דימוי עצמי שלילי

crema2

New member
דימוי עצמי שלילי

אני מרגישה כה רע עם עצמי , האגו שלי נורא פגוע.

היום איזה בחור העליב אותי וזאת לא הפעם ראשונה שנותנים להרגיש לא שווה.
היום בעבודה הקולגה שלי , תדלקה רכב ושאלה את הבחור אם הוא מעוניין להתחתן איתי שאני מחפשת חתן..
הוא הביט בי ואז שאל אותי מה דעתי על מה שאמרה.
אני כהרגלי לא משנה אם אני מעוניינת המישהו או לא עשיתי כזה עם הראש שאני כאילו לא מעוניינת בלי להעליב או משהו.
הוא הביט בה בחזרה ואמר לה " פעם הבאה שאני מגיע לתדלק והיא כאן שתתדלק אותי כמו בשירות עצמי מהרמקול מהחנות ".
אני שהייתי קצת רחוקה , אומנם שמעתי את המשפט אך התקשתי להבין .
הרגשתי מטופחת היום כי הייתי מאןפרת ודווקה היום דחו אותי בצורה כה מעליבה.
היא כתגובה אמרה לו שהוא מדבר לא יפה , ולפני שהוא מדבר עליי ככה שיביט קודם כל במראה.
אני שראיתי שהיא מתגוננת ניסיתי להבין למה הוא התכוון.
הא בהתחלה לא רצתה לשתף אותי אך אח"כ אמרה שהוא מתכוון לכך שאם אני יתדלק אותו מהחנות כך הוא לא יראה את הפרצוף שלי , ושלדעתו אני מכוערת ושלזה הוא רמז.
נורא נעלבתי מעמק נשמתי. דווקה היום לא ציפיתי ליחס ככזה , ממש נעלבתי. מדובר בבחור שלא נראה חתיך אלא פשוט ביותר

אני באמת מחזיקה מעצמי שאני נראית טוב אבל הדחייה שלו גורמת לי להרגיש שאני מכוערת.
שאם הייתי פצצה אמיתית כל הגברים היו מקרקרים סביבי והבחורים שרציתי בעבר לא היו דוחים אותי..

פעם שהייתי בת 14 והייתי מאוהבת במישהו שהיה מלך הכיתה.
אני אז לא הייתי מטופחת כמו עכשיו והיה לי פוני מכוער ונראתי והרגשתי בטי המכוערת.
אז שמעתי מהתלמיד הזה שהוא בחיים לא היה יוצא איתי והוא היה מעדיף לצאת עם המורה ולא איתי.
מאז אותו המקרה אני מרגישה כה מכוערת. ולמרות שאני מודעלת לכך שהביטחון העצמי עלה ואני כן נראית סבבה עדיין אני לא שלמה אם איך שאני נראית, לא מרגישה שווה.
קשה לי לקבל תגובה כזאתי מבחור . נורא קשה לי!!
איך אני מתגברת על ההרגשה הנוראית הזאתי?
ואני מודעת לכך שגם אם ארזה ואראה אטרקטיבית יותר, לא הייתי מעוניינת שבחורים יתחילו איתי לצורך מין .
זה גם מה שמונע ממני לקחת את עצמי בידים ולהתחיל שינוי.
העודף משקל "מגן" על מפני הישרדות.

שמת לב כמה כוח את נותנת לאדם שאת בכלל

לא מכירה, שלא נראה משהו והחליט שאת קורבן טוב להעליב?
הכוח נמצא בידיים שלך ואת בוחרת להיעלב-תסנני,תעבירי הלאה-כולה עוד אדם שבא לתחנת הדלק ולא תראי אותו יותר רוב הסיכויים.

תהיי שלמה עם עצמך ותפסיקי להאשים את עודף המשקל כי הוא לא האשם פה,לדעתי...
הרי גם אם תרדי במשקל ותהיה במידה 36, יהיה לך קשה כי תחשבי בראש אחר וזה לא אומר שכל הבחורים ירוצו אחרייך.

ממליצה לך בחום לקפוץ ולקרוא בפורום "שמנות ויפות", לקרוא קצת את הסיפורים של הנשים שהתחזקו והבינו שלא הכל סובב סביב עודף המשקל ואפשר להיות מאושרת גם במשקל גבוה מ-50 ק"ג...

בתור בחורה רזה יכולה להעיד שהחיים שלי לא מאושרים בזכות זה שאני רזה, אפילו להיפך-זה סיפור גדול כי אני נראית צעירה לגילי בגלל הרזון ואני נאבקת בהעלאת המשקל. אני מאושרת כי למדתי לקבל את מי שאני, להנות מהחיים ומה שמקבלת מהם.

לפעמים אני מרגישה שמדובר בילדה בת 15 או פחות.

שאיזה ילד אמר לה שטות. הרי הוא פשוט ציפה שאת תגיבי בהתלהבות וכנראה פירש את התגובה שלך כדחייה קודם כל ואז פגע בך חזרה.
האם כל אחד שיגיד עליך איזה שטות, את תאמיני לא במאה אחוז??
כבר מצאת לך מטפל או קבוצה לסדנה?

crema2

New member
כן..

אני כרגע בטיפול טוב בערך.. הייתי איזה 3 פעמים אצל מטפלת חדשה די נחמדה . גם הייתי פעם אחת אצל קוצ'רית-מאמנת אישית פעם אחת בלבד.
דיברנו בפגישה הבודדת על כך שעל מנת להתגבר על החסר הביטחון אני צריכה להקדיש כל יום 5 דקות לפחות במחמאות על חלקים בגוף שאני אוהבת עד שזה יכנס לתת מודע.
גם המליצה לי לצפות בסרט הסוד. אמרה לי שאני האוייבת הגדולה של עצמי, שאני לא מפסיקה לרדת על עצמי.
אני מניחה שאני יחזור אליה שוב או אשלב עם המטפלת החדשה.

הקטע שהביטחון שלי בריצפה ועד שאצליח להתרומם הדרך ארוכה. קשה לי להאמין שפסיכולוגית אפילו יעזור לי בטווח הקצר.
לי מגיל ההתתבגרות ובעיקר בשנים האחרונה יש שאיפה להיראות מושלמת מבחינה חיצונית, כזאת שיחמיאו לה כמה שהיא יפה והמציאות מאכזבת. גם לא מצליחה להתגבר על העודף משקל בגלל התשוקה למתוק ומחשבות מגבילות.
עד שלא אראה כמו שאני חולמת ולדעתי יש לי בסיס טוב אני רק צריכה לחזק אותו. השאלה מה יקרה אם ארזה הפחד שאהיה אובייקט מיני מרתיע אותי. מעולם לא היה לי קשר כלשהו.

בקרוב ארשם לסדנה בת כמה אלפי שח . אני מקווה שהיא תעזור להילחץ מהמצב הלא נעים הזה.

SleeplessBeauty

New member
איך העודף משקל מגן עלייך?

אני בחורה די שמנה.
נראה לך שזה אומר שלא מתחילים איתי לצורכי סקס? מתחילים. הרבה!

כל החיים שלי ספגתי ביקורת מהסביבה על כך שאני צריכה להרזות.
בשלב מסוים תפסתי את עצמי בידיים והחלטתי שמה שאחרים חושבים ממש לא מעניין אותי!
לאט לאט תפסתי ביטחון, התחלתי להשקיע בעצמי.

כשאת מפגינה ביטחון - תאמיני לי שאף אחד לא יעז לרדת עלייך.
ואם את עדיין לא מרגישה את זה - תזייפי את זה עד שתרגישי!

למעלה