דימיונות כוזבים.

puma141

New member
אני דמיינתי אותך

עומד על מרכבה, עם זקן ארון לבן...
הרמתי את הראש למעלה כדי להסתכל...

אין לי ספק שזה נכון!

KUK NICK

New member
תני לי לנחש

באותו זמן גם היה פורים והייתי מחופש לסנטה קלאוס ?

מאוד אהבתי איך שהסברת ״עבודה זרה״

התחברתי לזה משום שאמונה היא דבר פרטי בראש ובראשונה,ההגעה אליה היא כתוצאה מדרך חווייתית אישית ולא רק דרך ממוסדת עם סמלים,ספרים,חוקים ועוד,זו הדרך שאליה מגיעים מהמקום האישי כל כך.
אני יכולה לתת בזה את הדוגמה של אחי החוזר בתשובה,כיום איש חרדי,שהגיע אל האמונה מתוך סקרנות ועניין,לא משבר ולא טראומות ולא חיים קשים וזה מה שיפה בעיניי,היכולת האישית למצוא חיים שממלאים אותך(גם אם זה מעורר מחלוקות לעיתים,הכל באהבה)ולא מתוך קשיי החיים,אלא הסקרנות הטבעית.
אני אעלה זאת בפניו,מעניין מה יגיד.

לגבי שאלותייך לפורום :
לא הייתי באף מפגש,אולי אגיע...זה יכול להיות מעניין,כרגע לא מסתדר לי מבחינת זמנים.
אני לא יודעת איך תופסים אותי בפורום ,לא מתעסקת בזה יותר מדי,פעמים אחדות קיבלתי תגובות כאלו או אחרות ולעיתים לא קיבלתי אף תגובה.....אני לא נרעשת מזה במיוחד.
אני נכנסת לפה מתוך סקרנות ועניין,לפעמים מספר פעמים ביום ולפעמים פעם בשלושה ימים.
כן,יש פה קבוצה מובילה,מישהו אחר יקרא לזה ״קליקה״,היא יכולה להיות רבת משתתפים או קטנת משתתפים ועדיין קבוצה היא בהגדרתה סגורה עם כל המשתמע מזה.
אם לא הקבוצה היינו נפוצים לכל עבר,סטטוס הגיל,מצב החיים והדיון החופשי,הוא שמוביל אותנו לכאן בסופו של דבר מתוך רצון למצוא שפה משותפת ותקשורת.
זה מצב טבעי שנוצר בכל מקום שיש בו אנשים קבועים על פני משתנים ואין ספק שלעיתים זה מורגש.
או שאתה בוחר לקחת חלק ממנו או שלא.
אני קיבוצניקית,אני יודעת מה זו קבוצה מובילה.
יחד עם זאת לאור מספר שנים של פעילות בפורומים שונים בתפוז,גם בפורום ״פסנתר פסנתרנים״ בו כתבתי בעבר באופן קבוע,הייתה קליקה של אנשים קבועים כמו גם קשרים שנוצרו מעבר למסך.
כל אחד ובחירותיו האם הפורום הזה חברתי הנשאר בגדר הוירטואליה או עובר מעבר לגבולות המסך.
אישית,את הסיפורים הבאמת אישיים שלי,הלבטים,החששות הכבדים וגם הדביליות שלי,אני חולקת עם אנשים שקרובים אליי ויכולים לתת לי קונטרה מתוך הכרות מעמיקה לטוב ולרע .
פה אני יכולה להגיב רק למילה הנאמרת ולנסות לקרוא את התגובה בעיניים שהן ״לא אני״ דבר שלא חף מסובייקטיביות.
אם בא לי לאתגר את עצמי חברתית,אני אגיע למפגשים או אתמקד בכותבים מסוימים אותם ארצה להכיר יותר מעבר למסך.

KUK NICK

New member
תרשי לי לחלוק עליך

בעיניין של המשפט שלך "התחברתי לזה משום שאמונה היא דבר פרטי בראש ובראשונה,ההגעה אליה היא כתוצאה מדרך חווייתית אישית ולא רק דרך ממוסדת עם סמלים,ספרים,חוקים ועוד,זו הדרך שאליה מגיעים מהמקום האישי כל כך."

אם נהיה כנים, כראה שלעולם לא היית מגיעה לרעיון הזה שהצגתי בנושא של "עבודה זרה" בכוחות עצמך, וכנראה שגם אני לא, למעשה אף אחד לא.
ישנו מקצוע שלם ביהדות שנקרא "אמונה", והסיבה שיש מקצוע כזה, זה מאחר ואמונה ביהדות זה דבר שדורש לימוד/זיכוך/ביאור - וזה לא דבר טבעי מולד, למרות שהרוב חושבים שכן [כולל דתיים].

אם אח שלך חזר בתשובה לזרם החרדי, סביר להניח שהוא לא נפגש עם התוכן שכתבתי פה לפניך, מאחר והמגזר החרדי לצערנו לא שמים דגש על לימוד אמונה ו/או "ספרי מחשבה" [ככה זה נקרא].
יש לזה הסבר היסטורי + תפיסתי שהרי על הפי העמדה החרדית אנחנו עדיין בגלות, ואם אנחנו עדיין בגלות יש לנו להקפיד יותר ללמוד את הצד המעשי ו/או הטכני של המצוות שחלילה לא שיכחו מאיתנו [רפלקס גלותי].
אני חייב לציין שיש ישיבות יוצאות מהכלל, אבל נתתי תמונה קצת רחבה מפאת המקום והזמן.

תשאלי אותו ותראי לבד..

אז הרשה לי שוב להתחבר אל דברייך

נכון לגמרי!
אלמלא היית מביא את ההסבר ל״עבודה זרה״ סביר להניח שלא הייתי מגיעה לזה לבד או שלא הייתי מצליחה לפרש את התחושה במילים.
אתה הבאת אותו מתוך לימודים מעמיקים בנושא,מתוך דרך שבחרת לחיות שהובילה אותך לבסוף לקיים מצוות שהן חלד מהיהדות,אחד קורא לזה מסורת,שני דת ויש כאלו שזה רחוק מהם שנות אור וקיום.
ואולי,קוק,רק אולי,זה היה התפקיד שלך להביא זאת ושלי להתחבר בנקודה שהיא הכי מדברת אליי והיא הבחירה החופשית באמונה וההקשרים שלה בחיי גם אם היא לא מקויימת ע׳י מצוות וחוקים של דת אלא התחברות לפן פילוסופי.
כנאמר בתפילה לשלום :
״לא ישא עוד גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה,
רק יכירו וידעו כל יושבי תבל האמת לאמתו,
אשר לא באנו לזה העולם
בשביל ריב ומחלוקת חס ושלום
ולא בשביל שנאה או קנאה
וקנטור ושפיכות דמים חס ושלום,
רק באנו לעולם כדי להכיר
ולדעת אותך״.
יש שעור בעולם הזה ,ויש דרכים רבות ללמוד אותו.

לגבי אחי,ההתחרדות שלו נבעה מהרצון להיטמע בתוך חברה מסוימת שאת חוקיה ומאפייניה הוא קיבל ומעוניין להיות חלק ממנה .
האם הוא ידע שהוא ייהפך לחרדי ? ממש לא,החיים כמו גם הדרך בה בחר בתשובה,הובילו אותו ואת משפחתו לשם,וטוב להם,וזה הכי חשוב מבחינתי גם אם יש מחלוקות.
הרי לא באנו לשם מחלוקת,במיוחד לא בתוך משפחה.
אני הבאתי את הדוגמה של חזרתו בתשובה מתוך סקרנות,עניין והשפעה מצד אישתו שנכנסה אל עולם הדת והמצוות.
אנשים זרים ששומעים את הסיפור שלו,תמיד נדהמים ש״קיבוצניק חזר בתשובה?!״ ומנסים לשכנע אותי שזה בטוח מאיזה משבר עמוק,לא יכול להיות שזה התחיל מתוך סקרנות,עניי והשפעה חיובית.
ממש לא,החיים הובילו אותו לשם.
אבל אתה יכול להבין,שגם הקבלה של דרך חייו לא הגיעה אליי בקלות אבל ברגע שהבנתי כמה זה עושה אותו מאושר,בריא והילדים שלו מתוקים להפליא,היה לי ברור שאין צורך יותר במחלוקות.

אבל אתה יודע מה...אני בכל זאת אשאל אותו ,כמה שהוא אוהב את השיחות האלו....צפויה לי שיחה ארוכה .

הנה קוק,עשית מצווה

KUK NICK

New member
תרשי לי שוב לחלוק עליך

אבל רק חלקית

אבל אבל אבל, לפני המחלוקת אני רק רוצה לומר לך שאפו, שהרי כמעט הצלחת לנגוע בנקודה שיש אנשים שלוקח להם שנים [אני] ויש כאלה שלעולם לא יצליחו להגיע אליה וזה מה שכתבת במשפט הבא:
"אתה הבאת אותו מתוך לימודים מעמיקים בנושא,מתוך דרך שבחרת לחיות שהובילה אותך לבסוף לקיים מצוות"

אני אסכם לך הרבה שנים של מחשבה בנושא והמון שיעורים, וכמעט כתבת זה [תאמיני לי ש"כמעט" זה הרבה מאוד במקרה הזה] זה אומנם נשמע קטן ומצומצם אבל בסופו של דבר, הבחירה החופשית היא "האם ללמוד".
זהו.
אני לא יודע כמה את מבינה מהמשפט הזה, אבל אם תזכרי אותו ותנסי לשלב אותו בתור אקסיומה במחשבות שלך בנושא בחירה, אני מבטיח לך שתגיעי לחשיבה מעמיקה יותר.
---------------------------------------
ועכשיו המחלוקות:

מחלוקת מספר 1 :"ואולי,קוק,רק אולי,זה היה התפקיד שלך להביא זאת ושלי להתחבר בנקודה שהיא הכי מדברת אליי והיא הבחירה החופשית באמונה וההקשרים שלה בחיי גם אם היא לא מקויימת ע׳י מצוות וחוקים של דת אלא התחברות לפן פילוסופי."

תשובה: זה שיש לך בחירה חופשית באמונה כבר אמרתי שאין לך, אמונה יש לך טבעית מסויימת, כלומר שנולדת איתה וספגת אותה מבחינה סביבתית לא נשלטת, אבל יש לך בחירה חופשית האם ללמוד את האמונה, ולכן יום אחד את תדעי אמונה, את תהי "דוסית" כי את תביני מול מה את עומדת.
בנוסף לזה, זה שאת מתחברת לפן התאוריטי פילוסופי זה לא אומר שאת ממצא את הפוטניציאל שלך, ממש כמו שאם אני מתחבר להגדרה הפילוסופית של האהבה זה לא אומר שאני יכול לקיים מערכת יחסית מבלי לתת ולקבל עם בת זוגתי.

המחלוקת מספר 2:
מושג שראיתי שפעמיים השתמשת בו בהקשר של אח שלך "שטוב לו הדרך חיים הזו וכו'.. "

אני אגיד לך משהו, ואני יודע שאני מיעוט בעיניין הזה גם בקרב דתיים רבים - אני לא מתחזק ביהדות כי זה עושה לי טוב. אני לא עושה מצוות כי זה עושה לי טוב.
אני עושה מצוות כי זאת האמת כפי שאני רואה אותה אחרי התעסקות של שנים בנושא.

אם את שומעת רב שמספר כמה כיף זה לשמור שבת ושזה מעיין "עולם הבא" וכל מיני דברים כאלה, אז צאי מנקודת הנחה שהוא אומר את זה כבר לאחר שהעיניין התברר כאמת אצלו וזה רק מה שנקרא "בונוס".
אבל אם הוא בא "למכור" לך את שמירת השבת רק כי זה כיף - אז תגידי לו שנצרות זה לא פה.

עזוב....לא יצליח לך,באמת שלא

אני לא רואה שום מחלוקת
אתה יודע כמה נק׳ אני מוצאת? אנחנו לא נצא מזה.
אתה אומר את אותם דברים שאחי אומר ונוהג לפיהם.
כפי שאמרת,אני מגדירה את אורח חייו של אחי(ואולי גם שלך) כדבר ש״עושה לו טוב״ אבל זו האמת שלפיה בחר לנהוג ואם היא מביאה לו אושר,מי אני שאחלוק עליו שבעת מצוקה הוא יהיה שם למעני מתוך האמת שלו.
המציאות היא סובייקטיבית ולפיכך גם האמת.
זה משנה באיזו דרך היא מתגלה ולאן היא תוביל אותך?
הק״מ הראשונים רק צופנים את ההמשך.

זה רק יותר מעניין אותי ורק יותר מחבר אותי בדרכי שלי אל הדברים שאתה אומר מדרכך שלך.
האם לא לזה אתה רוצה להגיע,כדי להכיר אותך.

אלמלא תהליך הקבלה של אורח חייו של אחי מתוך שעורים שהחיים הביאו לי ולימדו אותי בצורה הכי אינטנסיבית,הייתי מנהלת איתך ויכוח יא חביבי....אבל זה לא מצליח,אני פשוט מוצאת נקודות חיבור גם אם הן לא מפורשות בספר כתובים,זה משנה מאיזה כיוון זה מגיע? האם ההבנה וההחכמה חייבות להגיע מדרך אחת ובלעדית?

KUK NICK

New member
אני מצהיר כאן ועכשיו

שלצום 6 צומות בשנה, להתפלל 3 פעמים ביום ולא לשמוע מוסיקה בימים האלה שלושה שבועות זה לא בדיוק כהגדרתך "עושה לך טוב".

האם את טוענת שאני משקר או לחלופין את יודעת יותר טוב ממני על עצמי ?

לגבי העיניין השני שאת מדברת עליו, אני אקרא לזה "הדרך אל האמת" או כמו שאת אומרת : "האם ההבנה וההחכמה חייבות להגיע מדרך אחת ובלעדית?"

איפה בדיוק אני אמרתי את זה, ? שהחכמה וההבנה מגיעה מדרך אחת ?

אמרתי שני דברים:

1. שחכמה וההבנה מגיעה רק מלימוד !!! אחרת כבר הבנו שאתה מדמיין, ודמיון מביא לעבודה זרה - כי אתה מאמין בשטויות שיש לך בראש.
אבל לא אמרתי "מה ללמוד".
יהיה אחד שיגיע לאמת מדרך של לימוד מוסר, ואחד מדרך של לימוד מורכבות ההלכה ואחר מהסטורית ישראל ואחר מעולם הקבלה והנסתר ואחר מדעת אלוהים ופילוסופיה יהודית.
דבר אחד בטוח - בכדי לדעת משהו - צריך ללמוד. וזה נכון לא רק ליהדות אלא לכל דבר - לא ?

2. אי קיום מצוות מחסיר ממכלול האמונה, את יכולה להאמין בלב, בדרך שלך וכל טוב ויפה אבל עם דבר אחד אי אפשר להתווכח, חסר לך הפן המעשי.
אם הלימוד זה הכנת ה"כלי" למפגש עם אלוהים, המצוות זה המפגש עצמו.

רק למען הסר ספק, אני אינני מתריס בך או משהו חס ושלום , אני רק אומר את דעתי הצנועה.

יהיו אמריי פי לרצון בפניי ולא בפנייך

כי הסיבה שאני צמודה כרגע לאייפד במקום להתאמן לקראת חזרה חשובה היא כדי שדברייך יחזקו אותי מבלי שתאמר לי כיצד עליי לנהוג,מה נכון או לא,האם אני מגשימה את עצמי או לא.
את המשוכה הזו כבר עברתי .
מתבגרים....כנראה.
ולסיכום:

אתה לא משקר ואינני יודעת יותר טוב ממך.
אני בוחרת,מתוך מודעות ונסיון,לא להיכנס איתך למחלוקות,אלא למצוא נקודות שאליהן אתחבר מדרך חיי.
אל תקבל את זה - תכבד אותי .
אתה לא אוהב את התנסחויות שלי כי הן אולי לא ממוקדות,מעט ערטילאיות אבל אני מאוד אוהבת את התנסחויות שלך כי אני לא רואה את המטיף בין הכתוב,אלא את המלומד שמיישם את הידע שרכש בחייו.

KUK NICK

New member
דבר תורה אחרון וקטן לסיום

ישנה מחלוקת שנקראת "לשם שמיים" וישנה מחלוקת "לא לשם שמיים".

איך יודעים מה זה לשם שמיים ומה לא ?

אם המחלוקת גורמת לשנאה כזו או אחרת בלב - היא לא לשם שמיים

ואם מקבלים כל אחד את דעתו של האחר באהבה - היא ל"שם שמיים".

מבחינתי - המחלוקת ביננו - למרות שהצהרת שאת נזהרת מלהכנס למחלוקות איתי [כאילו למילה "מחלוקת" יש קונוטציה שלילית משום מה] - אני חושב שהמחלוקת ביננו "לשם שמיים".

גשי להתאמן לחזרה החשובה

somewoman

New member
ברשותך

אני אקח את המילים שלך למקום קצת אחר.
ואת אלוהים אשים בצד - כי מבחינתי הוא לא מוחשי, מה שלא ניתן לומר על האנשים שכותבים בפורום, לכן ההקבלה שלך של תפיסת האלוהים ו"מה חושבים עלי" לא מתחברת לי..

אנשים מגבשים דיעה על סמך כל דבר, אנשים שופטים על סמך כל דבר, שים לב שמעטים האנשים שאינם שופטים - למה? כי ככה חונכנו, ולצאת מתפיסת העולם הזו צריך לרצות ורק אז האדם יכול לעבוד על עצמו כדי לשנות...

בכל מקרה, בפורום, ההתרשמות היא ממילים בלבד, חסרה שפת גוף שהיא דבר מאוד חשוב ומשמעותי במערכת יחסים, לטעמי בכל אופן, בכל מערכת יחסים.. אז למרות שניתן לקרוא בין השורות זה שונה.

אתה הדוגמה הכי טובה באמת.. כי יש הבדל גדול מאוד כשקוראים את ההודעות שלך לפני שמכירים אותך ואחרי ולמרות שמעולם לא דמיינתי אותך עם פיאות או שטריימל, כן חשבתי על כיפה למשל (והנה במפגש הראשון כולם בערך שאלו אותך איפה הכיפה לא?)..
אבל עכשיו, כשאני קוראת אותך, אני קוראת את החיוך בין השורות - וזה נשמע אחרת..זה בדיוק מה שעושה את ההבדל

לגבי איך תופסים אותי - וואלה, לא יודעת, מן הסתם כל אחד תופס אותי אחרת, זה לא באמת משנה לי, כי הוירטואל הוא הוירטואל, וזה העולם הזה, התרגלתי

מי שבאמת חשוב לי בחיים, אני דואגת שיכנס לחיים האמיתיים שלי ושם הוא לומד מי אני באמת. [במידה ואני בוחרת להשאיר אותו שם.. אולי זה נשמע אנוכי, אבל ככה זה..]
כי מה שאנשים מפרשים כאן - זו הפרשנות שלהם, מי אני שאשנה להם אותה?
קטונתי

ליבליב1

New member
לגמרי מסכימה איתך

בהקשר של קוקניק.
האופן שבו אני קוראת אותו היום שונה לחלוטין מהאופן שבו קראתי אותו לפני שפגשתי אותו.
וכן - גם אני לא דמיינתי אותו עם שטריימל ופאות וכל הסממנים החיצוניים... אבל בכ"ז.....

(וקוק.... השינוי הוא לגמרי בקטע טוב! נראה לי שכבר אמרתי לך שהפתעת אותי לגמרי לטובה.....
)

אני חושבת שזה בלתי נמנע

גיבוש דעה נעשה באופן כמעט אוטמטי, וכל אינטראקציה עם מישהו מפעילה אצלנו סכמות [
] כאלו או אחרות.

ככל שאחנו נחשפים יותר לאדם, דעותיו ותפיסותיו, התנהלותו וכו', הסכמה או הדעה הקדומה אם תרצה, לגביו או לגבי הקבוצה עליה הוא נמנה, תשתנה, ופחות תחטא למציאות.

יחד עם זאת, ראוי לנהוג בכבוד לכל אדם, גם לא מסכימים או מעריכים את דעותיו.

לגבי השאלות- אין לי מושג מה חושבים עלי בפורום, לא הקדשתי לזה מחשבה, מהסיבה השפוטה, וחלילה מבלי לפגוע, הדעות של יישויות וירטואליות, שאינן חלק מחיי המציאות שלי, לא ממש רלוונטיות עבורי.

מה גם שהמרחב הוירטואלי חד מימדי, וכל דעה כזו או אחרת, בין אם שלילית ובין חיובית, תילקח בערבון מוגבל, כיוון שחלקים מהותיים מהאישיות שלי "לא עוברים מסך". יותר נכון, דרך המסך
.

ליבליב1

New member
המממ....

1. אני מנחשת שחושבים שאני אחלה....

2. אני מאמינה שצודקים.....

למעלה