דיוני סדרות #64

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן

רומא בלהבות - נטפליקס. שלוש עונות, כל אחת מוקדשת לקיסר אחר.
משום מה התחילו עם קומודוס, מהקיסרים האחרונים, אח"כ עברו ליוליוס, הקיסר הראשון [זה היה שם המשפחה שלו] ולבסוף קליגולה המטורלל לגמרי.
שמתי לב, שמבחינת עירום, זו סדרה כנראה לגברים: נשים חשופות חזה, ישבן.. גברים רק חזה, ואיזה חיתול מטופש עליהם, חו"ח יראו לה ת'תחת או ת'בולבול.
אבל אלה 3 עונות מרתקות מבחינת הסקירה ההיסטורית, ההבנה של האימפרפיה הזו, שעד היום משפיעה עלינו, והפוליטיקה דהיום אינה שונה מאז.

סליחה על ההצפה - לא סדרה ממש, אבל סרט מצוייר על השליח האחרון, טוקאשי קובאץ, - השרוול .. . לא ארחיב על דמויות ועלילה. מי שאוהב את זה, יאהב גם את השעה המצוירת. מה שאותי הרשים זה הרמה הכלכך גבוהה של הציור. דמויות מקועקעות בקעקועים מורכבים מתנועעות ופועלות והשלמוּת הקעקועית לא נפגמת לרגע. וואווו

dory30

Well-known member
קודם כל, הסדרה מעולה ומומלץ לצפות בה, לאור העובדה שתהיה לה עוד שנייה. בפרק האחרון- מתגלה ששילה השכנה המבוגרת, היא הנוכלת האמיתית. לא אנג'י, האחיינית המזויפת של וולטר ואפילו לא המאפיה שברשות רוי לינץ'. הטוויסט שבו מקס מקורבן על ידי כולם כולל אחיו ג'ייק, הוא אחד הטוויסטים האלגנטיים והגאוניים של סדרה או סרט שראיתי אי פעם. מדהים!

טוני החתול

Well-known member
מנהל
רומא בלהבות - נטפליקס. שלוש עונות, כל אחת מוקדשת לקיסר אחר.
משום מה התחילו עם קומודוס, מהקיסרים האחרונים, אח"כ עברו ליוליוס, הקיסר הראשון [זה היה שם המשפחה שלו] ולבסוף קליגולה המטורלל לגמרי.
שמתי לב, שמבחינת עירום, זו סדרה כנראה לגברים: נשים חשופות חזה, ישבן.. גברים רק חזה, ואיזה חיתול מטופש עליהם, חו"ח יראו לה ת'תחת או ת'בולבול.
אבל אלה 3 עונות מרתקות מבחינת הסקירה ההיסטורית, ההבנה של האימפרפיה הזו, שעד היום משפיעה עלינו, והפוליטיקה דהיום אינה שונה מאז.
ראיתי קצת מהעונה השלישית - זאת על קליגולה, אבל לא אהבתי את הפורמט החצי תיעודי של הסדרה. אם כבר יש שחקנים שמשחקים את הדמויות אז שזאת תהיה סדרה מתוסרטת.
בכל מקרה יש לי אהבה גדולה לטירוף של קליגולה מימי "אני קלאודיוס" - גם המיני סדרה וגם הספרים.
אני מניח שגם אתה ראית בעבר את הסדרה.
יש עכשיו סדרה על ליויה שאני מעוניין לראות וחושש לראות בדיוק בגלל זה. אי אפשר להתעלות על הגילום של ליויה ב"אני קלאודיוס".
סליחה על ההצפה - לא סדרה ממש, אבל סרט מצוייר על השליח האחרון, טוקאשי קובאץ, - השרוול .. . לא ארחיב על דמויות ועלילה. מי שאוהב את זה, יאהב גם את השעה המצוירת. מה שאותי הרשים זה הרמה הכלכך גבוהה של הציור. דמויות מקועקעות בקעקועים מורכבים מתנועעות ופועלות והשלמוּת הקעקועית לא נפגמת לרגע. וואווו
אתה מתכוון שזה סרט שמתרחש בעולם של פחמן משודרג (Altered Carbon)?
לא ראיתי את העונה השניה כי שמעתי שהיא לא הייתה כל כך טובה.
קודם כל, הסדרה מעולה ומומלץ לצפות בה, לאור העובדה שתהיה לה עוד שנייה. בפרק האחרון- מתגלה ששילה השכנה המבוגרת, היא הנוכלת האמיתית. לא אנג'י, האחיינית המזויפת של וולטר ואפילו לא המאפיה שברשות רוי לינץ'. הטוויסט שבו מקס מקורבן על ידי כולם כולל אחיו ג'ייק, הוא אחד הטוויסטים האלגנטיים והגאוניים של סדרה או סרט שראיתי אי פעם. מדהים!
אתה יכול לספר משהו על הסדרה ולומר איך היא בלי לכתוב ספוילר?

.

?
צפיתי גם בעונה השניה של פחמן משודרג. היא לא נופלת, לדעתי, מאיכות הראשונה. היא מפתחת כמה רעיונות מענינים לגבי השרוול, שרוול כפול, מהו סובייקט, מהו עבר ומהם זכרונות. ענין הפוליטיקה ומשחקי הכוח מעט בנאלי, בהחלט.

dory30

Well-known member
אתה יכול לספר משהו על הסדרה ולומר איך היא בלי לכתוב ספוילר?
בשמחה, כל מה שאכתוב כאן הוא בסינופסיס של הסדרה ואינו מהווה ספוילר. מדובר בשני אחים שדרסו בשוגג קשיש ומנסים להיפטר מהראיות. משחקים בתפקידים הראשיים מארק בונאר מהסדרה קטסטרופה וג'יימי סיבס מצ'רנוביל. זו סדרה סקוטית שמתרחשת באדינוברו, נוצרה ע"י העיתונאי ניל פורסיית' והוזמנה לה עונה שנייה ב- BBC סקוטלנד. אה, שם הסדרה באנגלית הוא guilt.

LeAnnDyIan

Well-known member
ניק, סיימת כבר את Hit & Run?
רוצה להגיב אבל אין לי זמן לכתוב עכשיו באריכות. אבל גם רוצה לדעת אם סיימת בכלל?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ניק, סיימת כבר את Hit & Run?
רוצה להגיב אבל אין לי זמן לכתוב עכשיו באריכות. אבל גם רוצה לדעת אם סיימת בכלל?
טוב לראות שאת בחיים.
ואני שמח שאני לא היחיד בפורום שצופה בסדרה.
אני רואה במקביל עם מישהו אז אנחנו רואים רק פרק אחד ליום (לפעמים שניים) - היום ראיתי את פרק 6. אני מניח שנסיים ביום חמישי או שישי.

עכשיו שאני יודע שאני לא אכתוב לעצמי אולי אני אכתוב מה אני חושב עד כה.

dilia snake

Well-known member
שראיתי אותה בזמנו התחושה הייתה שיש ירידה דרסטית ברמה(ואין את הגוף של ג'ואל קינמן, רק את הפרצופים הסובלים של אנתוני מקי.) הדבר היחידי שהם עשו טוב זה את השיפור ביחס לנשים(אבל לא מספיק לטעמי).

שראיתי אותה בזמנו התחושה הייתה שיש ירידה דרסטית ברמה(ואין את הגוף של ג'ואל קינמן, רק את הפרצופים הסובלים של אנתוני מקי.) הדבר היחידי שהם עשו טוב זה את השיפור ביחס לנשים(אבל לא מספיק לטעמי).
כשאני ראיתי, דווקא ראיתי התפתחות נרטיבית מעולה, שאלות של נאמנות וקשרי דם בעולם של שרוולים.
פרצוף מעונה, מיוסר - לטעמי התפקיד דרש זו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אז אני רואה את הסדרה הזאת Lovesick שזכור לי שהיו אנשים בפורום שאמרו שהם ראו.
ואני מתקדם עם פרק ליום וזה ממש נחמד ואין המון מה לומר, אבל יש לי קצת היום.
אני מאוד אוהב את הקונספט שלה. אבל אני בדרך כלל אוהב פלאשבקים. יש אנשים שזה מעצבן אותם.
הפלאשבק הכי מוקדם עד כה בסדרה - שש וחצי שנים לפני ההווה.
ודילן פוגש לראשונה את איווי. והם שוכבים יחד! ואני ממש בשוק מזה. וכמובן שדילן ישר חושב שזה יכול להיות משהו משמעותי, אבל איווי רוצה להשאיר את זה כדבר של לילה אחד. אוי כמה שהיא תתחרט על זה כנראה אחר כך. אוף הם היו יכולים להיות יחד כבר כל כך הרבה זמן. אבל בטח עדיף שהם נהפכו לחברים ממש טובים לפני כן.
אני לא זוכר אם ראינו מתי איווי מבינה בעבר שהיא מאוהבת בדילן. אולי זה עוד יהיה.
חוץ מזה, היה את כל הקטע בפרק 1X03 כשגילינו שהם שכבו יחד לפני 10 חודשים ובגלל זה איווי צריכה להבדק. אבל כנראה היא הייתה צריכה להבדק בכל מקרה.
אני גם לא בטוח אם ככה למה היא הייתה לחוצה לגבי להסביר לבן זוג שלה.
חוץ מזה גילינו שלפני שש וחצי שנים לוק היה בזוגיות של 3 שנים עם בחורה בשם ג'ו ועומד להציא לה נישואים. והוא כזה טיפוס של מונוגמיות. ואפילו אחרי שהיא נפרדת ממנו הוא ממש לא טוב בסתם להתחיל עם בחורות. או בלא להיות ממש מוזר עם בחורה. כזה מסכן.
חוץ מזה אני מקווה שאולי יהיה משהו בין אנגוס ואגתה. במיוחד שהוא עכשיו מתגרש.
חוץ מזה כמובן השאלה הגדולה היא האם דילן ישאר עם אביגייל והאם איווי תתחתן עם הבחור הזה שלה.

Aranel Nenharma

Well-known member
אז אני רואה את הסדרה הזאת Lovesick שזכור לי שהיו אנשים בפורום שאמרו שהם ראו.
ואני מתקדם עם פרק ליום וזה ממש נחמד ואין המון מה לומר, אבל יש לי קצת היום.
אני מאוד אוהב את הקונספט שלה. אבל אני בדרך כלל אוהב פלאשבקים. יש אנשים שזה מעצבן אותם.
אני ראיתי את הסדרה וגם מילי
כמו שאמרת אין כל כך מה להגיב, זו פשוט סדרה ממש חמודה וממש מומלצת
חוץ מזה, היה את כל הקטע בפרק 1X03 כשגילינו שהם שכבו יחד לפני 10 חודשים ובגלל זה איווי צריכה להבדק. אבל כנראה היא הייתה צריכה להבדק בכל מקרה.
אני גם לא בטוח אם ככה למה היא הייתה לחוצה לגבי להסביר לבן זוג שלה.
כן, גם אותי זה שיגע הקטע הזה שלאיוו ממש לא היתה בעיה לספר לבן זוג שלה שהיא צריכה להדבק כי היא דכבה עם דילן לפני 6 שנים.
רואים שהכותבים כנראה לא חשבו עד כדי כך קדימה בעונה 1

כן, גם אותי זה שיגע הקטע הזה שלאיוו ממש לא היתה בעיה לספר לבן זוג שלה שהיא צריכה להדבק כי היא דכבה עם דילן לפני 6 שנים.
רואים שהכותבים כנראה לא חשבו עד כדי כך קדימה בעונה 1
לנצח יזכיר לי את ה"ג'ויסטיק".

אגב סדרות היסטוריות:
לא עבר יום וכבר הציעו לי בעקבות הסדרה על האמפריה הרומית את הסדרות הבאות:
על הצאר האחרון, על גני ורסי, על היטלר, על גינג'יס חאן.
את כולן זיכיתי בעשר דקות צפייה, ועברתי הלאה. יש משהו בתבניתיות של הסדרות שממש מעצבן. האם מצאתי משהו חדש?
כמו תמיד, אנימה היא מוצא אהוב עליי, אבל גם רב הסדרות דומות זו לזו, אז מצאתי שיטה, כמו ב-גוגל. מכניס לחיפוש מילה, למשל אורקה, מה שיוצא אני בודק. יש הפתעות.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני שמח שזכרתי נכון. אני אכתוב מה אני חושב עליה מידי פעם.
לא עבר יום וכבר הציעו לי בעקבות הסדרה על האמפריה הרומית את הסדרות הבאות:
על הצאר האחרון, על גני ורסי, על היטלר, על גינג'יס חאן.
איזו סדרה על ג'ינגיס חאן? לא מצאתי שום דבר כזה בנטפליקס. (יש את הסדרה של מרקו פולו, אבל היא בזמן של קובלאי חאן)

אני שמח שזכרתי נכון. אני אכתוב מה אני חושב עליה מידי פעם.

איזו סדרה על ג'ינגיס חאן? לא מצאתי שום דבר כזה בנטפליקס. (יש את הסדרה של מרקו פולו, אבל היא בזמן של קובלאי חאן)
כן מרקו פולו, מצטער. משעממת רצח החל מהסצינה הראשונה והצפויה.

Lhuna3

Well-known member
אני גם צפיתי מזמן ב-Lovesick. היא היתה חביבה מאוד בעיני, אהבתי את המבנה שלה ואת הדמויות. אבל אני כבר לא זוכרת ממנה דברים בשביל להגיב ספציפית.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מחר אני כנראה אסיים את Hit & Run
אבל בנתיים כמה מילים על מה שהיה עד כה
אני בנתיים מאוד מרוצה מהסדרה הזאת. יש אקשן, יש מתח, יש דרמה של יחסים אנושיים.
באופן כללי עלילה די סוחפת.
זאת לא סדרה מעולה. יש קלישאות מסויימות של הז'אנר (24 ודומיו)
הייתי צריך לדעת שמשהו חשוד עם הבחור מהעבר של השוטרת שבמקרה נפגש איתה שוב בדיוק כשהיא התחילה לחקור בשביל שגב.
אבל אני חשבתי לראשונה שהוא בעצם עובד בשביל המוסד (או גום אחר) רק כשראו אותו במחשב שלה. אפילו שהיה לו תירוץ מוכן וכביכול הגיוני לזה.
אבל מה היא עכשיו תעשה שיש לה אותו על אקדח? זה לא שהיא יכולה ממש לקרוא למשטרה נגדו אם הוא חלק מהמוסד. הוא לא יביא אותה אז פשוט ישלחו אנשים אחרים להביא אותה.
אלא אם כן חלק מהעניין הוא שרוצים לשמור את זה כמה שיותר חשאי.

ולשגב במקביל יש בעיה הרבה יותר גדולה כי הוא בכלא. ובכלא יכולים להגיע אליו אנשים של המוסד או של הCIA או של איזו קבוצה שזאת לא הייתה שניסתה לחסל אותו וחיסלה את דני (לא דווקא שזה אותם אנשים).
אבל העניין הוא שאנחנו אומנם יודעים מה קרה ומה הוביל את שגב, אבל זה לא משנה את זה שהוא הרג 3 אנשים. אין שום סיבה שישחררו אותו מהכלא, גם אם הוא יגלה את האמת, גם אם העיתנואית תבין את הרמזים שהשאירה דני ביומנים שלה ותחשוף אולי משהו מושחת. זה לא אמור להציל אותו מהכלא האמריקאי. כי זה לא ג'ק באואר, אין לו רשיון להרוג.

זה אומנם מעצבן את העיתונאית שבעלה גרם לכך שתפסו את שגב, אבל הוא היה מוצדק מאוד במה שהוא עשה. הוא גילה שהאדם שאישתו נפגשת איתו מואשם ברצח של כמה אנשים על ידי המשטרה. הגיוני שהוא יפחד שהיא בסכנה. הרי היא באמת גם לא ידעה ששגב הרג אנשים.

כל הקטע עם הקוד בתוך כתיבת הכוריאוגרפיה והפענוח של זה היה די מגניב.

אני ממש לא יודע אם אמורה להיות לעונה הזאת סוף פתוח או סגור. כלומר האם בסוף העונה (להבנתי פרק 9, למרות שבקלנדר שלי נראה כאילו יש 10 פרקים) הסיפור יסגר או שנצטרך לחכות לעונה שניה כדי לגלות מה קורה.

למעלה