דילמת התזונה

amitush88

New member
דילמת התזונה

שלום, אני בן 23, גובה 183, משקל 78, אני בילמה האם אני אוכל יותר מדי או לא מספיק, הסיבה? בחלק מאזורי גופי אחוז השומן נמוך מאוד, למשל - מותניים רזות מאוד, כאשר מסתכלים מהצד אפשר לטעות ולחשוב שצורתן מרובעת, שכן אחוז השומן כה נמוך שהעצם כמעט ובולטת. עם זאת, ס"מ מעטים למעלה בולטת לה בטנונה מכובדת ביותר. תפריט מוערך: בוקר - 2 פרוסות לחם קל עם ריבה +קפה בלי סוכר ביניים - כאשר יש אז חטיף אנרגיה, בערך 100 קלוריות צהריים - מנת אורז/תפוא/ספגטי/משהו בסגנון יחד עם מנה בשרית +רוטב/חתיכות אננס(ממש טעים) ביניים - אם כן, אז חטיף אנרגיה, 100 קלוריות ערב - לפעמים כמו צהריים, רק קצת יותר קטנה, או חצי בגט עם בשר אמנם הערכה גסה, אך משתדל לא לעבור את ה - 1800 קלוריות ליום בנוסף, פעיל ספורטיבית, יום ריצת אינטרוולים ממרכזית המפרץ לקרית ממוצקין(למי שמכיר), למי שלא בערך שעה וקצת פעילות + רבע שעה דילגית, יום אחר כך שכיבות סמיכה + יד אחורית עם שולחן + חבטות + דילגית חפרתי, אז סיכום - לאכול פחות או יותר? תודה :)

לא נראה לי שפירטת את כל התפריט

אבל אם כן התפריט שלך נוראי , כמו שנאמר מעלי- פירות, ירקות ? האננס לפחות אננס טרי או מקופסא?

amitush88

New member
זהו התפריט

עם תוספת של תפוח פה ושם, ועגבניות כתוספת פה ושם האננס מקופסא אני מקבל לחלוטין את הביקורת על הפירות, וחלקית את הביקורת על הפירות שכן עקב נטילת קומאדין(קריש דם) עליי להימנע ממאכלים רבים, וביניהם גם ירקות ירוקים, בנוסף, כל בערך רוב האנשים בעולם איני אוהב ירקות יותר מדי - האם יש המלצות לכמות ודרך יעליה להכנסות פירות וירקות לתפריט? והאם זה באמת מעט מדי? יש כאן 1800 קלוריות לדעתי..

amitush88

New member
בנוסף

אודה להתייחסות למשקל, איני מרוצה ממראי ומשקלי הנוכחי, האם הפעילות הגופנית שציינתי מתאימה? תודה :) זו אינה הפעם הראשונה שאני פונה אליכם וכמו תמיד אני מקבל תגובות מצויונות

אז זה מה שהייתי ממליץ שאתה יכול לשפר

בוקר - אם אפשר תגמל מהקפה ובמקום לחם קל עם ריבה שזה לא ממש אוכל אתה יכול לאכול מנה או יותר של פרי על הבוקר , אם זה יהיה תפוח ,בננה,אפרקסים ,נקטרינות וכ'ו וכ'ו אתה למעשה חייב לגוון הרבה יותר באופן כללי התפריט שלך נשמע ממש לא מגוון וחבל להפסיד את כל הכיף שבגיוון . ביניים - במקום לקחת חטיפי אנרגיה שבדרך כלל מפוצצים בסוכר או שאר דברים אתה יכול לצרוך אגוזים או זרעים למיניהם ישר - פקאנים, אגוזי מלך ,פיסטוק, קשיו וכ'ו (רצוי לא קלוי ) שוב גיוון הוא מאוד חשוב - מנה של אגוזים ביום זה ממש מומלץ . צהריים - ממליץ כמובן על אורז מלא וספגטי מלאים . ביניים אתה יכול שוב מנת פרי שוב גיוון כמו אבטיח ,מלון,תותים,אננס טרי ,פפאיה (וכשזה בעונה גם פירות טובים אחרים כמו רימונים ,מנגו,אפרסמונים וכ'ו וכ'ו ). ערב : פה הייתי ממליץ לגוון עוד משהו שבכלל לא ראיתי בתזונה שלך הן קטניות פה אתה יכול להכניס מנת קטניות טובה , כמו חומוס,פול,שעועית,אפונה,עדשים וכ'ו אתה יכול לאכול מנה עם אורז מלא או ספגטי מלא וכ'ו ולקבל אחלה ארוחת ערב. לגבי הירקות ירוקים לא מכיר את התרופה הזו אבל תתייעץ עם הרופא אם אכן אתה אמור להימנע לחלוטין ממאכלים או פשוט יש כמות יומית שאתה כן יכול לאכול , תבדוק את זה ( נניח תבדוק אם תוספת של מעט פטרוזיליה,שמיר,בזיליקום וכ'ו מידי פעם זה בעייתי)

amitush88

New member
תודה על המענה, מספר שאלות

1) האם פירות יוכלו להשביע אותי עד ארוחת הצהריים? 2) האם יש חטיפי אנרגיה (אני אוכל את אלה של Corni) אשר מומלצים, או לפחות, נסבלים? 3) אשמח לעצות גם בנושא המשקל והפעילות הגופנית כפי שציינתי בהודעה המקורית תודה :)

פצית219

New member
עצות לגבי המשקל והפעילות הגופנית לא תקבל פה,

כי אי אפשר לייעץ לגבי כאלו דברים בלי לראות אותך. על פניו 1800 קלוריות זה מעט מדי לגבר בגובה שלך. אתה יכול לנסות להיעזר באתרים כמו fitday.com או nutritiondata.com כדי לקבוע מה כמות הקלוריות שאתה צריך. או ללכת ליעוץ אישי. לגבי הפעילות הגופנית להשטחת הבטן, נסה לשאול בפורומים של מתעמלים, אני חושבת שיש פורום חדרי כושר או משהו כזה. לגבי שאר השאלות: פירות אותי אישית לא משביעים בכלל, אבל זה אינדיבידואלי. נסה ותראה. אם לא משביעים, אפשר לאכול אותם כארוחת ביניים. חטיפי אנרגיה נחשבים ממתק ולא אוכל מזין. אם אני זוכרת נכון היתה פעם סקירה בוואינט לגבי סוגים שונים של חטיפי אנרגיה ודירוג שלהם מהגרוע יותר לגרוע פחות, נסה לחפש בארכיון שם. יש הרבה דרכים להוסיף ירקות ופירות לתפריט. יש ירקות ופירות שאתה אוהב? נסה לשלב אותם בתוך סנדוויצ'ים, בתור סלטים, כנישנושים עם מטבלים טעימים או סתם בארוחות ביניים. לפעמים יש ירקות כאלו שאתה לא אוהב בצורות מסויימות וכן תאהב בצורות אחרות. למשל אני לא אוהבת כרוב, אבל בצורת סלט כרוב עם רוטב סויה ודבש וגרעיני חמניה אני מוכנה לאכול ממנו כמה שרק תיתן לי. נסה כל מיני מתכונים ותראה מה אתה אוהב. נשמע גם שאתה אוכל יותר מדי בשר, פעמיים ביום זה קצת מוגזם.

פצית219

New member
שים לב אבל שיכול להיות שחישוב הקלוריות שלך לא

נכון. נסה להכניס את התפריט היומי שלך במדוייק (אבל במדוייק!!!) באתר fitday.com ולראות כמה קלוריות אתה באמת צורך.

shaxuca

New member
שאלה

גם פירות עשירים בסוכרים. לא עדיף למתן את צריכתם / להמנע מהם?

אם ישנה הגבלה על צריכת סוכר, בוודאי למתן

אבל מניעה לגמרי לא נחוצה כמעט אף פעם.

shaxuca

New member
פירות = סוכר = קלוריות ריקות

הרבה פעמים שמעתי שנמנעים מפירות בדיאטת הרזייה

זה לא ההגדרה של קלוריות ריקות

קלוריות ריקות אלה קלוריות שנצרכות ללא ויטמינים, מינרלים ושאר רכיבי תזונה חיוניים. זה ממש לא המקרה בפירות.

קלוריות ריקות לא קיימות

אין לי מושג מי המציא את ההגדרה הזו אבל הוא צריך לחזור לשיעורי כימיה. קלוריה = יחידת אנרגיה, היא לעולם לא יכולה להיות "ריקה", כי היא תמיד תתן אנרגיה (אלא אם היא 0).

פצית219

New member
אוי נו, זה כבר סתם קטנוני. לא חושבת שיש מישהו

שחושב שמה שמכונה "קלוריות ריקות" לא תורם אנרגיה.

זה ממש לא קטנוני

קלוריות ריקות זה מושג שצריך להיעלם מהעולם הזה, אין דבר כזה וזה צורם באוזן ולא רק לי. זה כמו לומר עכשיו שקיבלתי 1 ג'ול ריק.

slepax

New member
זה כן

כי זה תלוי למה מתייחסת המילה "ריק"? יש לך בעיה גם כשאומרים קופסא ריקה? כי זאת עדיין קופסא, יש לה דפנות והיא אפילו מכילה אוויר. מכאן אפשר להמשיך לחדר ריק, בקבוק ריק, ועוד. ומה עם חלל ריק? זה בכלל מטורף ..

Gidi Shemer

New member
לא להימנע אבל

כן להגביל. אחת הטעויות החוזרות של מי שעושה דיאטה היא שפירות, היות והם טבעיים, אפשר לאכול בלי הגבלה. למי ששואף לרזות ו/או למי ששואף לאכול בריא ברור שפחית קולה זה רע, אבל אננס, אגסים וכו' זה מצויין (אני הראשון להודות שגם המצפון שלי נוטה לרמות את עצמו במקרה הזה). זה יופי של דבר לאכול פירות, אבל הם באמת מלאים סוכר וחלקם (אננס לדוגמא) מכילים המון סוכר. בנוסף להכל, הסוכר שלהם הוא פרוקטוז שהוא הרבה פחות טוב מגלוקוז (שמרכיב את העמילן למשל). כמו הסוכר שמוסיפים לקולה, גם הפרוקטוז הטבעי, לא מנוצל ע"י התאים שלנו וצריך לעבור קודם התמרה לגלוקוז בכבד. כך, יותר מדי פרוקטוז, יותר מדי עומס על הכבד- רע , רע, ועוד פעם רע.

למעלה