דילמת מועדי א'

• פותח הנושא Amie
  • פורסם בתאריך

Amie

New member
דילמת מועדי א'

היה מבחן. לא למדתם לפניו כמו שהייתם יכולים. לא ידעתם את החומר ב100%. לא קרוב. לא זכרתם את שמות הפס"דים (חומר סגור), לא שיננתם את כל מבחני המשנה לבחינת... משהו.. קיבלתם ציון יפה, מעל הממוצע. תגשו למועד ב'? (ובצורה פחות היפותטית: אני חושבת שאני יכולה להוציא יותר, אבל אני לא יודעת אם זה שווה את ההשקעה. ואם זה באמת כזה אפשרי. אולי מועד ב' יהיה קשה נורא וכו'? אה, והציון הוא שתי נקודות מעל לממוצע התרגילים שלי...)

Amie

New member
נכון? יופי, תודה לשתיכן ../images/Emo13.gif

No more dilemma.

הייבי

New member
אמונה זה לא מספיק

צריך לשקול גם- כמה אנשים בערך יגשו למועד ב' (אם ניגשים מעט אנשים אז לא מתקננים מה שיכול להיות לרעתך בקורס קשה). מה הסיכוי שתלמדי למועד ב' בצורה אפקטיבית ולא תמרחי את הזמן/ תגידי לעצמך שהצלחת כל כך יפה במועד א' שאין סיבה להתאמץ. מה הסיכוי שיהיה מבחן קשה יותר בצורה משמעותית. וכמובן- עד כמה המבחן הזה באמת משנה לך לממוצע? בסה"כ התואר מורכב מהמון קורסים ואם כל השיפור שאת צופה בין מועד א' לב' הוא 5 נקודות לרוב זה לא ממש שווה את המאמץ מבחינת הממוצע הסופי.

תלוי בציון ותלוי בממוצע ותלוי בשאיפות

אני סימנתי לעצמי שאני רוצה להגיע לממוצע X בסוף תקופת המבחנים. אם אני מקבלת פחות מהX הזה, אני ישר נרשמת למועד ב'. אם בסוף אני אראה שהממוצע שלי X גם בלי המועד ב' הזה, אני לא אגש. אולי זו חשיבה מגעילה, אבל אני מקווה שהיא תביא אותי להתמחות שאני רוצה להגיע אליה. כי תכל'ס, רק בשביל זה חשובים הציונים (ואולי בשביל מלגת מצטיין דיקן, אם יש עד כדי כך שאיפות). כי אם נהנית בשיעור, מה כבר משנה המבחן?

אני גם חושבת

שזה מאוד תלוי במתרגל. ב2 בחינות שהחלטתי לא לגשת למועד ב' עשיתי את זה בעיקר בגלל האופי של המתרגל/ים. למה? - אם אני יודעת שהמתרגל שלי מאוד מחפש תשובות מסוג אחד, ושאני לא מצליחה לקלוע לראש הזה כי כשאני קוראת את השאלה אני חושבת על כיוונים אחרים- אז אני לא רוצה להיכוות שוב. כי זה לא ילך, ואני לא יכולה לשנות את הצורת חשיבה שלי, ואני מסכימה להשלים עם זה כי זה באמת לא קריטי לי במקרה הזה.. - או אם אני יודעת שהמתרגל תמיד מוריד נקודות על זה שדיון מסוים אינו מעמיק מספיק ושלצערי במגבלת הזמן זה מה שאני מסוגלת- אז זה גם יקרה במבחן שאני אעשה במועד ב', כי אני לא יכולה להספיק לכתוב על הכל כי אני בנאדם, אז אני מזכירה בקצרה כדי לא להתעלם, וזה מה יש. טוב בקיצור, הלכתי על מקרים מאוד קונקרטיים אבל זה נועד לבסס את הטענה שיש לקחת כשיקול די מהותי את האופי של המתרגל בבדיקה.
.

מסכימה

אבל צריך לעשות שילוב של הגישות: מסננת ראשונה: האם אני צריכה לגשת שוב למבחן למען הממוצע? אם לא, אין מה לעבור הלאה, ממש אין סיבה לשרוף אפילו את השעתיים של המבחן על מועד ב', אם לא צריך אותו. רק אם כן, צריך את שאר השאלות, שיגידו לי אם הציון שלי בכלל ישתפר אם אני אגש שוב.

Anabol

New member
...

נראה לי שלא שמת לב אבל שלחתי לך הודעה
תפוז שמו את זה במקום שאף אחד לא רואה

הייבי

New member
זה לא בעייתי עבורך?

הרבה פעמים מועדי ב' של חלק מהמקצועות מגיעים עוד לפני שיש ציונים בשאר הקורסים. ממוצע הוא הרי שקלול בין מה שמעל ל-X ומה שמתחת, אם את ניגשת לכל מה שמתחת את שואפת למעשה למעל X (לא שזה דבר רע בפני עצמו, אבל לא חבל על כל המאמץ?) אני מאמינה בשיטת רף המינימום- יש ציונים שאני לא מוכנה שיופיעו בגיליון שלי וכל מה שמעל הרף שקבעתי לא שווה את המאמץ (וזה בערך מאזן אותי לממוצע X שאני שואפת אליו)

Amie

New member
קצת קונקרטיזציה:

מדובר על מבחן שלא למדתי אליו כמו שצריך. במבחן פתאום זכרתי כל מיני דברים, אבל דברים כמו פס"דים לא זכרתי בכלל ואיזכרתי אחד או שניים (בתשובה של שבעה עמודים לקייס). השאלה התיאורטית דרשה איזכור פס"דים + דוגמאות מהחוק, וזה היה במקרה בנושא שלא ממש למדתי, ודי המצאתי את התשובה (זה חוזים, אז נעזרתי בחוק ובעקרונות כלליים, ודברים שזכרתי מהשיעור, אבל גם: בלי פס"דים). אחרי המבחן אמרתי שעל פחות מ-85 אני אגש למועד ב', כי אני מאמינה שאני יכולה יותר, ובסוף קיבלתי 86. יש לנו בחירה של שלושה מועדים, ואני גם ככה מתחילה לעבוד ואוכל לגשת רק למועד ג', אז בכל מקרה אני אדע את הממוצע הכללי. אבל בכל מקרה אני חושבת שעדיף לי לנסות לשפר בדברים אחרים אם הממוצע לא יהיה לשביעות רצוני, כי אני שונאת חוזים. מאידך, אולי זה יהיה הקורס היחיד שאוכל לשפר, כי ממש לא למדתי. בקיצור, כאמור, דילמה :) [שנפתרה ועברה מין העולם, כי הבנתי שפה זה לא תיכון, ואני לא באמת אוכל להוציא יותר. אפשר לדעת את החומר מעולה ולא לעלות על סוגיה בקייס. חוץ מזה שאני צריכה להגיד תודה שהלך לי טוב, לסתום את הפה, ולשבת בשקט :)]

PIonit

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם הסוגריים המרובעים../images/Emo132.gif

לא, לפחות לא השנה

דבר ראשון, יש לנו מועד ג' השנה, כך שאם אני לא בטוחה אם לעשות מועד ב' או לא (לפי הממוצע שלי), אז אני תמיד יכולה לחכות עם המבחן השני עד למועד ג' הבא עלינו לטובה. מעבר לזה, שעבורי, יש שלשה מבחנים שיש להם מועדי ב' לפני שאני אדע את הציון במבחן האחרון שלי במועד א' (ביום שלישי הזה!!!). בשניים מהם אני כבר יודעת שאני לא עושה מועד ב', כי קיבלתי מעל X. (האמת, X+2, ו-X+6. אני כה שמחה ומאושרת!). על השלישי אני לא יודעת, אבל אני מקווה לדעת השבוע. כך שעד שאני אצטרך להחליט ממש אם אני ניגשת (כלומר, עד היום ממש של הבחינה במועד ב'), סביר שאני כבר אדע אם זה שווה לי או לא. אז כן, זה כרוך בלימוד למבחנים שיכול להיות שבסוף לא אעשה, אבל זה שווה לי את זה. מעבר לעובדה, ששמתי לעצמי את X כממוצע מינימום. אני מאד אשמח לממוצע גבוה יותר. מתוך תקווה שכמה שיותר גבוה יביא אותי לסטאז' כמה שיותר טוב (או שיקבלו אותי בכלל. כל כמה זמן אני פתאום בטוחה ששום מקום לא יקבל אותי, אז אני חוזרת לחרוש במלוא המרץ, שלפחות הציונים לא יהיו הסיבה שלא מקבלים אותי...) יכול להיות שבעתיד, כשאני לא אהיה בשנה א' המאיימת והאינסופית, גם אני אלך לפיך. יכול להיות שאני אפילו אתפרע, ולא אעשה מועדי ב' אם עברתי. למרות שאני רוצה להמשיך לתואר שני, אז... טוב, לפחות לא אעשה מועדי ב' אם יש לי ציונים סבירים, גם אם הם לא מביאים אותי לרף הבלתי אפשרי שהצבתי לעצמי. אבל עד אז, יש לי התמחות לסגור, אז תסלחו לי, אני עסוקה בלהפוך לעצמי את הגב לצורת כיסא. שבוע טוב!

למעלה