אז הרשה לי שוב להתחבר אל דברייך
נכון לגמרי!
אלמלא היית מביא את ההסבר ל״עבודה זרה״ סביר להניח שלא הייתי מגיעה לזה לבד או שלא הייתי מצליחה לפרש את התחושה במילים.
אתה הבאת אותו מתוך לימודים מעמיקים בנושא,מתוך דרך שבחרת לחיות שהובילה אותך לבסוף לקיים מצוות שהן חלד מהיהדות,אחד קורא לזה מסורת,שני דת ויש כאלו שזה רחוק מהם שנות אור וקיום.
ואולי,קוק,רק אולי,זה היה התפקיד שלך להביא זאת ושלי להתחבר בנקודה שהיא הכי מדברת אליי והיא הבחירה החופשית באמונה וההקשרים שלה בחיי גם אם היא לא מקויימת ע׳י מצוות וחוקים של דת אלא התחברות לפן פילוסופי.
כנאמר בתפילה לשלום :
״לא ישא עוד גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה,
רק יכירו וידעו כל יושבי תבל האמת לאמתו,
אשר לא באנו לזה העולם
בשביל ריב ומחלוקת חס ושלום
ולא בשביל שנאה או קנאה
וקנטור ושפיכות דמים חס ושלום,
רק באנו לעולם כדי להכיר
ולדעת אותך״.
יש שעור בעולם הזה ,ויש דרכים רבות ללמוד אותו.
לגבי אחי,ההתחרדות שלו נבעה מהרצון להיטמע בתוך חברה מסוימת שאת חוקיה ומאפייניה הוא קיבל ומעוניין להיות חלק ממנה .
האם הוא ידע שהוא ייהפך לחרדי ? ממש לא,החיים כמו גם הדרך בה בחר בתשובה,הובילו אותו ואת משפחתו לשם,וטוב להם,וזה הכי חשוב מבחינתי גם אם יש מחלוקות.
הרי לא באנו לשם מחלוקת,במיוחד לא בתוך משפחה.
אני הבאתי את הדוגמה של חזרתו בתשובה מתוך סקרנות,עניין והשפעה מצד אישתו שנכנסה אל עולם הדת והמצוות.
אנשים זרים ששומעים את הסיפור שלו,תמיד נדהמים ש״קיבוצניק חזר בתשובה?!״ ומנסים לשכנע אותי שזה בטוח מאיזה משבר עמוק,לא יכול להיות שזה התחיל מתוך סקרנות,עניי והשפעה חיובית.
ממש לא,החיים הובילו אותו לשם.
אבל אתה יכול להבין,שגם הקבלה של דרך חייו לא הגיעה אליי בקלות אבל ברגע שהבנתי כמה זה עושה אותו מאושר,בריא והילדים שלו מתוקים להפליא,היה לי ברור שאין צורך יותר במחלוקות.
אבל אתה יודע מה...אני בכל זאת אשאל אותו ,כמה שהוא אוהב את השיחות האלו....צפויה לי שיחה ארוכה .
הנה קוק,עשית מצווה