דיוני סדרות #127

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הלא הוא groundhog day של ג'ק וטילק, כשנתקעים בלולאת זמן.
פרק חמוד מאוד.
במיוחד אחרי שדניאל מעיר את תשומת ליבם שזו הזדמנות לעשות מה שבא להם בלי לדאוג מההשלכות ואז הם באמת עושים דברים:
צפה בקובץ המצורף 104804

צפה בקובץ המצורף 104805

צפה בקובץ המצורף 104806

אגב אני לא הייתי מתנגדת לחיות ככה שוב ושוב, זה בעצם דומה ללחיות לנצח ולעשות מה שבא לך בלי דאגות.
איזה פרק כיפי.
אחד הדברים המצחיקים זה שכל סיבוב בשביל אוניל מתחיל בזה שדניאל בסוף של איזה נאום על דעה שלו בנושא שהוא מרגיש מאוד חזק לגביו וג'ק בכלל לא הקשיב גם בפעם הראשונה. כמובן שהוא היה יכול לנצל את אחד הסבבים בשביל לשאול אותו, אבל כנראה לא היה לו אכפת.
וטילק המסכן מתחיל כל סבב בכך שנכנסת בו דלת.

אוי, יש קטע מעולה שג'ק בתדריך אומר "כבר עשינו את זה" ודניאל אומר לו בתסכול "אנחנו עושים את זה כל יום".
או שג'ק אומר משהו לגבי מה שסם מסבירה עליו ואומר "איך עוד יכלתי לדעת מה את עומדת לומר?"
אז סם משיבה "אולי קראת את הדוח שלי לקראת הפגישה."
ואני לא זוכר מה דניאל אומר אבל זה ברור שהסבר שקשור במסע בזמן נראה לו יותר הגיוני.

פרקי גראונדהוג דיי בסדרות ז'אנר הם מסורת נהדרת וזה אחד הטובים בהם לדעתי.

Lhuna3

Well-known member
SG1 הצילו ציויליזציה (פחות מתקדמת אבל גם לא נורא פרימיטיבית) מפלנטה שבה תנאי הקרינה הפכו קטלניים עבורם.
הם מצאו עבורם פלנטה חדשה ולא מיושבת שמתאימה להם והעבירו אותם לשם.
זמן קצת אחר כך מתברר שספינת חלל אדירה של ציויליזציה חייזרית שונה מאוד ומתקדמת מאוד, החלה כבר בתהליך שינוי פני הקרקע והאטמוספירה של הפלנטה החדשה הזו בשביל עצמם. אלא שזו צורת חיים שונה לחלוטין והתהליך הזה יחסל את האנקרנים (אנשי הציויליזציה הראשונה) תוך כמה שעות אם הם ישארו שם.
הבעיה היא שאין להם מקום אחר ללכת אליו כי הם צריכים תנאים מאוד ספציפיים וזו הפלנטה היחידה שהצליחו למצוא עבורם.
וגם לציויליזציה המתקדמת אין אופציות אחרות: עולם הבית שלהם חוסל לפני כ-10000 שנה והם שימרו את עצמם בתרביות בספינה הענקית והאוטומאטית שלהם, עד שהיא תמצא להם מקום מתאים אחר, וזה היחיד שנמצא.

אז עומדת בפני SG1 דילמה בלתי אפשרית - לפוצץ את הספינה ולהשמיד לנצח את הציויליזציה שעליה (שהיא ככל הידוע שוחרת שלום וגם בעלת ידע ויכולות אדירות), או לתת לכל האנקרנים למות שם.
אני יכולה להבין את הבחירה של אוניל באנקרנים, שהם אנשים "אנושיים" ושהוא כבר מכיר באופן אישי ומחבב וגם מרגיש אחריות עליהם אחרי ש-SG1 הצילו אותם פעם אחת והביאו אותם לפלנטה הזאת,
אבל דניאל מתעקש וכמובן מצליח לשכנע את הרובוט של הספינה (שנוצר בדמות של אנקרני) לעצור אותה ברגע האחרון ולמנוע גם את הפיצוץ שלה וגם את חיסול האנקרנים. ואז כצפוי גם מוצא פתרון לכולם: מחשב הספינה סרק מיליוני פלנטות ומצא את עולם הבית המקורי של האנקרנים, זה שממנו הם נחטפו לפני אלפי שנים, ויכול להעביר אותם לשם.

דיברגנט חדש

Well-known member
התחלתי לראות את המאסטרו והים
מדובר על מוזיכאי בן 47 שמנהל רומן עם בת 18, ההשפעה של זה על תושבי המקום וההתייחסות המשתנה כלפיו מאז היוודע הרומן

Lhuna3

Well-known member
תמונות בשביל ניק
דניאל באמת נראה מאוד טוב בפרק הזה.
1717003889411.png 1717003969474.png

Lhuna3

Well-known member
פרק טוב, שמתחיל 10 שנים "בעתיד" (מבחינת הסדרה, הפרק שודר בשנת 2000-2001).
קרטר נשואה לאיזה סנטור :-(
והעולם כולו הוא חלק מפדרציית פלנטות של ה"אשנים" - ציוויליזציה מתקדמת ש-SG1 הגיעו אליה 10 שנים קודם והסכימה לצרף אליה את כדוה"א, ולהקפיץ אותנו שנים קדימה מבחינה טכנולוגית. הם גם חיסלו את הגאולדים, ופרוייקט הסטארגייט כבר לא קיים כי אין בו צורך.
בין השאר הם פתרו לנו את כל הבעיות הרפואיות וגם נתנו לנו חיסונים נגד הזדקנות, אבל אז סם מגלה שהם בסתר בעצם מעקרים את האנושות בשביל לחסל אותנו לאט ולקחת את כדוה"א לעצמם.
האפשרות היחידה להציל את האנושות הוא לחזור בזמן ולשלוח לעצמם מהעבר מסר לא לפגוש לעולם את האשנים.
מזל שהם כבר יודעים שהסטארגייט משבש את הזמן אם משתמשים בו בזמן סערת שמש ושסם יודעת לחשב מתי בדיוק תהיה כזאת בעזרת המחשבים המתקדמים של האשנים.
(מתעלמים מהשאלה של איך הם שולטים על הזמן שאליו יגיעו...)
אוניל, שמהתחלה חשב שמשהו מסריח עם האשנים האלה ופרש מזמן לבקתת הדייג שלו, מסרב בהתחלה להצטרף למבצע הזה, אבל כמובן שבסוף הוא כן מגיע.
כיוון שהסטארגייט עכשיו מאובטח היטב ע"י האשנים, כל הארבעה חוטפים כדורים ונהרגים תוך כדי הניסיון הנועז לנטרל את השומרים ולהגיע אל השער, אבל קרטר מצליחה רגע לפני מותה לזרוק את הפתק דרך הסטארגייט, וכמובן שהוא מגיע בדיוק לזמן הנכון, כלומר לעבר ולפני שהם עשו את המשימה, והאמונד מורה מייד לבטל את האפשרות לחייג אל הפלנטה שהפתק, בכתב ידו של ג'ק, מזהיר מפניה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
פרק טוב, שמתחיל 10 שנים "בעתיד" (מבחינת הסדרה, הפרק שודר בשנת 2000-2001).
קרטר נשואה לאיזה סנטור :-(
והעולם כולו הוא חלק מפדרציית פלנטות של ה"אשנים" - ציוויליזציה מתקדמת ש-SG1 הגיעו אליה 10 שנים קודם והסכימה לצרף אליה את כדוה"א, ולהקפיץ אותנו שנים קדימה מבחינה טכנולוגית. הם גם חיסלו את הגאולדים, ופרוייקט הסטארגייט כבר לא קיים כי אין בו צורך.
בין השאר הם פתרו לנו את כל הבעיות הרפואיות וגם נתנו לנו חיסונים נגד הזדקנות, אבל אז סם מגלה שהם בסתר בעצם מעקרים את האנושות בשביל לחסל אותנו לאט ולקחת את כדוה"א לעצמם.
האפשרות היחידה להציל את האנושות הוא לחזור בזמן ולשלוח לעצמם מהעבר מסר לא לפגוש לעולם את האשנים.
מזל שהם כבר יודעים שהסטארגייט משבש את הזמן אם משתמשים בו בזמן סערת שמש ושסם יודעת לחשב מתי בדיוק תהיה כזאת בעזרת המחשבים המתקדמים של האשנים.
(מתעלמים מהשאלה של איך הם שולטים על הזמן שאליו יגיעו...)
אוניל, שמהתחלה חשב שמשהו מסריח עם האשנים האלה ופרש מזמן לבקתת הדייג שלו, מסרב בהתחלה להצטרף למבצע הזה, אבל כמובן שבסוף הוא כן מגיע.
כיוון שהסטארגייט עכשיו מאובטח היטב ע"י האשנים, כל הארבעה חוטפים כדורים ונהרגים תוך כדי הניסיון הנועז לנטרל את השומרים ולהגיע אל השער, אבל קרטר מצליחה רגע לפני מותה לזרוק את הפתק דרך הסטארגייט, וכמובן שהוא מגיע בדיוק לזמן הנכון, כלומר לעבר ולפני שהם עשו את המשימה, והאמונד מורה מייד לבטל את האפשרות לחייג אל הפלנטה שהפתק, בכתב ידו של ג'ק, מזהיר מפניה.
זכור לי כפרק טוב.
בהחלט רעיון מעניין.
האשנים האלו מגעילים. אבל איזה סבלנות יש להם שהם פשוט מתכוונים לחכות עד שאנשי כדור הארץ ימותו לאט.
אם אני זוכר נכון טילק גם לא מרוצה מהאשנים כי בגלל שהם הרגו את הגוואולד אז הג'אפה בבעיה כי הם לא יכולים לחיות בלעדיהם.

דווקא נראה לי שכן הסבירו שהם יכולים לחשב כמה זמן אחורנית (או קדימנית) הסערת שמש תעביר לפי העוצמה שלה וחישובי זוויות וטכנובאבל כזה.
מה שאותי מטריד זה שהסטארגייט ב2010 נמצא במקום אחר, אבל הפתק מגיע לאיפה שהסטארגייט נמצא ב2000.
אבל בפרק שבו הם חזרו אחורה ל1969 הם חזרו בזמן למקום שבו פיזית הסטארגייט יהיה בעתיד, אפילו שהוא לא שם עדיין בעבר.
*אני מקווה שאני ברור.

טוב. מה עוד.
6X07 - אז הרוסים מתחילים גם הם תוכנית סטארגייט ולהם יש יתרון כי יש להם את המכשיר השולט המקורי (מה שהם בדרך כלל מוצאים על פלנטות שאליהם הם מגיעים). אבל הרוסים מסתבכים עם עולם מים מוזר.
איך זה נגמר מבחינת מה תוכנית הסטארגייט של הרוסים?
6X08 - זה מעניין שמתייחסים להתפתחות אבוליציונית של הגוואולד. חוץ מזה דניאל וואיזה אונאס בשם צ'אקה...
6X09 - אה רגע, על זה גם כתבת
SG1 הצילו ציויליזציה (פחות מתקדמת אבל גם לא נורא פרימיטיבית) מפלנטה שבה תנאי הקרינה הפכו קטלניים עבורם.
הם מצאו עבורם פלנטה חדשה ולא מיושבת שמתאימה להם והעבירו אותם לשם.
זמן קצת אחר כך מתברר שספינת חלל אדירה של ציויליזציה חייזרית שונה מאוד ומתקדמת מאוד, החלה כבר בתהליך שינוי פני הקרקע והאטמוספירה של הפלנטה החדשה הזו בשביל עצמם. אלא שזו צורת חיים שונה לחלוטין והתהליך הזה יחסל את האנקרנים (אנשי הציויליזציה הראשונה) תוך כמה שעות אם הם ישארו שם.
הבעיה היא שאין להם מקום אחר ללכת אליו כי הם צריכים תנאים מאוד ספציפיים וזו הפלנטה היחידה שהצליחו למצוא עבורם.
וגם לציויליזציה המתקדמת אין אופציות אחרות: עולם הבית שלהם חוסל לפני כ-10000 שנה והם שימרו את עצמם בתרביות בספינה הענקית והאוטומאטית שלהם, עד שהיא תמצא להם מקום מתאים אחר, וזה היחיד שנמצא.

אז עומדת בפני SG1 דילמה בלתי אפשרית - לפוצץ את הספינה ולהשמיד לנצח את הציויליזציה שעליה (שהיא ככל הידוע שוחרת שלום וגם בעלת ידע ויכולות אדירות), או לתת לכל האנקרנים למות שם.
אני יכולה להבין את הבחירה של אוניל באנקרנים, שהם אנשים "אנושיים" ושהוא כבר מכיר באופן אישי ומחבב וגם מרגיש אחריות עליהם אחרי ש-SG1 הצילו אותם פעם אחת והביאו אותם לפלנטה הזאת,
אבל דניאל מתעקש וכמובן מצליח לשכנע את הרובוט של הספינה (שנוצר בדמות של אנקרני) לעצור אותה ברגע האחרון ולמנוע גם את הפיצוץ שלה וגם את חיסול האנקרנים. ואז כצפוי גם מוצא פתרון לכולם: מחשב הספינה סרק מיליוני פלנטות ומצא את עולם הבית המקורי של האנקרנים, זה שממנו הם נחטפו לפני אלפי שנים, ויכול להעביר אותם לשם.
רק חלקית זכור לי, אבל נשמע מעניין.
אבל רגע, האנקרנים האלו הם לא במקור מכדור הארץ כמו כל שאר בני האדם?

6X10 - אוקי את זה כמעט בא לי לראות שוב רק בגלל התמונות של דניאל ששמת.
מצחיק שמבחינת עלילה זה כמעט זהה לפרק של מסע בין כוכבים: וויאג'ר. בעצם גם יש פרק קצת דומה של פארסקייפ. בכללי זה די מגניב להפוך אנשים לעובדים על ידי כך שמשכנעים אותם שזה פשוט החיים שלהם והם שוכחים דברים אחרים.

6X11 - אוי זה זכור לי כפרק מצחיק עם האיש הזה שיודע על הסטארגייט אבל לא זוכר ממש איך. אם אני זוכר נכון (יכול להיות ששיבשו לי את הזיכרון)
6X12 - יאיי מפתחים טכנולוגיה לכדור הארץ מטכנולוגייה חייזרית של הגוואולד. אופס, זה מסתבך. זכור לי שיש קטע שפותחים את המטוס והם נחשפים לואקום של החלל לשניה אבל לא מתים. סדרות מד"ב שונות מתייחסות שונה להאם מתים מיד או לא מואקום של החלל.
6X13 - גוואולדים צצים מכל פינה. וכל מי שהיה בקשר רומנטי עם דניאל בסכנה.
6X14 -קראתי תיאור של הפרק ואני ממש לא זוכר אותו. אבל דברים עם אפופיס.
6X15 - גם זה זכור לי רק באופן כללי מאוד. כל מיני דברים עם סוכנויות ביון סודיות ועוד יותר סודיות ומשחקי אמון וכאלו. אבל מישהו החליף את האמונד לקצת זמן. מה הוא עשה?

אגב, אני נורא שמח שאת כותבת על הרבה יותר פרקים עכשיו.

Lhuna3

Well-known member
דווקא נראה לי שכן הסבירו שהם יכולים לחשב כמה זמן אחורנית (או קדימנית) הסערת שמש תעביר לפי העוצמה שלה וחישובי זוויות וטכנובאבל כזה.
אה טוב כנראה פספסתי.
מה שאותי מטריד זה שהסטארגייט ב2010 נמצא במקום אחר, אבל הפתק מגיע לאיפה שהסטארגייט נמצא ב2000.
אבל בפרק שבו הם חזרו אחורה ל1969 הם חזרו בזמן למקום שבו פיזית הסטארגייט יהיה בעתיד, אפילו שהוא לא שם עדיין בעבר.
*אני מקווה שאני ברור.
כן, אין עקביות כל כך.
6X07 - אז הרוסים מתחילים גם הם תוכנית סטארגייט ולהם יש יתרון כי יש להם את המכשיר השולט המקורי (מה שהם בדרך כלל מוצאים על פלנטות שאליהם הם מגיעים). אבל הרוסים מסתבכים עם עולם מים מוזר.
איך זה נגמר מבחינת מה תוכנית הסטארגייט של הרוסים?
לא זוכרת (ראיתי את זה לפני איזה יומיים אז זה מעבר לטווח הזיכרון שלי), אבל נראה לי שסגרו אותם.
6X08 - זה מעניין שמתייחסים להתפתחות אבוליציונית של הגוואולד. חוץ מזה דניאל וואיזה אונאס בשם צ'אקה...
כן, זה היה נחמד שדניאל בסוף הצליח לתקשר איתו ולהתחבר איתו.
6X09 - אה רגע, על זה גם כתבת

רק חלקית זכור לי, אבל נשמע מעניין.
אבל רגע, האנקרנים האלו הם לא במקור מכדור הארץ כמו כל שאר בני האדם?
הם נראים לגמרי בני אדם, פרט לרגישות הרבה יותר גבוהה לקרינה שיש להם, אבל נאמר שהם נחטפו מפלנטה אחרת, אז לא ברור. אולי אבותיהם בפלנטה האחרת נחטפו לפני כן מכדור הארץ.
6X10 - אוקי את זה כמעט בא לי לראות שוב רק בגלל התמונות של דניאל ששמת.
מצחיק שמבחינת עלילה זה כמעט זהה לפרק של מסע בין כוכבים: וויאג'ר. בעצם גם יש פרק קצת דומה של פארסקייפ. בכללי זה די מגניב להפוך אנשים לעובדים על ידי כך שמשכנעים אותם שזה פשוט החיים שלהם והם שוכחים דברים אחרים.
"מגניב" |שפם|
6X11 - אוי זה זכור לי כפרק מצחיק עם האיש הזה שיודע על הסטארגייט אבל לא זוכר ממש איך. אם אני זוכר נכון (יכול להיות ששיבשו לי את הזיכרון)
כן, זה גם שחקן די מוכר, בעיקר כשחקן אורח בהרבה דברים, ויש לו קצת טייפקאסט של טיפוס מוזר וקצת משוגע כזה.
מה שקצת מעצבן אותי בפרק זה שאוניל והאחרים מתייחסים אליו כסתם פאראנואיד משוגע שמאמין בקונספירציות וממציא שטויות, למרות שמה שהוא יודע על הסטארגייט מדויק לחלוטין. אני האמנתי שהוא באמת חייזר משלב די מוקדם.
6X12 - יאיי מפתחים טכנולוגיה לכדור הארץ מטכנולוגייה חייזרית של הגוואולד. אופס, זה מסתבך. זכור לי שיש קטע שפותחים את המטוס והם נחשפים לואקום של החלל לשניה אבל לא מתים. סדרות מד"ב שונות מתייחסות שונה להאם מתים מיד או לא מואקום של החלל.
כן, נדמה לי שפעם דיסקסנו את זה (אולי בהקשר של ה-100?) והבאנו טענה שזה מדעית כנראה נכון שאפשר כמה שניות לשרוד.
6X13 - גוואולדים צצים מכל פינה. וכל מי שהיה בקשר רומנטי עם דניאל בסכנה.
חחח היתה שם רק אחת שהיתה איתו בקשר רומנטי. והיא מאוד יפה. והיא גאולדית עכשיו.
6X14 -קראתי תיאור של הפרק ואני ממש לא זוכר אותו. אבל דברים עם אפופיס.
חחח "דברים עם אפופיס".
טילק שם נתפס ועובר עינויים :-( ע"י הארו-הר או איכשקוראיםלו, יריב של אפופיס.
ומצד שני סלמאק/אבא-של-סם מבקש מ-SG1 עזרה במבצע של הטוקרה (יותר נכון ביקש מסמנתה ודניאל בשביל הידע שלהם, ובגלל שלא היה נעים לו אז הוסיף "ואוניל... תמיד נחמד שגם אתה בסביבה") לפוצץ מוקש ליד הספינה של אפופיס... טילק כמובן ניצל אבל במחיר שהמבצע השתבש ואפופיס יצא ממנו חזק הרבה יותר.
6X15 - גם זה זכור לי רק באופן כללי מאוד. כל מיני דברים עם סוכנויות ביון סודיות ועוד יותר סודיות ומשחקי אמון וכאלו. אבל מישהו החליף את האמונד לקצת זמן. מה הוא עשה?
יש את הסנטור המגעיל הזה שהתנגד בעבר לתוכנית של ה-SG, אבל לא הצליח לסגור אותה, אז עכשיו הוא רוצה שהיא לפחות תביא תועלת באופן שהוא חושב - לגנוב ולפתח טכנולוגיות נשק מהחייזרים וכל זה, כמו שמייבורן עשה קודם.
אז הוא מאיים על האמונד שהוא יפגע במשפחה שלו :mad: בשביל לאלץ אותו לפרוש.
ומחליף אותו באיזה אידיוט שמפרק את SG1, מאלץ את קרטר לבנות פצצה ולעשות איתה ניסוי שכמעט מחסל את הבסיס הזה (אגב אני חשבתי שהיא היתה צריכה לסרב לפקודה הזאת גם במחיר של משפט צבאי, קצת התפלאתי עליה), ושם את דניאל בעבודה משרדית...
ג'ק פונה בליית ברירה למייבורן שעוזר לו בדרכים קצת מפוקפקות להשיג חומר מרשיע על הסנטור הזה ולסחוט אותו כדי שיחזיר את האמונד.
(אגב בפרק 4X16 הסנטור הזה הוא כבר נשיא ארה"ב)
אני אגיד לך את האמת שהסיבה העיקרית שאני מושקעת זה התקווה הקטנה שלי שיקרה משהו יותר רציני בין אוניל וקרטר מתישהו, למרות שאני די בספק שזה יתממש ממש, כי הסדרה לא הכי בקטע של רומנטיקה. חוץ מזה יש לי קצת קראש על אוניל, למרות שהוא גם קצת פוץ מעצבן :-D והתחביב שלו זה דייג |חבול|

didalf

Well-known member
חחחח זה תמיד ככה עם לונה.
מתחילה סדרה, דופקת בינג' על שתי עונות עם מילה וחצי בערך ומתישהו בעונה 3-4 מתחילה לכתוב יותר ובעונה 5 כבר יש לה סיכום לכל פרק.

Lhuna3

Well-known member
חחחח זה תמיד ככה עם לונה.
מתחילה סדרה, דופקת בינג' על שתי עונות עם מילה וחצי בערך ומתישהו בעונה 3-4 מתחילה לכתוב יותר ובעונה 5 כבר יש לה סיכום לכל פרק.
זה בדר"כ נכון :-D

Lhuna3

Well-known member
פרק 4X17
Absolute Power
דניאל הופך לדוש נוראי, ומפקד על מבצע של בניית מערכת נשק לווינית בטכנולוגיה גאולדית, לכאורה להגנה על כדור הארץ, אבל בפועל הוא משתמש בה להפציץ את מוסקבה.
בדרך הוא גם שלח את טילק למשימה שהרגה אותו איכשהו, והכניס את קרטר לכלא כי היא איימה לחשוף את המטרה האמיתית שלו.
כמובן שכל זה לא קרה במציאות, אלא בחלום שהרסיסיס (הבן של אפופיס ושאריי) הכניס לו לראש, בשביל ללמד אותו כמה הזכרונות והידע של הגאולד מסוכנים לנפש.
וזה קורה אחרי שהאלת טבע הזאת שגידלה אותו, לימדה אותו איך לשכוח אותם, והאנשים שלנו ושל הטוקרה רצו להשתמש עליו בטכנולוגיה שלהם להחזרת זכרונות, בשביל להוציא ממנו את כל הסודות של הגאולדים, שיש לו בזכרון הגנטי.
(אני קלטתי מה קורה באמת איפשהו באמצע)

פרק 4X18
The Light
מגיעים לאיזה פלנטה שיש בה מתקן מפיץ אור ומתברר שגם מפיץ איזה חומר ממכר מאוד, ולכן תקועים שם ל-3 שבועות כדי להגמל בהדרגה.
(דווקא קיוויתי לראות איך הם מבלים את ה-3 שבועות האלה)

פרק 4X19
Prodigy
קרטר מעבירה הרצאה בבי"ס של חייל האוויר ומגלה צוערת גאונה במיוחד ומתאימה לשרת ב-SG, אבל עם בעיות משמעת. אז בשביל לתת לה מוטיבציה להתנהג יפה ולסיים את הקורס בהצלחה, היא מצרפת אותה למשימה של SG1.
(אני חושבת שהצוערת לא הביעה התלהבות מספקת לגלות שהיא על פלנטה אחרת)

dilly snake

Well-known member
טכנית ראיתי כבר לפני שבוע, אבל לא יכולתי להגיב אז אני מקווה שאני אזכור כל מה שרציתי לומר.

קצת עצבנה התגובה של ווגנר, אני חושבת שהכעס שלו כלפיי אלזבת' היה מוגזם ואובר דרמטי. הוא שוטר הוא אמור לקבל את זה שאנשים עובדים תחת מסווה ולא הייתה לאף אחד סיבה לנחש שזה הלוטננט ולא הוא, בשביל זה עשו חקירה כדי לרדת לשורש של האמת והבחור הנכון הלך לכלא והשם שלו לא הוכתם.

אבל לפחות הדרמה המיותרת נגמרה, היא קיבלה משרד נורמלי והיא תעבוד שם קבוע.

איזה חמוד היה הקטע שעכשיו כולם מתלבשים מוזר כמוהה:-D .

ואני מקווה שיביאו גם בעונה הבאה עוד שחקנים אורחים שווים כמו לורה ברטיני . וימישכו להיות בלשים מתחלפים, אני לא רוצה שקאיה תהיה בלשית בעונה הבאה וזה יהיה רק שתיהן.

ושבעונה הבאה סוף סוף יביאו את הבן שלה ואנשים מהסדרה המקורית(אין לי אשליות בקשר לג'וליאנה מרגוליס או כריסטין ברנסקי אבל יהיה נחמד אם מאט קוזרי יצוץ).

טוני החתול

Well-known member
מנהל
פרק 4X17
Absolute Power
דניאל הופך לדוש נוראי, ומפקד על מבצע של בניית מערכת נשק לווינית בטכנולוגיה גאולדית, לכאורה להגנה על כדור הארץ, אבל בפועל הוא משתמש בה להפציץ את מוסקבה.
בדרך הוא גם שלח את טילק למשימה שהרגה אותו איכשהו, והכניס את קרטר לכלא כי היא איימה לחשוף את המטרה האמיתית שלו.
כמובן שכל זה לא קרה במציאות, אלא בחלום שהרסיסיס (הבן של אפופיס ושאריי) הכניס לו לראש, בשביל ללמד אותו כמה הזכרונות והידע של הגאולד מסוכנים לנפש.
וזה קורה אחרי שהאלת טבע הזאת שגידלה אותו, לימדה אותו איך לשכוח אותם, והאנשים שלנו ושל הטוקרה רצו להשתמש עליו בטכנולוגיה שלהם להחזרת זכרונות, בשביל להוציא ממנו את כל הסודות של הגאולדים, שיש לו בזכרון הגנטי.
(אני קלטתי מה קורה באמת איפשהו באמצע)
אני זוכר את זה בכללי, כולל זה שהוא מפציץ את מוסקבה. וכמובן שמגלים בסוף שזה לא אמיתי. (בעצם זה די דומה למה שקורה בפרק ששאריי מתה. מבחינת זה שגם שם רוב הפרק לא באמת קורה. או שאני מבלבל אותם יחד פשוט?)
מה קורה בסוף הפרק עם הילד?
פרק 4X18
The Light
מגיעים לאיזה פלנטה שיש בה מתקן מפיץ אור ומתברר שגם מפיץ איזה חומר ממכר מאוד, ולכן תקועים שם ל-3 שבועות כדי להגמל בהדרגה.
(דווקא קיוויתי לראות איך הם מבלים את ה-3 שבועות האלה)
את הפרק הזה אני לא זוכר בכלל.
פרק 4X19
Prodigy
קרטר מעבירה הרצאה בבי"ס של חייל האוויר ומגלה צוערת גאונה במיוחד ומתאימה לשרת ב-SG, אבל עם בעיות משמעת. אז בשביל לתת לה מוטיבציה להתנהג יפה ולסיים את הקורס בהצלחה, היא מצרפת אותה למשימה של SG1.
(אני חושבת שהצוערת לא הביעה התלהבות מספקת לגלות שהיא על פלנטה אחרת)
טכנית היא לא על פלנטה אחרת, אלא על ירח.
רואה, את רוב הפרקים אני זוכר די טוב.
למשל שיש יצורי אור כאלו שמתחילים לתקוף אותם והם לא בטוחים למה ולקרטר והצוערת יש תיאוריות שונות לגבי זה ונראה לי שבסוף לא יודעים מי צדקה.
ושדרך למנוע מהם להתקיף מישהו זה לירות עליו עם אקדח זאט.

limors2

Well-known member
קצת עצבנה התגובה של ווגנר, אני חושבת שהכעס שלו כלפיי אלזבת' היה מוגזם ואובר דרמטי. הוא שוטר הוא אמור לקבל את זה שאנשים עובדים תחת מסווה ולא הייתה לאף אחד סיבה לנחש שזה הלוטננט ולא הוא, בשביל זה עשו חקירה כדי לרדת לשורש של האמת והבחור הנכון הלך לכלא והשם שלו לא הוכתם.

ושבעונה הבאה סוף סוף יביאו את הבן שלה ואנשים מהסדרה המקורית(אין לי אשליות בקשר לג'וליאנה מרגוליס או כריסטין ברנסקי אבל יהיה נחמד אם מאט קוזרי יצוץ).
אנחנו יודעים בביטחון (מהעבר) שיש לה באמת בן? כי מדי פעם ממש הרגיש לי שהיא ממציאה אותו. הוא התאים בצורה מושלמת מדי לכל מיני סיטואציות שהיא סיפרה עליהן. ואני יודעת שזה לא הסטייל של הסדרה, אבל היא מרגישה לי כמו דמות שכל העליזות הזו שלה נועדה להסתיר בדידות קשה ומשהו מאד כואב.

ולגבי הפרק עצמו-
היה לי נורא מוזר שהפרק התחיל מבלי שהראו לנו מי הרוצח, הרגשתי ממש אבודה ומבולבלת ושזה לא זרם לי. ואז גם אלזבת' הרגישה ככה, וזה היה ממש מצויין לדעתי. מאד מאד אהבתי את קו העלילה הזה. אבל מקווה שבעונה הבאה (אם תהיה) יחזרו לשטיק הרגיל כי הוא נחמד לי.

ומסכימה שהתגובה של ווגנר הייתה מוגזמת ואני שמחה שהוא התאפס וסלח לה.

dilly snake

Well-known member
אנחנו יודעים בביטחון (מהעבר) שיש לה באמת בן? כי מדי פעם ממש הרגיש לי שהיא ממציאה אותו. הוא התאים בצורה מושלמת מדי לכל מיני סיטואציות שהיא סיפרה עליהן. ואני יודעת שזה לא הסטייל של הסדרה, אבל היא מרגישה לי כמו דמות שכל העליזות הזו שלה נועדה להסתיר בדידות קשה ומשהו מאד כואב.
ווגנר עזר לו בשלב מסוים למצוא עבודה טובה יותר ב- DC (נראה לי בפרק עם הטניס) אז הוא אמיתי.

Lhuna3

Well-known member
אני זוכר את זה בכללי, כולל זה שהוא מפציץ את מוסקבה. וכמובן שמגלים בסוף שזה לא אמיתי. (בעצם זה די דומה למה שקורה בפרק ששאריי מתה. מבחינת זה שגם שם רוב הפרק לא באמת קורה. או שאני מבלבל אותם יחד פשוט?)
לא, זה באמת דומה. אבל מוצלח הרבה יותר.
מה קורה בסוף הפרק עם הילד?
הם עושים לו את המכונת אמת של הטוקרה בשביל לוודא אם הוא באמת הרסיסיס ולא איזה תחבולה של הגאולד (הוא באמת הרסיסיס), ואז הטוקרה רוצים גם להשאיר אותו בכוח בשביל להמשיך להוציא ממנו מידע בכל זאת, אבל האלת הטבע הזאת שאימצה אותו כמובן הופכת אותו שוב ל... ישות אור כזאת ומוציאה אותו משם בלי שום בעיה.
את הפרק הזה אני לא זוכר בכלל.
לא נורא, לא פרק חשוב במיוחד.
טכנית היא לא על פלנטה אחרת, אלא על ירח.
יפה, זה היה מבחן :p
רואה, את רוב הפרקים אני זוכר די טוב.
לא פיקפקתי.
למשל שיש יצורי אור כאלו שמתחילים לתקוף אותם והם לא בטוחים למה ולקרטר והצוערת יש תיאוריות שונות לגבי זה ונראה לי שבסוף לא יודעים מי צדקה.
נכון.
ושדרך למנוע מהם להתקיף מישהו זה לירות עליו עם אקדח זאט.
נכון.

Lhuna3

Well-known member
משיגים ספינה של גאולד, מפוצצים שמש, אפופיס, עכבישי חלל, ניצלים, בלה בלה... |חבול| אפופיס אולי מת (שוב).
הדבר היחיד שמעניין זה שאפופיס תפס את טילק ונראה כאילו העביר לו איזה שטיפת מוח מהירה (לא ברור איך) שהוא עדיין הקצין מספר 1 שלו ושכל התקופה שלו בשירות ה-SGC וכדור הארץ היתה מתוכננת מראש כמזימה עם אפופיס, שהוא מעולם לא הפסיק להאמין בו ולשרת אותו.
האמת שיכולתי להאמין שזה התחיל באמת כמזימה של אפופיס, אבל שאח"כ טילק הפך לנאמן ל-SGC באמת. אבל זה לא הוסבר כך, אלא כשטיפת מוח שאפופיס עשה לו אחרי שנתפס. גם האמנתי שהוא בכלל מעמיד פנים להיות נאמן לאפופיס כי לא היתה לו ברירה. אבל מסתבר שלא.
אז בינתיים הם "חטפו" אותו בחזרה אבל הוא עדיין תחת שטיפת המוח ומתנהג כאילו הוא שונא אותם.
אין לי ספק שהוא יחזור לצד שלנו, אבל נראה כמה זמן זה יקח.

Lhuna3

Well-known member
פרק על הדרך שטילק עבר מלהיות ג'אפה נאמן לאפופיס, ועד להתחיל לפקפק בו, לבחון אם הוא באמת יודע-כל, להבין שהוא לא באמת אל ולבחור בחופש.
אהבתי.
כמובן שבסופו הוא חוזר באמת ל-SG1 כאשר ברייטאק מאשר שהוא לא מעמיד פנים ובאמת נזכר מי הוא.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני זוכר בכללי את סוף עונה 4 ותחילת עונה 5, אבל אין לי זכרונות מיוחדים לגבי זה.
נראה לי שהיה לי די ברור שטילק תחת השפעת שטיפת מוח ושהוא יחזור.

מה שכן בא לי לדבר עליו זה הפרק האחד לפני אחרון של עונה 4 שבו חזרו לעלילה של פרק מעונה 1 (אני חושב) שבו נוצרים שכפולים רובוטיים של הצוות.
אני זוכר שהיה נראה לי מאוד מגניב שחזרו אליהם וגילינו שהם המשיכו לעשות משימות ולעזור לאנשים. מה שהיה לי חבל זה שעד סוף הפרק כל הרובוטים "מתו".
אה ואני זוכר שבתחילת הפרק חושבים שהם הצוות הרגיל ואני זוכר שפשוט חשבתי שזה נורא מוזר שדניאל חזר לשיער הארוך יותר שלו פתאום.

Lhuna3

Well-known member
מה שכן בא לי לדבר עליו זה הפרק האחד לפני אחרון של עונה 4 שבו חזרו לעלילה של פרק מעונה 1 (אני חושב) שבו נוצרים שכפולים רובוטיים של הצוות.
אני זוכר שהיה נראה לי מאוד מגניב שחזרו אליהם וגילינו שהם המשיכו לעשות משימות ולעזור לאנשים. מה שהיה לי חבל זה שעד סוף הפרק כל הרובוטים "מתו".
אה ואני זוכר שבתחילת הפרק חושבים שהם הצוות הרגיל ואני זוכר שפשוט חשבתי שזה נורא מוזר שדניאל חזר לשיער הארוך יותר שלו פתאום.
אני גם ישר שמתי לב שגם השיער של דניאל וגם השיער של קרטר התארך פתאומית, ותהיתי מה זה אומר - אם עבר יחסית יותר זמן מהפרק הקודם, או שזה אחת המציאויות המקבילות. לא זכרתי שיש גם את הרובוטים האלה.
והאמת היא שבסוף הרגשתי גם קצת הקלה מזה שכל הרובוטים מתו. זה באמת מצד אחד מגניב שהם גם החליטו לצאת למשימות בעצמם, אבל גם היה משהו נורא מטריד ועצוב בעיני במחשבה עליהם, כאילו להרגיש לחלוטין כמו הבנאדם האמיתי עם כל הזכרונות שלו, אבל לדעת שאתה לא האמיתי ולכן החיים שלך נחשבים פחות.
מה שכן היה הכי טוב בפרק זה כל הפעמים שג'ק מתווכח עם עצמו ומתעצבן :-D

למעלה