דילמה ב'

budoka

New member
ההתייחסות שלי היתה לערבים פלשתינאים

באשר לערבי-ישראלי, אני כן עשוי לקבל אותו, בתנאים שיובל נחמקין כבר הציג, ותוך בדיקה שתרגיע אותי שלא מדובר באדם עם קשר פלילי או פחע"י.

behemot

New member
לדעתי כמו הרבה מקומות עבודה -

מבקשים יוצאי צבא - למה? בדיוק בשביל זה. את יכול להגיד שיש הנחה ליוצאי צבא מ1000000$ לשעור למחיר הרגיל

tengu

New member
בדואי הוא ערבי?

כי הגשש שלנו במילואים הוא בדואי. אולי ניקח ממנו את הנשק כשהוא הולך לפני הכוח?

budoka

New member
בדואי, דרוזי, צ'רקסי...

כל אלה הם ישראלים לכל דבר בעיני, וכל עוד הם לא מראים תכונות עוינות או מסוכנות בצורה אחרת, הם יתקבלו כמו כל אחד אחר. אם לא הבנת אותי, מי שנפסל על הסף אצלי הוא הפלשתינאי, זה שבמוצהר רוצה את ביתי ואת חיי. תומר

WaveGal

New member
בינתיים עד שאחשוב (כבהמלצה)- שאלה:

"הפלשתינאי, זה שבמוצהר רוצה את ביתי ואת חיי." ומה עם פעיל שלום פלסטינאי שבמוצהר אינו רוצה את חייך? או סתם אדם מן הישוב שאינו פעיל שלום אבל אינו רוצה את ביתך או חייך (ואולי מעוניין להתאמן איתך)? לעומת זאת מה תאמר לתושב תל רומיידה המעוניין דווקא בביתו (בדרכי נועם. רק דרכי נועם) של הפלסטינאי בשאלה?

שי רגב

New member
../images/Emo45.gif ולמרות זאת, אני עדיין תוהה...

תומר, בעקרון - אני מסכים איתך לחלוטין: לא מקבל אוייב/שונא (גם לא "בפוטנציה") לדוג'ו. עם זאת, אני מכיר אישית ומקרוב כמה ערבים-מוסלמים (בינם אפילו כאלו שאוכל לכנות "חברים") ולמרות שאי-אפשר לחשוד בי שאני מחסידי אורי כדורי (סליחה - אבנרי...), אני לא יכול להעלות בדעתי שום סיבה/עילה שלא לאמן אותם ולהתאמן איתם. למרות כל זאת, אחד המורים, שאצלו אני לומד ואותו אני מעריך ביותר, "מאוד לא התלהב" לשמע הרעיון... אני מודה: עדיין, אני "תלוי באוויר". ממש כמו האפור.

budoka

New member
חברים זה טוב.

השיטה שאנחנו עוסקים בה היא מאד מעשית ומאד מסוכנת, כשאת חלק מהטכניקות אפשר ללמוד די בקלות. למסור את הידע הזה זה כמו למסור רובה (למעשה - ארגז רובים. המקבל יכול להעביר רובים גם הלאה). אני ממליץ לך לגלות אחריות ולמסור את הרובה רק למי שאתה בטוח במאה אחוז שהוא לא יעשה בו שימוש לרעה. לא לכל החברים שלך אתה צריך למסור רובים. עם חלקם זה בהחלט מספיק לשחק, לדבר, לשתות ולצחוק. תומר

חברים בקבוצות

לכל החברים שלי אני יכול למסור רובים וגם פצצות וללכת לישון בשקט אח"כ. הם ישגיחו עלי. נראה שבשביל עצמך, התשובה שלך מנסה לעקוף את מה שהשתקף בתגובה הראשונה שלך: שאינך מוכן לסמוך על ערבים. מטבע האימונים אצלנו - בודו נין ג'יטסו - שאין לי יותר ביטחון מלגוטמן בכוונותיו של מישהו אחר. אבל אולי ההתגברות על הקשיים המשותפים, והאימונים קשים מאוד, ואולי הזמן שדורשות הדרגות בארגון שלנו (לפחות שבע שנים לשודאן) מפיקים אמון הדדי. אני מוכן לסמוך על אחר, ומספיק חזק גם להתאכזב, מיהודי או ממוסלמי.

על צללים, כנות וקסנופוביה.

יש צל צילו של ספק, שאם תקבל תלמיד ערבי הוא יהיה מחבל. הצל קיים אבל מה עם התלמידים היהודיים? כפי שכבר שאלתי, איך אתה בודק אם הם לא מרגלים מהרשות, מרוסיה או מאלפא סנטאורי? אם אתה עוקב אחרי תלמידיך, איך הם עובדים ברנדורי, מתייחסים אחד לשני ואליך וכו', תדע מיהם התלמידים שלך. מכיוון שאצלינו מלמדים ירי כדורי צ'י (צ,י) רק מחגורה כתומה ומעלה, יש זמן רב לבחון אותם לפני שהם יכולים להשתמש בשיטת הלחימה באופן שמסכן המונים. אם תהייה כנה, תבין שהתלמידים שלך מבינים את המהות של עקרונות הלחימה בשיטה רק לאחר זמן רב, לא משנה אם מהיום הראשון, אתה אומר להם אותם כל הזמן או אפילו כותב אותם על גב היד שלהם. יש פחד מובן, ללמד מישהו שונה ממך. הקסנופוביה מוגברת בגלל המצב הפוליטי והבטחוני אבל אם אתה מלמד רק תלמידים כמוך (מאותו מעמד, מוצא אתני, שפה, דיעות) אתה מפספס משהו בענק. שלא תבין לא נכון, אני לוחם במילואים ומשכים להרוג, אבל זה לא משנה את העובדות הללו. אני משתדל לא להיות קסנופוב. אתר הבודו נין ג'יטסו

תזכורת סיכון

ערן אם תזכר, נדמה לי שלאחר רצח רבין החתמנו את כולם בארגון, מדריכים ותלמידים על נאמנות לעקרונות הדמוקרטיה. היו שניים שסרבו לחתום, בדוג'ו מכבי ת"א, והם הושעו מייד. חוץ מזה האתר שלנו מושבת באמת עקב מתקפת האקרים מאל קעידה. נראה שהם טוענים לזכויות יוצרים על חולצות הצבוע של AKBAN. בתגובה שלחנו את אסף. האתר המושבת: www.ninjutsu.co.il

isaacl

New member
ודבר נוסף

הסכנות הגלומות בכניסה לדוג'ו הן אחרות. בארה"ב אנשים פוחדים פחד מוות מהדבקות באיידס. אני זוכר את השקט והפנים החיוורות באולם כשהתברר שמישהו נפצע ויש דם על המזרן. התברר שדולף הדם הייתי אני (לא הייתי רגיל למזרן המחוספס). האם עלה על דעתו של מישהו לבדוק את דמו או אולי את המגדר של המשתתף? אם אנו מאמינים בערך האחווה, בערך חינוכי של אמנות לחימה, אנו צריכים לקוות שאפילו אם מי שבא להשתתף שייך לקבוצה אתנית שאינה מזדהה אתנו, רוח האחווה תגבר על הכל. דרך אגב, הדוג'ו שלי משמש דוגמא לכך. יצחק ליפשיץ

Connor MacLeod

New member
לא מעניין המוצא, מעניין האדם ...

לא איכפת לי אם הוא ערבי, אוזבקי, פולני, גרוזיני, מרוקאי או ישראלי (הכי מסוכנים). אם יש לו את הנכונות ללמוד, הרצון וההשקעה, מקומו עמנו.

תלוי ברושם שהשאיר...

היכן גר? האם התרשמתי כי מניעיו אינם פחע"יים? עד כמה אנו קרובים מנטאלית? הוא יודע להכין חומוס טוב ?

gafni

New member
אני לא בטוח שהבנתי אותך עד הסוף

החומציות של השתן שלו תקבע אם תקבל אותו ללמוד ?... למה אתה לא עונה למסרים ?....

לא שתן כי אם זXע ...

גפני: אתה יודע שאני אוהב אותך, אנד סאם דיי - יו ו'יל בי מיין... אבל כשאתה כותב שטויות - אני לא יכל עליך: לא בשרשורים ולא במסרים

gafni

New member
כן אתה יכול - אבל יש לקונה

אני מדבר שטויות בצחוק ואתה לפעמים מדבר שטויות ברצינות...

למעלה