דים מאק

IshMaElf

New member
אני גם לא מאמין בקיומו של אלוהים -

אני אתאיסט, אני חסר אמונה אולי אתה רוצה לקרא לי טיפש גם על זה?

Tonjin

New member
אתה קצת מבולבל...

יש הבדל בין להיות ספקן ובין להיות חסר אמונה... להיות ספקן תוך כדי שמירה על ראש-פתוח ובדיקה של מה שנאמר לך או מה שלא ברור לך או לא נראה לך הגיוני זה רצוי, חכם ומקובל.. אחרי בדיקה כזו, הגיוני ומקובל להציג את המסקנות שלך אפילו אם זה בצורה נחרצת, זה לא שחסר בולשיט בעולם או כאלה שמנסים למכור אותו. לשלול על הסף כל מה שלא מוכר לך זה לא חכם וגובל בטפשות (לעיתים אפילו מהצד הלא נכון), לומר "אני לא מכיר את זה וזה נראה לי לא הגיוני ולכן זה שטויות ואגדות" זו בורות ופרימיטיביות מהסוד הגרוע ביותר.. להיות אתאיסט כי נולדת ככה וככה אתה רגיל זו לא חכמה גדולה מידי, אתה אולי לא טיפש בגלל זה אבל זו בכל זאת מדרגה אחת מתחת ללשקול את העובדות והאלטרנטיבות האחרות ולהיות אתאיסט (או אפילו ניהיליסט) מבחירה. או בקיצור, זה אולי לא הופך אותך טיפש אבל בוודאי לא הופך אותך ליותר חכם...

IshMaElf

New member
אני לא חכם -

אבל אני גם לא מאמין בשרלטנים. אתם מבקרים אותי אישית על ימין ועל שמאל בשל דיעותי אז תנו לי לבקר אתכם מעט - אתה ואבשלום בורים בכל הנוגע לאומנויות לחימה כשזה מגיע לתכלס, כל אחד יכול להמציא הסברים מצוצים מן האצבע, הסברים כיביכול חכמים ומיתפשרים בכדי להביא את דעתו ואת אמונתו המופרכת להיראות מעט יותר הגיונית. אני תיסלח לי לא מאמין בבולשיט ובין הבולשיט הזה כן אני מכליל גם רפואה אלטרנטיבית שלא לדבר על דברים מגוחכים כמו דים מאק. ואם הדוגמא שזאב פוקס הביא לכם מספיקה בשביל לך להפוך את זה ליותר אמין (משהו כמו נגיעה או מכה במבושים או בנקודות תורפה להקפאה) אז אתם באמת קלים וחסרי אופי (בלי להעליב אבשלום, אתה לא טיפש אתה אידיוט), זו בדיוק הדוגמא של המטומטם בסירטון שברגע שהוא לא הצליח לעשות עליה את השטות הזו שלו הוא פשוט דפק לה סטירה בפנים כי אולי השטות האחרת תעבוד והיא היתה בהלם, אם בעיטה בביצים זה דים מאק בשבילכם שיבושם לכם. תיתבגרו כבר אתם חיים בסרט.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifבקשה כללית: בוא כולנו נרגע

מספיק עם כינויי הגנאי, ולא יזיק לאף אחד לשמור על ראש פתוח גם לדברים שאינו מכיר (ואני לא מדבר על המורה שמצולם בסירטון שהובא כאן) או לדיעות של אנשים אחרים. תודה מראש!

יש לי בקשה אלייך

יש סיכוי, הקטן שבקטנים, שתוכל לספור עד 3 לפני שאתה לוחץ על שלח הודעה? ולא בקשתי עד 10, רק עד 3.... אני לא באה להעליב אותך, אבל אני מבקשת שתשים לב מה מבקשים ממך כאן, זה לא מה נאמר, זכותך לחשוב ככל העולה על רוחך, זו הדרך שבה אתה בוחר להגיד את הדברים יכול להיות שיש לך דברים חכמים/מעמיקים/מגוונים להגיד, אבל הגישה שלך פשוט יוצרת אנטי. יש דרכים אחרות לנהל דיון, גם שהדיעות שונות. זו דעתי.

Tonjin

New member
ואללה, מסכנים מיליארד סינים...

כבר 5000 שנה מרפאים אותם ברפואה סינית והם עוד לא עלו על זה שכולם שרלטנים... כנראה שיכולות האוטוסוגסטייה שלהם כ"כ גבוהות שהם לא יודעים שכולם עובדים עליהם בעיניים כל הזמן הזה... אולי הגיע הזמן לטרנספר אותם לברזיל או ישראל כדי שתוכל להסביר להם איך העולם באמת עובד.. אתה שם לב איך אתה נשמע?

IshMaElf

New member
צודק!

שכחתי שכיום ברפואה סינית מסורתית הם מטפלים שם בסין בסרטן. כי מערכת הבריאות בממלכה הקומוניסטית הזו כל כך טובה! גם לאינדיאנים היו תרופות אליל והיו גם תרופות שעובדות באמת כמו לכל תרבות, עובדה שכולנו שרדנו מחלות ולא רק הסינים. צריך לעשות הבדלה בין מה שעובד ומה שלא והיום בגלל שיש לך תנאים די מפותחים לבדוק את זה זו לא בעיה של ממש, ישנה הרבה יותר שקיפות. אתה שם לב לאיך אתה נישמע?!

ניסיון אישי וקרוב עם רפואה סינית

דיקור סיני מפחית מאוד כאבים ונותן טווח תנועה למיפרקים מודלקים וכואבים. יש לי חבר שלמד רפואה בטכניון (אם אני לא טועה, הוא החל התתמחות ברפואת עיניים), ובמקביל למד גם שיאצו וכיום עובד בקופ"ח בזה (במקביל להתמחות כאמור). הוא בחור רציני שלא יעשה את זה "סתם". זה מה שאני מכיר ברפואה הסינית באופן אישי ומקרובים לי, ויודע שעובד.

IshMaElf

New member
אני יודע מאמא שלי שסבלה מכאבים

שזה לא עזר לה בכלל, לדעתי זה יותר פלצבו מאשר דבר שבאמת עוזר, לא שאני כועס על זה או שונא את זה או משהו, אם מישהו טוען שזה עוזר לו ומפחית לו את הכאבים סבבה לגמרי, אבל מהיכרות שלי עם זה אין בזה כלום, אולי יום אחד אני ינסה את זה בעצמי למרות שיש לי פוביה ממחטים.

מאנקדוטות לא בונים תיאוריה

נעשו מחקרים על השפעת דיקור ונמצא שהוא יעיל, סטטיסטית, בשיכוח כאבים. יעיל סטטיסטית אומר שיש כאלה שזה עזר להם ב-100%, יש כאלה שזה עזר להם ב-0%, אבל לרוב זה עזר מעל ל-30% של הפלסבו.

IshMaElf

New member
נכון זו הסיבה שעניתי באנקדוטה משלי

כי זה פשוט לא מראה שום דבר מהתמונה הגדולה וזה מה שחשוב. לא כל פרסום הוא בהכרח "מחקר". יש הגדרות ברורות למחקר מדעי, לצערי הרפואה האלטרנטיבית ברובה, והדיקור הסיני לא עומדים בסטנדרטים הדרושים. אין כיום מחקר רציני בנושא (ישנו איזה מחקר זעיר שכיביכול הוכיח סטטיסטית ועוד הרבה מחקרים שלא הוכיחו סטטיסטית את הדיקור הסיני כעובד). לכן, כל אימרה שמשתמע ממנה, כי ענף זה או אחר של רפואה אלטרטיבית מועיל לבריאות צריך לעורר חשד. במקרים ספורים, בהם כן נערך מחקר רציני יש לדון באופן נפרד. ככלל, אני מתנגד בחריפות להצגת הרפואה האלטרנטיבית כנעלה על הרפואה הקונבציונלית. ללא הרפואה הקונבציולנית שהביאה את האנטיביוטיקה, הניתוחים ושיטות ההדמיה המתקדמות תוחלת החיים היתה כמו במאה ה-19 כלומר משהו כמו 50-60 לעומת 70-80 בעולם המערבי. מכאן, שכל אותן שיטות "טבעיות", "לא מזיקות" וחפות "תרכובות כימיות זדוניות" לא ממש מרפאות מחלות אלא כניראה ובאות לתת את אפקט הפלצבו ויכולות להקל על כאב במקרים ספורים בשל זאת.

Tonjin

New member
נו, אתה שוב חזרת לסרט שלך...

את חי מחצי שמועות ואמיתות שנוח לך לא לבדוק... אם לא שמת לב, בחצי המאה האחרונה נעשו מחקרים רבים בנושא רפואה אלטרנטיבית לסוגיה ולא רק שנמצא שהיא עוזרת במקרים רבים אלא גם ששיטות ורעיונות ממנה שולבו ברפואה המערבית (כן, זו שלאחרונה התגלה ש30% מהרופאים בה חושבים שלבחורה שלוקחת את הגלולה אסור לעשן..).. זאת ועוד - בארץ ובמקומות רבים אחרים שולבה הרפואה האלטרנטיבית כחלק מסל וביטוח הבריאות הכלליים, נראה לי שמישהו במשרד הבריאות היה מתנדב לסבסד טיפולים רפואיים שנויים במחלוקת ו"לא עומדים בסטנדרטים הדרושים"... באוניברסיטאות בסין מסלול ההכשרה ארוך לפחות כמו הכשרת רופא ברפואה המערבית ונלמדים פרקים רחבים מאד ברפואה מערבית של המאה העשרים, כי הסינים לא פראיירים ולמרות שהם לא יודעים לעשות דאבל-לג-טייק דאון הם בכל זאת מכירים בתחומים בהם הרפואה המודרנית עולה על שלהם.. מרופא סיני טוב מצופה שידע מתי להפנות חולה לטיפול מערבי ומתי לטיפול מסורתי.. אני לא חושב שאפשר להתעלם מכל זה רק בגלל שאתה יודע מה זה פלצבו ושדיקור לא עזר לאמא שלך לכאבים... נ.ב אגב פלצבו, אני מכיר כמה של אנשים ריאליים ורציונאליים שלאחר ש"כלו כל הקיצים" אובחנו וטופלו בשיטות ואמצעים שהיו מעלים גיחוך על פניו של כל מי שמע עליהם (הם בעצמם מתבדחים על כך עד היום), הם נגשו לטיפול מתוך זלזול ובגישה של "מה כבר יש לנו להפסיד"... נחש מה: איפה שרפואה מערבית עם תקציב של עשרות אלפי דולרים (ביטוח טוב) נכשלה (ואני מדבר על סדרות טיפולים שנמשכו לפעמים שנים) הרפואה האלטרנטיבית עזרה, לפעמים תוך פרק זמן של שבועות..

IshMaElf

New member
אתה עכשיו מיתבלבל -

"אתה חי מחצי שמועות ואמיתות שנוח לך לא לבדוק..." - אני חושב שהמישפט הזה תקף יותר מכל עליך מאשר עליי, אני בדקתי את העיניין ולא מהפן האישי ולא השתכנעתי. הזכרתי את המיקרה האישי בגלל שרן הזכיר מיקרה אישי וזה היה רק כדי להראות שבאמת כמו שדויד כפרי אמר שאנקדוטות לא מראות את התמונה הגדולה ואתה חזרת והזכרת הכרות אישית על כמה אנשים 'ריאליים ורציונאליים' כמו שאתה קורא להם שניסו וזה עבד להם. אני חושב שאפשר להיתעלם מכל זה רק בגלל שאתה חי בסרט על כיביכול מחקרים רלוונטים ורציניים שלא מצאו הוכחות ממשיות מעולם על רפואה אלטרנטיבית, המחקרים המדעיים שהיו לא מצאו יכולת ריפוי או תגובה מסוימת בגוף שנוצרת מתוצאה ישירה של הטיפול ברפואה אלטרנטיבית ורק מחקר זניח סטטיסטי (חשוב להזכיר) מצא שיפור יחסי בהרגשה של המטופל ביחס למחקרים סטטיסטיים אחרים שלא מצאו כל הבדלה בין זה לבין אחוזי פלצבו לדוגמא. בקשר לסל הבריאות זו באמת טעות ויש הרבה דברים שהם טיפשיים במערכת הבריאות שלנו (לא רק שלנו) ודיקור סיני וכירופרקטוריה זה לא יותר מטרנד מודרני שתפס תאוצה וכיום זה מאוד מאוד פופלרי בקרב השכבות היותר עשירות של החברה. זה לא אומר שזה עובד... זו דעתי ואני ממש לא חי בסרט (אולי זה אתה שצריך לעשות חושבים), אולי תפסיק להיתנהג כאילו פגעתי בך אישית כל הזמן בעקיצות הקטנות שלך כי זה ממש מגוחך ופתאטי.

אני מאחל לך שתהיה בריא תמיד

ושלא תצטרך טיפולים רפואיים אף פעם, לא קונבנציולים ולא אלטרנטיביים. התייחסות על כירופרקטיקה (אם לזה התכוונת): תברר קצת מסביב אצל אנשים שעברו פריצות דיסק, ושכל מה שהרפואה הקונבנציונאלית יכלה להציע להם זה חומרים משככי כאבים, ובמקרים חמורים ניתוח. שיכוך כאבים לא פותר שום בעיה אלא רק גורם לך לא להרגיש שיש בעיה (וכשלא מרגישים שיש בעיה, אין בעיה לעשות כל מיני תנועות כי שום דבר לא כואב ואז עלולים גם להחמיר אותה). בניתוחים עושים כל מיני דברים: יש ניתוחי גב ששואבים את הנוזל שיש בדיסק (הדיסק והנוזלים משמשים כבולמי זעזועים בין החוליות בגב) ויש כאלה שמקבעים שתי חוליות אחת לשניה (מה שגורם ללחצים להיות לא אחידים על הגב, וזה עלול לגרום לפריצות דיסק נוספות). אבל הסכנה הכי גבוהה בניתוחי גב היא הסיכוי הגבוה לצאת נכה מהניתוח. בכל זאת מדובר בניתוח גב ובמשחק עם החוליות בעמוד השדרה, היכן שחוט השדרה עובר. כירופרקטיקה ו- manual therapy מייתרים את הצורך בניתוח גב, ומניסיון של אנשים שעברו טיפול כזה זה פשוט עובד. אנשים שלא יכלו ללכת לפני כן וכיום מסוגלים לעשות פעילות גופנית זה רק דוגמה. אני מטופל כיום ב- manual therapy אצל רופא שהיה רופא הספורט של נבחרת ישראל בשחיה ואף ליווה אותם לאולימפיאדת לוס אנג'לס. אבי מטופל בשל בעיות בכתף אצל כירופרקט שהוא הכירופרקט הראשון שטיפל בטייסי חיל האויר, לאחר שבחייל ראו שטיפול כזה מקל על גבם של הטייסים שבמסגרת תפקידם נאלצים לשבת שעות ארוכות ולעמוד בלחצים עצומים. בברכת שנהיה בריאים, רן.

IshMaElf

New member
תהיה בריא רן אני מקווה שתחלים לגמרי

אבל שוב זו היכרות אישית שלך וישנם אנשים שכירופרקטיה לא עזרה להם ואף ישנם רופאים אורטופדיים שמסתכלים על כירופרקטיה כדבר שיכול להיות מסוכן. יום טוב ותודה על איחולי הבריאות

צודק שיש אורטופדים שלא אוהבים את זה

האורטופד שלי דווקא שמח לשמוע שאני מטופל אצל כירופרקט כשהלכתי אליו לביקורת. הוא גם ראה את השיפור במצב שלי. אם כשהגעתי אליו לא יכולתי כמעט לזוז, וכשהייתי צריך ללכת לקופת החולים שנמצאת במרחק 5 דק' הליכה לאדם בריא, לקחתי את האוטו (ובקושי נכנסתי אליו ויצאתי ממנו בגלל שלא הייתי מסוגל להתכופף ולהזיז את הרגל שלי). היום אני עדיין לא בריא לגמרי. הגב שלי עדיין קצת עקום ויש לי כאבים ברגל והגבלה בתנועה, אבל הרבה פחות ממה שהיה אז, ואני אפילו מסוגל להתאמן באופן קל. נכון שזו ההכרות שלי, אבל הדוגמאות שנתתי לך מראות שמדובר גם על חיל האויר (וכידוע לך בצבא בודקים כל דבר חדש מכל הכיוונים לפני שמכניסים אותו לשימוש) ועל נבחרת ישראל בשחיה (ואני מניח שזה קיים בנבחרות נוספות). אני לא יודע אם אתה יודע, אבל מקצוע הכירופרקטיקה נלמד באוניברסיטה בבתי הספר לרפואה (בחו"ל. בארץ המקצוע הזה משום מה לא נלמד, למרות שהוא מוכר ע"י הממסד הרפואי וקופות החולים). יש לי דוגמאות נוספות לאנשים שאני מכיר שעוסקים בפעילות ספורטיבית מאומצת ובאמנויות לחימה שסבלו מריצות דיסק בגב, ושכירופרקטיקה העמידה אותם על הרגליים. אני ממש ממליץ לך לא לפסול דברים על הסף. אין שום רע בספקנות ובשאילת שאלות מתמדת, אבל שלילה של דברים על הסף אינה שונה מאמונה עיוורת במשהו, אותה אמונה עיוורת שאתה יוצא נגדה. מדובר בשני צדדים של אותו המטבע. מעבר לזה באמת אין לי מה להוסיף, פרט לכך שנהיה בריאים כולנו. תודה על איחולי הבריאות, רן.

IshMaElf

New member
זו לא אמונה עיוורת אני פשוט מודע

ליכולות הפסיכולוגיות של האדם יותר מאשר ליכולות של הדברים הללו שלא הוכחו מדעית. והצבא זו לא דוגמא, הצבא הזה הוא טמבל בכל כך הרבה דברים (במיוחד חיל רפואה) שאני לא יודע מאיפה להתחיל, רק תיתן לי להשתחרר כבר עוד חודש וזה ניגמר. תתן לטייסים מסאז' שבדי במקום הכירופרקטיה ואני מבטיח לך שגם זה יקל עליהם ויראה תוצאות של מטופלים שבעי רצון.

על הכיפאק

רק שוב להזכירך שמקצוע הכירופרקטיקה נלמד באוניברסיטאות בבתי הספר לרפואה. שיהיה לך שחרור נעים, רן.

IshMaElf

New member
../images/Emo45.gif תודה

וכיום לדעתי באוניברסיטאות מלמדים בעיקר מה שהוא טרנדי, ושיש לו ביקוש. בשבילי זהו לא מדד של ממש, אני לא מיסתנוור בקלות כזו ואני שקול גם מהצד הזה.

למעלה