דיוני סדרות #120

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן

נדירליאל

Active member
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן
יש לי משהו להגיד -
סדרת ראשית גיל ההתבגרות [ גיל מומלץ לצפיה 13+] שנקראת "עוצר נשימה" ונעשתה בעקבות רומן גראפי באותו השם, ועוקבת אחרי המאבק סביב הזהות המינית, הסיסגנדרית, הקווירית [טרנסקסואל, הומוסקסואל, לסביות], החייים בבית הספר, הדלקות, יצירת זוגיות.
ממליץ בהחלט לקווירים בינינו כאן [מכל המגדרים].
עונה 2 עולה בקרב.
צפיתי בשני פרקי הפתיחה של "ג'מסטון", אכן, אבן חן מופלאה. אי אפשר שלא להשוותה ל"יורשים", היא אולי הצד הקומי של "יורשים".
לענ"ד טיפה "חלשה" בהשוואה לעונות הדוקמות, אבל אני נותן לה צ'אנס!

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
ייתכן שכבר לא יהיה עוד עונה, הנוסעים ממשיכים לחפש אחר קריאות, נלקחים למעצר ועושים זאת משם ובסוף עולים בחזרה על המטוס, הרעים נכחדים והטובים חוזרים אחורה בזמן לתאריך המקורי של הנחיתה ששם קאל ואוליב עדיין ילדים מבלי שהם זוכרים את אשר היה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ייתכן שכבר לא יהיה עוד עונה, הנוסעים ממשיכים לחפש אחר קריאות, נלקחים למעצר ועושים זאת משם ובסוף עולים בחזרה על המטוס, הרעים נכחדים והטובים חוזרים אחורה בזמן לתאריך המקורי של הנחיתה ששם קאל ואוליב עדיין ילדים מבלי שהם זוכרים את אשר היה.
נראה לי שהוכרז שזאת העונה האחרונה, לא?
נפגשתי עם חבר שראה את כל הסדרה והוא סיפר לי כיצד היא הסתיימה וזה נשמע לי נורא מטופש ומעצבן.
אבל אולי היה צריך לחוות את כל הדרך כדי להבין למה זה טוב.
לי מרגיש שעשיתי טוב שהפסקתי אחרי הפרק הראשון כי נראה לי שהייתי מתמכר לזה ואז יוצא עם אותה תחושת תסכול שהייתה לי מאבודים.

ממה שהבנתי ממנו בסופו של דבר כל הקטע של הטיסה הזאת זה שזה היה סוג של מבחן אלוהי עבור אלו שהיו עליה ובסופו של דבר אלו שהיו טובים נותרו בחיים וחזרו לחיים הרגילים שלהם כאילו שום דבר לא קרה. ואלו שהיו רעים מתו.
אבל לפחות החבר הזה לא ידע להסביר לי מה הייתה הסיבה לכל זה.

מישהו הבין את זה?

LeAnnDyIan

Well-known member
נפגשתי עם חבר שראה את כל הסדרה והוא סיפר לי כיצד היא הסתיימה וזה נשמע לי נורא מטופש ומעצבן.
לי מרגיש שעשיתי טוב שהפסקתי אחרי הפרק הראשון כי נראה לי שהייתי מתמכר לזה ואז יוצא עם אותה תחושת תסכול שהייתה לי מאבודים.

ממה שהבנתי ממנו בסופו של דבר כל הקטע של הטיסה הזאת זה שזה היה סוג של מבחן אלוהי עבור אלו שהיו עליה ובסופו של דבר אלו שהיו טובים נותרו בחיים וחזרו לחיים הרגילים שלהם כאילו שום דבר לא קרה. ואלו שהיו רעים מתו.

מישהו הבין את זה?
הסיבה היא
שהסדרה בוטלה בלי סוף ועם המון שאלות. ואז כשנטפליקס החליטה להרים את הכפפה ולתת לצופים סוך ראוי זה הכי טוב שהם יכלו לעשות.
אני יודעת שיש לך חרדות מהסוף של אבודים אבל זה לא אותו הדבר בעיני.
כי במניפסט כבר הרבה לפני הפרק האחרון המטרה של כל הדמויות הייתה למצוא דרך לשרוד את תאריך המוות והם ידעו שלעבוד יחד זה הסיכוי היחיד שלהם לשרוד. כלומר הסדרה כיוונה לרגע הזה כל הזמן.
זה שלא שמגיעים לסוף ואז פתאום זה כזה אז שומעים זה לא היה באמת.
אז נכון שזה קיטשי בטירוף אבל אני כן אהבתי את העובדה שהיה מקום לדמויות שהתחילו רע להשתנות ולקבל גאולה וכאלה שבחרו להישאר רעים לא פתאום זוכים להזדמנות שניה רק כי השאר ״עברו״ את המבחן.

dory30

Well-known member
סדרה מעולה, שמראה עד כמה זכייה בלוטו היא לא בהכרח ברכה. כולם שם שרוטים נפשית- מזוג הקיבוצניקים, עד הדרומיים שעומדים להתחתן זה עם זו, בעל בית הקפה שהתפלק לו ילד עם בחורה שצורכת סמים כמו שאתם אוכלים קורנפלקס, רואה החשבון בעל החרדות החברתיות וכמובן המנחה של הסדנה - שנרמז בביקורות שונות כי היא מתמודדת עם בעיות פיננסיות בעצמה.

dory30

Well-known member
לא חובב טלוויזיה אמריקאית כבעבר. אבל מדובר בסדרה גאונית, ע"ס הפרק הראשון. במיוחד אהבתי את הקטע שעכשיו של דני מרוויח יותר ממנו ואחיו, קבלן השיפוצים הכושל, מתחרפן מזה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לא חובב טלוויזיה אמריקאית כבעבר. אבל מדובר בסדרה גאונית, ע"ס הפרק הראשון. במיוחד אהבתי את הקטע שעכשיו של דני מרוויח יותר ממנו ואחיו, קבלן השיפוצים הכושל, מתחרפן מזה.
מה שם הסדרה באנגלית?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
BEEF וזה בנטפליקס.
אה, אני ממש רוצה לראות ולכן הוא מסומן לי בכחול ברשימת צפייה שלי כל שבוע.
למעשה ראיתי איזה עשר דקות ראשונות עם ידידה שאז החליטה שהיא לא אוהבת. רציתי כמובן מיד להמשיך לבדי בבית, אבל אני עמוס בתכנים אחרים.

Lion_Heart

Well-known member

מישהו הבין את זה?
זאת אכן העונה האחרונה!

dory30

Well-known member
הסדרה ממשיכה להפתיע. שמחתי לראות בפרק השני, שהיה טוויסט. כביכול, השוטרים שישבו בכלא אמורים היו לתת לקובי תשובה סופית - לאן פניהם מועדות. בהתחלה יכולנו לחשוב שהם בחרו בפיתרון הקל והעדיפו לקחת נשק בלתי חוקי כדי להגן על עצמם, אבל בסופו של דבר הנשק נקנה כדי להצטרף לארגון של באומן. מתוחכם למדי, יש לומר.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי את הפרק החדש של The Crowded Room היום בצהריים ומאוד אהבתי אותו.
אבל מיד אחר כך נשכבתי לשינת צהריים והיו לי חלומות שקשורים לסדרה.
וכשהתעוררתי הייתי ממש מבולבל מה בעצם קרה בפרק ומה קרה רק בחלום שלי.

עם הזמן נעשה לי יותר ברור לגבי רוב הדברים שאני בטוח שהיו רק בחלום כי הם הזויים מידי. אבל אני לא בטוח לגבי הכל.
האמת שלא הייתי בטוח עד הפרק הזה, ואפילו עד שלב מתקדם בפרק הזה, אם האח שלו הוא אמיתי או לא.
חשבתי שאולי בכוונה גורמים לנו לחשוב שהוא לא אמיתי כדי אז להפתיע אותנו בכך שהוא בעצם כן אמיתי.
גם דני מתייחס אל אדם כמה פעמים בשיחות עם אמא שלו, אז זה גרם לי לחשוב שהוא אמיתי.
אבל כנראה היא פשוט הולכת עם זה כמו אם שמתייחסת לחבר דמיוני של בן שלה כאמיתי. (אגב לאחיינית שלי יש חבר דמיוני ויש עליו שיחות רבות)

בעצם נראה לי שנעשה לי ברור לחלוטין רק לקראת הסוף כשדני ואדם ברכב עם מרלין.
זה היה כל כך נוראי ועצוב. וכשדני בעצם הופך את זה כאילו מישהו אחר הולך עם מרלין לתוך המחסן...

זה היה פרק מרגש ועצוב ויפה.

הדבר היחיד שמפריע לי זה שלא הייתה שום התייחסות לסוף של הפרק הקודם,
כשג'ק (השותף של אבא של דני)(ג'ייסון אייזקס) פתאום ישב ליד השולחן ראיונות איפה שתמיד דני יושב.
ונראה לי ברור שזה פשוט דני הופיע עבור עם הפרסונה של ג'ק.

זה כאילו הם הרגישו שהם חושפים יותר מידי, יותר מידי מהר ולכן הלכו צעד אחורה.

בחלום שלי התגלה שדני בעצם רדף כל מיני פושעים מסוכנים במשך כל השנים כי האישיות המפוצלת שלו עזרה לו להבין אותם. ועכשיו המשטרה מנסה לגייס אותו שיעזור להם. אבל הוא גם צריך לאכול ארוחה בבית שלו עם ההורים שלו ומשום מה הבית חלקית מוצף במים.
היה עוד הרבה שהתרחש שם וזה היה מורכב, אבל את הרוב אני לא זוכר.

lemon lyman

Well-known member
למעלה