דים מאק

HAKOKI

New member
דים מאק

מישהו פה לומד את זה? זה באמת מה שאתם לומדים ומה אתם חושבים על המאסטר הכל יכול הזה.... ייבשו לו תצורה..

חקוקי, אתה ממש לא מעודכן

אני מזמן הפסקתי לעבוד על דים מאק כי השכנים התלוננו על הפסקות חשמל.

HAKOKI

New member
חח אוהד חזק אתה,אלעד תרגע

לא לנסוות להפוך את זה לדיון bjj vs the world שאלתי אם מישהו פה לומד דים מאק ואז שאלתי אם מה שמוצג בסרטון זה באמת מה שהם לומדים אנשים פה נהיו פרנואידים מדיוני ה bjj חח

Zeev Foux

New member
דים מאק

דים מאק היא ההגיה הקנטונזית מונח "דיין שווה" (dian xue 點穴) שהן בפשטות נקודות הדיקור לפי גוף הידע שנקרא רפואה סינית (אגב - DIAN => נקודה XUE => בור, חור) כמעט כל אמנות לחימה סינית שאני מכיר כוללת (ברמה זו או אחרת) התייחסות לרפואה הסינית, וביתר פירוט לנקודות הדיקור ולהשפעותיהן על גוף האדם. זהו אחד מנדבכי הידע של אומנויות הלחימה, ובאמת כל תלמיד מגיע לשם, בהנחה שהוא מתמיד ומתקדם. (אגב, אחד הסיפורים המפורסמים הוא על האגודה לרפואה סינית והאגודה לאמנות לחימה סינית בהונג קונג, שבראש שניהן עמד אותו אדם (המורה של אודי רענן) ומבחינה פרסונלית אותם אנשים בדיוק היו מקימי שתי האגודות) הבעיה היא שישנה מיסטיפיקצה של התחום - בראש ובראשונה על ידי הסינים בסיפורי וסרטי אמנויות הלחימה, אך גם במערב - ומתוארים "מקרים" בהם נגיעה קלושה "מקפיאה" את האדם ונגיעה נוספת "מפשירה" אותו. האמת היא הרבה יותר פרוזאית, וקשורה בדיוק לאותה דרך שבה אנו לומדים על נקודות תורפה בגוף (מקלעת השמש, המבושים ועוד) ככלל, ככל שאמנות הלחימה עובדת בטווחים יותר קרובים ובמגע יותר הדוק, ישנן יותר אפשרויות להשתמש בנקודות אילו, והידע בתחום זה אמור להיות יותר נגיש. לעומת זאת, (לדעתי) מה שנראה בסרט הוא פשוט דוגמא טובה ליחסי מורה-תלמיד, ולעובדה שאנו לעתים מעריכים את המורה ויכולתיו כל כך עד שרמז קטן מצידו גורם לנו להתגלגל או לקרוס. (וזו גם הסיבה שהמורה לא "מצליח" עם אנשים שאינם מבית ספרו). לא מזמן היה כאן שרשור עם מספר סרטונים שמראים בדיוק נקודה זו. זוהי אינה דוגמא לשימוש בנקודות דיקור. זאב

eladי

New member
ובכל זאת

ניסוח ההודעה שלך והטון המתבקש ממנה - הקפיץ לי את הפיוזים. ולמה שאלת אם "יש פה מישהו שלומד את זה, ואם זה מה שהוא לומר" ? האם מתוך סקרנות גרידא, או קיווית שיקפוץ איזה ילד שיספר בהתלהבות על נקודות לחיצה קטלניות שהם לומדים בסודי סודות ? ואז מה - היה לכם חומר לצחוק עליו לשבוע הקרוב ? לי אישית אין בעיה עם BJJ (ואני אוהב קרקע ואפילו מתאמן בזה קצת), אלא יש לי בעיה עם האופי השחצני-ילדותי יחסית של חלק מהמתאמנים (בעיקר המתחילים) ב BJJ.

HAKOKI

New member
טוב תנשום, ותרגע

אני צריך להתחיל לרשום מתחת לכל הודעה שלי ניסוח התנצלות או משהו ראיתי סרטון באינטרנט שנראה לי מטופש אז שאלתי אם מישהו פה לומד דים מאק באמת כדי שיוכל לתת לנו נקודת מבט פנימית בקשר לעניין לפני כמה זמן מישהו העלה סרטון של איזה קרב רחוב שאחד עמד בעמידת קונג פו ושאל אם נראה לאנשים פה שהבן אדם הזה באמת עושה קונג פו אז הם ענו שהוא לא שמר פנים או משהו כזה וכנראה שרוב האנשים (לפחות אני) לא ידעו שיש בקונג פו מצג ששוברים עמידה מסויימת ושומרים פנים חיפשתי הסבר פנימי לעניין ואמממ כן אני מתאמן ב bjj שחצן וילדותי ואני גאה בכך בסדר? אנשים חייבים להרגע פה...

eladי

New member
אני נושם טוב מאד ../images/Emo9.gif

יותר פשוט במקום להתנצל לשנות את טון ההודעה; כשאתה שואל בהתרסה אז תצפה שיהיה מישהו שזה יפריע לו. אל תתגאה בילדותיות ושחצנות - לא לעניין. בסה"כ תפטר מהיהירות כלפי כל מה שהוא לא מבית היותר של גרייסי - וזה הכל.

eladי

New member
אפשר להבין מי זה "אתם" ../images/Emo35.gif

הבנו ש BJJ אמנות לחימה הכי טובה והכי קטלנית בעולם (וגם סקסית), אבל לא כל הפורום הזה מלא בילדים שמאמינים בוודו.

IshMaElf

New member
יפה אבל שהם הצליחו לזייף את זה

בצורה כל כך טובה, אפילו הפראמדיק אמרו שקצב הלב שלהם הישתנה במהירות וכו' ולכן זה עדיין מצריך אותם לאיזה סוג של אימון עצמי בכדי להביא אותם לתוצאה הזו וזה מרשים.

אולי..

זה איזשהו אפקט שדומה לאפקט הפלסיבו - הם מאמינים במה שקורה ולכן מייצרים תגובות פיזיות לזה. ואולי זה באמת קורה להם אבל האדם (מורה) לא מסוגל להרגיש בנוח מספיק בסביבת לחץ כדי להגיע לרמה הנדרשת לביצוע של זה ? האמת שקשה לשפוט מהסרטון כי הוא די חד-צדדי, אבל זה קטע מצחיק בכל אופן

Tonjin

New member
ואולי..

אבל רק אולי, זה קיים.. ראשית דיסקליימר, לא ראיתי את הסרטון - אין לי זמן וכוח לזה כרגע.. אבל העקרונות שדים-מאק לסוגיו עובדים לפיהם הן אותם העקרונות של הרפואה הסינית שאני מקווה שאין לגביה כיום יותר מידי מחלוקת (אפילו ברחובות הקשים של ברזיל...). אנשים שאני מעריך את דעתם בשני התחומים טוענים שיש ידע ויכולות אמיתיים בתחום של דים-מאק והם לא סודיים או איזוטריים כלל אלא נגישים לכל מי שיש את הרצון האמיתי להשקיע ולחפור טיפה אם בשביל ללמוד או אם בשביל לבדוק ולאמת... בבד בבד הם טוענים שראשית מסובך מאד וגם מאד לא פראקטי להשתמש בזה בקרב אמיתי ושלוקח כמה שנים טובות להגיע לרמת ידע כזו שבה ניתן להפעיל את זה בכלל (יש להפעיל את הנקודות הנכונות ברגע הנכון ביום או בחודש ויש להפעיל אותם בצורה מסוימת מאד שדורשת מכות שלוקח זמן רב ללמוד ולבצע בצורה הנכונה...) ושהרבה יותר קל ויעיל פשוט להלחם בצורה המקובלת ולהכות לאף, ללסת או לאשכים ולא לתת "מכת הרעדה" לנקודה D12 בדיוק בשעה 3 ו12 מכות בחמישי לחודש ובדיוק אחריה "מכה חודרת" מתחת לכליה הימנית של היריב.. אם הם צודקים או לא.. מי יודע..

IshMaElf

New member
לא לא, חחחח זה לא קיים :)

אם אתה רוצה להאמין ש'אולי' זה קיים תרגיש חופשי, אבל דברים מהסוג הזה הם מופרכים כמו סנטה קלאוס.

avshalomat

New member
|אנחה| , ילד בלי להעליב

אתה די טיפש, יש פה כמה וכמה אנשים שמה לעשות התאמנו כמה עשרות שנים,ונחש מה אפילו לא רק אצל אחד ונחש מה אפילו בתנאי זירה וקשוחים, והפלא ופלא אותם אנשים משכילים מלומדים עם הרבה ניסיון כן אומרים שיש משהו כזה הם גם מדברים על אופיו האמיתי והמאד לא קסום (ראה דברי זאב פוקס), אז אולי אם תיפתח קצת את האוזניים, תגלה שלא הכל סובב סביב קרוקאפ.

avshalomat

New member
אבל אתה באמת טיפש

שאתה לא מוכן להאמין שמה שאתה לא מכיר לא יכול להיות, ספקנות היא דבר בריא לטעמי, אך יש הבדל גדול בינה ובין להיות מבוצר באמונה כמוך

IshMaElf

New member
טוב אני טיפש סליחה הו אדון הדים מאק

הגדול, תראה לי את דרכי האמונה לאמת האחת ואמיתית של שוק ההלם הרוחני.

HAKOKI

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

"אדון הדים מאק הגדול" חחח אתה רואה? זאת חתימה!!

למעלה