דיוני סדרות #151

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל העונה הראשונה של הסדרה האוסטרלית Please Like Me עלתה לערוץ יו-טיוב של ג'וש תומאס
ושאר הפרקים של הסדרה מועלים אחד כל 12 שעות

מי שלא ראה עד כה אז עכשיו זאת ההזדמנות
(ומי שרוצה לעשות צפיה חוזרת זה גם טוב)

snirf

Active member
טוב מתגבר על העצלות + מוצא זמן כדי להגיב בקצרה על 3 סדרות שרציתי להגיב לגביהן
@טוני החתול אם גם אתה כתבת משהו לגביהן - אודה אם תצרף לינק כך שאקרא ואתייחס גם ;)

HACKS- סיום הסדרה
ראשית, הסדרה שמרה על רמתה לכל אורכה ועוד בסדרה קומית-זה הישג! |כתר| . משום מה בארץ אין סביבה באזז כפי שיש בארה"ב (שם אני שמח שהן היא והן השחקנית הראשית זכו בפרסים, ובצדק רב).
אם מישהו פה טרם צפה- יש לכם את 5 העונות עכשיו לצפייה בבינג'.

אז...נהניתי גם מהעונה ה-5, היו קווי עלילה מעניינים בגזרת דברה ואווה, היו כ"כ הרבה קווים- שלשם שינוי העונה שתיהן לא הסתכסכו כלל! שמת לב לזה? לאורך כל העונה היו ביניהן יחסים טובים וחבריים של שיתוף פעולה וקידום אחת של השנייה. היה כיף לראות את זה, וזה הדגיש שזה לא מחייב שיהיה ביניהן CAT FIGHT בשביל שהסדרה תצליח, הספיק לנו מזה בעונות הקודמות.
אני רוצה להתייחס בעיקר לפרק הסיום...למה תמיד מבחינה תסריטאית מרגישים צורך שכדי לתת משמעות לסדרה קומית (כדי שלא יהיה לה סיום סתמי) אז צריך לדחוף איזושהי עלילה מדכאת/עצובה/מחלה/מוות...:unsure: והנה גם כאן זה קרה...או כמעט קרה!
הסתבר בפרק האחרון שדברה חולה ועתידה למות...וכל הפרק האחרון היה בסימן זה שהיא רוצה לסיים את חייה ולא לעבור טיפולים ושבכך היא תיזכר- מסכנה. כמובן שאווה וכולם מנסים להניא אותה מכך...כך שכל הפרק האחרון היה מעין טיול פרידה שלה ושל אווה, עד שבאופן מפתיע לקראת הסוף- היא מקבלת החלטה דווקא כן להילחם ולעבור טיפולים. הייתכן? לא הבנתי את התפנית.
כלומר בסוף הרצון שלה להמשיך להצחיק התעלה על הכל...שכן כל הבדיחות על המוות גרמו לה לתעל זאת למופע.
שורה תחתונה לא יודע אם להתאכזב או לשמוח...שכן קראתי מעט שהתאכזבו צופים מהסוף... @טוני החתול יצא לך קצת לקרוא/להיתקל בביקורות משהו? בכ"ז סדרה שמסתיימת אחרי 5 עונות זה לא דבר של מה בכך.
אני בכל מקרה נהניתי ולא התאכזבתי גם מהסוף- EITHER WAY

PROUD- סדרה גאה פולנית חדשה בHBO
כן, פולנית. הייתי בטוח שעלו כל הפרקים...ואז אני מגלה שעולה פרק בשבוע באסה! ועד כה עלו רק 3.
אז צפיתי בבינג' בכל הפרקים ברצף...ומחכה לפרק הבא.
למען האמת יש לה את כל הנוסחא להצליח, לסחוף ולרגש...בכ"ז הרי מדובר ב
גיי שיש לו הרס עצמי- מסתמם, שותה, עושה סקס, מתפרע, לא מצליח להחזיק מעמד בשום מסגרת/שגרה....הסטיגמה הקבועה שבה מוצגים גייז בקיצור. ומה החידוש? שנופלת עליו אחריות אחרי מוות פתאומי של אחותו- לדאוג לאחיינית שלו התינוקת. ואז בבת אחת הוא מבין שאין לו ברירה אלא להשתנות, להיות רציני ולדאוג לה. ככה אני חושב שאפשר לגרום לאנשים אבודים/עם הרס עצמי- "למצוא את עצמם מחדש" ולחזור לחיות...ברגע שנותנים להם משמעות ואחריות. ואכן זה קורה גם לו מהר מאוד.
מה שעוד יותר מרגש ונוגע , זה שהוא לא סתם מקבל עליה אחריות...הוא ואחותו היו במשפחת אומנה- אבא שלהם עשה זאת לאחר שאמא שלהם נפטרה, כך שזה מקבל משמעות הגיונית יותר של - למה הוא לא רוצה שאחיינית שלו תעבור זאת בעצמה...
אבל משהו לא עובד לי בה...ההנחה שלי שמדובר בנושא התרבותי...שזאת סדרה פולנית...השפה...והשחקן...
משהו התחיל טיפה כן לגעת ולשאוב יותר מהחלק האחרון של פרק 3...
כשהוא הגיע לראות את החבר ההוא שפגע בו- מופיע במועדון ...ולאחר מכן כל ה"קולאז'" הזה שהוא מרדים את הילדה ובזמן הזה דואג ומטפח את הבית- מגהץ, מנקה, מבשל ומה לא...פתאום לראות אותו ככה רציני, מסור ודואג...מעניין המהפך הזה
אני מסוקרן לראות איך הסדרה תתפתח לעוד 5 פרקים

והספקתי גם 4 פרקים מתוך 5 של - על קצות האצבעות TIP TOE, בטח תשמח!
ממש תיקתקתי אותה ועשיתי בינג'...את הפרק האחרון אני מתכוון לא לסחוב - ואצפה פה היום.
במיוחד שאני מאוד סקרן לראות מה קורה בהווה
הרי הסדרה התחיל מתמונה מזעזעת שהדמות הראשית תלויה , ונראה שהשכן שלו אחראי לכך...וכולם מזועזעים...חיכו עד לפרק האחרון בשביל להראות מה קרה ב-10 ימים אחורית ועד לאותו אירוע.
זה מסקרן כי- איך פתאום השכן התהפך ורצח אותו? הרי גם בסוף פרק 3, שזאת הייתה הסצינה שהכי סחפה והפכה את הבטן מרוב לחץ ומתח- שהשכן פורץ לבית של הראשי ומגלה את ההתכתבויות וואטסאפ, וכן את סרטון הOF של הבן השני שלו...והכל במקביל לכך שהשכן מנסה למחוק את הסרטונים אך לא מספיק...
הרי מיד לאחר כל המאורעות האלו- הם עוד הצליחו לדבר, איכשהו ליישר את ההדורים, הראשי הסביר את עצמו לשכן...גרם לו להבין שהוא איכשהו ניסה לעזור לבן שלו, ולהבין אותו יותר מבחינת הנטיות המיניות שלו וכו' וכו'...ובמיוחד שבהמשך הוא עוד הגיע למועדון גייז, ישב והכיל את כל מה שקורה שם...ואף עזר בקטטה שפרצה שם...אז מה היה כ"כ נורא שגרם לו לרצוח את השכן? הרי סוף פרק 4 התמקד בכך שתמונה של הבן הגיי הועלתה לרשת כשהוא מאופר וכו'....נו ו...מה השכן אשם בכך? הרי השכן לא היה איתו...והאב יודע זאת...אז מה כ"כ הכעיס אותו?
זה שוב העניין שהשכן "הדביק" ודירדר את הבן? וכנ"ל לגבי האב בעצמו- שפתאום התחילו להיות לו מעין "הירהורי משיכה" כשצפה בסרטונים של הדראג וכמעט אונן עלייה...
אז פשוט יוציא את כל העצבים והתסכולים שלו על השכן? זה מה שקרה?

חייב לציין שזאת סדרה ממש חשובה של היוצר שבאה בדיוק בזמן ומתארת את מה שקורה היום- שוב תקופת חושך לקהילה...כאילו חזרנו אחורה בזמן ואין את הקבלה והפתיחות שהייתה בעבר...לא רק בארץ, אלא בעולם...חוקי נגד שנחקקים וכו' ובכלל שהקהילה מרגישה פחות מחובקת ומוגנת...והסדרה הזאת ממש ממחישה זאת. השכן כשלעצמו פשוט ממורמר על כולם- המהגרים שגזלו לו את העובדה, הגייז שמופיעים בכל מקום ו"משתלטים" על העולם...מדרדרים את הילדים שלו...ובעצם הופכים אותו לחלש יותר...
ככה על הקשקש, מה שיצא לי בשלוף מהראש לגביה...כמובן שיש עוד מה להרחיב ולפרט עליה...ויש מה ...אבל @טוני החתול בטח תרים את הכפפה ותמשיך מעבר לכך ;)

צופה עכשיו בסדרה בונז, הגעתי כבר לעונה 8 ולהפתעתי גיליתי שפרק 10 הוא על רצח רקדנית סלוניים מקצועית ולשם פיענוח הרצח מר סילי בות', חוקר ה-FBI ודר' טמפרס ברנן, האנתרופולוגית המשפטית מתחזים לרקדנים נרשמים בזהות בדויה לתחרות ריקודים סלוניים כדי לחקור את המוות של רקדנית מקצועית - אבל הרגליים השמאליות של בות' לא מפסיקות להפריע :)

למעלה