צודק שיש אורטופדים שלא אוהבים את זה
האורטופד שלי דווקא שמח לשמוע שאני מטופל אצל כירופרקט כשהלכתי אליו לביקורת. הוא גם ראה את השיפור במצב שלי. אם כשהגעתי אליו לא יכולתי כמעט לזוז, וכשהייתי צריך ללכת לקופת החולים שנמצאת במרחק 5 דק' הליכה לאדם בריא, לקחתי את האוטו (ובקושי נכנסתי אליו ויצאתי ממנו בגלל שלא הייתי מסוגל להתכופף ולהזיז את הרגל שלי). היום אני עדיין לא בריא לגמרי. הגב שלי עדיין קצת עקום ויש לי כאבים ברגל והגבלה בתנועה, אבל הרבה פחות ממה שהיה אז, ואני אפילו מסוגל להתאמן באופן קל. נכון שזו ההכרות שלי, אבל הדוגמאות שנתתי לך מראות שמדובר גם על חיל האויר (וכידוע לך בצבא בודקים כל דבר חדש מכל הכיוונים לפני שמכניסים אותו לשימוש) ועל נבחרת ישראל בשחיה (ואני מניח שזה קיים בנבחרות נוספות). אני לא יודע אם אתה יודע, אבל מקצוע הכירופרקטיקה נלמד באוניברסיטה בבתי הספר לרפואה (בחו"ל. בארץ המקצוע הזה משום מה לא נלמד, למרות שהוא מוכר ע"י הממסד הרפואי וקופות החולים). יש לי דוגמאות נוספות לאנשים שאני מכיר שעוסקים בפעילות ספורטיבית מאומצת ובאמנויות לחימה שסבלו מריצות דיסק בגב, ושכירופרקטיקה העמידה אותם על הרגליים. אני ממש ממליץ לך לא לפסול דברים על הסף. אין שום רע בספקנות ובשאילת שאלות מתמדת, אבל שלילה של דברים על הסף אינה שונה מאמונה עיוורת במשהו, אותה אמונה עיוורת שאתה יוצא נגדה. מדובר בשני צדדים של אותו המטבע. מעבר לזה באמת אין לי מה להוסיף, פרט לכך שנהיה בריאים כולנו. תודה על איחולי הבריאות, רן.