דים מאק

קטריס

New member
אנשים בקלות יכולים לשנות את קצב

הלב ולחץ הדם שלהם. בניסוי מאוד פשוט ומעניין, אנשים חוברו למכשיר המודד את לחץ הדם שלהם, שהוצג ע"י מחוג. נאמר להם שכשהמחוג זז ימינה, הל"ד עולה. כשהמחוג זז שמאלה, הל"ד יורד. אח"כ נתנו להם את ההוראה הפשוטה והאבסטקרקטית/סוריאליסטית משהו, "תזיזו את המחוג שמאלה". ואכן, המחוג זז שמאלה ונשאר שם (הל"ד ירד). אח"כ אותו דבר עם ימינה.

IshMaElf

New member
מעניין, אני ראיתי מישהו מצליח בזה

אבל בצורה הרבה פחות קיצונית כמו שרואים בסירטון. איזה רוסי אחד בבסיס הקודם שלי יכל להעלות את לחץ הדם שלו (בצורה שהיתה מספיק משמעותית ומורגשת בשביל לעבוד על הרופא יחידה בזמנו) על ידי קיבוץ שרירי התחת, לפחות כך הוא טען כי לי זה מעולם לא הצליח (אולי צריך ישבן מאומן), אבל בהחלט ראיתי איך הוא מדגים את הבדיקה של לפני ואת הבדיקה של אחרי הקיבוץ, ובהחלט היה שינוי אמנם לא דראסטי אבל שינוי מרשים, אני לא זוכר את המדדים אבל.

Tonjin

New member
התרגילים האלו, בניגוד למה שמקובל

לחשוב הם לא מאד מסובכים, אני ראיתי אנשים ללא ניסיון ואימון מוקדם מורידים את קצב פעימות הלב שלהם בבסביבות ה-10 פעימות בדקה ואף יותר מזה (10 פחות מהקצב המקורי במנוחה, לא ל10 פעימות בדקה, זה מצריך יותר אימון) לאחר שבועיים שלושה של אימון פראנאיימה לא אינטסיבי בכלל.. מה שאני לא מבין זה מה זה אמור להוכיח..

קטריס

New member
זה אמור להבהיר לאנשים עד כמה חזק

הקשר בין ה"תודעה" (mind. אין ממש תרגום עברי מדוייק למילה הזו) לגוף. הנה הדוגמא שאני הכי אוהב להשתמש בה: שריר אף פעם לא מפעיל 100% מהכוח שלו, אפילו לא אצל מרים המשקולות החזק והמנוסה ביותר. זאת משום שהגוף משקיע המון מאמץ בלבלום את השריר ולמתן את יכולת כוחו, בכל פעם שאנו מפעילים אותו. זאת משום שכאשר שריר מופעל ב-100%, אפילו אם הוא לא מאומן כלל, הוא יפיק מספיק כוח כדי לשבור את העצם אליה הוא מחובר, או לקרוע את עצמו מן העצם, או למעוך איברים פנימיים. המקרים היחידים בהם המוח מסיר לחלוטין את מערך ה"בלמים" של השריר (וזה מערך מאוד רציני ומתוחכם למי שיצא לקרוא על הפיזיולוגיה של המאמץ) היא במצבים בהם ה-mind שלנו *מאמין* (שזה מצב פסיכולוגי/רגשי/רוחני/איך שלא תרצו לקרוא לזה) שנשקפת לנו או לאהובנו סכנת חיים אמיתית ומיידית. לכן מדי פעם רואים דיווחים על כוח בלתי אנושי (זכור לי דיווח דרמטי מאוד של ילד בן 8 שחילץ את אימו ממתחת *למכונית*) במצבים קיצוניים.

ש מים

New member
קטריס, אתה בקורס מדריכים?

(או היית?) בקורס של מאסטר רוני קלוגר? ציטוט מדוייק מהקורס...

קטריס מחפש ללמוד א"ל בימים אלה

כך שלא נראה לי שהוא עושה קורס מדריכים לא"ל... מה שכן, הוא מוגדר כמומחה בפורום חדרי כושר (שמומ צבוע באדום), אז כנראה הוא מבין דבר או שניים בפיזיולוגיה ובניצול יחידות מוטוריות.

patetta

New member
אני סקרן לגבי שני דברים

1)איזה מן שם זה לאתר של דוג'ו www.deathdemo.com? 2)יש פה מישהו מהמאמנים שלוקח מכל תלמיד 60 דולר לחודש?

chooselife

New member
מחיר סבירלארצות הברית

לגבי השם של הדוג'ו... כן זה די מגוחך.

chinabird

New member
שישים דולר לחודש

הם פחות מ-300 שקל. אני לא מאמן, אבל המחיר נראה לי די סביר (תלוי לכמה אימונים בשבוע, כמובן).

IshMaElf

New member
זה בטח מהדוג'ואים האלו שיש בהם הכל

והם פתוחים כל יום מספר שעות לא קטן עם אימונים ובאלגנים, ניראה מקום יחסית מושקע. זו בטח הסיבה למחיר.

zoti

New member
$60 לחודש זה זול מאד.

רוב המקומות נעים סביב ה$100 לחודש. יש כאלו שהרבה יותר.

chooselife

New member
המממ

דבר ראשון - נכון שהיה כיף לראות את זה במכון של ה BJJ? דבר שני- לבני אדם בהחלט יש מצב שבו סוגסטיה חזקה מאוד- ציפיה אם תרצו, יכולה לעורר תגובות פיזיות שונות. זה גם מסביר באופן די ברור מדוע אנשים במכון שציפו לחוש דבר מסוים,חשו אותו, בעוד שמי שלא קשור לעניין די גיחך בקלות. ההסברים הקלושים של אותו "מאסטר" הם כבר עניין אחר (הם אוגרים אנרגיה בלה בלה בלה)- אבל כן- הגוף בהחלט יכול ליצר מצב פיזי בהתאם לציפיה מסוימת ולהגיב כמו בסרטון ההוא. מה שכמובן אומר שאותו מאסטר בטוח לחלוטין מפני כל האנשים שהוא מאמן! איזה כיף לו- (אבל אני מעדיף את הכדורי אש הכחולים)

האם אני היחיד שהתנועה של ה"מאסטר"

שבה הוא ניסה "להקרין" את הצ'י שלו כלפי היריב בלי לגעת בו - נראתה לו בדיוק כמו התנועה של הדמויות מ street fighter? נו שוין, לפחות למדנו מהם מקורות ההשפעה שלו...

Nihau

New member
או שזה הפוך

קודם הייתה התנועה ואחר כך פיתחו את המשחק והכניסו אותה פנימה כי זה מאאאגניב, במיוחד עם כל האפקטים והצבעים הזוהרים. הצעה ידידותית - נסה את soul calibur 2 מדגימים שם שימוש מרהיב בטכניקות מבוססות על המציאות- רק תסנן החוצה את הקסמים ומה שבעליל פנטסטי. צעדים, סגנון, יישומים של שימוש בנשקים שונים- כיף גדול.

IshMaElf

New member
../images/Emo45.gif משחק אדיר, אבל למה את השני

שיצא כבר סול קאליבור 3 :) משחק ענק, ברצינות.

Endless Knot 8

New member
ניסיון למתן מענה חלקי:

השאלה לטעמי פשוטה מאוד. האם אתה, Hakoki, סבור שישנה אמת בתורות אנרגיה שונות שלא כלולות במסגרת מדעית מקובלת, או לאו? באם לדעתך תורות כגון רייקי, פראנה-יאמה וכו' אינן אלא אופיום להמונים, הרי שאין טעם בדיון שכגון. אולם, באם לדעתך, בתכלס- האסכולות עובדות, מכאן שריפוי אנרגטי (דרך מרידיאנים/צ'קרות וכו' וכו') הוא רק צד אחד של המטבע, ובאותה המידה וניתן לרפא- ניתן להשמיד.

ננדין

New member
אני אישית משתדל לא לפסול שום דבר...

אבל אני גם משתדל לבחון כל דבר בעיניים הגיוניות ורציונליות ונשאר ספקן עד שלא מוכח לי אחרת... כל זה לא אומר שאני לא מכיר בכוחה של היוגה לעשות (והיא עשתה) לי דברים מדהימים אבל אני לא שוכח שעד היום אף אחד לא נענה לאתגר כריס...

HAKOKI

New member
לא יודע

אף פעם לא עברתי טיפול מסוג זה.. ראיתי אנשים שזה עזר להם וראיתי אנשים שלא עזר להם בקשר לניתן להשמיד.. לא מאמין.. אבל זה לא היה העניין של הדיון כל מה ששאלתי זה אם מה שהוצג בסרטון זה באמת מה שלומדים בשיעורי "דים מאק" אף אחד לא ענה לי כולם היו עסוקים בלחפש את הרע בנושא.. כמו שכתבתי בתחילת השרשור קיוותי שזה לא יהפוך לדיון של bjj vs the world אבל קרה.. לא נורא. לילה טוב

למעלה