דימיונות כוזבים.

לא מתאים נסיך שיש לו קטן

אבל עכשיו כשגדלתי זה כבר סיפור אחר

shayCn

New member
צימצומים

לא ראיתי אף פעם בפורום ביקורת על מישהו או מישהי בגלל מספר הודעות
רב/מועט(מי מביא לי לינק?) ואם היתה כזאת ביקורת אז אולי אותו בן אדם היה מטמיע שהוא כותב המון/מעט ומנסה לשנות את התמונה.
באופן אישי,אני כותב כאן כשאני יכול,רוצה וכשמתאפשר לי.לא ממש מזיז לי
אם מספר הודעות גבוה מפריע לאחרים,כי אני לא מגביל אחרים במספר הודעות(חייה ותן לחיות) אלא אם כן מדובר במציפנים ואז אפשר לפנות לפורום משוב/למנהל.
ניסיתי בעבר יומן,בלוג,פייסבוק,ותגובות בYNET.הפורום מתאים לי יותר חברתית.קל לי בימים טובים להביע אושר ושמחה ובימים רעים לפרוק ולכאוב.
לשאלותיך:
1.אין לי מושג.
2.יכול להיות שכן

shayCn

New member
אז אם היינו עוסקים בהאנשה...

מי אלו הקיפודים האלו?

puma141

New member
שי זה מקסים.

שלח לאוהב הקיפודים במייל:)
שיהיה לו מה להקריא להם כשהם יריבו.......

מקאיירה

New member
ישעיהו ליבוביץ' אמר

(במילים ובהבנה שלי)

ברגע שהגדרת לעצמך מה אתה עובד, אתה הפסקת לעבוד את אלוהים והתחלת לעבוד את הבבואה שלך עצמך. כמובן שהוא חשב שכל הסגידה לחומה החיצונית של בית המקדש היא הבל הבלים, כמו כן הרעיון שניתן להכיל את הקדושה על מקומות מסויימים בעולם (בתי כנסת, קברי צדיקים, מזוזות, ספרי תנ"ך, וכדומה) חוטא לחלוטין לעיקר.

אהבתי מאוד את מה שהוא אמר - התפילה מצידך היתה יכולה להיות לספור מ-1 עד 100. זה לא משנה מה אומרים בה. אתה לא בא ומבקש מאלוהים שיעזור לך, אלוהים הוא לא קופת חולים . אתה בא ומתפלל כי זה מה שאמר לך האל לעשות וזהו. זהו עול עבורך, זה נגד טבעך. בקבלת העול הזה צריך להתגבר יום יום ולעשות את עבודת השם. על מה יתגבר האדם? על עצמו ועל טבעו.

ברגע שעשית את זה אתה בן חורין. יתגבר האדם, ולא כל אחד מסוגל. אני רואה את אותה ראיה בהקשר ל - לימודים, אימוני כושר, אמנויות לחימה.

---

קצת התרחקתי מהנושא המדובר. ודאי שכשאתה מסתכל על אנשים אחרים והם עליך הם מהר מאוד מפסיקים להסתכל עליך, ומתחילים להסתכל על איזו בבואה שהם יצרו עבורך. אבל ככה בנויה התפיסה האנושית. האדם החכם מודע לזה, מודע שהרבה ממה שהוא מסתכל עליו זה בעצם סרט שמוקרן מהראש שלו על גבי מסך העיניים שלו, ומשתדל לבחון מחדש את הדברים מדי פעם. מצד שני לא ניתן לבחון מחדש הכל, כל הזמן. למנגנון הזה כן יש יתרונות. תאר לעצמך שהיית צריך לקבל כוויה מכל מקור אש בעולם לפני שהיית מבין שאש זה דבר חם מאוד ומסוכן. מספיק פעם אחת כדי להבין.

בעיות רבות באדם אינן מגיעות מעצם היותו של מנגנון מסויים, אלא משימוש לא נכון בו. האחריות אם כך היא על האדם, לא על טבעו.
או כמו שאמר ליבוביץ' - המוח אינו חושב. בעל המוח חושב, לפעמים.

KUK NICK

New member
ליבוביץ' צדק חלקית

או טעה חלקית - איך שתרצה.

אחת הבעיות העיקריות בהגותו, זה שהוא התייחס רק לפן אחד באלוהות דהיינו לפן הטרנסצנדנטי למרות שהתיחסות זו היא בסופו של דבר הגבלה לאלוהות.

ישנו חוק שאומר - בכדי שמשהו יהיה "אין-סוף" הוא חייב להכיל בתוכו גם "סוף" אחרת הוא לא אין סוף.

ליבוביץ' שלל את הופעת אלוהים בעולם, ומכאן הוא שלל כל קדושה שיש באבנים, בתפילות, במקומות וכו'.. ועצם שלילת האלוהים בעולם היא היא העבודה זרה.
לכן בסופו של דבר יוצא מהגותו שאין שום קדושה לארץ ישראל, אין שום קדושה לעם ישראל והוא אפילו לא בטוח שעם ישראל של היום זה עם ישראל של פעם.
בקיצור הוא כופר בכל עיקרי התורה.

למרות זאת שלילת העבודה זרה אצלו היית נכונה מאוד - יש פן כזה ביהדות, אבל זה רק פן לא הכל.
בכל אופן הוא לא חידש כלום בפן הזה, זה משהו שיהדות תמיד אמרה.
הרב קוק ניסח את זה מצויין "כל הגדרה באלוהות מביאה לידי כפירה, ההגדרה היא אליליות רוחנית.."

puma141

New member
מה שאני לקחתי מהפוסט שלך

זה הגדרה=מלשון גדר. הגבלה..חזק חזק חזק! :)

זו ההגדרה הכי טובה להגדרה.
תגיד...תוכל לבדוק לי מה שנגזרת של"עיקרון"?
לפי תפיסתי זה משהו עקר.

זה הזכיר לי את זה, וזה כל כך נכון! שני המושגים האלה..
זהו. החכמת אותי...

KUK NICK

New member
אז עכשיו שעורי בית..

מדוע מותר לעשות עבודה בשבת ואסור לעשות מלאכה בשבת ?

כמובן לפי היהדות.

puma141

New member
תקשיב...

אתה תכין עבורי את שיעורי הבית האלה, ותזכה בטובות הנאה..חחחחחחח
רוצה?

וואו!
נגעת בנקודה מאוד מאוד מעניינת וחשובה לי.
אתה חייב להסביר לי מה כתבת!

אני לא עובדת בשבת-למרות שזה יום שאם הייתי עובדת בו
לא הייתי צריכה לעבוד כל השבוע:)

פליזתסביר לי...במפורט.

KUK NICK

New member
ראשית, לפני שאני עושה לך את שעורי הבית

הייתי שמח אם תגידי לי אם את בכלל יודעת מה ההבדל בין "עבודה" ל "מלאכה" ?

מאחר ולכאורה זה אותו הדבר..

לכאורה...

puma141

New member
אני אנסה..על פניו אני לא יודעת, אבל אני אנסה.

רק שאלה לפני כן
זה קשור לנגזרת של המילה, או לפועל שלה?

KUK NICK

New member
פששש

יפה לך. רבנית מבוזבזת.

עבודה שורש ע.ב.ד

מלאכה שורש מ.ל.ך

עכשיו תנסי לענות על השאלה מדוע מותר עבודה בשבת ואסור מלאכה בשבת.

KUK NICK

New member
זה לא ההקשר הנכון..

הכוונה בעבד / מלך כהגדרה לפעולות יום יומיות ולא על מעמד חברתי.

מה דעתך ?

puma141

New member
מדהים. ברור שמדהים :)

אבל...כמה מלכים אתה מכיר היום, בהקשר הזה של העבודה שלהם?
אני באמת יכולה להגיד תודה.

אבל הרוב...בעבודה. גם אם נגדיר את זה אחרת..לא?

KUK NICK

New member
לא הבנת אותי נכון..

[כתיבה באינטרנט היא לא הצורה האידיאלית להעביר מידע]..

הנושא עליו אנחנו מדברים הוא, מדוע עבודה בשבת מותרת ומלאכה בשבת אסורה.

הרי לכאורה שני המילים נראות זהות, אבל בכל זאת כאשר מפרקים את המילים הללו מגלים שהשורש שלהן הוא בדיוק אחד ההיפך של השני..

התשובה לכך נעוצה בזה שהגדרת המילה עבודה היא פעולה שלא מיצרת משהו חדש בעולם, כלומר בשבת בן אדם יכול לסחוב שולחנות להגיש מזון, לרוץ במדרגות וכו' וזה לא נקרא מלאכה כי הוא לא מיצר משהו חדש.
הגדרת המילה מלאכה היא כאשר אתה מיצר משהו חדש, ואז במובן מסויים יוצא שאתה מולך עליו, כי אתה יצרת אותו, אתה ה"בעלים" שלו, אם כתבת טקסט מסויים זה משהו שלא היה קיים בעולם ועכשיו הוא קיים, והוא שלך - ואפילו יש לך עליו זכויות יוצרים אם זה שיר או סיפור

אז מאיפה אנחנו לומדים שאסורה מלאכה בשבת ?

כמובן מהפסוק : " ויברך אלהים את יום השביעי ויקדש אתו כי בו שבת מכל מלאכתו אשר ברא אלהים לעשות"
כמובן שבריאת עולם היא מלאכה ולא עבודה ובנוסף כתוב שה' שבת ממלאכה ולא שבת מעבודה.

עד פה דבר תורה לראשית השבוע.

למעלה