דיוני סדרות #139

didalf

Well-known member
זה בין האהובים עלי ב-MCU, וראיתי את כולם עד אנד גיים (ואולי 2-3 אחרי). לגבי אם הוא לא סרט "טוב" זאת שאלה פילוסופית, אבל הוא כן בין האהובים עלי ב-MCU, שזה עניין יחסי פשוט, אני לא אוהבת את ה-MCU כמוך. נו מה זה משנה הולך לצאת סרט אהבה שבו בו הוא פדרו פסקל וכריס אוונס הם נאהבים (על זה אני חושבת שהסרט יהיה, ואתם לא תהרסו לי עם העובדות|שפם|). מה יותר חשוב מזה כרגע? |מאוהב|
אגב מעניין אותי מה תחשבי על ת׳אנדרבולטס. אני מקווה שתצפי בו כשיהיה זמין.
הוא מתעסק באופן יפה בנושאים כמו חרדה, דכאון ובדידות בצורה מפתיע יחסית לmcu.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
(אגב אישית אני שנאתי את הרעיון של יקומים מקבילים עוד מהתחלה. זה עושה לי כאב ראש וזה מרדד דמויות)
מה שאירוני זה שממש כרגע ביקום מקביל יש עדי|חזיר| שממש אוהבת את הרעיון של יקומים מקבילים.

אני יכול להבין לא לאהוב את זה, אבל למה את מתכוונת ב"מרדד דמויות"?

זה בין האהובים עלי ב-MCU, וראיתי את כולם עד אנד גיים (ואולי 2-3 אחרי). לגבי אם הוא לא סרט "טוב" זאת שאלה פילוסופית, אבל הוא כן בין האהובים עלי ב-MCU, שזה עניין יחסי פשוט, אני לא אוהבת את ה-MCU כמוך. נו מה זה משנה הולך לצאת סרט אהבה שבו בו הוא פדרו פסקל וכריס אוונס הם נאהבים (על זה אני חושבת שהסרט יהיה, ואתם לא תהרסו לי עם העובדות|שפם|). מה יותר חשוב מזה כרגע? |מאוהב|
מיסטר פאנטסטיק והלפיד האנושי רבים על מאדאם ווב... מוזר

*(זה יותר הגיוני להתייחס אל כריס אוונס כאן בתור הלפיד האנושי מארבעת המופלאים)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
החלטתי לא לחכות להערב כי יש לי מה לומר (אם כי לא המון) על הפרק החדש של Murderbot.
בעיקרון אני אוהב,
הבעיה היא שזה קצר בטירוף.
בדקתי עכשיו והפרק היה 22 דקות. זה מגוחך. פשוט לא היה מספיק.
יש סדרות גם שמצליחות להכניס הרבה עלילה לתוך 22 דקות.
כלומר סיטקום בסיסי מצליח להכניס ב22 דקות עלילה מרכזית ושתי עלילות צדדיות שכולן מתחילות ומסתיימות באותו פרק.
הפרק הזה התחיל כשהם עולים על ספינה קטנה למסע קצר. אז הם נוחתים, בודקים מה קרה בבסיס השני שעל הכוכב ורצח-בוט (מורדורבוט נראה מוזר) נכנס לקרב עם עוד רובוט (או שניים).
יש סרטונים קצרים (כמו למשל בLove, Death & Robots) שמצליחים להכניס עלילה שלמה ומורכבת בתוך 8 דקות.
כאן לא היה צורך בהתחלה, לא בהצגת דמויות, ולא בסוף.

זה לא שזה הרגיש מרוח, אבל פשוט היה כל כך מעט.
ואני אהבתי את הדמויות, כולם כל כך פגומים באופן מצחיק, אבל לא היה ממש פיתוח שלהם מעבר למה שפיתחו אותם בפרק הקודם.

Lhuna3

Well-known member
אוקיי ראיתי את 3 הפרקים הראשונים של מרדרבוט וחיבבתי את זה מהרגע הראשון. אבל זה רק נחמד בינתיים. אני קצת מרגישה שיש לזה פוטנציאל ליותר, ומקווה שזה אכן יתפתח ליותר.
ניטפוק: אני לא רואה שום סיבה הגיונית לתת לרובוטים שהמטרה שלהם היא לצרכי אבטחה בלבד, להיות בעלי גוף אנושי (בערך) ובטח לא בעלי רגשות אנושיים. לא שאכפת לי במיוחד כי זו קומדיה, ובז'אנר הזה אני מוכנה לקבל הרבה שטויות. אבל אם זה היה סדרה רצינית זה היה ממש מציק לי.

Lhuna3

Well-known member
החברים והשכנים שלך - ראיתי פרק 1.
חיבבתי את זה בעקרון, לפחות מספיק בשביל לנסות עוד פרק או שניים. (אבל לא הערב, כי למה פרקים כל כך ארוכים??)

didalf

Well-known member
אני יכול להבין לא לאהוב את זה, אבל למה את מתכוונת ב"מרדד דמויות"?
בעיקר מוות של דמויות. אין משמעות לדמות אהובה שמתה, לקלוזר שלה ולהקרבה שלה ולמסע שלה ולאבל של הקרובים לה, כי הופ אפשר להביא אותה מיקום אחר.
או שמביאים אותה דמות מיקום אחר שלא עברה אותם תהליכים שהדמות שלנו עברה ומחזירים אותה אחורה, מבטלים מה שקרה וכו.
הכל מאבד משמעות קצת בעיניי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
בעיקר מוות של דמויות. אין משמעות לדמות אהובה שמתה, לקלוזר שלה ולהקרבה שלה ולמסע שלה ולאבל של הקרובים לה, כי הופ אפשר להביא אותה מיקום אחר.
או שמביאים אותה דמות מיקום אחר שלא עברה אותם תהליכים שהדמות שלנו עברה ומחזירים אותה אחורה, מבטלים מה שקרה וכו.
הכל מאבד משמעות קצת בעיניי.
אני מבין שזה בעיקרון יכולה להיות באמת בעיה גדולה.
אבל אני לא מרגיש שהשתמשו בזה ככה בשום מקום בMCU
אוקיי ראיתי את 3 הפרקים הראשונים של מרדרבוט וחיבבתי את זה מהרגע הראשון. אבל זה רק נחמד בינתיים. אני קצת מרגישה שיש לזה פוטנציאל ליותר, ומקווה שזה אכן יתפתח ליותר.
ניטפוק: אני לא רואה שום סיבה הגיונית לתת לרובוטים שהמטרה שלהם היא לצרכי אבטחה בלבד, להיות בעלי גוף אנושי (בערך) ובטח לא בעלי רגשות אנושיים. לא שאכפת לי במיוחד כי זו קומדיה, ובז'אנר הזה אני מוכנה לקבל הרבה שטויות. אבל אם זה היה סדרה רצינית זה היה ממש מציק לי.
אולי בגלל שראית 3 פרקים ברצף לא הפריע לך העניין של כמה זה קצר. אולי לא קשור וזה רק אני.

לגבי מה שכתבת בספוילר - הסדרה מבוססת על סדרת ספרים, אז מעניין אם שם הסבירו את זה יותר. ואולי אם הפרקים היו ארוכים יותר היו מסבירים את זה גם בסדרה.

החברים והשכנים שלך - ראיתי פרק 1.
חיבבתי את זה בעקרון, לפחות מספיק בשביל לנסות עוד פרק או שניים. (אבל לא הערב, כי למה פרקים כל כך ארוכים??)
עכשיו מרגיש לי שאת לועגת לי B-|

LeAnnDyIan

Well-known member
אולי בגלל שראית 3 פרקים ברצף לא הפריע לך העניין של כמה זה קצר. אולי לא קשור וזה רק אני.
זה לא רק אתה. הפרקים באמת ממש קצרים ומרגישים כאילו הם נקטעים באמצע.
עכשיו מרגיש לי שאת לועגת לי B-|
היא לא. הפרקים של זה באמת ארוכים.
אבל במקרה שלי לפחות, זה יתרון.

LeAnnDyIan

Well-known member
מה שמצחיק במה שכתבת כספוילר זה
שאת חושבת שיש לו ״רגשות אנושיים״ אבל אם בן אדם אמיתי היה מתנהג או חושב כמוהו היו אומרים עליו שהוא כמו רובוט חסר רגשות😂

טוני החתול

Well-known member
מנהל
היום במה ראיתי היום:
התחלתי את היום עם You
וגם אחרי העבודה ראיתי You
אבל הפעם המשכתי וסיימתי את העונה.
ואפילו ראיתי איזה עשר דקות מעונה 4.

הולי שיט,
אני רק עכשיו קולט שאיכשהו את ההודעה הזאת ששלחתי אתמול שירשרתי כתגובה להודעה הראשונה שלי בשרשור.

אז הנה שוב מה שכתבתי

אוקי אז כולם נשאבו למערבולת הטירוף של לאב וג'ו. אפילו יותר מהעבר.
לפחות הנרי שרד. לא שחשבתי שהסדרה תלך רחוק עד כדי לתת לו למות, אבל פחדתי שלאב תאיים להרוג אותו ו/או שהסוף שלו יהיה רע כמו להגיע לבית יתומים. או להמשיך לחיות עם הוריו המטורפים. במקום זה מגדלים אותו הזוג המושלם של גבר שחור וגבר עיוור. (מי יודע, אולי הוא גזען ואפילו לא יודע שבעלו הוא שחור :p )
אפילו ת'יאו שרד. בהנחה שאני זוכר את השם שלו נכון. והמערכת יחסים שלו עם אבא שלו טובה יותר.
ומריאן שרדה. גם את ג'ו וגם את לאב. הלוואי וג'ו לא יצליח למצוא אותה בעונה הבאה.
הכי מצחיק שהזוג הבלתי נסבל ההוא שרד את הכלוב. ותכלס האישה באמת חכמה שהיא קלטה שזוג כמו ג'ו ולאב בטח יחביאו מפתחות בתוך הכלוב למקרה שהאחד יכלא את השני.
באופן כללי זה הכל היה מגוחך מאוד ואני מרגיש שיכלתי בקלות לוותר על כל זה. ולכן עדיף פשוט להפסיק עכשיו.
אבל יש לי פומו.
וזה רק עוד 20 פרקים.
וזה אולי מוזר אבל אני ממש מקווה שג'ו יפגוש שוב את הילד מעונה 1 שהוא הציל מהחבר של אמא שלו. במיוחד כי הילד הזה יודע (או לפחות אמור היה להבין) שג'ו הרג את בק. ובכלל שיחזירו את הדמויות מעונה 1 כמו העובד הנוסף בחנות הספרים.
דבר נוסף - יכול להיות מעניין אם נפגוש את אמא של ג'ו בהווה. ואפילו יותר מעניין זה שעכשיו אנחנו יודעים שיש לו אח קטן.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
היום במה ראיתי היום:
התחלתי את היום עם המשך פרק פתיחת עונה 4 של You

מאוחר יותר ראיתי את הפרק הקצרצר של Murderbot שעליו כבר כתבתי

והערב ראיתי את פרק 4X09 של Hacks (האחד לפני סוף העונה)

ואז סיימתי עם פרק 4X02 של You

בין לבין היה אימון, יציאה לפארק הירקון עם אחיינית שלי (המון אומגה) וארוחת ערב משפחתית עם יותר מידי גלידת שוקולד של בן וג'רי (אין באמת דבר כזה יותר מידי גלידת שוקולד)

אז...

הולי שיט. אני לא מאמין שככה נגמרה הסאגה של תוכנית הערב של דברה.
כשדברה שלחה את אווה היה לי בהתחלה ברור שהיא עשתה את זה כדי לפטר אותה,
ותהיתי לאן זה ילך... האם אווה שוב תעלב והם יריבו שוב? האם אווה תסחוט אותה שוב?
וככל שחשבתי על זה שזה פשוט יותר מידי חזרה על מה שהיה כבר.
ואז התחלתי לחשוב שזאת הטעיה.
מה גם שהיה מוזר שג'ימי נראה תומך בדברה.

ואם כבר ג'ימי איזה חמוד. איך הוא איבד את זה.
אבל הכי חמוד זה איך קיילה הגנה עליו וצעקה על אווה ודברה והתעצבנה גם על עצמה.
ואיך בסוף הוא הגן על דברה.

ובאמת יפה שדברה בסוף סיימה את הכל כי הקו האחרון שהיא לא הייתה מוכנה זה לאבד את אווה.

אבל איזה מוזר שזה לא פרק סיום העונה.
מה יהיה הפרק הבא?

בסוף בעלי הרשת הזה אומר לדברה שהיא לא תוכל להופיע בכלל בשנה וחצי הקרובים ואני יכול לדמיין כבר שזה יהיה לה נוראי ונראה אותה בפרק הבא מנסה לעקוף את זה.
וזה נורא יעצבן אותי. כאילו באמת האישה המאוד עשירה הזאת שממש לא צריכה כבר לעבוד ובסך הכל צריכה לחכות שנה וחצי.
יותר מסכנה אווה שהיא רק בתחילת הקריירה שלה והאדם הזה בטח יהרוס אותה.

אבל אני מקווה שיפתיעו אותי עם משהו שם שאני לא חושב עליו.

מה לכל הרוחות הקטע עם העונה הזאת?
מי ביקש Whoduit?
לפחות מהבחינה הזאת זה נחמד שג'ו לחלוטין מסכים איתי בעניין הזה.

אז עכשיו במקום להתאבסס על איזו בחורה הוא מתאבסס על רוצח/ת שהוא לא יודע מי הוא. וכמובן שכולם חשודים.
אז אני מניח שהוא יגלה מי זאת ואז יתאבסס עליה וירצה לחיות איתה בכל זאת.
זה כמעט בטוח תהיה החברה של הבחור שהוא חתך לחתיכות קטנות, אבל אולי לא. הוא כבר מתחיל לקלוט שהיא בעצם אדם טוב שלא כמו כל שאר המגעילים שם.

התקווה הגדולה שלי, כמעט בטוח לא, אבל אני מחזיק אצבעות, זה שהוא יפתח אובססיה על הבחור שכתב ספר ואולי רוצה להיות ראש העיר של לונדון.

אבל בנתיים אנחנו תקועים עם הודאניט ועם חבורה של אריסטוקרטים עשירים ונרקסיסטיים (מה שתכלס יש לנו כל עונה, אבל איכשהו כל פעם זאת קבוצה אחרת של אותם אנשים ויותר דוחה מזאת של העונה הקודמת)
וכמובן שיש דמות צעירה שמתישהו הוא ירגיש שהוא צריך להגן עליה. לפחות כל הצעירים של העונות הקודמות שרדו.

מה לא היה - אז קודם כל אומנם הוא כאילו עדיין בקטע של מריאן מהעונה הקודמת, אבל כמו שאמרתי אין לו מישהי חדשה.
הוא גם עדיין לא הרג אף אחד.
הוא גם עדיין לא בנה את הכלוב השקוף שלו.
הוא לא מזכיר את הבן שלו.
הוא גם לא מזכיר את אלי, שעד אמצע עונה 3 הוא היה מציין מידי פעם שהוא מנסה לשלוח לה כסף.
והכי מטריד זה שהוא המראה שלו הרבה פחות טוב בעונה הזאת. גם השיער הארוך יותר, גם הזקן וגם החליפות המוזרות.

אה ובסוף הפרק אנחנו רואים שהרוצח גילה על העבר של ג'ו. כולל העניין עם בק. איך לא כולם כבר חיברו את ג'ו עם כל המוות הזה זה לא ברור.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
שבוע הבא פרק סיום העונה של דוקטור הו
אבל בנתיים...

כל הפרק המלא אירועים הזה אבל החלק שהכי ריגש אותי זה שראינו את הדמות של ג'ונתן גרוף לרגע.
בכלל לא חשבתי כבר שנראה אותו בעונה הזאת. עכשיו אני מאוד אתאכזב אם הוא לא יהיה משמעותי בפרק הבא.

אז הראני מצאה בן שביעי של בן שביעי של בן שביעי בבאווריה במאה ה19 והוא סוג של אל והיא יכולה להשתמש בכוח שלו כדי להפוך אנשים לדברים כמו פרחים או ברווזים או ינשוף.
והיא משתמשת בו כדי לתת לקונרד, המגעיל מלפני כמה פרקים, את הכוח ליצור את העולם מחדש בעזרת משאלה. וזה עולם מאוד דומה לשלנו אבל מוזר יותר. וכנראה אין בו מקום לאנשים עם מוגבלויות או הומואים בגלל שקונרד לא רואה אותם כנראה. אבל הוא כנראה כן רואה אנשים מגזעים שונים.
בקיצור זה מאוד woke לעשות את הנבל אנטי woke.

באופן מעניין רובי יחסית זוכרת את העולם מלפני המשאלה, למרות שבלינדה והדוקטור עצמו לא זוכרים. האם זה בגלל שמשהו מיוחד ברובי? אני ממש לא זוכר מה בעצם גילו לגביה בסוף עונה שעברה (שזה כנראה דבר לא טוב לגבי מה שהיה שם).

בכל מקרה בכל פעם שלמישהו יש ספק לגבי העולם הזה אז ספל נשבר. אם כי בסופו של דבר זה כנראה בגלל ששולחנות הופכים לבלתי מוחשיים. אני לא יודע למה דברים אחרים לא נופלים ונשברים, אבל מילא. זה דווקא קטע די מגניב.

בכל מקרה כנראה הספקות הם הדבר המשמעותי והעולם של המשאלה של קונרד הוא רק הדרך להשיג את הספקות.
כי הספקות שוברות את העולם. במיוחד הספקות של הדוקטור (ולכן בעצם יש סיבה משמעותית לכך שהראני מסבירה לדוקטור מה בעצם קורה, שזה שינוי נחמד על הרגיל בכל סיפור).
והסיבה שהראני רוצה לשבור את העולם היא כי מתחת לעולם היא תוכל לראות את הטיים לורד הראשון, אומגה. אני אף פעם לא שמעתי על דמות כזאת, אבל אולי זה היה משהו בסדר הישנה. או שזאת המצאה חדשה.
אם כי לא ברור לי איך זה עובד כי להבנתי עם כל הגילוי של הtimeless child אז כל אדוני הזמן נוצרו על ידי איזה חוקר מגאליפריי שהשתמש בDNA של הדוקטור כדי לתת להם כוחות.
אבל מי יודע.

חוץ מזה לדוקטור ולבלינדה יש ילדה קטנה וחמודה (שבלינדה ראתה לרגע בפרק בניגריה). וכולם אומרים שהיא לא קיימת, מה שמרגיש הגיוני, אבל בסוף הפרק כשהדוקטור הופל הוא אומר שהיא כן קיימת וזה משמעותי.
האם זה קשור לעניין הנכדה של הדוקטור? (שממש ראינו רק לשניה בפרק)

בסיכומו של עניין פרק לא רע, אני מחזיק תקווה שהפרק הבא ירגיש ממש משמעותי.

1748091588932.png

טוני החתול

Well-known member
מנהל
היום במה ראיתי היום:
התחלתי את היום עם הפרק החדש של דוקטור הו

מאוחר יותר ראיתי את הפרק השני לעונה של Conan O'Brien Must Go - הפעם בניו-זילנד (שמסתבר שבמאורית קוראים לה Aotearoa).
היה נחמד וכלל את טאיקה ווייטיטי.

וסיימתי את היום עם עוד קצת You
אוקי החלטתי שהרוצחת היא או פיבי או קייט ושג'ו יהיה מאוהב ברוצחת. (למרות שזה לא כל כך מתאים לו כי הגילוי שלאב היא רוצחת גרם לו לשנוא אותה).
העונה לחלוטין מגוחכת, אבל אני ממש נכנסתי לזה.

Lhuna3

Well-known member
היום במה ראיתי היום:
התחלתי את היום עם הפרק החדש של דוקטור הו

מאוחר יותר ראיתי את הפרק השני לעונה של Conan O'Brien Must Go - הפעם בניו-זילנד (שמסתבר שבמאורית קוראים לה Aotearoa).
היה נחמד וכלל את טאיקה ווייטיטי.

וסיימתי את היום עם עוד קצת You
אוקי החלטתי שהרוצחת היא או פיבי או קייט ושג'ו יהיה מאוהב ברוצחת. (למרות שזה לא כל כך מתאים לו כי הגילוי שלאב היא רוצחת גרם לו לשנוא אותה).
העונה לחלוטין מגוחכת, אבל אני ממש נכנסתי לזה.
למה אתה לא צופה ב"חברים והשכנים שלך"?

Lhuna3

Well-known member
אני שוקל באמת לראות. אני בהחלט אוהב את ג'ון האם ושמעתי ביקורות טובות. אבל הקונספט הכללי של הסדרה לא מושך אותי.
את התחלת את זה?
ראיתי פרק 1 אתמול ואני רוצה להמשיך ורק בגלל חוסר זמן עוד לא הצלחתי, והולך להיות לי שבוע קצת עמוס, אבל בכל זאת אני מקווה לנסות לצפות בקצב של נגיד פרק ביומיים-שלושה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
היום במה ראיתי היום:
התחלתי את היום עם You והמשכתי את היום עם You ולא ראיתי שום דבר אחר היום, אבל לפחות ממש התקדמתי וסיימתי עכשיו את פרק 4X06
רק עוד 14 פרקים לסיום הסדרה.

אז ריס הוא הרוצח. אני בעצם די חשדתי בו בהתחלה. אבל זה היה מעורב עם זה שרציתי שיהיה משהו רומנטי בינו ובין ג'ו ולא חשבתי שיהיה סיכוי לזה.
יהיה נחמד אם בכל זאת יגיעו לשם. אפילו אם זה יהיה משהו ממש קצר.
בכל מקרה בהחלט עונה שונה מאוד. ג'ו התאהב עם מישהי, אבל יחסית באופן ממש לא אובססיבי. במקום זה הוא אובססיבי עם מישהו שבאמת מכריח אותו לעסוק בו.

קבוצת העשירים של העונה מצליחה לשים בכיס האחורי את כל העשירים של העונות הקודמות. אם זה הכיוון אני לא יודע לאן יוכלו להגיע בעונה הבאה? אילון מאסק ומארק צוקרברג?

לא ברור לי בכלל כל קו העלילה של פיבי והחבר הפאנסקסואלי שלה. מה זה משרת? לא זכור לי שכל כך עסקו בדמויות משנה בעונות קודמות. כלומר אני מניח שזה מכוון לזה שג'ו יצטרך להרוג אותם מסיבה כלשהי, אבל אני לא יודע למה.

*סיפור קצת מצחיק שקרה בעבודה היום ורק עכשיו אני קולט שאולי קשור לבינג' של הסדרה הזאת:
הייתי בטלפון עם עזרה טכנית לגבי המחשב שלי. פתחתי team viewer והקראתי את הסיסמה לאדם בטלפון. הוא לא שמע אותי מספיק טוב אז התחלתי כמו שעושים להבהיר אילו אותיות אני אומר d כמו david, וm כמו micheal וy כמו you... ואיך שאמרתי את זה קלטתי שזה נשמע כאילו אני אומר y כמו u, וזה ממש הצחיק אותי. האדם בצד השני הבין למה התכוונתי וגם צחק. אז פעם הבאה אני אגיד y כמו yuval.

didalf

Well-known member
*סיפור קצת מצחיק שקרה בעבודה היום ורק עכשיו אני קולט שאולי קשור לבינג' של הסדרה הזאת:
הייתי בטלפון עם עזרה טכנית לגבי המחשב שלי. פתחתי team viewer והקראתי את הסיסמה לאדם בטלפון. הוא לא שמע אותי מספיק טוב אז התחלתי כמו שעושים להבהיר אילו אותיות אני אומר d כמו david, וm כמו micheal וy כמו you... ואיך שאמרתי את זה קלטתי שזה נשמע כאילו אני אומר y כמו u, וזה ממש הצחיק אותי. האדם בצד השני הבין למה התכוונתי וגם צחק. אז פעם הבאה אני אגיד y כמו yuval.

למעלה