיף 8 לחוק המקרקעין). אפשר לחזור ממתנה (יש תנאים לכך בחוק). צריך לבדוק אם הייתה הסתמכות מצד מקבל המתנה. 2. צריך לבדוק הצעה וקיבול. האם הקיבול צריך להיות בכתב או בעל פה. תבחן את זה. שיהיה בהצלחה.

varui

New member
חוק מתנות אינו

מוכר לי איפה אני יכול לקבל מידע על חוקים כאלו? אני חשבתי לרשום -כרית עיסקה לא היתבצע בגלל פקס אינו הוא הגיעה בזמן לכן ספיר איחרה

sacrament

New member
תקיש בגוגל "חוק המתנה"

זה אמור למצוא לך את החוק לא הבנתי אבל מה זה הקייס הזה. קיבלת את זה כקייס ולא קיבלת רשימת קריאה להסתמך עליה לפיתרון? באשר לתשובה שלך- אין תשובה אחת מדוייקת, לדעתי. צריך לערוך דיון עם שיקולים לכאן ולכאן.

solsad

New member
אתה לא סטודנט ולא נעליים

סתם בנאדם שמנסה לקבל מתנה בלתי חוזרת.

למעלה