דילמה

t z o o k

New member
דילמה

חניך בכתה ח' שואל אותך, המדריך שלו, אם אתה מעשן. מלבד זה שהשאלה לא לעניין והכל, אי אפשר להתחמק ממנה. אתה אכן מעשן, מה אתה עונה לו?

t z o o k

New member
התשובה בעייתית קצת בהתחשב בכמה עובדות

-אתה גר במקום קטן, אין הרבה מה לעשות ביישוב הזה ולכן יושבים בפארקים רוב הלילות (אלה שבלי האוטו, מה לעשות) לאותם פארקים שהולכים השבעיסטים מגיעים גם ח'ים לפעמים, אם אותו חניך יראה אותך מעשן שבוע אחרי ששיקרת לו הוא יתפוס ממך הכי אפס בעולם. -בשנה הבאה הוא איתך בחלוץ, ואתה, שמעשן כבר מכתה ח' קשה לך ביב' לא לעשן בכלל במשך 9 ימים. אז אתה מתרחק טיפה לכיוון היער ויושב עם חברים על סיגריה אבל הוא בדיוק חירבן וקלט אותך.. באסה [למרות שהוא כבר לא חניך, ושעוד יומיים אתה מסיים את הצופים] (לגביי זה פחות רלוונטי, הדרכתי אותו בשישית-כשהיה בו', עכשיו אני עולה לשמינית, הוא שאל אותי את זה במחנה הקיץ החרון, כשהיה בז' ואני הולך להדריך אותו השנה - ח'] יש לכם נימוקים למה כן להגיד? למה לא להגיד? אני את התשובה שלי שלפתי לו באותה שניה, ואני די מצטער על זה ששיקרתי, מצד שני גם להגיד את האמת לא היה יוצא מעשה חכם.

freshlama

New member
זה מאוד תלוי בטיב היחסים

קודם כל, הצופה דברו אמת. אבל חוץ מזה, אנחנו מנסים לחנך לאידיאל וצריך למצוא את האיזון ביניהם. אם היחסים ביניכים טובים ואתה מרגיש שהוא לא ינצל דבר כזה לרעה אתה יכול להגיד לו שכן, להסביר לו למה ואיך זה התחיל, להגיד לו מה הדעה שלך על עישון, לספר לו שהיה חשוב לך לא לשקר לו ושאתה סומך עליו שלא יפנה את זה נגדך ושלא יספר את זה לאחרים. אם לא אז אתה יכול פשוט לשקר, דבר שאותי קצת מגעיל. אין בעיה שתשקר. אבל אם אתה משקר ואז שניה אחרי מנסה לחנך את החניך שלך שלא ישקר...

Nighthawk ok

New member
מפסיק לעשן

או שתגיד לו את האמת - שאתה עושה משהו שאתה מאמאין שהוא לא נכון (אני מאמאין של חבר שכב"ג). או שתשקר לו. או שבמקום כל הבעיה הזאת, תקבל החלטה שאתה מפסיק לעשן - יש מקומות שיעזרו עם זה, גם לא תחיה בשקרים, גם תחיה לפי הערים וה"אני מאמין" של התנועה וגם באופן כללי תיהיה יותר בריא וגם הסביבה שלך תיהיה יותר בריאה.

t z o o k

New member
כנס

להפסיק לעשן זה לא רלוונטי ממש כרגע, אני מנסה אבל זה באמת קשה ואתה לא תדע עד כמה זה קשה. בכל מקרה הסוגייה פה היא לא על הרגלי העישון שלי. בקשר לאני מאמין של התנועה,לא בטוח שהבנתי אותך. התנועה לא אוסרת וקובעת חוק שמי שמעשן לא יוכל להיות חבר שכב"ג, זהו גם לא טיעון הגיוני מכיוון שאם מישהו מעשן זה לא אומר שהוא בן אדם רע. התנועה אמנם אוסרת על חניכיה (כולל שכבגיסטים) לעשן בעת מפעלים צופיים, אבל ברור מאליו שזה לא משהו שאדם שמעשן כל כך הרבה זמן לא יעשן במשך 9 ימים שלמים (כשהוא הרגע פגש את המרכז הנהגה שלו מחוץ לשטח היער, בדרך ליער, עם סיגריה.)

Nighthawk ok

New member
אני מאמין של חבר שכבה בוגרת

"חבר שכבה בוגרת לא יעשן" - זה המשפט מפתח בכל הסיפור הזה. עישון פוגע פגיעה עצמית וגם סביבתית (עישון פסיבי), המעשה של עישון הוא מעשה לא טוב ופגוע, והתנועה לא מכבדת אותו. אני לא חושב שמי שמעשן צריך לצאת מהתנועה, אני לא מאמאין שאף אחד צריך לצאת מהתנועה. אבל כל חבר בתנועה צריך להתאים את עצמו ל"אני מאמין" להבטחה שהוא הבטיח. התנועה אוסרת על עישון בפעילות צופית כי היא אוסרת לעבור על "האני מאמין", איך יכול להיות שחבר שכב"ג לא מכון לממש את הערכים שהוא רוצה להקנות לחניכים שלו? הסוגיה פה היא בהחלט על הרגלי העישון, כי אם הם לא היו הדיון הזה לא היה עולה, אני מסכים שאני לא אדע עד כמה זה קשה. רק דבר אחרון, צריך לעשות הפרדה לדרג שכיר, שגם אליו יש כוונה להכניס נורמות אחרות וברורות יותר. ובכל זאת זה אנשים שעבודים ויש להם זכויות שמעוגנות בחוק.

cohenet91

New member
אוקיי, תראה

דבר ראשון, אני נגד עישון. סתם שתדע. אבל אני אגיד את זה ככה: אל תדבר על ה"אני מאמין" של השכב"ג בתנועה, כי הוא התחיל לעשן עוד לפני שהוא נכנס לשכב"ג. ובאמת נראה לך שהוא יפסיק לעשן בגלל שככה כתוב ב"אני מאמין" הזה? זה ממש שטויות להזכיר את זה בכלל. וכמובן שאני ממליצה לו לפסיק לעשן, אבל מהמון סיבות אחרות (שרק בגללן בעצם לשכב"גיסט בתנועה אסור לעשן). אבל קח בחשבון שזה לא לוקח יום אחד, ואפילו לא יומיים. ואני אדבר עכשיו אל t z o o k- לדעתי אם הוא ישאל אותך שוב תגיד לו שאתה מעשן אבל מודע לזה שאתה עושה מעשה שהוא לא בסדר ותייעץ לו לא להתחיל עם זה בכלל. ואתה בעצמך, לפחות תנסה להפסיק לעשן. אני יודעת שזה קשה, אבל מאוחר יותר זה יהיה עוד יותר קשה וחבל.. כ"כ חבל על הבריאות שלך. אז המון בהצלחה!

t z o o k

New member
כנס

המשפט לא לגמרי מדויק, והוא מתייחס רק למסגרת צופית, וממש לא על זה אני מדבר פה. אתם יודעים מה? שיהיה טיפה יותר קל, אני מניח שחלק גדול מכם מעשנים נרגילה מדי פעם נניח וחניך שואל אותכם אם את מעשנים נרגילה, תגידו לו שכן?

s h a r o n 7

New member
למה להפסיק לעשן ??../images/Emo126.gif

יש חיים מעבר לצופים... ובנאדם לא יפסיק לעשן רק כי בצופים מחנכים ללא לעשן...

AlteRon

New member
כן. הצופה הפנתר דובר אמת!

אין מה לעשות, אתה מעשן, גם אם אתה מאמין באידיאולוגיה של הצופים, גם אם לא... אתה עושה את זה, למה לשקר לו? פשוט תסביר לו שוואלה זה פוגע בבריאות ופשוט נדבקת לזה ואתה מנסה להגמל מזה ותמליץ לו בכל תוקף להתרחק מזה ושזה לא יעשה אותו מגניב אם הוא יעשן. תקח אותו אפילו לשיחה בפעולה הראשונה שלכם, תגיד לו שמע זוכר במחנה קיץ שאלת אם אני מעשן.. אז אמרתי שלא.. אבל לא יודע למה אמרתי לך את זה, כנראה בשלוף, אני כן מעשן. ואז תסביר לו מה שכתבתי למעלה. אין סיבה להכחיש, אין סיבה לשקר, זה שאתה מעשן לא הופך אותך לנחות. כמה שפעם לא האמנתי בזה ושהייתי אנטי אנשים שמעשנים בצופים, צריך להתמודד עם זה ולא לנסות להרגיל אנשים לדברים אחרים. אפשר לנסות לעזור, עם דרכים לגמילה ורעיונות לגמילה יעילה (תנסה להפחית בכמות סיגריות פר יום אם אתה באמת רוצה להגמל מהחרא הזה, אבל לא במכה.. במשך שבוע תעשן פחות סיגריה או שתיים ביום.. וככה תמשיך לרדת עד שתגיע לאחד והגוף לא יצטרך את זה יותר)

t z o o k

New member
תקשיב..

אני יודע שלעשן זה דבר חרא, מגעיל, פוגע בבריאות שלי וכו' במקרה שלי אני אישית מנסה כמה שפחות לפגוע בביראות של הסביבה. אני לא מעשן כשיש מסביבי אנשים שסולדים מזה. אני ממש לא אומר שזה שאני מעשן אני נחות, אבל יהיה לי קשה להעביר לו עוד חודשיים פעולה על סיגריות ונרגילות

AlteRon

New member
אני מבין אותך. אז תנסה להגמל מזה..

אם זה באמת מציק לך, ואני רואה שזה מאוד מציק לך אני לא רואה שום סיבה שתמשיך לעשן. אתה אומר שאתה לא רואה איך אתה יכול להעביר לו פעולה על עישון עוד חודשיים כי אתה בעצמך מעשן. פשוט תגמל, ודווקא הפעולה הזאת של העישון יכולה להועיל לך. תראה להם את הכל מנקודת מבט של אחד שעישן בעבר (אם תצליח להגמל) או מנקודת מבט של אחד שמעשן עכשיו ומנסה להגמל מזה וכמה התהליך קשה בגלל שזה ממכר. חניכי ח' הם לא טיפשים, תדבר איתם דוגרי. תראה להם עובדות בשטח ואת כל המידע שאפשר להביא לפעולות האלה. אם יש לך כוח רצון להגמל תתחיל לעשות את זה לאט לאט אל תמשיך. לא אמרתי שאתה נחות, דווקא בגלל שאתה אמרת שכשיש אנשים מסביבך שסולדים מעישון אתה לא מעשן לידם אני אומר כמה אתה לא נחות, כמה גדול אתה יוצא. כי אלה שסולדים מעישון יש להם בעיות עם סיגריות ויש מעשנים שפשוט ישימו זין ויעשנו לידם בכוונה. בקיצור, העיניין הוא שאתה צריך לדבר עם החניך שלך שוב, להסביר ששיקרת שקר לבן
תראה לו את זה מנקודת מבט שלך כמו שאמרתי כבר קודם ואחרי כמה ימים תעביר את הפעולה על העישון ככה שזה עדיין יהיה לו בראש.

Sweetened

New member
אבל

צריך גם להתחשב בהשלכות של זה. ילד בן 14 יכול להיות כל כך בוגר ומצד שני כל כך ילדותי, אתה לא מכיר אותו. הוא יכול להבין את זה, ולקבל את זה. והוא יכול גם לשנוא את המדריך ולהפסיק לבוא לצופים [כן, זה יכול להגיע לרמות קיצוניות כל כך] מנסיון, זה משהו עדין שאני לא חושבת שאפשר לשחק איתו.. הילד יכול לקבל את זה ממש ממש קשה. ונכון שלצופה יש ערכים, ושדברו אמת, אבל אותו מדריך צריך לעשות את השיקול שלו מה נמצא מעל מה..

ענתיק2

New member
אוקיי

אני אתחיל בזה שאני לחלוטין נגד עישון- במיוחד אם אתה בשכב"ג. אני סיימתי עכשיו כיתה ח', ולכל אורך השנה המדריכים שלנו העבירו לנו פעולות נגד סמים, אלכוהול וסיגריות. כשהם שמעו שמישהו מהגדוד השתכר, או מעשן- הם ישר עשו שיחות, ובטיול פת"יש, ילד מכיתה ז' הביא אלכוהול לטיול, ובעקבות זה המדריכה שלי עשתה לנו שיחה והתחילה לבכות על זה שאנחנו הורסים לעצמנו שאנחנו עושים את כל זה, ושהיא ממש מאוכזבת. אני חושבת שזו הגישה, שככה כל מדריך צריך להתנהג. המדריכים שלי נתנו לי תחושת אמינות- אני מסתכלת עליהם ויודעת שהם לא מעשנים, פשוט אין סיכוי וגם לא יהיה סיכוי. עכשיו בקשר למקרה שהצגת. אני חושבת שאתה צריך להגיד לו שאתה כן מעשן- אבל לא להגיד את זה ולשכוח מזה. תבוא ותדבר עם הילד הזה, ותסביר לו שעשית טעות. שאתה כבר בתוך זה, וקצת קשה לצאת מזה- אבל שהוא לא ייכנס לזה בעצמו. בהנחה שאתה מודע לסיכון של זה.. "הצופה דברו אמת"- לא?

t z o o k

New member
שמעי

אני הייתי בהדרכה שנתיים ואם אחד החניכים שלי היה עושה את אותם דברים בטיול הייתי פועל בדיוק אותו דבר, וכן פעלתי פעילות שוטפת כמו המדריכים שלך בכל הנוגע לעניינים של סיגריות ואלכוהול (במיוחד כי לא היה מישהו מספיק חזק לעצור אותי שהתחלתי). בלי להעליב, את כרגע לא יכולה לדעת אם הם שותים או מעשנים, הם יכולים לעבוד עליך בעיניים (לטובתך בלבד כן?) ולא יהיה לך מושג.

ענתיק2

New member
נכון..

אבל מההיכרות שלי איתם כבני אדם, ובהתחשב בעובדה שאני רואה אותם מדי פעם בימי שישי [מבלי שהם רואים אותי], אני מאמינה שהם לא. זו התחושה שלי..

את לא הבנת כנראה...

הוא לא רוצה שהחניך יתפוס ממנו כאפס, כאחד אחד שהדריך אותו במשך שנה שלמה על ערכים ופתאום הוא אומר לו שהוא מעשן זה כאילו שהוא לא מאמין בכלל בדברים שהעביר לו, תביני זה די קשה למדריך לבוא לחניך שלו אפילו אם הוא אקס חניך ולהגיד לו שכן הוא מעשן.

למעלה