דילמה..

darling6

New member
דילמה..

שלום. אני חיילת משוחררת ואני נמצאת בדילמה. אני מתלבטת אם לעשות את הקורס של אנקורי עם הואוצ'ר במחיר של 1,500 ש"ח או ללכת על קורס יותר טוב (...ויותר יקר) ב"IQ" או ב"יואל גבע".. השאלה שלי היא אם באמת מוצדק לשלם סכום כזה והאם הקורס באמת מצדיק את המחיר.. או שבסופו של דבר הקורס לא ממש משנה ובסופו של דבר חשובה רק ההשקעה שלי. הייתי רוצה לקבל חוות דעת מתלמידים שכבר עברו את הקורס ב"אנקורי", "IQ" ו"יואל גבע".

yoyosan

New member
כמה שיותר זול יותר טוב

עדיף לך לעשות פעם ראשונה במחיר זול,אולי תקלעי לציון שתרצי ומקסימום פעם שנייה להשקיע יותר ותבואי גם עם רקע קודם ,דבר שיקל עליך מאוד בשני המקרים צריך לחרוש בלי סוף בבית.מחיר הקורס ושם המכון הם לא ערובה לציון

Abcdef11

New member
אני הייתי באותו מצב כמוך

קיבלתי וואצ'ר ב1500 שקל ללחמן... והחלטתי להשקיע 5700 שקל וללכת בהיי קיו, זה מכיוון שכבר עברתי את הסיוט של הפסיכומטרי פעם אחת (קידום תיכון 640) והחלטתי שהפעם הזאת תהיה הפעם האחרונה ולכן אני אשקיע את כל מה שיש לי לתת.... אני לא יודע מה הולך עכשיו בקידום לחמן או יואל גבע.... אני רק יודע שהקורס קידום תיכון שעשיתי ב2003 היה רחוק מלספק....והקורס שאני עושה עכשיו הרבה יותר מקיף ומקצועי...אני ממש מבסוט על המדריך שלי ( הוא טוען שהוא 8 שנים ולימד במכונים אחרים לפני שהגיע להיי קיו...אני יודע שגם ביואל גבע יש מורים ברמה ממש גבוהה..) המורה נמצא איתי במעקב מתמיד וכל הזמן נותן לי אינדיקציות על מה לעבוד אני מרגיש שהביצועים שלי ממש עולים...(הוצאתי מ127 באנגלית בתיכון ...הוא טוען שאם אני אתמיד אני אגיע ל150....) כמותי גם מוסבר ברמה ממש טובה... והמילולי זה דבר שלי קשה אבל כל הדברים האלה הם ממש סובייקטיבים ואצל כל אחד זה אחרת.... לפי דעתי הקורס של היי קיו הוא קורס שבנוי טוב אבל הוא בפירוש לא מתאים לכל אחד אם תרצי להצליח את תצטרכי להקדיש שעתיים שלוש כל יום שבועיים שלוש לפני הקורס לחזרה על החומר ולימוד מילים כמו כן במהלך הקורס את תשקיעי כמות עצומה של שעות בחזרות... לפי דעתי האתר של הי קיו הוא ברמה מאוד גבוהה התוכנה של המילים ממש טובה... כמו כן יש יישומים עם אלפי תרגילים של פטל, אנלוגיות עוד כל מיני דברים יש באתר 5 פרקים לפתירה מכל נושא יש תוכנת pt שמראה לך דרך חשיבה פסיכומטרית ועוד מלא פונקציות שהיריעה קצרה מלהכיל.... אם יש לך חברה שלומדת שם פשוט תבקשי שתראה לך את האתר...כמו כן במהלך הקורס עושים איזה 12-14 סימולציות שזה משהו שמפריד את היי קיו ממכונים אחרים... את תראי שפתאום אין לך בעייה לשבת 3 שעות ולפתור 200 תרגילים ולהיות מרוכזת בשאלה האחרונה בהבנת הנקרא במילולי כמו שתהיי מרכוזת בכל שאלה אחרת.... החסרונות העיקריים שיש בהיי קיו לפי דעתי -יש שטעונים שיחס המזכירות היא קצת אנטיפטית...לפי דעתי זה לא נכון...אבל זה גם לא משנה לי... -אני יודע שבעירי בסניף של יואל גבע ישכיתה מרווחת ולעומת זאת אני לומד בתוך דירה שהוסבה לכיתה וזה קצת צפוף ולא נעים להיות שם 33 אנשים (דרך אגב אנחנו הכיתה הכי גדולה ...אני יודע שביואל גבע כל כיתה זה בדרך כלל 40 אנשים...) -האתר נתקע לי פעם ביום ככה וצריך להיכנס מחדש -לסניף אין שעות פתיחה קבועות... -בגלל שזה לא ממש מקום שמתאים להיות מכון שעושה קורסים רבים (פסיכומטרי מתמטיקה גאוגרפיה וכל החרטא) נוצר מצב שאנשים באים והולכים ועושים רעש וזה קצת מפריע תוך כדי שיעור או סימולציה.... זה כל מה שאני יכול לחושב עליו עכשיו ...מקווה שלא שיעממתי אותך יותר מדי.. אני בסך הכל מרוצה מהקורס...ולפי דעתי הצוות שם ברמה ממש גבוהה... רק תזכרי שהכל זה רק השקעה שלך... אני מכיר מישהו שהוא לא ממש מבריק למד באנקורי והוציא 720 במבחן של דצמבר...אז זה שילוב של כמה דברים.... ודבר אחרון ...שיהיה בהצלחה!!!

Tonta

New member
עשיתי באנקורי עם הוואצ'ור

היה אחלה. למדו איתי בכיתה תלמידים ששילמו רגיל. יש לי חברה שעשתה קורס בלחמן עם הוואצ'ור וגם הרגישה שהקורס היה טוב. אבל בלחמן הקורס לחיילים הוא חודשיים ובאנקורי כמעט 3 חודשים...אז לדעתי כדי לך ללכת על אנקורי

Chris Redfield

New member
אז האכילו אותך לוקשים

הקורס הדו שבועי של לחמן הוא חודשיים והקורס הדו שבועי של אנקורי הוא 3 חודשים. ללחמן יש גם "שעות תרגול נוסף" שעם אלו זה יוצא פחות או יותר אותו מספר שעות.

לא מדויק

אותי קצת עצבן שבאנקורי יש קורס מקיף יותר של 270 שעות (רילקס) וקורס לחיילים קורס של 201 שעות (דיירקט). יש עוד קורס אבל אין אותו למועד אפריל- טרגט. בלחמן אמרו שיהיה 30 מפגשים לעומת 28 באנקורי. ולא רשומות לי השעות, אבל בלחמן כל שיעור הוא יותר שעות. חוצמזה לי אישית היה נוח קורס של חודשיים כי ככה אני כבר יותר על סף שחרור, ואני לומדת לבד בנתיים.

QAF Fan Block

New member
לאו דווקא קורס חודשיים

יש בחירה בין קורס מהיר (חודשיים) וקורס רגוע (שלושה חודשים) אני כרגע בלחמן ואין לכם מושג כמה אני מרוצה

lenush21

New member
מתעניינת לדעת עוד פרטים על לחמן

האם נכון שבלחמן לומדים חיילים משוחררים ביחד עם תלמידים רגילים, ואין שום הבדל בניהם? אני דיברתי עם נציגת שרות של לחמן, והיא אמרה לי שהקורס הארוך שלהם הוא 3 חודשים (חד שבועי) ויש יום נוסף לתירגולים, האם כל זה נכון? מצפה לתשובה תודה מראש

אני למדתי בלחמן

לפני כמה חודשים ואז היו להם כיתות שונות לחיילים ולפרטיים. היום אין אצלם הבדל. כולם מקבלים את אותם תנאים שהם: בחד-שבועי - מפגש שבועי בימי שישי של 6 שעות, למשך 3 חודשים. בדו-שבועי - שני מפגשים של 5.5 שעות למשך חודשיים. לשני הקורסים מלבד המפגשים הללו יש תרגולים נוספים: * פעם בשבוע מפגש של 5 שעות לעזרה בשיעור בית. * פעם בשבוע (כמעט כל שבוע) מפגש תרגול עם המדריך על נושאים ספציפיים 5 שעות. * מלבד זאת יש גם מבחנים באורך מלא באמצע הקורס ובסוף. כך שלמעשה, קורס חד-שבועי הוא בין שניים לשלושה מפגשים בשבוע. וקורס דו-שבועי הוא בין 3 ל-4 פעמים. שמות קצת מוזרים יש להם. אני ממליץ לחמן, למדתי בראשל"צ ומאוד נהנתי. למדתי דרך וואצ'ר שאז היה 990 והיום העלו אותו ל-1500 לג'ובניקים (כמוני) ולחינם!!! ללוחמים.

רק לב

New member
זה ממש לא נכון!!

אני עושה בלחמן והקורס שלי הוא שלושה חודשים (ואני חיילת...)

iknow

New member
מאוד פשוט, ההבדל בין הקורסים אינו

מצדיק 3000+ שקלים הפרש.

Aiah Nouwamba

New member
שום

יואל גבע קידום או הי קיו לא שווים את המחיר באמת כמה שיותר זול יותר טוב אל תעשי את הטעות שלי קידום אישי וקיבלתי 502 ואני יכולה להגיד לך שלמדתי אפילו חרשתי אז אני לא אומרת לעשות לבד לגמרי כי בכל זאת קורס נותן לך מסגרת שהיא מאד חשובה אבל כל השאר קשור רק בך.

גם אני באותה דילמה

בתור חיילת שמתחררת יש לך א האופשרות להשתממש בפיקדון ולשלם על קורס יקר יותר.. אני גם מתבטלת בקשר לקורס יקר האם שווה ללכת ?? או ללכת ללחמן אן אנקורי !! יש ךי חברה שלומדת בקורס של יואל גבע והם 30 אנשים לעומת כשעשיתי לחמן בתור חיילת היינו 20 אנשים.. התלבטות קשה

למעלה