דיוני סדרות #138

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני לא יודע למה אבל אתמול התחלתי לצפות בסדרה You בפעם הראשונה.
אני כבר הרבה זמן אומר לעצמי שאני רוצה להשלים אותה לפני שהעונה האחרונה מגיעה, אבל אני אומר את זה על הרבה סדרות.

סיימתי עכשיו פרק 1X04 ואני בנתיים לא במיוחד מתרשם

דיברגנט חדש

Well-known member
בהמשך לתגובה #82 משרשור קודם (דיוני סדרות #137) המשכתי לראות את הרשימה השחורה
ליז מאוד כועסת על רדינגטון שרצח את אימה ויוצאת למסע נקמה כנגדו, מתחברת לפושעים הכי גדולים בכדי לרצוח אותו, לרבות לנוויל שרצה לרצוח את אימה בשל התיקים ולקראת סוף העונה רדינגטון לוקח את ליז לריגה למקום שבו רשת הרשימה השחורה מתקיימת, נוויל מגיע לשם ורדינגטון מצליח להתגבר עליו ולהרוג אותו. בפרק סיום העונה, רדינגטון מבקש מליז להרוג אותו בשל מצבו הבריאותי ורצונו שעולם הפשע יכבד אותה שמי שרצחה אותו, אך בזמן שהיא באה לעשות זאת, האיש של נוויל הורג אותה (ליז) :( ורדינגטון הורג אותו.
האם זה, שוב, דמה? :unsure:

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
אני לא יודע למה אבל אתמול התחלתי לצפות בסדרה You בפעם הראשונה.
אני כבר הרבה זמן אומר לעצמי שאני רוצה להשלים אותה לפני שהעונה האחרונה מגיעה, אבל אני אומר את זה על הרבה סדרות.

סיימתי עכשיו פרק 1X04 ואני בנתיים לא במיוחד מתרשם
באמת שיש סדרות טובות יותר שמחכות לך.

השבוע יש קרוסאובר בחוק וסדר אז צריך לראות קודם את הפרק של הסידרה המקורית ואח"כ את SVU, וגם פשע מאורגן חזרה השבוע עם שני פרקים אבל היא משודרת ברשת אחרת עכשיו אז היא לא חלק מהקרוסאובר.

Lhuna3

Well-known member
אז אני מנסה להמשיך את For all mankind וזה הזכיר לי את הסיבה השניה שקשה לי לצלוח את זה בינתיים (אני באמצע פרק 3 אבל ספוילר גם להמשך)
וזה כל העניין של התקופה הזאת והיחס לנשים והעיסוק בשוביניזם ונשים שמתמודדות עם זה, זה משהו שכל כך אין לי כוח ועצבים אליו, זו גם אחת הסיבות שלא צלחתי את מד מן מעבר לפרק 8-9 ושלא היה לי כוח בכלל לגברת מייזל המופלאה, אני פשוט שונאת תכנים על התקופה הזאת... אבל עדיין אני מקווה שאני אעבור את זה ובחלק שהם באמת מגיעים למאדים אז אני כבר כן אהנה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אז אני מנסה להמשיך את For all mankind וזה הזכיר לי את הסיבה השניה שקשה לי לצלוח את זה בינתיים (אני באמצע פרק 3 אבל ספוילר גם להמשך)
וזה כל העניין של התקופה הזאת והיחס לנשים והעיסוק בשוביניזם ונשים שמתמודדות עם זה, זה משהו שכל כך אין לי כוח ועצבים אליו, זו גם אחת הסיבות שלא צלחתי את מד מן מעבר לפרק 8-9 ושלא היה לי כוח בכלל לגברת מייזל המופלאה, אני פשוט שונאת תכנים על התקופה הזאת... אבל עדיין אני מקווה שאני אעבור את זה ובחלק שהם באמת מגיעים למאדים אז אני כבר כן אהנה.
אוקי, תודה שהסברת.
אז האינסטינקט הראשון שלי היה לכתוב משהו בסגנון "אוקי, אבל זה מאיר על כך שזה היה בעייתי."
אבל באמת שזה לא משנה. אם את לא אוהבת סדרות שמתרחשות בתקופה שבה היה שוביניזם גדול אז באמת למה שתראי את זה.
אבל אחר כך חשבתי עוד על כך שבעצם העניין הוא אולי פחות שזה מתרחש בתקופה שיש בה שוביניזם, אלא כך שזה מתמקד בשוביניזם. אפילו אם עם מבט ביקורתי, זה עדיין מתמקד בזה. מהבחינה הזאת אני לחלוטין יכול להבין שמד מן בעייתית לך כי היא מאוד התמקדה בשוביניזם שהיה בשנות ה60. כלומר זה לחלוטין אחד הנושאים הגדולים של הסדרה. בגברת מייזל זה פחות ככה, אבל זה כן משהו משמעותי.

אבל הסדרה הזאת לא מתמקדת בזה במיוחד. הפרק הזה כן לחלוטין מאוד מתמקד בזה. כלומר ממש ממש מתמקד בזה. זה גם נמצא בשם הפרק Nixon's Women.
זה לא ששוביניזם לא קיים בהמשך הסדרה בכלל, אבל הרבה פחות עוסקים בזה.
ובעוד שבמד מן ומיס מייזל זה היה נושא קיים לאורך כל הסדרה, כאן מטבע הסדרה זה כמעט נעלם בהמשך הסדרה.

אז בעוד שעמדתי לייעץ לך להפסיק, אני עכשיו ממש ממליץ שתראי לפחות את פרק 4 ותחליטי אז.

אם בפרק הזה מחליטים שיהיו אסטורנאוטיות, בפרקים הבאים פשוט יש אסטרונאוטיות. כלומר זאת בערך עובדה מוגמרת.

Lhuna3

Well-known member
אוקי, תודה שהסברת.
אז האינסטינקט הראשון שלי היה לכתוב משהו בסגנון "אוקי, אבל זה מאיר על כך שזה היה בעייתי."
אבל באמת שזה לא משנה. אם את לא אוהבת סדרות שמתרחשות בתקופה שבה היה שוביניזם גדול אז באמת למה שתראי את זה.
אבל אחר כך חשבתי עוד על כך שבעצם העניין הוא אולי פחות שזה מתרחש בתקופה שיש בה שוביניזם, אלא כך שזה מתמקד בשוביניזם. אפילו אם עם מבט ביקורתי, זה עדיין מתמקד בזה. מהבחינה הזאת אני לחלוטין יכול להבין שמד מן בעייתית לך כי היא מאוד התמקדה בשוביניזם שהיה בשנות ה60. כלומר זה לחלוטין אחד הנושאים הגדולים של הסדרה. בגברת מייזל זה פחות ככה, אבל זה כן משהו משמעותי.

אבל הסדרה הזאת לא מתמקדת בזה במיוחד. הפרק הזה כן לחלוטין מאוד מתמקד בזה. כלומר ממש ממש מתמקד בזה. זה גם נמצא בשם הפרק Nixon's Women.
זה לא ששוביניזם לא קיים בהמשך הסדרה בכלל, אבל הרבה פחות עוסקים בזה.
ובעוד שבמד מן ומיס מייזל זה היה נושא קיים לאורך כל הסדרה, כאן מטבע הסדרה זה כמעט נעלם בהמשך הסדרה.

אז בעוד שעמדתי לייעץ לך להפסיק, אני עכשיו ממש ממליץ שתראי לפחות את פרק 4 ותחליטי אז.

אם בפרק הזה מחליטים שיהיו אסטורנאוטיות, בפרקים הבאים פשוט יש אסטרונאוטיות. כלומר זאת בערך עובדה מוגמרת.
תודה.

האמת היא שבפרק 4 עדיין מתעסקים בזה די הרבה, וגם בפרק 5 שעכשיו סיימתי זה עוד די אישיו, אבל...
אבל הוא כבר יותר מעניין ומהנה לצפיה וגם בסופו יש קפיצת זמן של שנתיים וזה מרגיש שבאמת סיימנו עם הנושא הזה.
עכשיו הם הנחיתו בסיס על הירח, ואני שואלת את עצמי מתי הולכים למאדים כי בינתיים זה עוד לא בכיוון.
חשבתי שזה יכול להיות מאוד מצחיק אם אחרי שמראים את האמריקאים שמחים שהם השיגו סופסוף את הרוסים בדבר הזה (למצוא את המים ובהמשך לשים שם בסיס) אז פתאום הם רואים את הרוסים נוחתים על מאדים :-D
משהו אחר שחשבתי שאולי יקרה זה שהרוסים בכל זאת היו משיגים אותם עם הבסיס על הירח וניקסון היה כל כך מתעצבן כבר שהוא היה אומר "טוב אז אנחנו ניסע... למאדים!" וכולם היו מתחרפנים מכמה שזה רעיון פסיכי אבל שוב אין להם ברירה אלא להתחיל לעבוד על זה.
אבל גם זה לא מה שקרה בינתיים.
אז אני שואלת את עצמי איך זה יקרה והאם תהיה פשוט עוד קפיצת זמן גדולה יחסית ושבעקבות הבסיס על הירח הם משיגים התקדמות משמעותית הרבה יותר משבמציאות, שבעקבותיה הם מחליטים שמאדים זה יעד מעשי כבר.

חוץ מזה אני מאוד אוהבת את הקשר שנרקם בין אישתו של האסטרונאוט ובעלה של האסטרונאוטית, שהם יכולים לשתף את הפחדים שלהם ושהוא גרם לה קצת להפתח (מקווה שזה לא יהפוך לרומן, למרות שאולי לא אכפת לי בעצם).

אבל עוד מחשבה שעלתה לי בנושא שדיברנו עליו, בכללי וגם ספציפית בעקבות קטע בפרק 4 שבו רואים את האסטרונאוטית הלסבית שצריכה להסתיר את זה, האם זה לא מציק לך קצת גם לצפות בקטעים כאלו של הומופוביה? זאת שאלה אישית, אז אתה כמובן לא חייב לענות, רק אם מתאים לך.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
תודה.

האמת היא שבפרק 4 עדיין מתעסקים בזה די הרבה, וגם בפרק 5 שעכשיו סיימתי זה עוד די אישיו, אבל...
אני שמח שאת נהנית מזה יותר.
ושלקח לך פחות מחודש לראות פרק :-P:
אבל הוא כבר יותר מעניין ומהנה לצפיה וגם בסופו יש קפיצת זמן של שנתיים וזה מרגיש שבאמת סיימנו עם הנושא הזה.
עכשיו הם הנחיתו בסיס על הירח, ואני שואלת את עצמי מתי הולכים למאדים כי בינתיים זה עוד לא בכיוון.
חשבתי שזה יכול להיות מאוד מצחיק אם אחרי שמראים את האמריקאים שמחים שהם השיגו סופסוף את הרוסים בדבר הזה (למצוא את המים ובהמשך לשים שם בסיס) אז פתאום הם רואים את הרוסים נוחתים על מאדים :-D
ממה שהבנתי הסדרה מקבלת די הרבה שבחים על כך שהיא מאוד מציאותית.
ולהפוך טיסה לירח לטיסה למאדים בזמן קצר זה לא מציאותי.
כלומר הירח הוא ממש כאן. במרחק 384 אלף קילומטר.
מאדים נמצא במרחק של לפחות 54 מיליון קילומטר. זה לא רק עניין של יותר זמן ולאכסן הרבה יותר אוכל וחמצן לצוות, זה אומר הרבה יותר דלק.

אבל עוד מחשבה שעלתה לי בנושא שדיברנו עליו, בכללי וגם ספציפית בעקבות קטע בפרק 4 שבו רואים את האסטרונאוטית הלסבית שצריכה להסתיר את זה, האם זה לא מציק לך קצת גם לצפות בקטעים כאלו של הומופוביה? זאת שאלה אישית, אז אתה כמובן לא חייב לענות, רק אם מתאים לך.
אז חשבתי להתייחס לזה בהקשר להודעה הקודמת שלך.
כי חשבתי להגיד שזה כמו בשבילי לראות סדרות על תקופות (או מקומות) שבהם הומופוביה היא הרבה יותר חזקה. אבל העניין הוא שאני דווקא מאוד אוהב לראות סדרות וסרטים כאלו. זה מאוד מעניין אותי איך אנשים התמודדו עם זה בתקופות האלו. מאוד נוגע בי המאבק של אנשים במצב כזה ונוגע בי ההתייחסות של אנשים שונים לסוגיה. זה משהו שאני מאוד אוהב כשנוגעים בו בסדרות תקופתיות. אני חושב שהסיבות לזה הן שמעבר לכך שזה סוג של סיפורים שמעניינים אותי (כלומר על להטבים) זה גם מעניין אותי איך דברים השתנו. חוץ מזה אומנם אני אוהב סדרות מודרניות עם דמויות להטביות שלא דואגות מהומופוביה כמעט בכלל, זה מרגיש לי מנותק מהחיים שלי בתור ילד. אפילו שגדלתי בחברה מאוד ליברלית ועם מעט מאוד הומופוביה, זה עדיין היה משהו שקיים סביבי. אני חושב שאם הייתי צריך לבחור בין שתי סדרות על ילד/נער שיוצא מהארון ואחת מתרחשת היום והשניה מתרחשת בשנות ה80 אז הייתי בוחר בזאת שמתרחשת בשנות ה80. וזה דווקא בגלל ההומופוביה.
אפילו אם יש קטעים קשים של אלימות הומופובית למשל שכמובן נורא כואב לראות, זה מרגיש לי משמעותי. בעצם אולי במובן מסוים כמו שמושך אותנו בתור יהודים לראות סרטי שואה אפילו שזה קשה.
אני מקווה שהסברתי את זה טוב.
בכל מקרה זאת הסיבה שאני דווקא הנחתי שנשים ירצו לראות סדרות על תקופות שיש בהם שוביניזם ועוסקות בהתגברות על השוביניזם.

דורי 1981

Well-known member
בפרק 7, יש לאיילה בעיה כפולה. קודם כל אמא של טראוויס (ניקול סאליבן, MAD TV) שמשתלטת על אימוני הקבוצה. שנית, אחיה החורג ג'קי שמשמש כעוזר אישי הדביק את ביתו של יו"ר הדירקטוריון במחלת מין ונאלץ לשאת באחריות למעשיו.

דורי 1981

Well-known member
מוטי, אביו השתלטן והמניפולטיבי של גדליה (הפתטי, יש לציין ביושר) ממנה מעליו את הרב קרויזר לראש הישיבה המחודשת וגורם לו עקב כך להתקומם. בינתיים, עקב הברחת הגת - יש למצוא לבחורי הישיבה מקום חלופי. לייזר ומאיר מנסים, בעזרת השדכן שלומי (גורי אלפי המעולה) - לשדך להם ישיבה חדשה. ניסיון שכושל. בינתיים יש אזעקה (כנראה שהפרק נכתב אחרי 7.10) וכאן יש שתי תהיות. מה יהיה בפרק הסיום של העונה ואיך (ומתי) ימשיכו לעונה 4?

Lhuna3

Well-known member
אני שמח שאת נהנית מזה יותר.
ושלקח לך פחות מחודש לראות פרק :-P:
ממה שהבנתי הסדרה מקבלת די הרבה שבחים על כך שהיא מאוד מציאותית.
ולהפוך טיסה לירח לטיסה למאדים בזמן קצר זה לא מציאותי.
כלומר הירח הוא ממש כאן. במרחק 384 אלף קילומטר.
מאדים נמצא במרחק של לפחות 54 מיליון קילומטר. זה לא רק עניין של יותר זמן ולאכסן הרבה יותר אוכל וחמצן לצוות, זה אומר הרבה יותר דלק.
זה ברור.....! אבל זה ברור במציאות וזו סדרת מד"ב. היתה יכולה להיות לרוסים פריצת דרך שאנחנו לא יודעים עליה, שהופכת את זה להרבה יותר קל. אני עוד לא יכולה לדעת עד כמה מציאותית הסדרה, וגם מציאותיות יכולה להיות מבחינות שונות. אז זה לא מופרך מבחינתי. (אבל בכל מקרה כתבתי את זה בתור רעיון מצחיק בעיקר)
אז חשבתי להתייחס לזה בהקשר להודעה הקודמת שלך.
כי חשבתי להגיד שזה כמו בשבילי לראות סדרות על תקופות (או מקומות) שבהם הומופוביה היא הרבה יותר חזקה. אבל העניין הוא שאני דווקא מאוד אוהב לראות סדרות וסרטים כאלו. זה מאוד מעניין אותי איך אנשים התמודדו עם זה בתקופות האלו. מאוד נוגע בי המאבק של אנשים במצב כזה ונוגע בי ההתייחסות של אנשים שונים לסוגיה. זה משהו שאני מאוד אוהב כשנוגעים בו בסדרות תקופתיות. אני חושב שהסיבות לזה הן שמעבר לכך שזה סוג של סיפורים שמעניינים אותי (כלומר על להטבים) זה גם מעניין אותי איך דברים השתנו. חוץ מזה אומנם אני אוהב סדרות מודרניות עם דמויות להטביות שלא דואגות מהומופוביה כמעט בכלל, זה מרגיש לי מנותק מהחיים שלי בתור ילד. אפילו שגדלתי בחברה מאוד ליברלית ועם מעט מאוד הומופוביה, זה עדיין היה משהו שקיים סביבי. אני חושב שאם הייתי צריך לבחור בין שתי סדרות על ילד/נער שיוצא מהארון ואחת מתרחשת היום והשניה מתרחשת בשנות ה80 אז הייתי בוחר בזאת שמתרחשת בשנות ה80. וזה דווקא בגלל ההומופוביה.
אפילו אם יש קטעים קשים של אלימות הומופובית למשל שכמובן נורא כואב לראות, זה מרגיש לי משמעותי. בעצם אולי במובן מסוים כמו שמושך אותנו בתור יהודים לראות סרטי שואה אפילו שזה קשה.
אני מקווה שהסברתי את זה טוב.
בכל מקרה זאת הסיבה שאני דווקא הנחתי שנשים ירצו לראות סדרות על תקופות שיש בהם שוביניזם ועוסקות בהתגברות על השוביניזם.
הבנתי את גישתך. ואני מניחה שכן יש נשים שאוהבות לראות סדרות שמתעסקות בזה. עלי אישית זה בד"כ מעיק.

Lhuna3

Well-known member
עכשיו גם לאמריקאים וגם לרוסים יש בסיס צבאי על הירח והם באותו אזור (כי שם התגלה מאגר קרח).
אבל כמעט לא מתעסקים בזה.
רוב הפרק (למרבה הצער) מתעסק עדיין בכל העניינים הפוליטיים (הנשיא הוא כבר קנדי), בנאס"א, בשיוויון לנשים, ברדיפת להט"בים, בשחיתות הביורוקרטית והפוליטית.
פיצוץ שנגרם על הקרקע למעבורת והרג 11 עובדי נאס"א מסתבר שהיה תוצאה עקיפה של שחיתות פוליטית.
והמדען שהיה בעבר במפלגה הנאצית מגלה למרגו שאבא שלה עבד בפרויקט מנהטן (פיתוח הפצצה הגרעינית), וגם על השחיתות הנ"ל.
היא סוחטת את מנהל הארגון בשביל שיקדם אותה.
האמת שכל זה לא כזה מעניין אותי.
בסוף הפרק לפחות יש התפתחות על הירח: גורדו (שתקוע שם כרגע יחד עם האסטרונאוט החתיך והאסטרונאוטית האפרו-אמריקאית) יצא "לטיול" וראה מרחוק שבבסיס הרוסי שם מתרחשים פיצוצים כלשהם. כלומר נראה לי שוב שהרוסים יותר מתקדמים מהם מבחינת מה שהם עושים שם כבר.

עדיין אין לי מושג איך מגיעים מהמצב הזה למאדים, אני מתחילה לחשוב שזה קורה רק בעונה 2.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
עכשיו גם לאמריקאים וגם לרוסים יש בסיס צבאי על הירח והם באותו אזור (כי שם התגלה מאגר קרח).
אבל כמעט לא מתעסקים בזה.
רוב הפרק (למרבה הצער) מתעסק עדיין בכל העניינים הפוליטיים (הנשיא הוא כבר קנדי), בנאס"א, בשיוויון לנשים, ברדיפת להט"בים, בשחיתות הביורוקרטית והפוליטית.
פיצוץ שנגרם על הקרקע למעבורת והרג 11 עובדי נאס"א מסתבר שהיה תוצאה עקיפה של שחיתות פוליטית.
והמדען שהיה בעבר במפלגה הנאצית מגלה למרגו שאבא שלה עבד בפרויקט מנהטן (פיתוח הפצצה הגרעינית), וגם על השחיתות הנ"ל.
היא סוחטת את מנהל הארגון בשביל שיקדם אותה.
האמת שכל זה לא כזה מעניין אותי.
בסוף הפרק לפחות יש התפתחות על הירח: גורדו (שתקוע שם כרגע יחד עם האסטרונאוט החתיך והאסטרונאוטית האפרו-אמריקאית) יצא "לטיול" וראה מרחוק שבבסיס הרוסי שם מתרחשים פיצוצים כלשהם. כלומר נראה לי שוב שהרוסים יותר מתקדמים מהם מבחינת מה שהם עושים שם כבר.

עדיין אין לי מושג איך מגיעים מהמצב הזה למאדים, אני מתחילה לחשוב שזה קורה רק בעונה 2.
יכול להיות שהסדרה לא בשבילך באמת.
מה שאת מתארת זה חלק גדול מאוד מהסדרה.
ואני חשבתי שאת מבינה שיש לסדרה כבר 4 עונות...

פולגאר

Well-known member
כמעט סיימתי לראות את העונה הראשונה של ויקינגים: ולהאלה, סדרה הרבה יותר טובה מהויקינגים שנעשתה דרך ערוץ ההיסטוריה ומבוססת עליה.
יש סה"כ 3 עונות שבעונה הראשונה יש 8 פרקים, כל פרק כשעה.
כנראה שגם בעונות הבאות זה אותו דבר מבחינת מס' פרקים וזמן פרק.
מישהו צפה ורוצה להחליף רשמים?

נערך לאחרונה ב:

limors2

Active member
אז איך העונה החדשה של דוקטור הו, שיש לי 0 מוטיבציה לנסות?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אז איך העונה החדשה של דוקטור הו, שיש לי 0 מוטיבציה לנסות?
הפרק הראשון לעונה היה טכנית נחמד, אבל השאיר אותי ממש לא מתרגש.
הפרק השני (שיצא אתמול) היה טוב יותר וכלל בו קטע אחד ממש מעניין ושונה שאני ממש אהבתי, אבל אני תוהה אם יעודד תגובה מחולקת בין הצופים.

אגב, את הכריסמס ספיישל ראית? אותו ממש אהבתי. (לא ברמה של עונות 2 עד 4, אבל בכל זאת)

למעלה