דיוני סדרות #148

דורי 1981

Well-known member
הגרסה הגברית והמוקדמת גיל של "מקום שמח". אדיר מילר (שאודה שעד אתמול לא ממש סבלתי את ההומור שלו) מצחיק, משעשע ונוגע. אגב, זה שמשחק את הרופא שלו שהודיע שהאבחנה של המחלה שגויה שיחק בקריירה רופא לפחות שבע פעמים.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
שאלה על סוף עונה 2 של פרסי ג׳קסון, שהיא גם ספוילר גדול לסוף הספר השני של פרסי ג׳קסון -

אני ממש זוכרת שזה שהעץ של ת׳אליה הפך בחזרה לת׳אליה האנושית בסוף הספר היה הלם מוחלט, ופה כבר בפרק הקודם התחילו לדבר על זה ש״אולי הגיזה תעבוד ממש טוב ותחזיר לנו את ת׳אליה״. אם אני באמת זוכרת את זה נכון, לא חבל? למה להרוס את אפקט ההפתעה העצום הזה?
או אני לא זוכרת נכון? 😅
ואני בכלל זוכרת שהתגלה שהעץ הפך לת'אליה רק בתחילת הספר השלישי?

אני לא חושבת שהספר הסתיים כמו הסדרה.

והזאוס החדש...ממש לא אהבתי את איך שהוא נראה(אני יודעת שלאנס רדיק נפטר בין העונות, אבל זה היה פשוט מוזר גם אם מקבלים את זה שהאלים יכולים לשנות את המראה שלהם . השחקן החדש פשוט לא נראה כמו זאוס אלא כמו פסנתרן ג'אז בסרט קלישאתי כול שהוא)
ממה שאני זוכרת,
הם ממהרים בחזרה למחנה כדי לראות אם הגיזה עבדה והעץ ניצל, ואז הם מגלים שהיא עבדה טוב מדי ות׳אליה חזרה. אבל לא היה להם מושג שזה אמור לקרות, או שאפילו יש סיכוי כזה

ומסכימה על זאוס החדש, הוא גם נראה כמו פסנתרן ג׳אז וגם נראה כועס מדי
הספר לידי לשם שינוי(אבל היה לא קל לשלוף אותו מהמדף |חבול| |חבול| ).

וזה ממש בכמה דפים האחרונים, הקרב נגמר בלה בלה בלה ואז כולם מתעוררים באמצע הלילה ומגלים שתאליה נפלטה מהעץ הספר נגמר.

כמו פסנתרן ג'אז בסרט על מאפיונרים לבנים|בוקס|. יש כ"כ הרבה שחקנים שחורים טובים חבל שלא הביאו מישהו קצת יותר מוצלח.
אוקיי אז כן זכרתי נכון לשם שינוי

מצער שעשו את השינוי הזה, הרסו את כל הקליפהאנגר. ומוזר, כי הם היו די נאמנים עד עכשיו

וממש, ועוד לדמות כ״כ משמעותית. איזה פספוס

אז סוף סוף סיימתי את ספר 2 וגם סיימתי את העונה השניה.
ודי הנחתי שזה מה שתדברו עליו

אני ממש שמח שעברתי לספרים כשהייתי רק באמצע העונה השניה.
הסוף בספר באמת היה מאוד מפתיע. ממש רק בעמודים האחרונים מגלים שת'ליה חזרה לחיים ולא היה לזה רמז קודם. או אולי זה נרמז אבל באופן מאוד לא גלוי.
בסדרה לא רק גרמו לנו להבין שזה הולך לקרות מראש, אלא הראו לנו חלומות של פרסי על ת'ליה שהוא רואה בה כאיום.

חוץ מזה בסדרה גם נראה שלוק לחלוטין לא היה מודע לאופציה שת'ליה תחזור לחיים על ידי גיזת הזהב - אנאבת' מספרת לו על זה והוא מופתע מאוד וכועס כי הוא חושב שקרונוס היה מספר לו.
בעוד בספר נרמז לפחות שלוק היה מודע לכך שגיזת הזהב תחזיר לחיים את ת'ליה ולכן התכוון לתת בסופו של דבר לגיזה לרפא את העץ ושקרונוס תיכנן את זה כי הוא רצה שת'ליה תחזור לחיים בגלל שזה משחק לטובתו כי היא עוד אפשרות בנבואה הגדולה.

היו כמובן עוד לא מעט שינויים בין הספר והסדרה. והקטע שבדברים קטנים מסויימים אני עכשיו לא זוכר מה בעצם היה בסדרה ולא בספר ומה היה בספר ולא בסדרה.
למשל אני בטוח שבספר דובר על כך שקרונוס הוא אבא של קירון (לא בטוח אם ככה כותבים את השם שלו בעברית, אבל אני מתכוון לקנטאור) ולא נראה לי שציינו את זה בסדרה.
עוד משהו זה שנראה לי שבסדרה הבהירו שת'ליה בעצם בכלל לא מתה בלילה שהיא הפכה לעץ, אלא זאוס הפך אותה לעץ כי היא עיצבנה אותו או משהו. אולי בעצם נגלה את זה בהמשך בספרים. (אל תספרו לי)

שינוי שדווקא עבד לדעתי לא רע זה ששינו את הסיפור של סרסיי המכשפה והסירנות. בספר זה שני אירועים שונים אחר אחרי השני ובסדרה חיברו אותם. אבל מה שאהבתי זה שבספר הם לא מבינים שCC היא סרסיי ולחלוטין נופלים בקסמי השכנוע שלה, בעוד בסדרה הם כן קולטים מי היא והסיפור שלה יותר מורכב.
מעניין שדווקא כן השאירו את הקטע של בלאקבירד וצוות הפיראטים שלו שהיו שרקנים וחזרו להיות אנושיים (אבל בספר ציינו שהוא בן של ארס)

הבדל גדול מאוד אחר זה שבסדרה הציקלופ הגדול שחטף את גרובר בעצם ידע שגרובר הוא לא נקבה ובעצם היה מתוחכם יותר.
אבל בספר היה קרב ארוך ומורכב בין הגיבורים והציקלופ הזה שחבל שלא עבר לסדרה.

לעומת זאת בסדרה עשו קרב גדול בין הגיבורים של המחנה והצוות של לוק שלחלוטין לא היה בספר.
בעוד שלא היה את הקרב בין הצוות של לוק וממשפחת הקנטאורים של קירון על הספינה.

*אגב, אני בכלל לא שמתי לב שהיה שחקן אחר בתפקיד זאוס

טוני החתול

Well-known member
מנהל
עוד משהו על פרסי ג'קסון - בהקשר לכך שאני כבר קורא את הספר השלישי

מה שמוזר לי ממש לגבי איך שהעונה השניה הסתיימה זה שנראה כאילו ישר מבהירים לנו שפרסי ות'ליה הם בעימות גדול אחד נגד השני עוד לפני שהם נפגשים, ובעצם העונה מסתיימת בכך שהם ניצבים זה מול זה כאויבים.
בספר אין ממש קשר בינהם בסוף הספר השני כי היא רק מתעוררת ברגע האחרון, אם כי כן ניתן להבין שזה משהו מסוכן מעצם זה שפרסי קיבל מסר מאבא שלו שבו הוא אמר רק Brace Yourself.

אבל אז בתחילת הספר השלישי נראה שפרסי ות'ליה חברים. אז לא ברור לי איך ישלימו את זה עם איך שעונה 2 הסתיימה.
זה מרגיש יותר כספוילר להמשך הספר שבו באמת יש יותר ויותר חיכוכים בין פרסי ות'ליה, אם כי הם עדיין לא אויבים, לפחות לא בנקודת ה36% בספר.

אגב, אני יודע שליהקו את הדמויות החדשות שבספר 3 (זואי, ניקו, ביאנקה, ארטמיס, אולי גם אפולו אם כי יהיה קל לחתוך אותו בנתיים), אבל אני לא מציץ כי אני לא רוצה שזה יכניס לי תמונות לראש.

עוד משהו שקלטתי זה שבסדרה שילבו את הפגסוס שהיה של לוק הרבה יותר מאשר בספר השני. בספר השלישי הוא מקבל תפקיד חשוב יותר אז ברור שזאת הסיבה שנתנו לו תפקיד יותר כבר בעונה 2

limors2

Well-known member

מה שמוזר לי ממש לגבי איך שהעונה השניה הסתיימה זה שנראה כאילו ישר מבהירים לנו שפרסי ות'ליה הם בעימות גדול אחד נגד השני עוד לפני שהם נפגשים, ובעצם העונה מסתיימת בכך שהם ניצבים זה מול זה כאויבים.
בספר אין ממש קשר בינהם בסוף הספר השני כי היא רק מתעוררת ברגע האחרון, אם כי כן ניתן להבין שזה משהו מסוכן מעצם זה שפרסי קיבל מסר מאבא שלו שבו הוא אמר רק Brace Yourself.

אבל אז בתחילת הספר השלישי נראה שפרסי ות'ליה חברים. אז לא ברור לי איך ישלימו את זה עם איך שעונה 2 הסתיימה.
זה מרגיש יותר כספוילר להמשך הספר שבו באמת יש יותר ויותר חיכוכים בין פרסי ות'ליה, אם כי הם עדיין לא אויבים, לפחות לא בנקודת ה36% בספר.

אגב, אני יודע שליהקו את הדמויות החדשות שבספר 3 (זואי, ניקו, ביאנקה, ארטמיס, אולי גם אפולו אם כי יהיה קל לחתוך אותו בנתיים), אבל אני לא מציץ כי אני לא רוצה שזה יכניס לי תמונות לראש.

עוד משהו שקלטתי זה שבסדרה שילבו את הפגסוס שהיה של לוק הרבה יותר מאשר בספר השני. בספר השלישי הוא מקבל תפקיד חשוב יותר אז ברור שזאת הסיבה שנתנו לו תפקיד יותר כבר בעונה 2
מרגיש לי ש
השינויים שציינת הם קצת יותר קריטיים ממה שהיה עד עכשיו, במיוחד ביחס של פרסי ותאליה, אז באמת מעניין למה ולאיזה כיוון יקחו את זה. מניחה שזה בעיקר בשביל הדרמטיזציה וכי "זה יותר עובר מסך", ובינתיים השינוי שהכי חרה לי הייתה אנאבת' וגם לזה התרגלתי, אבל ניחא. בעיקר כי הסדרה עדיין מצויינת למרות השינויים שלה, ולא פוגמת בספרים המעולים

ותתייג אותי בהודעות ספרים עתידיות, מעניין אותי לקרוא ויש יותר מדי הודעות בשבילי למצוא לבד 😅

dilly snake

Well-known member

נראה לי הם עשו את זה לדרמה והקליף אנגר.

אבל בעונה 3 תהיה בטח קפיצת זמן ויהיה שוב תחילת הקיץ וזה יהיה מוזר אם פרסי ות'אליה יהיו פתאום חברים.

אז לא יודעת, אני מקווה שאולי הם יתנהגו מוזר אחד לשנייה לאיזה חצי פרק ואז יהפכו לחברים.

דורי 1981

Well-known member
פרק 5 חושף עוד נדבך בסיפור האימוץ. מסתבר שיש כת שפורשת עליהם חסות , "האמת הזוהרת". עוד לא ברור לי מה הקשר הישיר ביניהם ובין הרוצחים.

למעלה