דילמה ב'

דילמה ב'

הנה אחת שעשויה לעשות קצת רעש: האם הייתם מקבלים תלמיד ערבי? אני חושב שהשאלה מעניינת יותר לגבי שיטות HardCore, אבל היא נזרקת לחלל האוויר. ולא מדובר בנושא פשוט (אם כי מבחינתי הוא פשוט), אז קחו זמן עם התשובה.

השאלה, מעצם טבעה לא במקום.

השאלה, מעצם טבעה, לא במקום. האם אתה בודק את העבר הפלילי של כל תלמיד שבא? או את הרקע הפיסיכיאטרי ? או אולי אתה שולח בלש פרטי שיבדוק את כל מרכיבי אישיותו שמא עשוי הוא לבגוד במדינה ביום פקודה? הסיבה היחידה לא לקבל תלמיד ערבי היא ג ז ע נ ו ת מה שמקובל אצלנו זה להתרשם מהתלמיד ואז לקבל אותו או לא. אם תלמיד סורח, אנחנו גורמים לו לעזוב. ואנחנו הכי HARDCORE שאפשר להיות. בודוקא תסביר. ninjutsu.co.il

zoti

New member
../images/Emo45.gif

הסיבה היחידה היא גזענות. אלא אם כן אתה יודע בוודאות שמדובר במחבל.

mickeym

New member
ואיך תדע?

נראה לי שאם תלמיד יגיע לשיעור עם חגורת נפץ, יש סיכוי סביר שלא יקבלו אותו

zoti

New member
לפחות יהיה שיעור פיצוץ

ומלא חתיכות

isaacl

New member
../images/Emo45.gif

תודה על תגובתך השפויה. אני קורא ולא מאמין. אני חושב שאנו בבעיה אם שאלה זו יכולה להישאל. יצחק

budoka

New member
מאד פשוט

גוטמן: חשבתי על כך מספיק בעבר, ויש לי תשובה. אם יש צל-צילו של סיכוי שאדם (ערבי או אחר) ישתמש בידע לרעה או יעביר אותו לחורשי רעה, אותו אדם לא יקבל ממני כלום. ולגבי ערבים, גם בנתב"ג, בשב"כ וברשויות האמריקאיות (וגם אצלי), יש צל-צילו של חשד שכזה. לא מוצא חן בעיני מישהו? תסבירו לי למה. תשאלו את עצמכם מה היתה תשובתכם לו אתם הערבים בעולם ערבי, והמבקש יהודי. יותר טוב: תשאלו פלשתינאי. בלי להיכנס יותר מדי לפוליטיקה, יהיה מספיק לאמר שאני מאמין שהפלשתינאים רוצים לפגוע בי ולראות אותי מת, או לפחות נעלם ממפת המזה"ת. בהתאם לראיה זו, אני לא אחמש אותם. ערבי המגדיר את עצמו כפלשתינאי הוא - מה לעשות - האויב, עד שיכון פה שלום. ועד אז, אני מעדיף להיות מציאותי וחי מאשר הוזה בהקיץ ומת. תומר

isaacl

New member
דחילק

מה אתה מלמד אותו בדיוק? נדמה לי שאמנות לחימה עלתה לאנשים לראש! אתה מלמד אותו להכין ראש נפץ גרעיני? כולה אמנות לחימה!!!

budoka

New member
מי שהיה באימון פורום 5 (?)

מה לעשות, אצלי עוסקים גם בטכניקות מסוכנות, שבירת כל מיני, שימוש בנשק קר, מכות די קשות. זו שיטה בעלת אוריינטציה לחימתית, ניתן ללמוד משהו שעשוי לסכן חייל צה"ל. לא לוקח אחריות על כזה דבר. תומר

יצחק, בלי *שום* קשר לפוליטיקה או

לגזענות: לא משנה עד כמה קטלני מה שמלמדים, ראוי שהידע יהיה בידיים ראויות. הפירוש של קאראטה, זה יד ריקה. במובן העמוק והפילוסופי, הכוונה היא לנקיון כפיים - לבוא מתוך מטרה אמיתית וללא שום כוונות זדון. לא הייתי רוצה להעביר את הידע שלי לאדם שלא בא מתוך נקיון כפיים ובזַכוּת, ולא משנה אם זה בחור שמתאנא לסובבים אותו, או ערבי שהמטרותיו עלולות להיות לא טהורות. אין בדברים הנ"ל הבעת עמדה בשרשור, בנושא קבלת תלמידים ערבים!

isaacl

New member
מסכים אלא

שבאמנויות לחימה אין מדובר במסירת ידע בלבד. אני מצפה ממורה שיחנך. הרי אין מדובר בסדרת הרצאות קצרה בה נמסרים מספר פטנטים סודיים. מדובר בפרק זמן ארוך, בו אתה יכול לעמוד על טיבו של התלמיד, לחנך אותו או לראות שהוא נשאר במריו. אני מקבל לחלוטין שאין ללמד לחימה למי שעשוי לכוון אותה, אף אם בידים ריקות, נגדנו, או אף נגד חבריו. זוהי אחריות כבידה שנופלת על כתפי מאמן. אבל מצד שני, לדעתי מאמן צריך לתת את הסיכוי לכל תלמיד, ולאפשר לו להיות אמן אמיתי. בין אם הוא ערבי, בין אם הוא יהודי, ארס או חנון. זהו ההבדל בין גישה חינוכית לבין גישה מערכתית, אוטומטית. יצחק

בודוקאן

New member
לבודוקא, בלי לשפוט...

אני באמת ובתמים חושבת שאי אפשר (ולא נכון) לשפוט אף אחד על עמדה כזו או אחרת. במרקם העדין, יש מקום למגוון עמדות. אני יכולה רק להוסיף את שני הסנט שלי: במסגרת עבודתי (בי"ח) אני עובדת עם הרבה חברה ערבים (ישראלים לכל דבר), ורבים מהם כלל אינם מגדירים את עצמם כפלסטינאים. אני מכירה את חלקם יותר טוב ואת חלקם פחות. אני יודעת שיש שם כמה חברה שבכיף הייתי מזמינה אותם אלינו להתאמן. אבל, זה ממקום של היכרות אישית, כך שאני לא אשפוט אף אחד שירגיש אחרת. גם סביר להניח שזה יכול להיות תלוי בהיסטוריה האישית של כל מורה. בודאי שלא אעז לשפוט מורה אשר נפגע באופן אישי מהטרור, למשל.

למעלה