דיוני סדרות #147

limors2

Well-known member
שאלה על סוף עונה 2 של פרסי ג׳קסון, שהיא גם ספוילר גדול לסוף הספר השני של פרסי ג׳קסון -

אני ממש זוכרת שזה שהעץ של ת׳אליה הפך בחזרה לת׳אליה האנושית בסוף הספר היה הלם מוחלט, ופה כבר בפרק הקודם התחילו לדבר על זה ש״אולי הגיזה תעבוד ממש טוב ותחזיר לנו את ת׳אליה״. אם אני באמת זוכרת את זה נכון, לא חבל? למה להרוס את אפקט ההפתעה העצום הזה?
או אני לא זוכרת נכון? 😅

dilly snake

Well-known member
שאלה על סוף עונה 2 של פרסי ג׳קסון, שהיא גם ספוילר גדול לסוף הספר השני של פרסי ג׳קסון -

אני ממש זוכרת שזה שהעץ של ת׳אליה הפך בחזרה לת׳אליה האנושית בסוף הספר היה הלם מוחלט, ופה כבר בפרק הקודם התחילו לדבר על זה ש״אולי הגיזה תעבוד ממש טוב ותחזיר לנו את ת׳אליה״. אם אני באמת זוכרת את זה נכון, לא חבל? למה להרוס את אפקט ההפתעה העצום הזה?
או אני לא זוכרת נכון? 😅
ואני בכלל זוכרת שהתגלה שהעץ הפך לת'אליה רק בתחילת הספר השלישי?

אני לא חושבת שהספר הסתיים כמו הסדרה.

והזאוס החדש...ממש לא אהבתי את איך שהוא נראה(אני יודעת שלאנס רדיק נפטר בין העונות, אבל זה היה פשוט מוזר גם אם מקבלים את זה שהאלים יכולים לשנות את המראה שלהם . השחקן החדש פשוט לא נראה כמו זאוס אלא כמו פסנתרן ג'אז בסרט קלישאתי כול שהוא)

limors2

Well-known member
ואני בכלל זוכרת שהתגלה שהעץ הפך לת'אליה רק בתחילת הספר השלישי?

אני לא חושבת שהספר הסתיים כמו הסדרה.

והזאוס החדש...ממש לא אהבתי את איך שהוא נראה(אני יודעת שלאנס רדיק נפטר בין העונות, אבל זה היה פשוט מוזר גם אם מקבלים את זה שהאלים יכולים לשנות את המראה שלהם . השחקן החדש פשוט לא נראה כמו זאוס אלא כמו פסנתרן ג'אז בסרט קלישאתי כול שהוא)
ממה שאני זוכרת,
הם ממהרים בחזרה למחנה כדי לראות אם הגיזה עבדה והעץ ניצל, ואז הם מגלים שהיא עבדה טוב מדי ות׳אליה חזרה. אבל לא היה להם מושג שזה אמור לקרות, או שאפילו יש סיכוי כזה

ומסכימה על זאוס החדש, הוא גם נראה כמו פסנתרן ג׳אז וגם נראה כועס מדי

dilly snake

Well-known member
ממה שאני זוכרת,
הם ממהרים בחזרה למחנה כדי לראות אם הגיזה עבדה והעץ ניצל, ואז הם מגלים שהיא עבדה טוב מדי ות׳אליה חזרה. אבל לא היה להם מושג שזה אמור לקרות, או שאפילו יש סיכוי כזה

ומסכימה על זאוס החדש, הוא גם נראה כמו פסנתרן ג׳אז וגם נראה כועס מדי
הספר לידי לשם שינוי(אבל היה לא קל לשלוף אותו מהמדף |חבול| |חבול| ).

וזה ממש בכמה דפים האחרונים, הקרב נגמר בלה בלה בלה ואז כולם מתעוררים באמצע הלילה ומגלים שתאליה נפלטה מהעץ הספר נגמר.

כמו פסנתרן ג'אז בסרט על מאפיונרים לבנים|בוקס|. יש כ"כ הרבה שחקנים שחורים טובים חבל שלא הביאו מישהו קצת יותר מוצלח.

limors2

Well-known member
אוקיי אז כן זכרתי נכון לשם שינוי

מצער שעשו את השינוי הזה, הרסו את כל הקליפהאנגר. ומוזר, כי הם היו די נאמנים עד עכשיו

וממש, ועוד לדמות כ״כ משמעותית. איזה פספוס

Lion_Heart

Well-known member
לספר השלישי קוראים-פרסי ג'קסון וקללת הטיטאן...כלומר אטלס ,ואם אני לא טועה מציגים בו את ניקו די אנג'לו ,

dilly snake

Well-known member
לספר השלישי קוראים-פרסי ג'קסון וקללת הטיטאן...כלומר אטלס ,ואם אני לא טועה מציגים בו את ניקו די אנג'לו ,
כבר אמרו שאטלס יהיה הנבל העיקרי ומצאו שחקנים לדמויות כמו ארטמיס, זואי צל ליל, ניקו וביאנקה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
קראתי הרבה בסופש אז אני כבר ב25% של הספר השני.
אזעודאיזה שבועיים אני אוכל לקרוא את השאלה שלך.

וכמה שבועות לאחר מכן אני אוכל לקרוא גם מה כתבתם על ספר 3

didalf

Well-known member
מנהל הלילה עד 2X05
אוקי למה לטום הידלסטון יש מתח מיני מטורף עם כולם שם??:-D
כאילו כל אינטרקציה שלו עם רוקסנה/טדי/אפילו רופר אני כזה "וואהההה תתנשקו ותשכבו כבר!!!!":-D

טוני החתול

Well-known member
מנהל
Star Trek: Starfleet Academy
אז סוף סוף סדרה שהיא לא PREQUAL...אני ממש מתלהב
לא כתבת משהו ספוילרי בתוך תיבת הספוילר שלך אז הוצאתי את זה בתגובה

וכן, נחמד באמת סדרה שהיא לא פריקוול.
אם כי Star Trek: Strange New Worlds, שהיא לחלוטין סדרת פריקוול, ממש שווה את תשומת הלב שלך

הבעיה עם סטארפליט אקדמי היא שזה לחלוטין עונה לחשש של מי שתהה אם סדרה כזאת היא דרמת תיכון עם חייזרים (או מסע בין כוכבים: בברלי הילס).
הפרק הראשון לשימחתי לא הרגיש ככה, אבל שני הפרקים הבאים מאוד.
כן היו גם דברים נחמדים של עולם המד"ב של מסע בין כוכבים, אבל זה יחסית לקח מקום שני לדרמת הנעורים - אם כי עם יותר דגש על סוג הדרמה שיש בין תלמידים בתיכון או אוניברסיטה.

הפרק הראשון דווקא הרגיש פחות מידי קשור לנושא האקדמיה של סטארפליט. הרגיש שלקח איזה שליש פרק עד שבכלל הגיעו לנושא כשבמרכז הפרק הדמות של כלייב מיר ומה קורה איתו.
ובאופן כללי לא אהבתי שאחת הדמויות הראשיות בסדרה זה מישהו שבכלל לא רוצה להיות באקדמיה.
ובמיוחד לא אהבתי את זה שישר יש בריונים ומגניבים בתוך האקדמיה הזאת
אבל הנבל נוס בראקה (פול ג'יאמטי) היה מגניב וכל הקרב בשיתוף כל הדמויות החדשות היה טוב.

הפרק השני כבר היה פחות טוב - גם כבר דגש גדול מאוד על הרומן הנוצר, גם המון עניינים חברתיים,
ובמידה רבה זה שהבטאזדים לא ממש קוראים מחשבות אלא רק אמפאתיים.
אבל תכלס הבעיה זה שהוא לא היה מספיק מעניין.

הפרק השלישי הכי פחות אהבתי.
כל הקטע של prank war תמיד נראה לי מטופש. אבל עוד יותר כשמדובר באקדמיית סטארפליט.
ובכלל לא הבנתי מה הקטע הזה שיש את הwar college ומה זה אמור להיות.

לגבי דמויות
רוב הצעירים פשוט עוד לא עשו עלי מספיק רושם.
כיילב הוא כאילו יותר מידי גנרי בתור עושה הצרות שלא רוצה להיות שם. איכשהו זה מרגיש שחוק גם במאה ה32.
סאם הפוטונית לפחות סוג של מצחיקה, אבל אני רוצה להכיר אותה יותר לעומק ולהבין את הקטע שלה ומה זה אומר שהיא הולגרמה. ובעיקר מה זה אומר שהיא בעצם בת כמה חודשים רק.
דארם עושה רושם משעמם, אפילו אחרי שפרק 3 נועד יותר לפתח את הרקע של הדמות. אבל מעניין אותי מה הגזע שלו ולמה הוא רוב הזמן נראה אנושי אבל ראינו שהוא הופך למשהו אחר בפרק הראשון.
ג'נסיס גם די עושה רושם משעמם בנתיים בתור זאת שרוצה הכי להצליח.
ג'יי-דן הוא הדמות שהכי מסקרן אותי כי הוא קלינגוני שלא רוצה להלחם. ובאופן כללי אני אוהב קלינגונים. אבל הוא זה שהכי פחות נכנסו בנתיים לדמות שלו אז אין בנתיים שום דבר לאהוב.
וטאמירה הבטאזדית שאפילו פחות אנחנו יודעים עליה רק שיש איזה עניין שיש לה כוח טלפתי חזק ויש לה משהו מחובר לצוואר שמגביל את זה ובלה בלה בלה.

יותר מעניינים המבוגרים
קודם כל הדוקטור מוויאג'ר שם וזה מעולה. אבל אני רוצה לקבל יותר ממנו ולדעת איך זה בשבילו שהוא חי איזה 800 שנה כבר.
נאלה, האדמירלית, עושה רושם קצת יותר מידי היפית מוזרה, אבל באופן כללי אני אוהב אותה ואת הרוח שלה. גם היא חיה כבר כמה מאות שנים.
עודד פהר שלנו חוזר בתפקיד האדמירל של סטארפליט (הכרנו אותו בדיסקברי)
טיג נוטארו הקומיקאית חוזרת בתפקיד ג'ט רנו, המהנדסת מהמאה ה22 (הכרנו גם אותה בדיסקברי)

אבל בסופו של דבר הדמות שאני הכי אוהב בסדרה עד כה זאת לורה ת'וק, החצי קלינגונית חצי ג'מ-הדרית
שהיא פשוט באד אס רצינית, אם כי בנתיים ראינו אותה בעיקר צועקת על בני נוער
1769368515472.png

טוני החתול

Well-known member
מנהל
Brilliant Minds
פרק 2X13
The Rabbit Hole

אחרי שלא כתבנו שום דבר על הפרק הקודם אני מרגיש שיש לי אקסטרה לכתוב בפרק הזה

אז קודם כל, פרק שבו דוקטור דוש (אוקי, אני בעצם זוכר סוף סוף שקוראים לו דוקטור צ'ארלי פורטר) לא נמצא זה כבר טוב.
וזה למרות שהחוסר בואן וג'ייקוב מאוד בולט. בולט בכך שבישיבת צוות לגבי המטופלת החדשה משתתף האח (סילבה) כאילו הוא חלק מהצוות.

המחסור בצ'ארלי מתחבר לי לזה שבפרק הקודם (זה שלא כתבנו עליו) נראה כאילו הוא מחליט לשים מאחוריו את כל נושא הנקמה המטורף ופשוט להתמקד ברפואה. כמו רופא נורמלי כמעט.
ואם כבר נושאים עונתיים מטורפים אז במהלך הפרק נזכרתי שגם בפרק הקודם לא ראינו שום דבר לגבי פלאשפורוורדים עתידיים לבית חולים פסיכיאטרי. כבר התחלתי לתהות האם הם החליטו שקו העלילה הזה קצת מוזר מידי בשביל הסדרה ופשוט יזנחו אותו. שזה כמובן רעיון אפילו יותר מגוחך, אז בעצם שמחתי כשבסוף הפרק כן קיבלנו שוב פלאשפורוורד. אפילו יותר שמחתי שזה פלאשפורוורד רק שבוע אחד לעתיד, מה שאומר שאולי סוף סוף נאחד את העתיד עם ההווה ונחזור להיות סדרה רפואית ברורה ולא משהו כמו אבודים או החץ או This Is Us.

נניח רגע לדברים מעניינים ואני אזכיר את קו העלילה הכי מיותר של הפרק - הזוג הגרוש שדוקטור ת'ורן מטפל בילד שלהם ופשוט נועדו להזכיר לנו שגם ת'ורן וגם קארול גרושים וזה יכול לאחד אותם כי קו עלילה רומנטי סטרייטי אחד בסדרה הוא בסדר (וזה למרות ששני הגברים הסטרייטים הראשיים עזבו).

חוץ מזה גם יש המשך לעניין עם זה שדיינה הגישה את התלונה על קארול ועכשיו קארול גילתה את זה אבל במקביל היא המנטורית שלה במלגה של למחקר. אז דיינה התוודתה והן השלימו ואני שמחתי שקארול לא כועסת עליה וגם מודה שזה לא היה לא מוצדק לחלוטין.
ותכלס כל זה לא היה ממש מעניין או מפתיע, אבל אז באה התגובה של אוליבר כשהוא גילה והוא לחלוטין הגזים. אני ממש שמח שהוא ניגש אל קארול לגבי זה ולא אל דיינה. אם הוא היה כועס על דיינה בעניין הייתי ממש מתעצבן. בעצם יכול להיות שהוא עדיין כועס על דיינה, אבל לפחות הוא יודע כבר שקארול יודעת וקיבלה את זה בהבנה רבה יותר.
כל זה מתחבר לכך שקארול לא שיתפה את אוליבר כי היא חושבת שהוא במצב נפשי לא טוב וזה ניכר בכך שהוא נתן לצמחים שלו למות. איכשהו זה לא מונע ממנה לרכל איתו על ג'וש.

ובעניין ג'וש מסתבר שהוא והחבר לשעבר/חדש שלו מתכננים להביא ילדים. שזה נחמד לחלוטין תיאורטית, אבל זה עם האדם הלא נכון. ג'וש אתה צריך לחזור אל אוליבר.
אם כי אוליבר בהחלט מפגין מוזרות כשהוא נכנס למשרד של ג'וש רק כדי להכריז שהוא יודע שג'וש בטח היה בFrat כי הוא אוהב sameness שזה עקיצה על כך שהוא יוצא עם מישהו שהוא גם ניורוכירורג. זה היה הקטע הכי מוזר בפרק עם כמה מוזרויות.

וזה מביא אותי אל סופיה, החברה החדשה של אוליבר, שהיא האישה שמשקה את הצמחים של אבא שלו, וכותבת את סיפור חייו וסובלת מנדודי שינה קשים ועכשיו אוליבר מטפל בה. והאמת שלא הייתי חושב שמשהו מוזר עם זה כי בסך הכל היא נראתה חברה חדשה נורמלית והגיוני שהוא ירצה לדבר עם מישהי על אבא שלו. אבל אז הייתה הסצנה שלהם במועדון שהוא מתלונן על קארול והם רוקדים וכבר כל הנורות האדומות זעקו עוד לפני שנאמרו המילים toxic friendship. ואז מעבר לזה הייתה הקפיצה קדימה שבוע שבה אנחנו רואים את אוליבר כנראה מנסה להציל את סופיה כנראה מהבית חולים הפסיכיאטרי שראינו אותו בעתיד.

ויש לי תיאוריה לגבי זה אבל אם היא נכונה אז היא ספוילר אז אני אסתיר אותה: אני חושב שאולי סופיה הזאת היא בכלל לא אמיתית ואוליבר הוזה אותה. באופן חשוד אף אחד אחר לא ראה אותה ולמרות שהיא אמורה להיות מטופלת אצלו הוא גם לא דיבר עליה עם אף אחד. זה גם יכולה להיות הסיבה לכך שהוא מאושפז בעתיד. הייתי אפילו חושב שסופיה היא למעשה AI שאוליבר מדבר איתו, אבל זה כבר מוגזם.

ואחרי כל החפירה הזאת אני מגיע לנושא הראשי של הפרק: AI Psychosis - שזה דבר אמיתי לפי גוגל וגם לפי הAI שביקשתי ממנו שירחיב לי בנושא.
[בשלב הזה בכתיבת ההודעה ניק עבר להתכתבות עם ChatGPT עד שהוא נזכר שהוא עשה משהו אחר]
די פחדתי בשלב מסוים שיציגו את הAI בתור דבר מסוכן שגורם לפסיכוזות, אבל אז היה נראה שקשור לזה גם משהו אלקטרוני שהיא עבדה עליו ואולי זיהם אותה וגם אולי סרטן, אבל אז די חזרו חזרה ללהאשים את הAI. בסופו של דבר אני שמח שגם לא טענו שAI זה דבר רע וגם לא שלדבר עם AI זה דבר רע. אבל כן הסבירו איך מצב נפשי מורכב (כמו חרדות על מחלה של קרוב משפחה) בנוסף להסתמכות גדולה מידי על AI יכול להיות בעייתי. רציתי שיבהירו לה שזה בסדר עדיין לדבר עם וירג'יניה הזאת, כי באמת נראה לי שזה לא דבר רע.

אבל תכלס מה שאני ממש אוהב בזה זה שהעלילה הזאת הייתה מאה אחוז לא מדע בדיוני. כלומר זה דברים שבאמת קורים כיום. וכל מה שתואר לגבי השיחות שלה עם הAI זה דברים שבאמת אנשים עושים.
אבל אם היו מראים את הפרק הזה למישהו לפני 5 שנים אז הוא היה צודק לחלוטין לומר שזה נחמד, אבל זה בגדר מדע בדיוני.

dilly snake

Well-known member
ויש לי תיאוריה לגבי זה אבל אם היא נכונה אז היא ספוילר אז אני אסתיר אותה: אני חושב שאולי סופיה הזאת היא בכלל לא אמיתית ואוליבר הוזה אותה. באופן חשוד אף אחד אחר לא ראה אותה ולמרות שהיא אמורה להיות מטופלת אצלו הוא גם לא דיבר עליה עם אף אחד. זה גם יכולה להיות הסיבה לכך שהוא מאושפז בעתיד. הייתי אפילו חושב שסופיה היא למעשה AI שאוליבר מדבר איתו, אבל זה כבר מוגזם.
גם אני חשבתי על זה!!!!!!!!!!

גם הייתה סצנה מוזרה שג'וש בא למשרד של אוליבר ואוליבר כזה "אני בברור עם מטופלת, ביי!" ולג'וש הייתה הבעה של WTF?! ולא ברור למה הוא לא הציג אותה בפניי אריקה ודיינה וקרול או שלח אותה למלא בדיקות אם יש לה אינסומניה כזאת רצינית.

ובדיוק חשבתי שמלא זמן לא ראיתי את הרופאה ההיא וקפצנו בזמן.

למעלה