דילמת התמחות

Alm0st Happy

New member
דילמת התמחות

כבר הרבה זמן אני יודעת שאתמחה במשרד קטן, לא כי אין לי ברירה אלא כי זה הכי מתאים לצרכים שלי. אני גם יודעת שאוכל להתקבל לכל משרד קטן שארצה, ולכן מרשה לעצמי להיות מאד בררנית.
הגיעה אלי הצעה להתמחות במשרד שמתפקד בו עורך דין אחד ויחיד. המשרד די עונה לכל הצרכים שלי מבחינת תחום העיסוק, חיטטתי באינטרנט ומצאתי בינתיים רק דברים טובים, המשרד עצמו מאד מאד רווחי ואותו עורך דין מחפש בעצם "יורש עצר" שאם הכל ילך טוב, יהפוך לשותף יחסית מהר ובסופו של דבר יירש את האימפריה. גם מבחינת מיקום, תנאים ושכר הכל נשמע נהדר.

א-ב-ל, קצת מרתיע אותי שנהיה רק אני והוא. מעבר לעובדה שהוא גבר (גרוש) ואני אישה, מה יהיה אם לא נסתדר? אין לי בעצם לאן לברוח, זה רק אני והוא. זה גם נשמע לי קצת יותר מידי כמו חתונה קתולית. אני מבינה שהוא משקיע בי המון אבל אם אחליט לפרוש לדרכי העצמאית או לפזול קצת לתחומים אחרים, אני בעצם דופקת אותו בצורה עצבנית כי הוא צריך להתחיל הכל מחדש. קצת מלחיץ...

מה אתם אומרים? הייתם מתמחים במשרד כזה?

Not4Sale2004

New member
אני חושב שאין סיבה לדאגה

ברמה העניינית, נשמע שהמשרד עונה לכל הצרכים ותחומי העניין שלך - וגם התנאים לדבריך טובים מאוד. וזה מצוין.
באשר לבעיות שאת מעלה- ראשית, גם אם לא תסתדרו זו רק שנה ולא תהיי המתמחה הראשונה שלא מסדרת עם המאמן שלה. במקרה הגרוע צריך יהיה לחשוק שיניים ולעבור את זה. מעבר לאותה שנה, אל תרגישי מחויבת בדבר. מובן מאליו שהתמחות היא תקופה שבה גם את וגם המעסיק שלך בוחנים את ההתאמה של העבודה המשותפת, אין כל פסול בהחלטה כעבור שנה שאין התאמה ושצריך להמשיך הלאה.
שנית, לגבי הנקודה המגדרית שהעלית, זו בוודאי תשובה שרק את תדעי לענות עליה ברצינות- כאן אין תשובה נכונה, אם את לא מרגישה בנוח לעבוד לבדך עם גבר גרוש במשרד אז כמובן שזה שיקול שיש לתת לו משקל ולקבל החלטה בהתאם.
בשורה התחתונה, למעט הנקודה השניה כאמור, אני בהחלט הייתי מתמחה במשרד כזה.
מאחל לך הצלחה רבה

Alm0st Happy

New member
תודה על התשובה

אני חושבת שמשרד כזה הוא הימור, כי במידה ואחליט שלא להמשיך שם, אני לא בטוחה איזה ערך יהיה לו בשוק העבודה- מדובר במשרד הכי קטן שיש, שזה לא יותר מידי נחשב לצערי (למרות ששם לומדים הכי הרבה). מדובר בתחום שלא הכי מרתק אותי, פשוט מה שהוא עושה ספציפית מאד מאד מעניין אותי ואני מתחברת לזה לחלוטין. אולי הייתי צריכה לציין את זה בהודעה הראשית.

זה פשוט קצת מרגיש לי כמו הימור גדול מידי, שאם יצליח אין ספק שהוא יהיה מדהים וזאת הזדמנות שלא תחזור. אני פשוט מנסה לחשוב מה יקרה אם זה לא יצליח וזה קצת מדאיג אותי.

אגב, קבעתי איתו ראיון כבר לאחרי המבחנים. לא יזיק לפגוש את הבן אדם פנים אל פנים, ובטח אהיה חכמה יותר אחר כך.

B L I M P

New member
תראי

ההמלצה הכללית שלי היא להתמחות במקום הכי נחשב שיש - כי זה נותן פתיחה טובה ומשם אפשר להתקבל כבר לכל מקום. אם התמחת בהרצוג (נניח..) אז גם אם תלכי אח"כ לעבוד במשרד של עורך דין אחד ואפילו אם תחליטי לעזוב את התחום - כולם יכירו את המשרד וידעו שאת טובה - כי לא קל להתקבל לשם להתמחות ולכן התפיסה היא שמי שהתמחה שם הוא טוב.

אם את מתחילה ממשרד קטן שאף אחד לא מכיר, אם תחליטי לעזוב לדעתי את תהיי בעמדה נחותה יותר מבחינת מציאת עבודה- אלא אם כן זה יהיה בדיוק באותו תחום נישתי של אותו עורך דין - ואז יהיה לך יתרון גדול על פני אחרים.

אני במקומך, גם אם הייתי יודעת שלא מעניין אותי מסחרי ושלא מעניין אותי לעבוד בבית חרושת עדיין הייתי "סובלת" שנה כדי שתהיה לי התחלה הכי חזקה שיש. ואם ממש לא מעניין אותך משרדים ענקיים אז לפחות משרד מוכר בתחום שמעניין אותך.

זו דעתי..

Alm0st Happy

New member
אני מעריכה את התשובה שלך (אבל)

כל מה שאת אומרת הוא נכון, אבל בעיקר לתחום המסחרי ובעיקר למי שמעוניין להיות שכיר רוב הקריירה שלו, ואין לי נגיעה לא לזה ולא לזה. הסיבה שהחלטתי להתמחות במשרדים קטנים (ויש לי את הציונים וקורות החיים להתמחות כמעט בכל מקום שארצה) היא שהשאיפה שלי היא להיות עצמאית. אני רוצה שמישהו ילמד אותי את כל מה שצריך לדעת כדי שאוכל לעסוק בתחום כעצמאית ולטפל בתיקים שאני מוצאת בהם עניין. אני לא פוסלת משרדים גדולים, אבל הם צריכים להיות מאד מאד לטעמי בשביל שאבחר להתמודד על משרת התמחות בהם (בינתיים הגשתי רק לאחד גדול).
אני יודעת שאני בררנית אבל עניין וסיפוק אישי מהעבודה שלי זה משהו שמאד חשוב לי, ואין לי בעיה לחכות עד שאמצא את המקום המושלם להתמחות/לעבוד בו (זאת בטח נאיביות, ואולי זה ישתנה, אבל אני מקווה שלא). אני לא חושבת שאהיה מסוגלת להתמחות במשרד שמעסיק עוד 20 כמוני, אני חושבת שיהיה לי הרבה יותר טוב במשרד קטן בו באמת אוכל להתבלט ולמצות את הפוטנציאל שלי לרמה מקסימאלית.

את מאד צודקת בנוגע לעמדת נחיתות מול מתמחים במשרדים גדולים, וזה מאד מתסכל אבל זה המצב, ומזה בעיקר נובע הפחד שלי. אם אחליט ללכת על המשרה הספציפית הזאת, התכנון הוא להשתקע במשרד להרבה שנים ואז זה לא יהיה בעייתי. השאלה היא מה קורה אם זה לא הולך, ופה אני מתחילה לפחד- הוא מתעסק במשהו די ייחודי, שאני לא בטוחה כמה ערך יהיה לו מחוץ למשרד הספציפי הזה. בנוסף, הוא בכלל לא מתעסק בתחום שחשבתי שארצה להתמחות בו, פשוט הוא עושה דברים כל כך יפים שזה שכנע אותי לפזול קצת. אני לא מכירה עוד משרדים שמתעסקים במה שהוא עוסק (הוא משלב בין כמה תחומים שמאד מעניינים אותי למרות שלא חשבתי שארצה להתעסק בהם בקריירה שלי), ואם לא ילך לי איתו וארצה לעבוד בתור עורכת דין שכירה בתחום המקורי שעניין אותי אני יודעת שזה יהיה מאד קשה, גם כי אני לא באה מהתחום וגם כי התמחיתי במשרד קטן ולא באיזה הרצוג פוקס כזה שיעיד על היכולות שלי באופן כללי.
פה בדיוק נעוצה הדילמה שלי.

B L I M P

New member
תראי, בסופו של יום

מי שטוב - מצליח.

אז אולי להתמחות במשרד קטן ולא מוכר ואז לעבור מקום יעכב אותך טיפה, אבל אם את טובה, אני בטוחה שתצליחי בכל דרך שתלכי, מקסימום זה יקח לך טיפה יותר זמן להגיע לשם

חד משמעית לא

ההימור לטעמי גדול מדי בגלל הסיבות שציינת
נראה שאולי יתאים לך יותר להתמחות במשרד בוטיק (לא גדול אבל מצד שני לא של איש אחד- בדרך כלל מעסיקים גג 4-5 מתמחים ולא 20) שמתעסק בתחום הכללי בו את רוצה לעסוק. התמחות כזאת תקנה לך עמדת פתיחה טובה לעסוק בנישה צרה יותר אותה תבחרי בין אם כעצמאית ובין אם כשכירה.

למעלה