דילמה ב'

יובל, יותר טוב שתבדוק

כמה מהר הוא יכול לבנות דוג'ו

gafni

New member
כן - אם הוא רוצה ללמוד

האם היית מקבל תלמיד חרדי ? תימני ? תלמיד שלא משרת במילואים ? מובטל ? ילד זב חוטם ? מה קשור מי הוא ,רוצה ללמוד אהלן וסהלן. לא רוצה -מעה סלמה.

yanivtil

New member
מידע מבפנים,משפיע?

לפני שנתיים בערך,עם פרוץ ארועי אל אקצה,קיבלו קובעי המדיניות ברשות הפלסטינית החלטה אסטרטגית שקבעה כי: במקביל להפיכת המאבק למזוין והשימוש בנשק חם כחלק ממשי ממנו,גם בידי כוחות הביטחון הפלסטיניים,יש צורך באימון בני הנוער הצעירים בקרבות פנים אל פנים והכשרתם למאבק ללא נשק, על מנת שיוכלו להשתלב בפעולות הטרור בידיים ריקות. שימו לב,מאז קבלת ההחלטה נפתחו ברחבי הערים הפלסטיניות ע-ש-ר-ו-ת מכונים ללימוד קראטה,ג'וג'וטסו ואיגרוף תאילנדי. בקייטנות של הפתח' והג'יהאד עוברים הילדים אימונים בפגיעה בנקודות תורפה וכו'. האם נתון כזה (לא המצאתי את זה,אגב,הכל אמיתי) משנה את החלטתכם?

Connor MacLeod

New member
לא, מי שבא להתאמן באייקידו ...

הוא בא בד"כ לפיתוח עצמי ולא כדי ללמוד כלי להריגה

אני חושב שעשרות זה מוגזם. מאות.

ייתכן ואלפים. זה פשוט בגלל שתרבות הפנאי הפלסטינית כל כך מפותחת. האפור

orii

New member
לנו יש תלמיד ערבי

אחלה בחור. האם לא לומדים עם חברי הפורום תלמידים ערבים? למרות מה שנאמר, לדעתי, אם לא מקבלים תלמיד ערבי רק בגלל שהוא ערבי זו גזענות פסולה.

תלוי כנראה כמה אמון יש לך בשיטה שלך

אם אתה חושב שזו רק שיטה לרצח, אז אולי לא כדאי לקבל מחבל פוטנציאלי (כמובן שלא כל ערבי הוא מחבל פוטנציאלי. רוב הערבים בעלי אזרחות ישראלית הם אזרחים שלווים ושומרי חוק). לעומת זאת אם אתה מאמין שהשיטה שלך יכולה לפתוח לבנאדם את הלב ובאמת לעשות אותו אדם טוב יותר (וזאת באמת ובתמים אמונתי לגבי האייקידו) אז בוודאי שתקבל אותו, אפילו אם מניעיו אינם ברורים (ברור שאם אתה יודע בוודאות שהוא מחבל אז לא תקבל אותו ללימודים אלא תתקשר למשטרה). בכל אופן בדוג'ו שלנו בירושלים היה תלמיד ערבי, ולפי מה ששמעתי עכשיו יש שם עוד אחד חדש.

nitzano

New member
אופציה

כולכם התיחסתם לאופציה של שימוש באומנות לרעה .אולי זאת אינה הנקודה ? זכורים לי מקרים בהם עובד קם על מעסיקו להרגו . איך תתיחסו לאופציה זו ? (מיטען חבלה .....)

effigy

New member
בואו נהיה ריאליסטים קצת

אני מדבר איתכם על ערבי פלסטיני, בין אם הוא רוצה להרוג אותי ולקחת את אדמתי ובין עם לא למה- בשם כל מה שקדוש- ערבי פלסטיני יטרח לעבור את כל המחסומים , לצאת מהבית שלו (שבדרך כלל לא ממש קרוב לדוג'ו) ולהגיע להתאמן? זה המצב בו אנחנו חיים, ערבי פלסטיני לא סתם מסתובב ברחוב, הוא צריך לעבור מחסומים, ובדרך כלל לרופא לא נתונים להם לצאת... אז כדי להגיע לדוג'ו?

isaacl

New member
בדרך כלל נכון

הדוג'ו שלי נמצא ממש על קו התפר, בגבעה הצרפתית בירושלים. יש לי תלמיד ערבי שלומד באוניברסיטה העברית, ומתגורר במעונות. אבל הרבה פעמים עברו לייד הדוג'ו חברה מעיסווייה, כפר ערבי ליד הגבעה הצרפתית, הציצו ולא הצטרפו. הם לא צריכים לעבור שום מחסום, בדרך כלל. הרבה פעמים שאלתי את עצמי את השאלה מה אעשה אם ירצו להצטרף, אבל התשובה הייתה ברורה לי מאוד. אני מבחין הבחנה נחרצת בין התיחסות לאדם ובין התיחסות לקולקטיב. דובר פעם על קוד אתי בפורום, וזה הקוד האתי שלי. בבתי חולים גם כן מקבלים כל אדם. אוי ואבוי לנו אם נתחיל לעשות הבחנות גזעניות. אני כן מוכן לקבל חוסר נכונות לקבל לדוג'ו במקומות בהם מלמדים לחימה בכלי נשק. לא הייתי מעוניין ללמד איך להשתמש בסכין למשל, אלא אם כן הייתי בטוח בתלמיד שתוכו כברו. יצחק

isaacl

New member
האם השאלה מופנית אלי?

התלמידים שלי אזרחי ישראל. אני לא יודע מהי הכוונה בהגדרה "פלשתינאים". אילו היה בא לדוג'ו תלמיד מן הכפר עיסווייה "פלסתיני" והייתי מתרשם שכוונותיו התקדמות אישית האם הייתי דוחה אותו? מה הוא אשם במלחמה בינינו? בכל מקום יש אנשים טובים יותר ופחות. ולשמחתי אני מלמד אייקידו, שהיא אמנות הגנתית. אני לא מלמד אף אדם להזיק, לפצוע או להרוג. יצחק

effigy

New member
השאלה אכן הייתה מופנת אלייך

הגדרתי לערבי-פלסטינאי (שעליהם ועליהם בלבד דיברתי) הוא אדם המתגורר בשטחי הרשות הפלסטינאית

isaacl

New member
ובכן

אני רוצה להבחין בין זהות פוליטית לבין זהות אישית. התלמיד שלי, כאמור, הוא אזרח ישראלי, אבל מבחינתי זה איננו רלבנטי. כמורה אני רואה את תפקידי כמחנך, ולכן עבורי קיימים אנשים; לא זהויות פוליטיות. לא אלמד אדם שכוונותיו אינן רצויות, גם אם יהיה יהודי כהלכה, עם פיאות עד הברכיים, ולעומת זאת, אלמד ערבי, גרמני, או סיני אם כוונתו ללמוד ולהתקדם מחינה אישית. אני לא מוכן לפעול על פי דיעות קדומות. זוהי חובתי כמחנך, ואני מצפה מכל הנואמים הגדולים בפורום בשבח הקוד האתי שיצטרפו לדעתי, יצחק

pzirpim

New member
צב מוסרי וצב השעה.

מצייתים לתמרורים. נוסעים לאט. חגורות בטיחות. (חגורת צניעות מותר להוריד בהטלות) יצחק-- ברכות מגונג פו צב. שוב בברכת חופש הפרטים

למעלה