דים מאק

eladי

New member
ומאידך יש גם אנשים שטיפולים

תרופתיים-מערביים לא עזרו להם... זה עניין אישי כמובן. לא שאני חסיד של הרפואה הסינית - לא התנסיתי אף פעם, ולא מכיר ממש לעומק. חלק מהטיפולים נראים תמוהים, בחלק יש קצת הגיון ואני קטונתי מלשפוט. מה שכן הרשים אותי בגישה הסינית לרפואה היא הגישה ההוליסטית, שביסודה יש להתייחס לגוף כמערכת אחת (whole). זה אומר שינויים בתזונה, אורח חיים והתחשבות בכל מערכות הגוף (נראה שרופאים מערביים מאמצים את הגישה הזו פה ושם). בגישה המערבית יש אנליזה פרטנית לכל מערכת (ולכן יש התמחויות שונות) - שזו גישה טובה לפתרון בעיות באופן "מקומי". מצד שני, גם יש מטפלים ברפואה סינית שנתמכים על ידי ידע מערבי (במכללת מדיסין למשל מלמדים קורסים בפיזיולוגיה, אנטומיה ושאר תוצאות מהרפואה המערבית). לגבי מה שקורה בקופ"ח: אבי רופא (גינקולוג). הוא אומר שלפעמים לרפואה המערבית אין מענה מלא לבעיות מסויימות, ולכן הם מפנים את המטופלים לרפואה משלימה (הוא לא אוהב את המינוח "אלטרנטיבית", כי זה לא תחליף). לפעמים זה עוזר. לפעמים לא עוזר. go figure. הטיפולים המשלימים גם נותנים שינוי אווירה שמקל על המטופלים (לרבוץ בבית חולים ומרפאות קליניות זה די מבאס). הנקודה שלי בכל הסיפור היא שגוף האדם הוא מכונה מסובכת מאד. גם הרפואה המערבית, וגם הרפואה הסינית לא יכולות לתאר בבירור את מה שקורה שם .

IshMaElf

New member
יש הבדל תהומי ואין להשוות בכלל בין

אנשים שטיפולים תרופתיים (תרופות אמיתיות שניבדקו בתהליכים מעבדתיים) לא עבדו עליהם לבין אנשים שטיפול בדיקור סיני לא עבד עליהם.

IshMaElf

New member
טיפולים תרופתיים וכירוגיים שמצילים

חיים של בני אדם יום יום, מעלים את תוחלת החיים של בני האדם בתקופה המודרנית, שהוכחו מדעית כעובדים וגם התהליך הכימי שלהם בגוף מתועד לא שווי ערך בחוסר ההצלחה שלהם לעזור במיקרים מסוימים לחוסר ההצלחה של טיפולים אלטרנטיביים שלא הוכחו מדעית והגבול בינהם לבין תופעות פסיכולוגיות הוא מעורפל ביותר.

eladי

New member
אין הוכחות מדעיות בדברים הללו

יש אישושים (שזה אומר שיש הסבר פיסיולוגי, והצלחה על מדגם מסויים). הוכחות יש רק במתמטיקה. לטיפולים האלטרנטיבים יש גם הסברים משלהם, וגם הגיון משלהם. יש להם אנטומיה ברפואה הסינית, שחלקה מתבססת על מידע מדוייק, וחלקה על תאוריות מוקרצות משומקום. דוקא הרפואה הסינית עוד יחסית מבוססת. על הומאופתיה שמעת ? זה בכלל משהו מוזר... רפואה סינית נראית מדוייקת על יד זה. ובאופן כללי ishmaelf - אני מזהה בך תכונה טובה של היכולת להטיל ספק ולא לקבל עובדות מאילהן. בד בבד, כדאי להשאיר מקום לדברים חדשים. נכון שצריך להיות ספקן (וגם אני כזה - באמת), אבל חשוב לשמור על ראש פתוח. כשהייתי צעיר חשבתי שאני יודע הכל. עם השנים אני מגלה שיש עוד המון ללמוד - וגם בסוף אי אפשר לדעת הכל. אם פעם "ידעתי" שכדור הארץ הוא כדור, הרי שהיום אני יודע שהוא אליפסואיד. פעם ידעתי שכדוה"א מקיף את השמש, והיום אני יודע שזה לא ממש משנה מי מקיף את מי (אין ליקום נקודת אפס). פעם "ידעתי" ש V=IR ("חוק אוהם"). היום אני יודע שזה הרבה יותר מורכב. פעם ידעתי ש F=ma (חוק תנועה שני של ניוטון). אח"כ למדתי שזה רק קירוב. פעם "ידעתי" שמאימון כוח נוצרים תאי שריר חדשים. היום אני יודע שמספר התאים הוא קבוע, ומה שגדל באימון הוא מספר האלמנטים המתכווצים (שרשרות אקטין-מיוזין). אז לומדים דברים חדשים. לילה טוב ותודה על דיון מעניין.

IshMaElf

New member
תסכים איתי שאין על מה להשוות בכלל?

its a diffrent ball game מבחינת ההיגיון ואישוש המידע הרלוונטי בין הרפואה מודרנית לרפואה האלטרנטיבית. לילה טוב

ננדין

New member
לא IshMaElf, אתה קצת מתבלבל...

כירופרקטיקה זה לא רפואה אלטרנטיבית אלה רפואה מערבית ומדעיית לגמרי... זוהי צורת טיפול חיצונית ולא כירורגית בעמוד השדרה בדומה לפיזיותרפיה או שגם פיזיותרפיה זה רפואה אלטרנטיבית מבחינתך??? תקרא קצת ותבסס את ההודעות שלך לפני שאתה כותב: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2477873,00.html

IshMaElf

New member
עדיין לא שולל את מה שאמרתי -

"הכירופרקטיקה היא תורת טיפול מערבית בעלת תפיסה הוליסטית" זה המציא את זה רופא מערבי לא נותן לזה אישוש מדעי מאחר וזה לא הוכח מדעית (גם ד"ר אטקינס המציא דיאטה שהרגה אותו), זה עדיין נכלל ברפואה האלטרנטיבית וזאת עובדה. חוץ מזה אתה לא יודע כמה בולשיט נכתב לך במדורים הללו של y net כך שזה ממש לא משקף ותמיד יש שם משהו שמעלה גיחוך (שאל מומחים שמבינים מפורום מכוני כושר לגבי דברים שנכתבים שם על תזונה ואימונים). לא אמרתי שרק רפואה סינית מסורתית היא כזאת, לא חסרים משוגעים מהמערב בשביל להמציא דברים כאלו. ותאמין לי שיש הבדל מהותי בין להוציא לך קנאק עצבני מהצוואר שרופאים אורטופדיים רבים בעולם חושבים שיכול להיות מסוכן לך לבין פיזותרפיה שלרוב עובדת לך השרירים, העצבים והגידים. ולאנשים מסוימים פיזותרפיה יכולה להיות כמו אימון מחדש בתנועה פשוטה שהם עקב מחלה או סיבה אחרת כבר אינם יכולים לבצע, אין בזה משהו הוליסטי למרות שיש כאלו שמשלבים אלמנטים כיביכול הוליסטיים לטיפולים פיזותרפיים ואז הם שוב משרלטים אנשים לדעתי.

ננדין

New member
ומה לגבי זה:

http://www.starmed.co.il/General/Chiropractice אתה לא יכול להגיד לי שגם זה אתר לא אמין... ולגבי YNET - אתה יודע זה שיש שם מדורים שכותבים בהם שטויות לא אומר שכל המדורים בYNET שווים לתחת... גם בתפוז יש פורום הראל סקעת ופורום הראל מויאל... ובלי קשר, כאחד שמחכה לאישור קבלה ללימודי פיזיותרפיה בשנה הקרבות אני יכול להגיד לך שהתייעצתי עם הרבה מאוד אנשי מקצוע (כולל האורטופד והפיזיותרפיסט שטיפלו לי בגב אחרי שסדקתי את L3 ו L4 ושברתי את האגן בתאונת דרכים...) ובינהם דווקא אין חילוקי דיעות על הלגיטימציה המדעית והיעילות של מקצוע הכירופקטיקה...

IshMaElf

New member
לא זה עדיין לא שולל את מה שאמרתי

"המדע - הרעיון הבסיסי של הכירופרקטיקה, כפי שהוגדר ע"י פאלמר בשנת 1895, היה שמחלה נגרמת בשל הפרעה במערכת העצבים. פאלמר סבר שחוליה שסוטה ממקומה תגרום ללחץ על עצב, ולמחלה באותו איבר שאליו מגיע העצב." הנאמר לא הוכח מדעית ופאלמר ידע ללמד אנשים להוציא קנאקים מהגב שלך, אבל זה לא אומר שזה מדע וזה לא אומר שזה עובד באמת. פשוט נתת לי עוד כתבה על ההיסטוריה של כירופקטיה מהמצד של הכירופרקטורים, ללא כל המחלוקות שהיו בעיניין והמחקרים שנעשו. אמרתי את זה כבר, אני לא מיסתנוור בקלות.

ננדין

New member
אני לא מנסה לסוונר אותך

אלה לגרום לך להבין שאם אנשי מדע ורפואה מערביים שמבינים קצת יותר ממני וממך הכירו במקצוע אז אולי כדאי שגם אתה תכיר במקצוע... במידה והקריטריונים שלך הם מדעיים רציונליים...

IshMaElf

New member
לא חסרים רופאים משוגעים-

המדע כגוף אחד ויחיד (אם תכליל את רוב רובו) לא מכיר בכירופרקטיקה כתחום טיפולי קונבנציונלי אין מה לעשות, זה פשוט לא הוכח ואתה לא יכול לרפא חרשות על ידי נגיעות בגב וקנאקים.

IshMaElf

New member
חוץ מזה שכל הקטע של ריפוי חרשות

כבר דפק את כל המיתוס, היה צריך לימצא משהו יותר אמין כמו ריפוי עיוורות. אל תאמין לכל מה שאתה קורא חביבי...

עד 01:37?!?!?!? מיותר...

ננדין, אלעד, אישמעלף, יא חסרי-חיים! רדו מהנושא, הרי ברור שאף אחד משלושתכם לא ישכנע ולא ישתכנע. אילו לא הייתי בגשקו אולי הייתי מגיב טיפה יותר אבל באמת...

Tonjin

New member
דובידל...

אחת וחצי בערב אני עוד יכול להבין, אבל 7:22 בלילה... מה אנשים נורמליים עושים ערים ופעילים בשעה כזו...?

Toledano9

New member
אחי, אתה טותח !! אני איתחה

אנחנו יועדים את האמת ושהפראירים ימשיכו בשלהם עד שבסוף האמת תרביץ להם בפרצוף!!!1 אותי לא ישכנעו על מכות עדינות לגוף שמשתכות אנשים! גוף מברזל שכבד מהאוויר לא יכול לעוף בשמיים! השמש ושאר הפלנטות מסתובבים סביב כדור הארץ ולא להפך! אני יודע שמי שישוט עד האופק מגיע לקצה העולם ומשם נופל! האדמה נמצאת על גבי 1000 צבים ולא צפה סתם בחלל! אין סיכוי שבעולם שיש יצורים שאינם נראים בעין שיכולים לגרום לנו לחלות! במדינות רחוקות מהציביליזציה שלנו יש אנשים עם פני כלב, זה בטוח! מגוחך להשתמש בארס של נחש ע"מ לרפא הכשה של אותו נחש! לא מאמין שיש מכשיר ללא חוט שאם מדברים אליו ניתן לשמוע אותי במכשיר זהה במרחק עצום! אותנו לא יערבבו!! איתי להפקידו טולדנו ברזלאי !!!!!!1 אה, ובייבי !! אנחנו יודעים לספור רק עד שתיים

למעלה