דילמה ב'

effigy

New member
זהו העניין בדיוק

אני דיברתי על ערבים-פלסטינאים, ואתה בתגובה דיברת על ערבים-ישראלים, הערביפ הפלסטינאים (מהרשות הפלסטינאית) הם אלו שיאלצו לעבור את המחסומים לא ערבי ישראל בעלי תעודת הזהות הכחולה שעליהם אין עוצרים, מחסומים והם כמו כל ישראלי, לפחות בתאוריה...

../images/Emo45.gif מסכים מאוד לגבי האמנות ההגנתית

זו גם התחושה שלי, לגבי מה שאמנות-לחימה צריכה להיות: לא כלי-לחימה, אלא כלי המלמד "לא לאלימות".

Talia E

New member
בייחוד כאשר הוא יכול כבר להשיג

תוצאות עם סכין / נשק אחר, בלי צורך להתאמן שנים כדי לרכוש יכולת...

bizhar

New member
נקודת מבט

מעבר לתגובה הברורה מאליה שמדובר בגזענות לשמה ישנו גם הרובד האידאולוגי: אדם שמאמין במרכיב אוניברסלי משותף לכל אדם עלי אדמות ישאף להתקרב ולגשר מתוך ראייה הומנית ואולי גם פרקטית: נורמליזציה, פעילויות משותפות, מפגש בני נוער וכד' יקטינו את מטען החשדנות של הצד השני כלפינו ותרומתם לאי לוחמה תהיה רבת מונים מאשר מניעת השתתפותם בשיעורי קרב מגע או אומנויות לחימה אחרות. אדם עם תפיסת עולם של שחור ולבן (וברור שאתה אפור, גוטמן
) הרואה בערבים אויב נצחי שואף נקם ודם ישאף להצר את צעדיהם ולהחלישם ככל שיוכל (אל תתנו להם רובים ואל תלמדו אותם יידוי כדורי צ'י...). גישה א' - שלום הוא בטחון. גישה ב' - בטחון הוא שלום. גישה ג' - בטחון ושלום (מישהו זוכר מי הבטיח?) גישה ד' - לא הייתי צריך לעזוב את ניו יורק (גוטמן) גישה ה' - מיליארד סינים לא טועים- בואו אלינו (ניצן וחנן) כל השמות בדויים וכל דמיון מקרי בהחלט.

השאלה הועלתה אצלנו באחד השיעורים.

התשובה העקרונית: כן, מקבלים כל אחד שרוצה ללמוד. עצם התרגול יעשה ממנו אדם לא-אלים.

אני כמובן עדיין לא מורה

אבל לו אדם מכל מוצא היה מעוניין להצטרף לאחת השיטות שאני לומד (בהנחה שאולי אלמד אותן בעתיד) כמובן שהייתי מאפשר לא להצטרף. אני לא רואה שום אפשרות, כמו שקונור אמר, שהוא ישתמש במי מהן לצרכים מסוכנים. זה בהחלט יהיה מעניין לקרוא בעיתון על מחבל שביצע פיגוע באמצעות טכניקת אייקידו, חטף מטוס עם טכניקת איידו או התנקש בח"כ עם טכניקת JODO
לורנס

nitzano

New member
פיגוע באמצעות טכניקת אייקידו,......

כולכם התיחסתם לאופציה של שימוש באומנות לרעה .אולי זאת אינה הנקודה ? זכורים לי מקרים בהם עובד קם על מעסיקו להרגו . איך תתיחסו לאופציה זו ? (מיטען חבלה .....)

nitzano

New member
זה עלול לעשות כל אדם ?!

שלילי ! חשב בבקשה מה אחוז הפיגועים בהם לא השתתפו ערבים . להזכירך הבלאגן הגדול החל דווקא עם ערביי ישראל וכולנו הינו בשוק !

nitzano

New member
פיגוע המוני ?!

לא לרצח כיוונתי כי אם לסיכון כלל המתאמנים בדוג'ו במעשה טרור המוני . מה יותר הגיוני : הצתרפות של מחבל , לפיגוע . או של אדם ,לרצח יחידי ?

ניצן, מה נסגר איתך?

תחליט - אתה מכוון לרצח של מעסיק ע"י העובד שלו או לפיגוע המוני? אני אחזור על דבריי - האפשרות שאדם ייבצע פיגוע המוני בעזרת אייקידו היא דבר מופרח לחלוטין. כנ"ל לגביי אפשרות של רצח אדם ע"י אייקידו (או השיטות האחרות שאני לומד). אני לא חושב שהסיכוי שערבי שלומד אייקידו יירצח את המעסיק שלו גדול מהסיכוי של סתם אדם שלומד אומנות לחימה לעשות בה שימוש לרצוח אדם אחר. אני לא הייתי מונע מתלמיד לעסוק באומנויות שאני עוסק בהן בשל מוצאו. לורנס

nitzano

New member
מה, עד כדי כך לא ברור הייתי ?!

נסיון לניסוח ברור : ערבי המצטרף לדוגו ומטמין או נושא פצצה על גופו ע"מ להתפוצץ ולהרוג את כל 25 המתאמנים בדוג'ו ! לא ללמוד איקידו ע"מ לרצוח מורו ! וגם לא ע"מ לבצע פיגוע המוני בעזרת אייקידו ! אלא עמ לפוצץ דוגו על יושביו ! ברור ? (והסיכוי לפיגוע המוני של "לא ערבי" מזערי וזניח)

הסיכוי שבן אדם יצטרף לדוג'ו אך ורק

כדי לפוצץ את יושביו בשלב מסויים נראה לי מופרח לחלוטין... נכון, כבר היו דברים מעולם, אבל יש גבול לדימיון. אני חוזר ואומר - לו אני מורה לאומנויות לחימה, הייתי מקבל כל תלמיד ללא קשר למוצאו. לו היה אותו תלמיד מעשה שמבייש את הדוג'ו - כולל פיצוץ הדוג'ו על יושביו - היה אותו תלמיד נזרק מהמועדון (בהנחה שהייתי שורד את הפיצוץ כמו גם המפוצץ עצמו). לורנס

בודוקאן

New member
לורנס, מצטרפת למיתר....

"מופרך" ולא "מופרח", למרות שתיאוריה המופרחת לאויר יכולה להיות מופרכת. מסתבר, שלא מוכנים לקבל ממך שגיאות כתיב... אגב, גם אני מכירה

nitzano

New member
למי שלא הבין

חזרה מרוכזת : פיגוע באמצעות טכניקת אייקידו, כולכם התיחסתם לאופציה של שימוש באומנות לרעה .אולי זאת אינה הנקודה ? זכורים לי מקרים בהם עובד קם על מעסיקו להרגו . איך תתיחסו לאופציה זו ? (מיטען חבלה .....) ה עלול לעשות כל אדם ?! שלילי ! חשב בבקשה מה אחוז הפיגועים בהם לא השתתפו ערבים . להזכירך הבלאגן הגדול החל דווקא עם ערביי ישראל וכולנו הינו בשוק ! • פיגוע המוני ?!ו nitzano ו לא לרצח כיוונתי כי אם לסיכון כלל המתאמנים בדוג'ו במעשה טרור המוני . מה יותר הגיוני : הצתרפות של מחבל , לפיגוע . או של אדם ,לרצח יחידי ?

למעלה