דיוני סדרות #109

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הסתיימה העונה הראשונה של בית הדרקון
זאת הייתה עונה מעולה ואני לא יכול לחכות לעונה 2
סה"כ רוב הפרק הזה התרחש די כמו שציפיתי
אומנם לא חשבתי שריינירה תהיה כל כך קרובה ללהחליט לא לצאת למלחמה, אבל ידעתי שאיכשהו היא תשוכנע כן לעשות את זה.

הסוף היה הלם עצום, אבל גם זה ראיתי מגיע במידה רבה.
כלומר ברגע שהחליטו לשלוח את שני הנסיכים על דרקונים הייתה לי תחושה שהצעיר לפחות ימות.
וזה היה עוד לפני שראינו שאיימונד (זה עם העין האחת) כבר נמצא בסטורמז אנד עם הדרקון הענק שלו)
לרגע חשבתי שאיימונד באמת יהרוג את לוק ממש בהיכל של בארת'יאן, אבל בראת'יאן אומנם לא מתכוון כנראה לכבד את השבועה של אביו לריינירה, אבל יש לו מספיק שכל שלא להרשות לנסיכים להרוג אחד את השני בהיכל שלו.
אז כבר היה לי ברור לחלוטין שזה יהיה קרב דרקונים. ותכלס נראה לי בנינו לקראת משהו כזה מההתחלה, לפחות לכל מי שיודע שהמלחמה שהסדרה בונה לקראתה נקראת Dance of the Dragons.
ועדיין זה הצליח להפתיע אותי כי אני הנחתי שהדרקון של איימונד ישרוף את הדרקון של לוק. לא ציפיתי לכך שהוא ממש יאכל אותו. זה רק מראה עד כמה הדרקון של איימונד ענק, שהוא יכול לאכול בביס דרקון צעיר. זה רק מבהיר שאומנם בצד של ריינירה יש יותר דרקונים, אבל כמות זה אולי פחות משמעותי לעומת הגודל.
ומעניין גם שנראה שזה ממש לא הייתה הכוונה של איימונד כי נשמע שהוא מנסה למנוע מהדרקון שלו לעשות משהו כזה. נראה שבאמת כל מה שהוא מתכוון לעשות זה להפחיד את האחיין שלו.

עכשיו כבר אין ספק שריינירה תצא למלחמה.
העונה הבאה בטח תהיה מאוד מלאה באקשן.
ואני מניח הרבה פחות קפיצות זמן.

Lhuna3

Well-known member
אז כמו שצפינו מקילומטרים, למרפי יש רעיון לניתוח שירפא את לים... הנחתי גם שזה לא יקח עוד הרבה זמן.
(הדבר היחיד שעוד יכול להפתיע אותנו זה אם זה בסוף לא יצליח.)

לוולק משום מה יש דיעות קדומות שליליות מאוד על אנשים שמתגייסים לצבא, אז הוא קצת מציק למתמחה (שאני עדיין לא מצליחה לזכור את שמה) ובסוף מתנצל על זה.

אלן והמתמחה החתיך ממשיכים להתקרב ומגיעים עד לרגע של כמעט נשיקה, אבל הוא נרתע ברגע האחרון מבלי להסביר למה.

בינתיים לים מתחילה מערכת יחסים עם השכן הנחמד שלה.
וגלסמן גם מתמודד עם הכעס שלו על מרפי על עניין הניתוח של לים.
ופארק מתוסכל מעולם הטינדר ונראה לי שעדיין רוצה לחזור אל רזניק.
ומרפי עבר למשרד לבד בחדר אחסון בטענה נכונה שהוא ופארק לא מסתדרים יחד באותו משרד.

dilia snake

Well-known member
מוקדם כי אין השבוע FBI'S.

אוקיי, השבוע יש הרבה מה לפרוק.

קודם כול, לא ציפיתי לזה מלורנס. כל החרטה, הבושה. אני רוצה להאמין לו, שהוא מנסה לתקן מאז ההתחלה, אבל מצד שני כל זה מרגיש מאוחר מידי ואז יש את האכזריות כלפי סרינה והציניות ואני לא חושבת שזו כל האמת. מצד שני בראדלי וויטפורד היה כ"כ מדהים סצנה הזאת שקשה לי להאמין שזה לא האמת, שהוא לא איש שרצה לעשות משהו טוב וזה נדפק הכי נורא שיש.

אני באמת חושבת שג'ון ולוק הולכים להיפרד, הם נראים כמו אנשים שפעם אהבו אחד את השנייה אבל לא מוכנים להודות שכל אחד מהם במקום אחר. שלא נדבר על זה שלוק חי באיזה עולם שלא מתנגש עם המציאות, והקטע שהוא מסגביר לג'ון ואחר כך שהיא אמרה לו שהוא לא עשה כלום כל הזמן הזה ושהיא לא צריכה שיציל אותה?

(הערת ביניים, ממה בדיוק לוק התפרנס ב-7 שנים האחרונות? ואיך הם יכולים לגור במקום כזה? זה עלה לי עכשיו כשהתחלתי לכתוב.)

הגורל של סרינה, כאילו לאף אחד לא מגיע שהילד שלו יגדל אצל אנשים נוראיים כמו הווילרים אבל עדיין, זה נראה כאילו נואה בקצב הזה יהפוך לגרסה נוראית יותר של פרד. ואני בספק אם זה היה הפתרון היחידי עבור סרינה, זה מרגיש כאילו ללורנס נוח שהיא שם כדי לשלוט בה.

אהבתי לראות את ריטה הפרק.

הרעיון של לורנס מעניין, עם בית לחם החדשה והכל. אבל זה נראה לי אוטופי מידי ולא מתיישב עם המציאות.

הקלוזאפים לפנים בסצנה עם ג'ון וסרינה היו מטרידים והבימוי היה מוזר הפרק. כל הסצנה הזאת נראה כאילו הן לא יכלו לסדר ששתיהן יהיו יחד בצילומים אז צילמו אותן בנפרד והדביקו.

והנאביות של סרינה חמודה ומפתיעה כל פעם מחדש. היא באמת חושבת שהן חברות כל פעם שהיחסים עם ג'ון מגיעים לנקודה חדשה.

הייתי בטוחה שג'ון הולכת לקנות תפוחים ולא לחזור.

הפרק הבא הולך להיות ממש ממש רע נכון? הם לא הולכים להציל את האנה אלא להרוג כמה שיותר ילדות?

אה, והיו כ"כ הרבה רמזים מיזוגניים על אימהות באופן כללי שאני תוהה עם זה מכוון.

ואחרי כל הזמן הזה, הם הולכים על אמירות פוליטיות על היחס למהגרים דווקא? נגמרו לנשים הצרות?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
עכשיו יש לי את הדילמה הנצחית:
מה לראות קודם - סיפורה של שפחה או הרופא הטוב?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כי אני חולה ומרגישה זוועה אז צריך לעשות מה שאני מבקשת, זה החוקים.
זה כאילו הרגשתי שאת חולה כבר לפני שעה ולכן בחרתי בו

אם כי זה יותר שהעדפתי משהו קל לראות בזמן שאני אוכל
(האמת שבטח יש אנשים שיהיה להם קשה לראות דברים עם דם בזמן שהם אוכלים, אבל לא לי)

אז כמו שצפינו מקילומטרים, למרפי יש רעיון לניתוח שירפא את לים... הנחתי גם שזה לא יקח עוד הרבה זמן.
חשבתי שבכל זאת יקח לזה עוד כמה פרקים (ואז הפרק אחרון לפני הפסקת החורף יגמר במתח אם זה עבד)
(הדבר היחיד שעוד יכול להפתיע אותנו זה אם זה בסוף לא יצליח.)
אני מקווה שהם יהיו אמיצים וזה לא יצליח.
לא שאני רוצה לראות את לים מתקשה עם הנכות
ועוד יותר קשה לי לראות את שון מנסה להתמודד עם ההשלכות של הניתוח
אבל זה כן נושא מעניין.
זה היה נוראי לראות את שון מתמודד עם זה שהוא איבד את הקשר עם לים ואז שהוא מבין שגם הקשר עם גלסמן נפגע.
הוא עצמו הזכיר את זה שבתור ילד לא היו לו חברים, אז כל מה שקורה מרגיש כאילו עושים עליו חרם חברתי.
גלסמן היה כנה איתו וגם ניסה באמת לעזור, כי זה לא טוב שהוא ירחיק את עצמו מאנשים, אבל הוא גם עשה את זה באופן נורא פוגע.
מזל שלשון יש לפחות אישה עכשיו.

בקיצור כל זה קשה, אבל זה יהיה מעניין לראות.
אני בטוח שעד סוף העונה גלסמן ולים יחזרו להיות חברים של שון והיחסים יסתדרו,
אבל אני מקווה שזה לא יהיה בגלל שהוא מצא ניתוח שהציל את לים.
לוולק משום מה יש דיעות קדומות שליליות מאוד על אנשים שמתגייסים לצבא, אז הוא קצת מציק למתמחה (שאני עדיין לא מצליחה לזכור את שמה) ובסוף מתנצל על זה.
כן, קצת לא ברור מה הקטע שלו עם זה.
אבל אולי זה כי אנחנו חיים בחברה מאוד שונה מהבחינה הזאת - רובנו שירתו בצבא, ואפילו אם לא אז כמעט כל מי שאנחנו מכירים שירת בצבא. ונראה לי כולנו מכירים לפחות כמה אנשים שממש שירתו בקרבי.
לעומת זאת לוולק זה בטח משהו שהוא לא ממש יכול לדמיין.
אוקי, אז אולי אני כן מבין אותו.
בכל מקרה אני שמח שוולק הומו כי אחרת זה היה מרגיש שגם זה מתקדם לזוגיות
אלן והמתמחה החתיך ממשיכים להתקרב ומגיעים עד לרגע של כמעט נשיקה, אבל הוא נרתע ברגע האחרון מבלי להסביר למה.
וואו הקראש שלי למתמחה החתיך רק מעמיק יותר ויותר.
מה אכפת לי מג'ורדן, אני רוצה אותו לעצמי.
כי זה לא רק החלק החיצוני, זה גם האופי שלו והאופטימיות שלו. הוא פשוט חמוד.
אבל גם הסיפור שלהם מרגיש שמתקדם נורא מהר. הוא הגיע לפני שני פרקים ובפרק הקודם היא הודתה שיש לה קראש עליו ועכשיו הם כבר כמעט מתנשקים.
בקצב הזה הם יהיו נשואים עם ילדים עד סוף העונה.
אני מניח שבשלב מסוים נגלה משהו רע עליו. אני מקווה שזה רק סיפור טרגי מהעבר שלו (הוא היה מאורס והיא מתה)
בינתיים לים מתחילה מערכת יחסים עם השכן הנחמד שלה.
יש לי כל הזמן תחושה שמשהו רע יקרה שם. שהוא ינצל אותה או יפגע בה או משהו.
ופארק מתוסכל מעולם הטינדר ונראה לי שעדיין רוצה לחזור אל רזניק.
נראה לי ברור שהם יחזרו להיות ביחד.
*היה קטע מצחיק בתחילת הפרק כשהם רבים ליד המטופל, ואז ג'ורדן אומרת למתמחה החתיך (דני?) שהם היו בדיוק אותו דבר גם כשהם היו ביחד.

לגבי המקרים הרפואיים - שניהם כמעט הסתיימו בקטיעה.
ואני לא יודע אם זה מוזר או לא שלא התייחסו לקשר הזה בין המקרים או לכך שגם לדניקה יש רגל קטועה.

עכשיו בדקתי מה שמות שני הרופאים החדשים וגיליתי משהו מוזר:
Dr. Danica "Danni" Powell
Dr. Daniel "Danny" Perez
לשניהם קוראים "דני"
איך זה לא משהו שכבר דנו בו (או שאמרו את זה ושכחתי?)

Lhuna3

Well-known member
רפואה שלמה|נחמה|
תודה! |חיבוק|
זה כאילו הרגשתי שאת חולה כבר לפני שעה ולכן בחרתי בו

אם כי זה יותר שהעדפתי משהו קל לראות בזמן שאני אוכל
(האמת שבטח יש אנשים שיהיה להם קשה לראות דברים עם דם בזמן שהם אוכלים, אבל לא לי)
גם לי זה לא מפריע.
אני מקווה שהם יהיו אמיצים וזה לא יצליח.
לא שאני רוצה לראות את לים מתקשה עם הנכות
ועוד יותר קשה לי לראות את שון מנסה להתמודד עם ההשלכות של הניתוח
אבל זה כן נושא מעניין.
זה היה נוראי לראות את שון מתמודד עם זה שהוא איבד את הקשר עם לים ואז שהוא מבין שגם הקשר עם גלסמן נפגע.
הוא עצמו הזכיר את זה שבתור ילד לא היו לו חברים, אז כל מה שקורה מרגיש כאילו עושים עליו חרם חברתי.
גלסמן היה כנה איתו וגם ניסה באמת לעזור, כי זה לא טוב שהוא ירחיק את עצמו מאנשים, אבל הוא גם עשה את זה באופן נורא פוגע.
מזל שלשון יש לפחות אישה עכשיו.

בקיצור כל זה קשה, אבל זה יהיה מעניין לראות.
אני בטוח שעד סוף העונה גלסמן ולים יחזרו להיות חברים של שון והיחסים יסתדרו,
אבל אני מקווה שזה לא יהיה בגלל שהוא מצא ניתוח שהציל את לים.
אני מסכימה שזה יהיה הרבה יותר מעניין אם לא יצליח, אבל אני בכל זאת מקווה שכן.
וגלסמן באמת עשה את זה בצורה פוגעת נורא :-( באמת מזל שיש את ליאה.
כן, קצת לא ברור מה הקטע שלו עם זה.
אבל אולי זה כי אנחנו חיים בחברה מאוד שונה מהבחינה הזאת - רובנו שירתו בצבא, ואפילו אם לא אז כמעט כל מי שאנחנו מכירים שירת בצבא. ונראה לי כולנו מכירים לפחות כמה אנשים שממש שירתו בקרבי.
לעומת זאת לוולק זה בטח משהו שהוא לא ממש יכול לדמיין.
אוקי, אז אולי אני כן מבין אותו.
בכל מקרה אני שמח שוולק הומו כי אחרת זה היה מרגיש שגם זה מתקדם לזוגיות
נכון. זה מצחיק שכל פעם שיש קונפליקט אנחנו מניחים שזו הכנה של התסריטאים לזוגיות, כאילו זה משהו שאמור במקור להפתיע אותנו ששני אנשים שהיו בקונפליקט בסוף הופכים לזוג, אבל זו קלישאה כל כך שחוקה, שאנחנו כבר מופתעים יותר אם זה לא קורה.
וואו הקראש שלי למתמחה החתיך רק מעמיק יותר ויותר.
מה אכפת לי מג'ורדן, אני רוצה אותו לעצמי.
כי זה לא רק החלק החיצוני, זה גם האופי שלו והאופטימיות שלו. הוא פשוט חמוד.
אבל גם הסיפור שלהם מרגיש שמתקדם נורא מהר. הוא הגיע לפני שני פרקים ובפרק הקודם היא הודתה שיש לה קראש עליו ועכשיו הם כבר כמעט מתנשקים.
בקצב הזה הם יהיו נשואים עם ילדים עד סוף העונה.
:-D
אני מניח שבשלב מסוים נגלה משהו רע עליו. אני מקווה שזה רק סיפור טרגי מהעבר שלו (הוא היה מאורס והיא מתה)
נשמע הגיוני.
אני חשבתי בכיוון של יש לו בעיה עם זה שהיא שמנה, למרות שזה לגמרי לא מתאים לסדרה ולדמות שלו, ומה שאתה כתבת נשמע הרבה יותר סביר.
יש לי כל הזמן תחושה שמשהו רע יקרה שם. שהוא ינצל אותה או יפגע בה או משהו.
אוי ואבוי, לא חשבתי בכיוון ועכשיו גרמת לי לדאוג.
מה שכן חשבתי זה שאולי הולכים על קטע שהם מתחברים עכשיו, ואחרי שמרפי ירפא אותה אז היחסים שלהם ישתנו ויהרסו בגלל זה.
עכשיו בדקתי מה שמות שני הרופאים החדשים וגיליתי משהו מוזר:
Dr. Danica "Danni" Powell
Dr. Daniel "Danny" Perez
לשניהם קוראים "דני"
איך זה לא משהו שכבר דנו בו (או שאמרו את זה ושכחתי?)
וואו זה באמת מוזר ביותר.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ועכשיו התקדמתי לפרק הנוסף של היום
אוקיי, השבוע יש הרבה מה לפרוק.
בהחלט. אני מרגיש כאילו הפרק הזה משמעותי יותר מכל פרק אחר שהיה בעונה הזאת. כל כך הרבה דברים, שיחות טובות, הצעות לעתיד. וכמות ההומור שהייתה בפרק הזה שווה בערך לכמות ההומור שהייתה בסדרה עד נקודה זאת (והכל לורנס כמובן)

אוקי, אז לפני שאני ממשיך להגיב אני אתייחס להומור של לורנס כי לא ראיתי שכתבת על זה. היו לו כמה יציאות מעולות בפרק הזה.
הראשונה הייתה כשהוא אומר לג'ון: I've been grooming Nick, but not in a sex way
קטע אחר זה כשהוא מדבר עם סרינה על כך שהווילרים זקוקים לה בגלל שהיא מניקה מהשדיים שלה ואז אומר: And now I'm done talking about your breasts.
וקטע אחר כשהוא מדבר מאוחר יותר עם ג'ון ומנסה להסביר לה למה הוא לא יכול למנוע את זה שהאנה תתחתן, אז הוא אומר: Gilead's gonna Gilead

קודם כול, לא ציפיתי לזה מלורנס. כל החרטה, הבושה. אני רוצה להאמין לו, שהוא מנסה לתקן מאז ההתחלה, אבל מצד שני כל זה מרגיש מאוחר מידי ואז יש את האכזריות כלפי סרינה והציניות ואני לא חושבת שזו כל האמת. מצד שני בראדלי וויטפורד היה כ"כ מדהים סצנה הזאת שקשה לי להאמין שזה לא האמת, שהוא לא איש שרצה לעשות משהו טוב וזה נדפק הכי נורא שיש.
אני רוצה להאמין שהוא רציני.
הבעיה העיקרית שלי היא שלקח להם כל כך הרבה זמן להסביר את לורנס. הוא נמצא בסדרה עוד מעונה 2 (אם אני זוכר נכון) ותמיד היה סימן שאלה ענק לגבי מה הקטע שלו. זה היה ברור שהוא לא שותף לערכים של גלעד, אבל הבהירו שהיה לו תפקיד מאוד מרכזי ביצירה של גלעד. חלק מהזמן הוא פעל באופן אקטיבי נגד גלעד - שחרר את אמילי וניקול, עזר למיידיי בבית שלו, עזר לג'ון - אבל במקביל הוא המשיך לא רק לעבוד עבור גלעד, אלא לעזור באופן אקטיבי לגלעד. וזה אף פעם לא היה ברור.
ורק עכשיו, איזה 3 עונות לאחר שהציגו אותו לראשונה, סוף סוף אנחנו מקבלים הסבר. וזה מפתיע דווקא עד כמה זה מרגיש כמו הסבר מלא והגיוני. אז לא ברור לי למה בשום שלב לא הסבירו לנו את זה בעבר? האם התסריטאים פשוט לא הצליחו לחשוב על הסבר למעשיו עד עכשיו, או שבכוונה רצו לשמור את זה מסתורי עד עכשיו? (או שזה רק אני וכל זה הוסבר כבר בעבר?)
כי יחסית להסברים טלוויזיוניים, במיוחד יחסית לתירוצים ההזויים שהסדרה הזאת סיפקה בעבר לדברים, זה הסבר מאוד טוב. הוא ראה שהמין האנושי במשבר (וקשה שלא להרגיש את זה כשמסתכלים היום על העולם, גם בלי שיהיה לנו משבר ילודה כמו שיש בעולם האלטרנטיבי שלהם) וחשב על דרך לפתור את זה וכך להציל את המין האנושי. הוא חשב שהוא ינצל קבוצה דתית חזקה כדי לקבל את מטרותיו (שמעבר לתוכנית שמתמקדת בילודה כללה אני מניח שבירה של המערכת הקפיטליסטית האמריקאית), אבל לא הצליח לשלוט בתוצאות של מה שהוא קידם ומזה יצאה זוועה שגם אותו מגעילה. אז עכשיו נותר לו או לוותר על הכל, לנסות לשבור את גלעד שהוא יצר ובכך בעצם להרגשתו לעשות את כל הקורבנות שהיו בדרך חסרי משמעות, או לנסות לקחת את גלעד שהוא יצר ולהפוך אותה למקום טוב. ואני באמת יכול להבין את הבחירה שלו, גם אם אני לא מסכים איתה.

לגבי האכזריות כלפי סרינה - קודם כל מגיע לה התאכזרות, אז לא ריחמתי עליה. ואני יכול להבין שהוא רוצה שסרינה תבין את האירוניה בכך שהיא מפחדת להפוך לשפחה. ותכלס הוא קידם אותה לתובנה שג'ון העבירה לה עד הסוף - שהיא צריכה ללכת להיות השפחה של הווילרים כדי להיות קרובה לבן שלה.
אני באמת חושבת שג'ון ולוק הולכים להיפרד, הם נראים כמו אנשים שפעם אהבו אחד את השנייה אבל לא מוכנים להודות שכל אחד מהם במקום אחר. שלא נדבר על זה שלוק חי באיזה עולם שלא מתנגש עם המציאות, והקטע שהוא מסגביר לג'ון ואחר כך שהיא אמרה לו שהוא לא עשה כלום כל הזמן הזה ושהיא לא צריכה שיציל אותה?
הפרק הבא הולך להיות ממש ממש רע נכון? הם לא הולכים להציל את האנה אלא להרוג כמה שיותר ילדות?
אוקי, יש לסדרה עוד עונה שלמה, אז כנראה לא הכל יהיה טוב מכאן הלאה. אבל האם אני לא יכול להעמיד פנים במשך השבוע הקרוב שהאמריקאים יצליחו להציל את האנה והיא תחזור אל ג'ון ולוק והיא לא תהיה שטופת מוח או משהו כזה, והם יוכלו לחיות את שארית חייהם באושר בהוואי או משהו כזה. האם זה כל כך נורא שאני אחיה במחשבה הזאת?
אבל בגלל שלא יהיה המשך טוב כל כך במהרה אז כנראה באמת ג'ון ולוק הולכים לכיוון פרידה. אומרים שזוגות נשואים רבים לא מצליחים לשרוד אירוע טראומטי כמו מוות של ילד. ואומנם האנה לא מתה אבל הזוג הזה עבר טראומות בשפע.
(הערת ביניים, ממה בדיוק לוק התפרנס ב-7 שנים האחרונות? ואיך הם יכולים לגור במקום כזה? זה עלה לי עכשיו כשהתחלתי לכתוב.)
לא יודע באמת. אני מניח שהייתה לו עבודה בשלב מסויים.
הגורל של סרינה, כאילו לאף אחד לא מגיע שהילד שלו יגדל אצל אנשים נוראיים כמו הווילרים אבל עדיין, זה נראה כאילו נואה בקצב הזה יהפוך לגרסה נוראית יותר של פרד. ואני בספק אם זה היה הפתרון היחידי עבור סרינה, זה מרגיש כאילו ללורנס נוח שהיא שם כדי לשלוט בה.

הקלוזאפים לפנים בסצנה עם ג'ון וסרינה היו מטרידים והבימוי היה מוזר הפרק. כל הסצנה הזאת נראה כאילו הן לא יכלו לסדר ששתיהן יהיו יחד בצילומים אז צילמו אותן בנפרד והדביקו.

והנאביות של סרינה חמודה ומפתיעה כל פעם מחדש. היא באמת חושבת שהן חברות כל פעם שהיחסים עם ג'ון מגיעים לנקודה חדשה.
אהבתי את השיחה של ג'ון וסרינה.
זה באמת מצחיק שסרינה חושבת שהיא וג'ון חברות או אפילו שג'ון סלחה לה על הכל. אבל לפחות סרינה לא חזרה לשנאה כלפי ג'ון כמו שפחדתי שיקרה.
מאוד אהבתי את זה שג'ון הבינה שסרינה תהיה שפחה אצל הווילרים בזמן שהם מגדלים את הבן שלה. ואת זה שסרינה הבינה שזה בדיוק המצב שהיא גרמה לג'ון לחיות בו אצלה - ככה שסרינה הגיעה למצב שהיא שואלת את ג'ון איך היא הצליחה לחיות איתה. וג'ון אומרת לה שהיא יכלה לעשות את זה כי בעוד שהיא העמידה פנים שהיא מצייתת ומקבלת את מצבה היא כל הזמן תיכננה את הנקמה שלה. וזא ג'ון מדגישה את זה שהיא גם הצליחה לקבל את הנקמה שלה - פרד מת וסרינה ירדה למצב של שפחה בעצמה.
והסצנה של סרינה כשהיא מגיעה לבית של הווילרים הייתה ממש טובה. איך שהיא נאלצת להתנהג כאילו היא מסכימה למה שקורה ושזה הגיוני ושזה לא שהם גונבים לה את התינוק. למרות הנשאה אל סרינה, אני מקווה שהיא גם תזכה לקבל את הנקמה שלה.

לגבי הקלוזאפים של הפנים - טוב זאת עדיין סיפורה של שפחה ואי אפשר פתאום לזנוח את הקלוזאפים האלו. אנחנו עלולים לשכוח איזו סדרה אנחנו רואים :-P:
אהבתי לראות את ריטה הפרק.
כן זה היה נחמד פתאום לראוות אותה. שכחתי שהיה לה בן שמת. אז למה בעצם היא הייתה מרתה אם היא פוריה?
הרעיון של לורנס מעניין, עם בית לחם החדשה והכל. אבל זה נראה לי אוטופי מידי ולא מתיישב עם המציאות.
זה מאוד מעניין. ואני באמת לא הייתי בטוח אם ההצעה שלו אל ג'ון שווה את הסיכון או לא.
נראה לי שהעניין העיקרי הוא שג'ון לא יכולה לבטוח שלורנס ישאר עם כוח. ואם הוא לא ישאר בכוח אז מנהיג אחר יכול לבטל את זה ולהחיל את כל חוקי גלעד על האנשים שם.
אני אפילו תהיתי אם יש סיכוי שג'ון ועוד משפחות באמת יעברו לשם. אבל יש לסדרה רק עוד עונה אחת ונראה לי שחיים במקום כזה יצריכו עוד סדרה שלמה - על איך חיים במצב כזה, איך מנהלים קשר עם אלו שחיים בגלעד האמיתית, ומה קורה עם זה בסוף.
*אגב, כשלורנס מסתובב עם ניק בשכונה הזאת בסוף, הייתה לי תחושה שניק הולך לעשות לו משהו. אני אפילו לא יודע למה.
הייתי בטוחה שג'ון הולכת לקנות תפוחים ולא לחזור.
חשבתי שמשהו הולך לקרות לה כל הזמן. את הטלפון היא יכלה גם לקבל בבית.
ואחרי כל הזמן הזה, הם הולכים על אמירות פוליטיות על היחס למהגרים דווקא? נגמרו לנשים הצרות?
נראה לי שזה נעשה כדי להראות שלג'ון אין מקום בטוח להיות בו ולכן יש לה יותר סיבה לשקול את ההצעה של בית לחם החדשה.
אבל מעבר לכך נחמד להראות מצב שבו האמריקאים הם אלו שנאלצים להגר למקום אחר ומפגינים נגדם.

nimrodds2022

Active member
הגעתי לאמצע שי האלק ואני ממש נהנה, לפני שהתחלתי אותה חשבתי להתחיל את סוכני שילד, רציתי לשאול אם בא לכם לעשות השוואה ביניהן, כל זה בעקבות ההרשמה בדיסני
צפייה מהנה!

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הגעתי לאמצע שי האלק ואני ממש נהנה, לפני שהתחלתי אותה חשבתי להתחיל את סוכני שילד, רציתי לשאול אם בא לכם לעשות השוואה ביניהן, כל זה בעקבות ההרשמה בדיסני
צפייה מהנה!
אני שמח שאתה נהנה משי-האלק. אני גם אהבתי, אבל להרבה אנשים היו תלונות.
אין ממש מה להשוות לסוכני שילד כי היא סדרה מאוד מאוד שונה (והרבה הרבה יותר ארוכה), אבל בכל מקרה אני ממליץ לך לראות גם אותה.
ואם עוד לא ראית אז אני כדאי לך לראות את וונדהויז'ן, זאת סדרת מארוול הראשונה שהייתה בדיסני+

dilia snake

Well-known member
אוקי, אז לפני שאני ממשיך להגיב אני אתייחס להומור של לורנס כי לא ראיתי שכתבת על זה. היו לו כמה יציאות מעולות בפרק הזה.
התכוונתי, אבל קשה לי עם ציטוטים אז ויתרתי, למרות שהשורה על הגרומיניג של ניק הייתה מעולה ובכלל אני משתגעת מהציניות שלו בכול פעם מחדש יש לו את השורות הכי טובות כל פעם :-D .
אני רוצה להאמין שהוא רציני.
הבעיה העיקרית שלי היא שלקח להם כל כך הרבה זמן להסביר את לורנס. הוא נמצא בסדרה עוד מעונה 2 (אם אני זוכר נכון) ותמיד היה סימן שאלה ענק לגבי מה הקטע שלו. זה היה ברור שהוא לא שותף לערכים של גלעד, אבל הבהירו שהיה לו תפקיד מאוד מרכזי ביצירה של גלעד. חלק מהזמן הוא פעל באופן אקטיבי נגד גלעד - שחרר את אמילי וניקול, עזר למיידיי בבית שלו, עזר לג'ון - אבל במקביל הוא המשיך לא רק לעבוד עבור גלעד, אלא לעזור באופן אקטיבי לגלעד. וזה אף פעם לא היה ברור.
ורק עכשיו, איזה 3 עונות לאחר שהציגו אותו לראשונה, סוף סוף אנחנו מקבלים הסבר. וזה מפתיע דווקא עד כמה זה מרגיש כמו הסבר מלא והגיוני. אז לא ברור לי למה בשום שלב לא הסבירו לנו את זה בעבר? האם התסריטאים פשוט לא הצליחו לחשוב על הסבר למעשיו עד עכשיו, או שבכוונה רצו לשמור את זה מסתורי עד עכשיו? (או שזה רק אני וכל זה הוסבר כבר בעבר?)
כי יחסית להסברים טלוויזיוניים, במיוחד יחסית לתירוצים ההזויים שהסדרה הזאת סיפקה בעבר לדברים, זה הסבר מאוד טוב. הוא ראה שהמין האנושי במשבר (וקשה שלא להרגיש את זה כשמסתכלים היום על העולם, גם בלי שיהיה לנו משבר ילודה כמו שיש בעולם האלטרנטיבי שלהם) וחשב על דרך לפתור את זה וכך להציל את המין האנושי. הוא חשב שהוא ינצל קבוצה דתית חזקה כדי לקבל את מטרותיו (שמעבר לתוכנית שמתמקדת בילודה כללה אני מניח שבירה של המערכת הקפיטליסטית האמריקאית), אבל לא הצליח לשלוט בתוצאות של מה שהוא קידם ומזה יצאה זוועה שגם אותו מגעילה. אז עכשיו נותר לו או לוותר על הכל, לנסות לשבור את גלעד שהוא יצר ובכך בעצם להרגשתו לעשות את כל הקורבנות שהיו בדרך חסרי משמעות, או לנסות לקחת את גלעד שהוא יצר ולהפוך אותה למקום טוב. ואני באמת יכול להבין את הבחירה שלו, גם אם אני לא מסכים איתה.
(y)אני חושבת שגם ציינתי את זה באחד הפרקים הקודמים שזה מעצבן אותי שעד עכשיו הם לא טרחו לפתח את הדמות שלו. והופתעתי לטובה מהסיפור שלו, אבל זה קצת מאוחר מידי.
אבל בגלל שלא יהיה המשך טוב כל כך במהרה אז כנראה באמת ג'ון ולוק הולכים לכיוון פרידה. אומרים שזוגות נשואים רבים לא מצליחים לשרוד אירוע טראומטי כמו מוות של ילד. ואומנם האנה לא מתה אבל הזוג הזה עבר טראומות בשפע.
אני חושבת שהבעיה המרכזית שלהם(או לפחות חלק משמעותי ממנה) זה שלוק לא מבין את עוצמת הטראומה של ג'ון. זה לא רק האונס והעינויים, זה גם העובדה שבמשך 7 שנים הראש שלה היה כל הזמן על מצב של לשרוד בכל הכוח, זה מחרפן, היא לא נחה מאז שהיא נתפסה עד שהיא יצאה משם וגם אחרי שהיא יצאה עדיין היא בקושי עצרה בגלל האנה ואז פרד וסרינה וכ'ו. אני חושבת שחלק מהרצון שלה להגיע לבית לחם החדשה זה כדי שהיא תוכל סוף סוף לנוח. אבל לוק לא מסוגל/רוצה להבין את זה והעובדה היא שכל פעם שהם מצליחים להתקרב משהו גורם לטריגרים.
ויש את עניין שאופייני גם לשורדי שואה זה הפחד להיקשר מחדש לאנשים כי אולי הם יילקחו מהם שוב, ואני חושבת שגם אצל ג'ון משהו מזה מרחף כל הזמן בראש. לא לעצור, הפחד שייקחו ממנה גם את ניקול, הפחד להיפרד שוב מלוק. אולי אצלה בראש אפילו עדיף לה לעזוב בתנאים שלה מאשר שגם ניקול תקרע לה מהידיים כדי לא לחיות שוב ושוב את אותן טראומות. וזה גם יכול להסביר חלק מההתנהגות הפזיזה שלה(אבל פה אני נותנת יותר מידי קרדיט לכותבים, ואני לא עובדת על אף אחד)
**למרות שגם ג'ון לא טלית שכולה תכלת, והבעיה היא לגמרי אצל שניהם. אבל קל לקבל את הטירוף של ג'ון אחרי כל הזמן הזה בזמן שאצל לוק חלק מהדברים מרגישים קטנוניים לפעמים.
אהבתי את השיחה של ג'ון וסרינה.
זה באמת מצחיק שסרינה חושבת שהיא וג'ון חברות או אפילו שג'ון סלחה לה על הכל. אבל לפחות סרינה לא חזרה לשנאה כלפי ג'ון כמו שפחדתי שיקרה.
מאוד אהבתי את זה שג'ון הבינה שסרינה תהיה שפחה אצל הווילרים בזמן שהם מגדלים את הבן שלה. ואת זה שסרינה הבינה שזה בדיוק המצב שהיא גרמה לג'ון לחיות בו אצלה - ככה שסרינה הגיעה למצב שהיא שואלת את ג'ון איך היא הצליחה לחיות איתה. וג'ון אומרת לה שהיא יכלה לעשות את זה כי בעוד שהיא העמידה פנים שהיא מצייתת ומקבלת את מצבה היא כל הזמן תיכננה את הנקמה שלה. וזא ג'ון מדגישה את זה שהיא גם הצליחה לקבל את הנקמה שלה - פרד מת וסרינה ירדה למצב של שפחה בעצמה.
והסצנה של סרינה כשהיא מגיעה לבית של הווילרים הייתה ממש טובה. איך שהיא נאלצת להתנהג כאילו היא מסכימה למה שקורה ושזה הגיוני ושזה לא שהם גונבים לה את התינוק. למרות הנשאה אל סרינה, אני מקווה שהיא גם תזכה לקבל את הנקמה שלה.
(y).
ועוד דבר, ג'ון מציינת בצורה מאוד קז'ואלית שהיא הרגה את פרד ויחסית לתחילת העונה סרינה נראית מאוד רגועה בקשר לזה. אני לא יודעת אם סרינה הבינה שפרד היה חלאה ועדיף לילד בלעדיו ולנקום בג'ון היה מטופש או שזו סתם עצלנות תסריטאית. אני מניחה שאימהות באמת משנה משהו.
כן זה היה נחמד פתאום לראוות אותה. שכחתי שהיה לה בן שמת. אז למה בעצם היא הייתה מרתה אם היא פוריה?
הוא היה חייל בתקופה של ההשתלטות על ארה"ב והוא נהרג תוך כדי. אם הוא נהרג בגיל 18-21(נניח, שזה הכי סביר) אז ריטה בטח בזמן הזה הייתה בין 40-50 אז אולי היא כבר לא הייתה פורייה.
*אגב, כשלורנס מסתובב עם ניק בשכונה הזאת בסוף, הייתה לי תחושה שניק הולך לעשות לו משהו. אני אפילו לא יודע למה.
גם לי, אני לא סומכת על ניק. ואני לא סומכת על הקלות שבה לורנס הבטיח לו שעוד רגע ג'ון וניקול עוברות לשם.

ועוד משהו, אני יודעת שטכנית לוק גידל את ניקול מאז שאמילי הביאה אותה לקנדה, אבל לא ממש אמורה להיות לו אמירה או שליטה על מה שיקרה לה. ז"א היא של ג'ון וניק אז הוא לא באמת אבא שלה. אם ג'ון רוצה היא יכולה לעבור איתה מחר לאן שהיא תרצה.

nimrodds2022

Active member
התחלתי היום את סוכני שילד ואכן באופי היא מאוד שונה, אחרי שני פרקים אין מה לבקר אבל אני עם הרגשה בטוחה שכדאי לראות גם אותה, וכיף עם טטיאנה מסלאני

It's Always Sunny

Well-known member
התחלתי היום את סוכני שילד ואכן באופי היא מאוד שונה, אחרי שני פרקים אין מה לבקר אבל אני עם הרגשה בטוחה שכדאי לראות גם אותה, וכיף עם טטיאנה מסלאני
פעם ראשונה שאתה רואה סוכני שילד?
אני ממש אוהבת את הסדרה הזו, צפיתי בה בפעם הראשונה כשראיתי את כל היקום של ה-MCU ואז הייתי חייבת לראות שוב כי נהניתי ממנה :-):
אם בא לך, אתה יכול לכתוב מה דעתך על הפרקים, אני בהחלט אשמח לקבל קצת נוסטלגיה לסדרה שממש אהבתי :-):
(אני רוצה לציין לטובה את הסוכנת קרטר, לא יודעת אם היא מתאימה לכולם אבל אני באופן אישי מאוד אהבתי)

אפרופו טטיאנה מסלני, צפית באורפן בלאק?

nimrodds2022

Active member
פעם ראשונה שאתה רואה סוכני שילד?
אני ממש אוהבת את הסדרה הזו, צפיתי בה בפעם הראשונה כשראיתי את כל היקום של ה-MCU ואז הייתי חייבת לראות שוב כי נהניתי ממנה :-):
אם בא לך, אתה יכול לכתוב מה דעתך על הפרקים, אני בהחלט אשמח לקבל קצת נוסטלגיה לסדרה שממש אהבתי :-):
(אני רוצה לציין לטובה את הסוכנת קרטר, לא יודעת אם היא מתאימה לכולם אבל אני באופן אישי מאוד אהבתי)

אפרופו טטיאנה מסלני, צפית באורפן בלאק?
הייתי פעם בצפייה של סוכני שילד והפסקתי, עבר הרבה זמן וקרו דברים כמו התקדמות יקום מארוול, וגם המנוי שלי בדיסני, בקשר לאורפן בלאק ראיתי את כולה
ואת הסוכנת קרטר ראיתי, אולי כדאי שוב גם

It's Always Sunny

Well-known member
הייתי פעם בצפייה של סוכני שילד והפסקתי, עבר הרבה זמן וקרו דברים כמו התקדמות יקום מארוול, וגם המנוי שלי בדיסני, בקשר לאורפן בלאק ראיתי את כולה
ואת הסוכנת קרטר ראיתי, אולי כדאי שוב גם
מתי ראית את שילד?
מה דעתך על הסוכנת קרטר?
(רציתי לשאול גם לגבי אורפן בלאק אבל הפסקתי אותה באמצע ואני לא זוכרת הרבה ממנה)

nimrodds2022

Active member
מתי ראית את שילד?
מה דעתך על הסוכנת קרטר?
(רציתי לשאול גם לגבי אורפן בלאק אבל הפסקתי אותה באמצע ואני לא זוכרת הרב
את החלק משילד ראיתי לפני שנים על שנים.. סוכנת קרטר היה מרענן ואורפן בלאק טיפה כבד אבל היה עם משחק מצויין של טטיאנה ושותפיה

למעלה