דילמה

s h a r o n 7

New member
דעתי ../images/Emo126.gif

גם אצלינו זה פחות או יותר ככה.. כאילו אנחנו שכונה יחסית קטנה והמרכז זה המקום המרכזי יחסית... קיצר אני כאילו בתור חמישיסטית-שכב"גיסטית (וכל השכב"ג) הולכת למקום שאפחד לא רואה (חנייה וזה) או מחכים למאוחר עד שחניכים כבר לא מסתובבים ... אני הייתי עונה שלא ... כאילו שתהיו ביחד בחלוץ זה כבר יהיה שונה כי הוא כבר יהיה חמישיסט וזה כבר סוג שונה של יחס ושל קשר ... אין לי בעיה להרחיב לך בפרטי כי יש דברים שאני לא יכולה לרשום פה ויש לי עוד דברים לומר על זה ... (האייסיקיו שלי 315546198)
בהצלחה בכל מקרה חחח

yo yoel

New member
ממתי את מעשנת?

ולבחור שהתחיל ת'נושא, אני הייתי אומר לך לשבת ולדבר איתו, להסביר לו שאתה מעשן ושאתה יודע שזה לא בסדר ושזה מזיק לבריאות. אני חושב שברגע שתסביר לו שאתה כן מעשן ולא תשקר לו, הערך שלך בעיניו לא ירד כמו זה שתגיד לו שאתה לא מעשן ואחרי זה הוא יראה אותך עם סיגריה.

t z o o k

New member
אני בכלל לא בטוח כי..

הילד ממש מעריץ אותי, אם אני אלך עם חולצה של איזו להקה הוא יקנה את כל הדיסקים שלה ויצלצל אלי לשאול אותי אם אני רוצה לבוא לעזור לו בש.ב (כשהדרכתי אותו הייתי עושה את זה דיי הרבה) ויראה לי את הדיסקים, הוא פשוט ילד כזה, ואני ממש בטוח שאם אני אגיד לו שאני מעשן, לא משנה כמה שאני אגיד לו שזה רע, הוא ינסה לעשן.

t z o o k

New member
אממ

לצערי אין לנו מקומות נסתרים בפארקים האלה. האמת שאין לי אייסיקיו, אבל אם את יכולה לשלוח לי במסרים באתר אני אשמח

amit641

New member
תשקר. ../images/Emo129.gif

אני לא חושבת שהשאלה לא במקום. כאילו אני חניכה בח' (עוד מעט חמישיסטית) ואנחנו כן היינו מדברים כל הזמן עם המדריכים שלנו על הדברים האלה וזה רגיל כי מדריכים של ח' הם כזה כמו חברים... ממ ולדעתי אתה צריך לשקר אם אתה חושב שהוא ינסה לעשן בגלל מה שתגיד לו.

למה נראה לכם?../images/Emo60.gif

חניך בכיתה ח' דיייי זה לא כיתה ד' שהוא עושה כל מה שהמדריך עושה ואומר, צאו מהסרט עדיף שעוד שנה הוא יחזור בתור בוגר ויעשן בשבט כי זין הוא כבר לא שכב"ג ואז החניך ידע שהמדריך שלו שיקר לו שנה לפני?

למה כולם חושבים..../images/Emo60.gif

שמי שמעשן זה מוריד מהערך שלו כאדם או כמדריך? שיעשן, שיעשה מה בראש לו.. אני חושבת שחניך בכיתה ח' יכול להבין שכל אחד עושה את הבחירות שלו בחיים וזהו.. מי שהדריך אותי בז' אמר לנו שהוא מעשן ולאף אחד לא באמת איכפת מזה וזה לא גורם לאף אחד לאהוב אותו או להעריך אותו פחות..

noiyavetz

New member
לא בגלל שהוא מעשן הוא מוריד מהערך שלו כאדם

או מדריך... הוא מוריד מהערך שלו בגלל שהוא שיקר ומפני שהוא מעביר פעולה נגד משהו שהוא לא מאמין בו... ואתה צריך לספר לחניך הזה שאתה מעשן ולהסביר לו כמה זה לא טוב ושאתה מנסה להיגמל עם אתה באמת מנסה זה עדיף עם הוא יתפוס אותך מעשן ואז הוא לא יעריך אותך והוא יפגע ממך

מי אמר שהוא העביר פעולה../images/Emo60.gif

נגד עישון? כולם מעבירים פעולות של לשמור על המדינה וכאלה אבל אף פעם לא יצאת שזרקת מסטיק על הריצפה או איזה שקית של במבה או לא יודעת מה?

Sweetened

New member
בד"כ

ילדים נוטים להקצין הכל.. וכמו שאמרתי קודם, זה תלוי רק באופי של הילד. אני בטוחה שכולנו יודעים שזה שמישהו מעשן לא מוריד מהערך שלו, אבל לך תסביר את זה לילד בן 14.. יכול להיות שהוא יבין, יכול להיות שלא.

וואו../images/Emo60.gif

אני בת 14.. אפשר לחשוב.. תאמינו לי שילדים בני 14 מבינים טוב מאוד ויש כאלו שמנסים בכלל בעצמם. אתם שוכחים שילד בן 14 זה עוד שניה קורס ובכלל שכב"ג.. אפשר לחשוב כולה הוא מעשן..

Sweetened

New member
זה לא נכון

יש לך עוד הרבה לעבור עד שתהי קורס, ובכלל שכב"ג. ויכול להיות שאת נורא מבינה ובוגרת, יש כאלה שלא. ואני לא מזלזלת או משו כזה.. את פשוט צריכהל הבין שיש כאלה שמשמעות העובדה שהמדריך שלהם מעשן שונה משלך..

אמ

לי בשבט יש בשכב"ג אחת שמעשנת וכולם יודעים והיא לא אומרת לחניכים.. אבל זה דפוק, כי מריחים ממנה והכל.. אפשר להגיד "כן, אני מעשן..אבל אני מקווה שאתם לא תעשו את זה כי זה רק יפגע בכם".. כן, זאת קטילה עצמית והכל, אבל אני חושבת שעדיף לא לשקר וזהו. וצריכים באמת להבין שיש חיים מעבר לצופים, ויש דיעות אישיות ולא חייבים ללכת עם הראש בקיר ולעשות הכל חינוכי.. אפשר לעשות מה שאתה אוהב מחוץ לזה. למרות, שזה מביא דוגמא אישית גרועה. אבל מי שמשקר מביא דוגמא אישית יותר גרועה, לפי דעתי.

שנייה שנייה שנייה..!

אם שאלו אותך, מה ענית? חח או שאמרת "המתן שנייה, אני בודק מה ממליצים לי בפורום של תפוז"?

ואני מוסיפה XD

התייעצתי עם עוד מישהו והוא אמר שזה תלוי בהרבה דברים ספציפיים כמו בן כמה החניך, בן כמה אתה, האם הוא בוגר, האם הוא רואה אותך מחוץ לצופים וכו' וכו' עדיף להגיד שכן ופשוט להסביר קצת.. כי הוא עוד יפגוש את זה מתישהו בחיים שלו.. כל אחד בשלב מסויים מתנגש עם סיגריות בחיים כאילו ו.. וכל אחד מתבגר ומבין ת'דברים לבד, גם בלי חינוך יתר. וגם אני מוסיפה: משהו דומה..לי יש נזם וחורים וכאלה, למרכז של השבט שלי יש בגבה וקעקוע..זה לא הכי חינוכי, אבל זה גם מי שאנחנו וקשה להסתיר לגמרי את מי שאנחנו.

Sweetened

New member
כנס

אני לא חושבת שחניך בכתה ח' יכול להבין את המצב איך שהוא, אתה חייב לזכור שלחניך בכתה ח' יש השקפה אחרת לגמרי משלך ושל אנשים בגיל שלך, והוא יכול להיות ממש ילדותי. זתומרת, הוא יכול להתאכזב ממך ברמות קשות אם היו לו ציפיות, וזה יגרום לו לתסכול. ולא אכפת לו כמה אתה מאמין או לא מאמין, זה מה שאתה עושה נקודה. הוא יכול גם לתפוס ממך דוגמה אישית ולחקות אותך בזה. מצד שני, הוא יכול גם להתנהג ממש בבגרות ולהבין שזה לא הופך אותך לבן אדם רע יותר, הוא לא יעריך אותך פחות\יותר ויבין את המצב שאתה נמצא בו ויתחשב בהכל. ולא ישנה את היחס שלו כלפיך\כלפי עישון באופן כללי. אני די מאמינה שאם שיקרת לו ואמרת לו שאתה לא מעשן, זה בגלל שאתה מכיר אותו ויודע שהוא לא יקבל את זה בבגרות וזה ישפיע עליו. אז נכון, אולי הוא יגלה ששיקרת לו ויתאכזב אבל אחרי כמה זמן, אחרי שהוא יתבגר, הוא יבין בדיעבד שעשית את המעשה הנכון ושהכוונות שלך לא היו רעות או משהו כזה.. בהצלחה :]

Shane75

New member
פשוט אומרים שזה לא עניינו

עד כמה שזה מסגיר או לא זה פשוט לא עניינו של החניך.

ענתיק2

New member
אבל...

מבחינת החניך זה אומר 'כן'. כי ברגע שהמדריך לא מעשן, הוא פשוט יגיד שהוא לא.

למעלה