דילמת התזונה

Gidi Shemer

New member
לא לגמרי הבנתי

סימוכין לגבי העניין הפיזיולוגי שהבאתי (רמות גבוהות של פרוקטוז עלולות לפגוע בכבד) או סימוכין לעובדה שבפירות יש סוכר ושבדיאטת הרזייה אכילת פירות ללא הגבלה משמעותה יותר קלוריות לגוף? ואני מדגיש שוב, אכילת פירות היא מצויינת ואיו כמוה כאכילת כמויות גבוהות של פרוקטוז באוכל מעובד (HFCS), אבל אם המטרה היא דיאטת הרזייה- בהחלט חשוב להגביל.

בוא ננסה לעשות סדר בנושא

נראה אם נצליח , כמה זה רמות גבוהות של פרוקטוז? כמה פירות צריך לצרוך כדי להגיע לכמות כזו ? האם ההשפעה הזו נצפתה רק בפרוקטוז מבודד או גם בצריכת פרוקטוז כפרי (כמובן שגם בפירות יש ריכוזים שונים ויש פירות יותר "פרוקטזיים" ופירות כמעט שלא ) יש הרי כל מיני מושגים כמו אינדקס גליקמי ועומס גליקמי - האם הם גם נכנסים לבדיקה פה ? דיאטת הרזיה והגבלת פירות - האם יש מחקרים שמראים קשר כלשהו בין BMI (או מדד השמנה אחר כלשהו) לבין צריכת פירות "מוגזמת" ? קלוריות זה מדד טוב להשמנה ?

אינדקס גליקמי ועומס גליקמי

תקפים רק לסוכרתיים, לאדם הממוצע אין מה לעשות או לתת חשיבות למדדים הללו.

פירות הן בטוח לא קלוריות ריקות זאת טעות מאוד

קשה , פירות לא שווה סוכר זה ממש משוואה לא נכונה בפירות יש סוכר אבל פירות זה לא סוכר ממש לא. אנשים שנמנעים מפירות כנראה לא הסתכלו על בערך כל מחקר שבדק את הצריכה של פירות וירקות ובדק את ההשפעה הבריאותית של צריכה כזו . לגבי השאלה של האם להגביל ולכמה זאת כבר שאלה יותר מורכבת.

shaxuca

New member
אם כך

על איזה פירות אתה ממליץ לשילוב בדיאטת הרזייה קפדנית של כ-1300 קלוריות? אני למשל אוהבת תפו"ע סמית :)

פצית219

New member
בדיאטת הרזיה כן הייתי מגבילה את צריכת הפירות,

בהנחה שיש מספיק ירקות בתפריט. אולי גג פרי אחד או שניים ליום, כי באמת יש בהם לא מעט קלוריות.

מה את דיאטנית?../images/Emo31.gif

למה את נותנת המלצות והגבלות בלי לראות את הבנאדם אפילו ולדעת מה מצבו הבריאותי? וזה ממש שטויות לגבי הקלוריות. אני אוכלת כל יום 4-7 פירות ביום שזה נחשב להרבה ובחיי שאני לא עולה מהם, אפילו להיפך. פירות זה ממלא מאוד.

רק דיאטניות יכולות לתת המלצות תזונתיות?

לא ידעתי... וזה שאת אוכלת 4-7 פירות ביום לא אומר שום דבר, אפשר לאכול גם קצפת ישר מהדלי ואפילו לרדת במשקל, הכל עניין של קלוריות IN כנגד קלוריות OUT.

איזה מחקרים אתה רוצה?

שהכל תלוי במאזן קלורי? או שקלוריה = לקלוריה? אני בטוח שיש אותם, אתה יכול לחפש ב www.pubmed.com, אין לי אותם בשלוף. למה שקלוריה משוקולד תהיה שונה מקלוריה שנמצאת בעגבנייה? קלוריה = ערך של אנרגיה.

זה לא לעניין

שהיא תתן הגבלות למישהי שהיא לא ראתה מעולם, כשאין לה שום ידע מקצועי. לתת המלצות כל אחד יכול, היום הכל פרוץ וכל אחד חש שהוא דיאטן ופסיכולוג ורופא ונותן עצות לחברו וגם מדריכי כושר שמחים לתת תפריט וייעוץ תזונתי אף שאין זה התחום שלהם. אז מה? זה פורום מקצועי, לא פורום דיונים על תזונה ועל הא ודא. יש פה 2 דיאטניות שבכחול והן מוסמכות לענות או לכתוב המלצות. לכתוב הגבלות למישהו "אולי גג פרי אחד או שניים ליום, כי באמת יש בהם לא מעט קלוריות" זה ממש לא בסדר.

היא גם רשמה

"אם יש מספיק ירקות בתפריט", משמע לאותו אחד סביר להניח שלא חסרים כל כך ויטמינים ומינרלים, ופירות יכולים לבוא בתור "ממתק" או משהו אקסטרה מבחינת חוסרים מינימאלים ואין צורך לאכול 4-7 פירות כדי לקבל את זה. במקום לאכול פירות עדיף לאכול חלבון ושומן, ישביע יותר וגם יהיה יעיל יותר מאשר לאכול פרוקטוז (לפחות ברובו).

ואם כבר מדברים על טייטלים

הטייטל של פצית219 יותר גבוה מכל הדיאטניות כאן ביחד, אבל זה לא חשוב, לא צריך להיות בעל טייטל כדי להגיב תגובה כזו או אחרת, בין היתר אם היא לגיטימית לחלוטין. יש מספיק אנשים, גם עם טייטילים שאין להם מושג מה הם מדברים.

אוקיי

לא התכוונתי להאם יש צורך או אין צורך. לא דיברתי על האם צריך 4-7, זה שאני אוכלת 4-7 לא קשור. הכוונה הייתה להגבלה של " 1-2 גג". זה לא לעניין להגביל אדם אחר שאין לה סמכות להגביל אותו או ראתה אותו וכו'. סביר להניח שאם תפגוש דיאטנית תקבל הגבלות שונות. דווקא דיאטניות מגבילות ל3 ביום ולא 1 או 2 שזה כבר מקרה יותר קיצוני. ולא בצדק. לגבי מה עדיף, עניין אישי, אתה לא יכול *לקבוע* למישהו מה עדיף לו, כי זו בחירה שלו כיצד לנצל את הקלוריות שלו. ניתן להמליץ, לידע, לשתף, לייעץ, לא לקבוע כאילו זה חוק. אותי פירות יותר משביע מאגוזים. זה עניין אישי. ההגבלה צריכה להיות לפי שיקולים אחרים ואישיים תלוי מצב בריאותי והעדפות טעם, ולא לפי מה אתה חושב שעדיף לו או לפי מה שלכותבת ההמלצה נראה. אולי זה יותר וויכוח סמנטי מאשר מהותי. ההמלצה צריכה להיות מסוגיית, אפילו הדיאטנית שהגיבה לה כתבה "אבל ע"מ לתת לך מענה טוב ונכון יש להגיע לייעוץ אישי מאיש מקצוע מוסמך ע"מ לבחון את הדברים בצורה יותר טובה. באופן הזה באתר זה אין אפשרות לתת מענה מספק ומקצועי". מה הכוונה טייטלים?

פצית219

New member
יש לי דוקטורט בביוכימיה, שאותו עשיתי בנושא של

השמנה וסוכרת מבוגרים. כך שהבנה תיאורטית לא חסרה לי. בכל אופן אני לא חושבת שמישהו מתייחס להמלצות בפורום הזה כאל תורה מסיני, ואם זה עד כדי כך חשוב למי ששאל כאן אם "מותר" לו לאכול פרי אחד, שניים או שלושה ביום - שילך לייעוץ אישי. לגבי השאלה הספציפית הזו לא נראה לי שיש צורך (וכשלדעתי יש צורך אני כותבת את זה, עייני בהודעות אחרות שכתבתי בפורום). התחושה שקיבלתי מההודעות שלך (לא רק בשרשור הזה אלא בכלל) היא שאת חושבת שתזונה היא מדע מדוייק, ולא כך הדבר.

אהבתי את הבלוג../images/Emo13.gif

יכול להיות. אבל לא כולם יודעים שיש לך גם ידע מקצועי בנושא. ויש פה הרבה "חכמים" ו"מייעצים" לאנשים על עיוור. אגב, מחכה בקוצר רוח שתצא התרופה החדשה לעצירות כרונית עליה כתבת. מקווה שתהיה תרופה סופסוף לפני סוף החיים=\

למעלה