דילמה קשה. לא לראשי.

Cafe Latte

New member
זו הכוונה שלי..

וגם, אני מכירה אנשים שעם דכאון קליני מאובחן ממשיכים לתפקד... בלי להיות נטל על הסביבה הקרובה.

שקדייה

New member
אני לא יודעת אם זה נכון להתנות

אני חושבת שמתן הכסף, וגם ההתניות השונות בצידו (לתת ישירות לבעל הדירה, לבקש למכור את הטוסטוס) בסופו של דבר ישאירו אותך ביחסים פחות טובים עם אחיך, מאשר אם תציבי את המחיצה הזו היום בניכם.

הדבר הבריא ביותר לדעתי הוא לומר שאין לך. ולא להכנס להרצאות והטפות מוסר על ההתנהלות שלו.

אני חושבת שהמצב שאת מתארת הוא עוד במרחק מה מלגעת בתחתית, ואולי באמת כמו שאמרו- הוא צריך לגעת בה כדי להתחיל לעלות.
ואולי לא....

אני לא חושבת שאת יכולה להכנס לפוזיציה הזו של לנהל אותו או להרים אותו.
אם כבר ההורים יכולים וצריכים לעשות את זה. ולאו דווקא בקטע הכספי... (אם כי מן הסתם הוא בדרך לחזור אליהם הביתה, זה די ברור....)

JoIIy Roger

New member
לא למכור את הטוסטוס

זה הרגליים שלו, נסיעות לדעתי פחות יקרות מתחבורה ציבורית.

הוא צריך לשאת בתשלום שכר הדירה שלו, שיעבוד במה שיש כרגע. אם הוא רעב תארגני לו משלוח משופרסל.
סה טו.

אם את נותנת לו כסף את מזיקה לו.

s EsH

New member
סלחי לי, אבל מה זא "זה הרגליים שלו"?

אני מתנהלת בתחבורה ציבורית מאז שאני זוכרת את עצמי כי לא בא לי לגייס אחוז ככ גבוה מההכנסה שלי לתחזוק אמצעי תחבורה אישי ואת יודעת מה, אני עובדת קשה ויכולה להחזיק רכב רק שאני מתנהלת כלכלית במחשבה עתידית ולא רק בכאן ועכשיו.

גם אם ההחזקה של הטוסטוס יותר נמוכה מלהתנייד בתח"צ (מה שאני בספק עצום לגביו), ההכנסה מהמכירה שלו כרגע היא כמו אוויר לנשימה במצב הנוכחי שלו.

אמצעי תחבורה הוא לא רגליים, הוא אמצעי. אפשר להסתדר מעולה בתח"צ, בדירה קטנה יותר, באזור זול יותר. שום דבר הוא לא מאסט. הכל עניין של מה אני יכול להרשות לעצמי ומה לא.
הוא, כמו שזה נשמע מההודעות של אחותו, לא יכול להרשות לעצמו להחזיק טוסטוס (אחרי הכל זה לא רק הנסיעות, זה ההוצאה החד"פ שהוא הרשה לעצמו לבצע, ביטוח (שבהכרח יקר כי זה אחד האמצעי תחבורה הכי פחות בטוחים), דלק וכו).

JoIIy Roger

New member
בהנחה והטוסטוס יכסה שכירות ומיסים של חודשיים

אולי כן. לרוב כשמדברים על טוסטוס, לא מדובר בכלי ששווה סכום משמעותי.

אחד שגם ככה אין לו חשק לעבוד, אם יצטרך להתנייד שעתיים באוטובוסים כל יום בשכר נמוך פשוט לא יעשה את זה.
גם ככה נשמע שהמצב הנפשי שלו על הקרשים. לא צריך לתת לו עם פטיש בראש.
גם אם הוא יסכים למכור אותו, ברור שברגע שתהיה לו אפשרות יקנה חדש ויגיע לאותו מצב.

צריך קצת היגיון.

s EsH

New member
בשביל בן אדם במצב שלו, כל סכום הוא משמעותי

לבקש ממישהו לנסוע בתחצ, רחוק מלתת לו פטיש בראש.

JoIIy Roger

New member
סכום של טוסטוס זה טיפה בים

את כנראה לא מבינה מה ההשלכות של דבר כזה על המצב הנפשי שלו, ולמה זה עשו לגלגל אותו.

s EsH

New member
חח אוקיי. אני רק רוצה להזכיר שגם את לא מבינה

מה ההשלכות כי אנחנו מדברים על מישהו שאנחנו לא מכירות ולא באמת יודעות מה מצבו.

בואי נסיים את הדיון בזה שאני חושבת שלמכור טוסטוס ולעבור לתח"צ זה רעיון הגיוני למי שלא יכול להרשות לעצמו את ההחזקה של הטוסטוס, ואת חושבת שזה לקחת ממישהו רגליים ולדפוק לו פטיש בראש.

© RoNa

New member
מה פתאום לתת לו כסף?!

אין לו? שילך לעבוד.
אין לו? שלא יקנה טוסטוס!

כמה שזה קשה, וזה באמת קשה, לא הייתי נותנת לו.
אולי אולי אולי סכום קטן למשל 2000 שח ולהגיד שאין לך אפשרות ליותר.
ככה לא תרגישי רע שזה לא חוזר אלייך.
כמו שאת עושה מאמצים ועובדת קשה, גם הוא יכול.

הכוונות שלך טובות ואת רוצה לעזור לו, אבל אם הוא לא רוצה לקבל עזרה, אי אפשר לעזור לו.
אולי אפשר להציע עזרה בחיפוש עבודה? או אולי להפעיל קשרים?
המחשבה שעולה לי לראש זה שכרגע יש אבטלה. מה הוא יעשה כשהיא תגמר?

שקדייה

New member
הבעיה עם עזרה במציאת עבודה והפעלת קשרים

זה שאת לא רוצה להמליץ על בן אדם כזה, כי זה פשוט יכול לשרוף לך קשרים ואת האמינות שלך.....

© RoNa

New member
נכון

אבל לפעמים אפשר להסביר את המצב ולבקש שיעזרו, או שיש עבודות מזדמנות ללא מחוייבות גדולה.
יש גם עבודות שרואים על הדרך או שומעים, ואפשר להציע לו..

רחלילי

New member
לא הייתי במצב כזה אבל

עוד שנה הוא יבקש שוב. ואז לא יהיה לך.
ואז מה תעני?
אותו הדבר-היום.
לטובתו.
מצד שני אולי לא ידבר איתך.
מצד שלישי אי שלא ישים לו גבול, עלול להגיע למצבים קשים יותר שיסבכו את כולכם בשווקים בצבעים לא משמחים.
דברו עם רופא המשפחה שלו.
המצב שלו זה לדעתי לא לשיחות כרגע, בעיקר כי אינו מעוניין, וגם כי השיחות לבדן לא יעזרו לו-אבל קטונתי.

סיטואציה לא פשוטה

מצטערת לשמוע, זה בטח לא קל

לא הייתי מתנה את נתינת הכסף במכירת הטוסטוס. מה שכן הייתי עושה:
1. עוזרת כלכלית, אבל רק ישירות לדברים שהוא צריך ובאמת יכולים לעזור (נגיד, שכ"ד ישירות לבעל הדירה, טיפול ישירות למטפל, אוכל).
2. מנסה לתת לו כלים לשנות את החיים שלו - יושבת איתו להרבה שיחות לא-שיפוטיות על התנהלות כלכלית נכונה, על אחראיות, על השלכות של מעשים ומה יכול לקרות אם הוא ימשיך לא לשלם שכ"ד ואיך אפשר להמנע מזה, על היתרונות של טיפול פסיכולוגי וכו'.

בהצלחה לך!

נשמע קשה אבל לא הייתי נותנת לו כסף.

גם בגלל נסיון העבר וגם כי מדובר במעגל שלא ייגמר עד שהוא לא ילך לטיפול מקצועי. אתם גם לא תעזרו לו בזה שתתנו לו את הכסף, לטוו חהרחוק

כן אם תלך לטיפול.

וזה מה שהייתי אומרת לאח שלי, אין לי מושג אם זה נכון או לא.

אני חושבת שגם הוריך צריכים ללכת למפגש אחד או שניים, בלי קשר אליו, כדי לדעת איך להתמודד אתו.

merlion

New member
יכולה לייעץ מניסיון

סייפא יקרה, אני יכולה להבין מה עובר עלייך.
עברנו את אותו הדבר עם אחות של בעלי רק שבמקרה הזה יש לה גם ילדים...
זה התחיל בחודש אחד שכר דירה ואז זה הפך להיות מנהג קבוע כל כמה חודשים.. ופעם אחת היא אפילו אמרה "אז מה אם אני נעזרת באח שלי - זה חלק מהמחויבות שלו כלפי" (רק לציין שהיא מבוגרת מאחיה ביותר מ-10 שנים והוא נשוי טרי שמתחיל לבנות את החיים ומשלם לה שכ"ד על חשבון החיים שלו)..
בפעם הראשונה שלא אמרנו ישר כן (גם לא אמרנו לא - אלא שאנחנו צריכים לבדוק את ההיתכנות הכלכלית שלנו כי בדיוק התחלנו משכנתא) היא התפוצצה ומאז אין יותר קשר בינינו לבינה.

תיזהרי עם העזרה כי זה מסדרון מאוד חלק והופך להרגל ולמובן מאליו - זה לעולם לא ייגמר בפעם אחת אם הוא לא יראה שהוא באמת עושה מאמצים לצאת מזה...

שיהיה בהצלחה ואני מאחלת לך ולו שהוא יסתדר בקרוב

Tula1

New member
ממש לא מסכימה עם כל מי שאמר לך להושיב

אותו לשיחה נזפנית,
להטיף לו,
לשלוח אותו לטיפול,
לשלם לבעל הבית,
להכריח אותו למכור את הטוסטוס.....

בעצם לנהל לו את החיים בזמן שיש לך חיים משלך לנהל.
להתנשא מעליו בלנהל אותו ולתת לו עוד תחושת כשלון שהואלא יודע לעשות דברים לבד.

אני לא אשת מקצוע אבל ממה שאת מספרת וגם בטוחה בזה- הבחור בדכאון, וכשאנשים בדכאון הם פשוט לא מסוגלים לעשות דברים שלנו נראים טריוויאליים.
ברור שלאדם במצב רגיל היה נראה הכי נכון למכור את הטוסטוס ולהתחיל להסתדר בלעדיו, ולכסות חובות מידיים כמו שכ״ד.

אח שלך בדכאון, ולך אין כסף מיותר.

מה שאני הייתי עושה זה מושיטה יד.
מסבירה שאין לי יכולת כלכלית לעזור, אבל שאני מתכוונת להיות לצידו בכל דבר אחר,ודגש על ״להיות לצידו״ שלא ירגיש לבד בעולם, ואשמח מאוד ללוות אותו בכל דבר שיכול להוציא אותו מהמצב- אם זה פגישה עם פקידת הבנק כדי לבחון אופציות, אם זה בחיפוש משרה, אם זה במחשבה על נטילת תרופות אנטי דכאוניות, אם זה לעשות ריצה בפארק פעם בשבוע.....

להושיט יד ולעזור לו לצעוד שוב, אבל לא לצעוד במקומו, וזו הכוונה שלי...

בהצלחה !!!

איפה ההורים שלכם? עם כל הכבוד לך, ויש הרבה

כבוד, אני לגמרי חושבת שפה ההורים שלך חייבים להתערב הרבה יותר.
אני מבינה שהוא ביקש כסף ממך. ואני אישת, הייתי מסרבת, בייחוד לאור הקטנוע, אבל כן יש צורך לכנס לשיחה מפחתית את ההורים ושהם יטפלו בו.

בהצלחה!!! ממש לא פשוט.

למעלה