דיני חברות

PIonit

New member
אממ

אני לא יודעת באיזו שיטה למדת, כי בכל מקום זה אחרת.. אני אנסה לתת כמה עצות כלליות ממש
דבר ראשון- האם המבחן היה בחומר פתוח או סגור? אם הוא היה סגור- אולי את צריכה להקפיד יותר לזכור דברים בע"פ כדי לעבות את התשובה. אם הוא בפתוח- חשוב לבוא מאורגנת ולדעת להתמצא בחומר העזר (בסגנון צ'קליסט או טבלת הלכות (אם את אוהבת, אישית אני לא כ"כ) וכו'). חשוב לעבור על החומר טוב טוב לפני, אני ממליצה לדגלן או לעשות תוכן עניינים או אינדקס יעיל כדי לאתר בקלות דברים חשובים. את יכולה גם להוסיף הערות מועילות בחקיקה (נניח שמות פס"ד וכו', אם כי לי אישית זה לא נוח) האם עברת על מבחנים משנים קודמות? זה לרוב מאוד עוזר להבין איך לנתח קייס ואיך תשובה מלאה אמורה להיראות.. חוצמזה מאוד חשוב לקחת את הבחינה שלך ולעבור על ההערות למול פתרון המרצה. תבדקי על מה ירדו לך נקודות- לא ציינת סעיפי חוק מסויימים (בין אם המספור ובין אם להתיחס ממש)? לא ציינת פסיקה או דעות מלומדים שציינתם.? האם לא עלית על מוקדים שונים בקייס? תראי מה הדגשים שהמרצה ציפה להם ותחשבי מדוע לא עלית עליהם- האם לא שמת לב? האם פירשת את זה אחרת? האם לא ייחסת לזה חשיבות? או שפשוט זה נושא שלא יצא לך להבין בצורה זו? מומלץ גם לבקש מחברים מחברת כדי לראות תשובה "אמיתית" שזכתה לניקוד גבוה.. אממ זה מה שנראה לי בנתיים.. בהצלחה!

למעלה