דיוני סדרות #104

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן

טוני החתול

Well-known member
מנהל
האם אני אהיה הראשון שידבר על הבכורה של House of the Dragon
אז אני ראיתי
למרות שממש לא הייתי בטוח שאני אראה כי משחקי הכס קצת צרבה אותי בסופו של דבר - ולכן מהעונות האחרונות ראיתי רק חלקים.
אבל בסדרה הזאת הם לא צריכים לעקוב אחרי ספר. רק הפרטים הכלליים של העלילה ידועים כבר (ג'ורג' ר.ר. מרטין כתב ספרי היסטוריה על ההיסטוריה של ווסטרוס)

בכל מקרה, די נהניתי ממה שהיה שם.
מאט סמית' כרגיל מעולה, ושאר השחקנים עושים עבודה טובה לדעתי (אוקי, אני עדיין לא בטוח לגבי אחת הראשיות)
אז הפרק מתחיל עם מלך זקן שמכנס את כל האצילים הגדולים של ווסטרוס לועידה שבה יחליטו מי יהיה היורש שלו. הבחירה היא בין היורש הזכר הכי בכור שלו (וייסיריס) והיורשת הנקבה הכי בכורה שלו (רייניס - שהיא בוגרת מוייסיריס ולכן זה עניין לדיון). הזכר הוא זה שנבחר.
לרגע הייתי קצת מבולבל כי זה הרגיש שמגיעים לעניין מוקדם נורא בלי הכנה.
אבל זה רק הקדמה לסיפור הראשי.
אנחנו קופצים בזמן לנקודה שבה וייסיריס הוא כבר מלך 10 שנים. רייניס כנראה לא נלחמה בהחלטה על הירושה. בעלה משרת במועצה הקטנה של וייסיריס.
אבל מצב הירושה של וייסיריס הוא גם מורכב כי עדיין אין לו בן זכר. יש לו בת (האמת שאני לא יודע בת כמה היא אמורה להיות) ואשתו סבלה כמה הפלות ועכשיו עומדת ללדת שוב אחרי שנים רבות וכולם בתקווה שזה יהיה בן (אוקי, כמעט כולם בתקווה).
המלך מספיק מאמין שזה יהיה בן כדי ליצור אירוע שלם כולל תחרויות.
לרוע המזל כשהתינוק אמור להיוולד יש בעיות והמלך נאלץ להחליט האם לעשות לקוות שהלידה המורכבת בסוף תצליח, או להקריב את אשתו בשביל התינוק בניתוח קיסרי.
נראה לי שהאישה הייתה מתה גם אם היו מחליטים לא לחתוך לה את הבטן. זה לפחות לפי מה שהמייסטר אמר שהבחירה היא בין לאבד את שניהם או להציל את התינוק. אני לא יודע אם היא באמת הייתה מתה בכל מקרה, אבל זה נשמע הגיוני אם עובר מפותח לחלוטין מת לה ברחם.
אבל גם אם המוות שלה היה צפוי בכל מקרה עדיין מה שנעשה לה היה ברברי ונוראי. הרי הוא יכל להגיד לה שאין לה סיכוי לשרוד ושזו הדרך היחידה להציל את התינוק, אבל במקום זה פשוט משכו אותה, אחזו בה בכוח בזמן שחתכו אותה. זה היה איום איך שזה נעשה.
ואז לרגע חשבתי, טוב לפחות התינוק חי. אבל אז גם התינוק מת. :-( (וטוב שאני לא קראתי יותר מידי היסטוריה של ווסטרוס ולכן באמת לא ידעתישזה מה שיקרה)

זה משאיר את אחיו של המלך בתור היורש - הנסיך דיימון טארגריאן (הלא הוא מאט סמית')
אבל חלק גדול מהמועצה הקטנה מאוד לא רוצים לראות את דיימון הופך למלך - זה בעיקר המייסטר והיד של המלך (שהוא ממשפחת הייטאואר וממה שהבנתי בן שני, כלומר מישהו שלא אמור לרשת שום דבר).
מי שדווקא תומך יחסית בדיימון זה קורליס ואלריון, בעלה של רייניס (The Queen who never was). אם כי הוא כן יעדיף שאשתו ואז בנו יהיו הבאים בתור לירושה.
הבעיה עם דיימון זה שהוא מאוד אלים, מאוד שאפתן והם מפחדים שהוא לא יביא ליציבות בממלכה.
דיימון לא נוכח בישיבה הזאת של המועצה, אם כי הוא כן מקשיב ממקום מסתור.
המלך הוא זה שהכי מגן על דיימון, אבל זה רק עד שהוא מגלה שדיימון חגג בלילה לאחר המוות של המלכה והתינוק והכתיר את התינוק בתור The Heir for a day.
המלך מתעצבן ושולח את דיימון חזרה אל אשתו (שהיא השליטה כנראה של הVale) ואומר לו שהוא הולך למנות יורש אחר.

וזה מביא אותנו אל הנסיכה ריינירה שלמרות שהגעתי אליה רק עכשיו היא די הדמות הראשית, לפחות בפרק הזה.
הפרק מתחיל בכך שהא עפה על הגב של דרקון. אחר כך היא מבלה בכיף עם החברה והמלווה שלה, אליסנט הייטאואר (הבת של יד המלך). הן מרכלות בגן ובצפיה בטורניר והחיים נראים ממש אחלה. היא גם ידידותית עם הדוד שלה (דיימון) לפחות במידת מה - למרות שהוא מתיימר לתפוס את מקומו של אביה.
נראה שחיים שלה היו די דבש עד שאמא שלה מתה (לפחות אני מקווה שהיא לא גילתה כיצד אמא שלה מתה). ובהלוויה זה התפקיד שלה לומר לדרקון לשרוף את הגופות.
*אגב לא ברור לי אם למלך אין דרקון משלו שיכול לעשות את זה?
ואז אחרי המריבה של המלך עם דיימון הוא מחליט להפוך את הבת שלו ליורשת, למרות לא מעט קולות נגד (כי אף פעם לא הייתה מלכה על כס המלכות, וזה סליפרי סלופ)

החלק המעניין הוא כשהוא מספר לה סוד - שאייגון לא כבש את ווסטרוס פשוט כי הוא היה צמא כיבוש, אלא הוא קיבל חזון של העתיד שבו כל בני האדם ימותו, שמשהו אפל יבוא מהצפון בחורף קשה וישמיד את בני האדם, והסיכוי היחיד שיש לבני אדם הוא שטייגריאן ישב בכס המלכות ויאחד את הממלכה נגד הרוע הזה.
וזה השיר של אש וקרח.
האם זה משהו שנאמר גם בסדרה משחקי הכס?
האם זה משהו שנאמר בספרים?
אני זוכר מהספרים שמי שהיה לו חזון שקשור לכל זה היה האח הגדול של דינאריס. או מישהו אחר ושהשיר של אש וקרח היה החזון לגבי הבן של אחיה של דאנריס.
בכל מקרה זה בהחלט מעניין.

עוד דברים:
ציפיתי כל הזמן לראות מי הלורד של הצפון ובסוף ראינו לשניה את לורד ריקון סטארק וזה לא היה הכי מעניין.

דיימון קיבל את הנהגת משמר העיר שלפני כן היה כנראה מאוד עלוב ולא יעיל. הוא גם זה שנתן להם גלימות זהב (דבר שהיה עדיין גם בתקופה של משחקי הכס).
הדרך שבה הם עשו צדק הייתה תמוהה כי זה לא נראה כל כך כאילו הם תפסו פושעים, אלא תפסו סתם אנשים והחליטו שהם עשו פשעים שונים.

היד של המלך שולח את הבת שלו לנחם את המלך בחדר שלו. וגם מבקש שתלבש שמלה של אמא שלה בשביל זה.
נראה לי שהכוונה שלו הייתה די ברורה, אבל לפחות לא היה נראה שזה מה שהמלך מחפש. אם כי גם לא ראינו אותה קוראת לו.

אה כן, והמלך סובל מאיזושהו פצע בגב שמסרב להחלים. מרגיש שמרמזים לנו שזמנו הוא לא ארוך.

יש עוד משהו ששכחתי?

Lhuna3

Well-known member
האם אני אהיה הראשון שידבר על הבכורה של House of the Dragon
כן כי ב-YES יהיה לי את זה רק מחר :-(
בכל מקרה, די נהניתי ממה שהיה שם.
שמחה לשמוע!
מאט סמית' כרגיל מעולה,
עוד יותר שמחה לשמוע!
ושאר השחקנים עושים עבודה טובה לדעתי (אוקי, אני עדיין לא בטוח לגבי אחת הראשיות)
מעניין אותי עכשיו אם אני אזהה למי התכוונת.

כמובן שאת השאר אקרא רק אחרי שאצפה.

nimrodds2022

Active member
שאלה טובה.
אני מניח שהיא תהיה זמינה עוד הרבה זמן, אבל באמת שאין לי מושג.
ממש קשה לי להאמין שזה יעלם משם בשנה הקרובה. אבל מעבר לזה מי יודע.
לדעתי, במסגרת הבינג' שאני מתחיל, עד סיום הסדרה היא תחזיק עד שאסיים אותה, אבל תמיד טוב לשאול

Lhuna3

Well-known member
אין לי כל כך מה להוסיף, האמת היא שלא מצאתי בפרק משהו מלהיב במיוחד.
כמובן שכיף לראות את מאט סמית', כשאני מצליחה להתעלם מהשיער המגוחך הזה, ואני גם מתה על המבטא שלו.
היה לי קצת יותר מידי ברבריות זוועתית בפרק אז את חלקה הרצתי מהר. כמובן שהלידה הקיסרית בלי הרדמה היתה איומה במיוחד, לפחות אם היו הורגים אותה מהר לפני זה ואז מוציאים את התינוק.
אני מניחה שבשחקנית שיש לך ספקות לגביה אתה התכוונת לראינרה? אני חושבת שהיא היתה טובה בפרק הזה, אבל קשה לי באמת להגיד אם תהיה לה מספיק כריזמה בשביל להיות הדאינריז החדשה, כי נראה לי שיהיה לי קשה לא להשוות אותה אליה.

nimrodds2022

Active member
אני וליאור צופים בכיף גדול בסדרה חיסול ראשון בנטפליקס ומתקרבים לסוף העונה הראשונה, אז עלתה השאלה אם היא מתחדשת לעונה שנייה בקרוב או בכלל.. תודה B-)

limors2

Well-known member
אני וליאור צופים בכיף גדול בסדרה חיסול ראשון בנטפליקס ומתקרבים לסוף העונה הראשונה, אז עלתה השאלה אם היא מתחדשת לעונה שנייה בקרוב או בכלל.. תודה B-)
הודיעו לא מזמן שהיא בוטלה. בצדק? לא בצדק? יש שיגידו שזו כבר שאלת ספוילר

לגמרי לגמרי בצדק

nimrodds2022

Active member
הודיעו לא מזמן שהיא בוטלה. בצדק? לא בצדק? יש שיגידו שזו כבר שאלת ספוילר

לגמרי לגמרי בצדק
ממש חבל, אנחנו נהנים, באמת שאין הצדקה בגגל שהיא רומנטית וכאמור לטעמנו

It's Always Sunny

Well-known member
סיימתי לראות את דור מזויין, די נהניתי ממנה, קצת יותר מהפסיפיק, שראיתי ממש לפניה.
הסדרה הזו גרמה לי להעריך את אלכסנדר סקראסגארד, חיבבתי את הדמות שלו בדם אמיתי אבל בסדרה הזו נהניתי מהתפקיד שהוא עשה. וזה די עוזר שהוא נראה טוב :-):
מחר אני מתכננת לראות ג'ון אדמס ואחריה קצת לעשות הפסקה מ-HBO

dory30

Well-known member
פרק רביעי ואני לקוח מרוצה. מייגן/קייסי כבר עמוק בעסק. עוד לא ברור איך בעלה קשור לכל הסיטואציה, אבל די מובן שריי מסתיר משהו. מחכה להמשך.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אין לי כל כך מה להוסיף, האמת היא שלא מצאתי בפרק משהו מלהיב במיוחד.
כמובן שכיף לראות את מאט סמית', כשאני מצליחה להתעלם מהשיער המגוחך הזה, ואני גם מתה על המבטא שלו.
היה לי קצת יותר מידי ברבריות זוועתית בפרק אז את חלקה הרצתי מהר. כמובן שהלידה הקיסרית בלי הרדמה היתה איומה במיוחד, לפחות אם היו הורגים אותה מהר לפני זה ואז מוציאים את התינוק.
אני מניחה שבשחקנית שיש לך ספקות לגביה אתה התכוונת לראינרה? אני חושבת שהיא היתה טובה בפרק הזה, אבל קשה לי באמת להגיד אם תהיה לה מספיק כריזמה בשביל להיות הדאינריז החדשה, כי נראה לי שיהיה לי קשה לא להשוות אותה אליה.
קצת חבל לי שבנתיים רק את הגבת.
אם כי בעצם מי עוד צופה בזה?
אני מסכים שלא היה משהו מלהיב במיוחד. כלומר אני זוכר שהפרק הראשון של משחקי הכס קצת הפיל אותי על הרצפה. וזה לא.
אבל עדיין היה מעניין. לא הרגיש שזה נשען יותר מידי על כך שאנחנו מכירים את העולם. אבל כן היה כיף לחזור לתוך העולם הזה.

אכן, הספקות שלי הן לגבי הנסיכה ריינירה. זה באמת לא שהיא הרגישה לי שהיא לא עושה עבודה טובה, אלא פשוט משהו בה לא מצליח להעביר עוצמה. זה באמת בטוח חלקית פשוט בגלל ההשווה הבלתי נמנעת לדאינריז. אני זוכר שעם דאינריז הרגיש מהרגע הראשון משהו מיוחד לגביה. ריינירה מרגיש כמו סתם נערה רגילה. אם כי זה בטח גם בגלל שזה מה שהיא אמורה להיות רוב הפרק.

didalf

Well-known member
מחר אני מתכננת לראות ג'ון אדמס

הייתי חייבת סליחה|מובך|

מילי08

Well-known member
ניק, ראית את מרלין? שווה? ראיתי שני פרקים השבוע והם היו שילוב של אפקטים גרועים ומשחק נוראי. ממש לא עוברת מסך היום.. היא כמו סדרה משנות ה 80.
מצד שני הבנתי שאוהבים אותה. מתלבטת אם לתת לה צ'אנס

ואתמול התחלתי גם את אגדות (?) השנארה. פה ושם יש נפילות של משחק מגוחך ודיאלוגים בשקל אבל הצליחה לשמור על עניין. מישהו ראה?
(אני עדיין מחפשת את עצמי ולא מצליחה להתחייב לכלום. אתמול היה יום מבאס ולא רציתי להמשיך את אחת מהסדרות הכבדות שמחכות לי)

It's Always Sunny

Well-known member
ניק, ראית את מרלין? שווה? ראיתי שני פרקים השבוע והם היו שילוב של אפקטים גרועים ומשחק נוראי. ממש לא עוברת מסך היום.. היא כמו סדרה משנות ה 80.
אם יורשה לי להידחף, התכוונת למרלין של ה-BBC מ-2008?
(אני עדיין מחפשת את עצמי ולא מצליחה להתחייב לכלום. אתמול היה יום מבאס ולא רציתי להמשיך את אחת מהסדרות הכבדות שמחכות לי)
|נחמה||נחמה|

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אכן מקרה מורכב.
מהרבה בחינות היא מרגישה באמת כמו סדרה משנות ה80. משהו בה מרגיש מיושן באמת באפקטים ובעלילה. זה משהו כמו סוג של סדרות אקשן/פנטזיה ישן יותר.
הבעיה היא לא ממש במשחק, כי הם רובם שם שחקנים ממש טובים. אנטוני סטיוארט הד כמובן. אבל גם קולין מורגן שעושה את מרלין הוא שחקן מעולה.

אני צפיתי בכל 5 העונות של הסדרה (65 פרקים) ובאמת היו כמה פעמים במהלכה שתהיתי למה אני ממשיך בגלל הסיבות שלמעלה.
יש שיפור מסויים בעלילה לאורך העונות, הקאסט מתרחב קצת והעלילה נעשית קצת מורכבת יותר, אבל עדיין גם יש בעיות עלילה קשות לפעמים.

מצד שני העלילה היא קסומה. ואני לא מתכוון לכך שיש ממש קסמים בעלילה.
הדבר הקסום באמת בסדרה זאת הידידות של מרלין וארתור. ידידות שמתפתחת לאורך הסדרה והיא חזקה ומעניינת יותר מסיפורים הרומנטיים שיש בסדרה.
וכמובן שבערך כל המעריצים של הסדרה שיפפו את מרלין וארתור. והם באמת זוג מקסים (וגם שניהם ממש יפים לדעתי) אז גם לא מפליא שיש עליהם אינסוף סיפורי פאנפיקשן. אגב גם הקאסט נשאל אילו דמויות הם משפפים או משהו כזה והם ענו שמרלין וארתור.
וכמו שאמרתי קולין מורגן ממש מוכיח את עצמו בתור שחקן בסדרה. בראדלי ג'יימס שמשחק את ארתור הוא בסדר, אבל לא מדהים.

*אגב, יש סיפורים שבראדלי ג'יימס היה מעריץ באפי כבד עוד לפני הסדרה והיה נורא נלהב לשחק עם אנטוני. וזכור לי שהיה סרטון שהקאסט היו באיזה כנס וניקולס ברנדן היה שם ובא לומר שלום לאנטוני וממש רואים איך בראדלי מתרגש.

בקיצור אין לי תשובה מוחלטת. בסופו של דבר אני שמח שראיתי את הסדרה כולה (למרות בעייתיות מסויימת עם הסוף שלה). והיא דווקא כן סדרה שאני חוזר לחשוב עליה לפעמים. אבל אני לא יכול להגיד שהיא סדרה מעולה כי היא לא. ואני באמת חשבתי על לנטוש אותה כמה פעמים.

אם יורשה לי להידחף, התכוונת למרלין של ה-BBC מ-2008?
את ראית אותה?

ואתמול התחלתי גם את אגדות (?) השנארה. פה ושם יש נפילות של משחק מגוחך ודיאלוגים בשקל אבל הצליחה לשמור על עניין. מישהו ראה?
ראיתי את העונה הראשונה. היא כאילו מנסה להיות משחקי הכס/שר הטבעות, אבל בתקציב קטן יותר משמעותית ועם קאסט פחות מוצלח.
בסופו של דבר נשמרה לי רמת העניין כדי שאני אסיים את העונה הראשונה. אבל אז מעונה 2 ראיתי רק את הפרק הראשון ולא המשכתי.

אגב משחק שם השחקן אוסטין באטלר שממש חתיך בעיני. מבחינת משחק אף פעם לא חשבתי שהוא במיוחד מדהים ולכן הופתעתי לפני כמה שנים כששמעתי שהוא לוהק לתפקיד אלביס בסרט של באז לורמן. אבל בסרט של אלביס הוא באמת עשה עבודה מעולה (היו לי בעיות אחרות עם הסרט שלא כל כך אהבתי)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי את פרק סיום העונה של Only Murders In The Building

קצת הרגיש לי מאכזב. לפחות באופן יחסי לפרק סיום העונה הראשונה.
נזכרתי שבסוף עונה 1 הם הרגישו שנותרו דברים לא סגורים במקרה ובסוף בכלל לא חזרו על זה.

הגילוי שזאת שהרוצחת היא בעצם פופי/בקי היה טוב.
אבל כל הקטע של מסיבת הגילוי היה רנדומלי ולא ברור.
כלומר למה הזמינו את האנשים האלו דווקא לשם? למה להזמין דווקא את המעריץ האחד ההוא של הפודקאסט שלהם?
ואם הכל תוכנן מראש עם אליס אז למה ראינו שהיא מגיעה לאחר סינדה?
ובכלל לא הסבירו כיצד פופי גילתה על המעברים הסודיים בין הדירות.
ולמה פופי אמרה לשלישיה לצאת מהבניין?
ואיך סינדה עבדה על פודקאסט על העלמות של בחורה ולא קלטה שהעובדת שלה נראית בדיוק כמו הבחורה.

ואז קפיצה בזמן לדברים שאנחנו לא מכירים ורצח (?) חדש שהוא בכלל לא בבניין.
אוקי, די התהלבתי מזה שפול ראד שם. אבל הוא מת אז נראה אותו רק בפלאשבקים.

It's Always Sunny

Well-known member
אכן מקרה מורכב.
מהרבה בחינות היא מרגישה באמת כמו סדרה משנות ה80. משהו בה מרגיש מיושן באמת באפקטים ובעלילה. זה משהו כמו סוג של סדרות אקשן/פנטזיה ישן יותר.
הבעיה היא לא ממש במשחק, כי הם רובם שם שחקנים ממש טובים. אנטוני סטיוארט הד כמובן. אבל גם קולין מורגן שעושה את מרלין הוא שחקן מעולה.

אני צפיתי בכל 5 העונות של הסדרה (65 פרקים) ובאמת היו כמה פעמים במהלכה שתהיתי למה אני ממשיך בגלל הסיבות שלמעלה.
יש שיפור מסויים בעלילה לאורך העונות, הקאסט מתרחב קצת והעלילה נעשית קצת מורכבת יותר, אבל עדיין גם יש בעיות עלילה קשות לפעמים.

מצד שני העלילה היא קסומה. ואני לא מתכוון לכך שיש ממש קסמים בעלילה.
הדבר הקסום באמת בסדרה זאת הידידות של מרלין וארתור. ידידות שמתפתחת לאורך הסדרה והיא חזקה ומעניינת יותר מסיפורים הרומנטיים שיש בסדרה.
וכמובן שבערך כל המעריצים של הסדרה שיפפו את מרלין וארתור. והם באמת זוג מקסים (וגם שניהם ממש יפים לדעתי) אז גם לא מפליא שיש עליהם אינסוף סיפורי פאנפיקשן. אגב גם הקאסט נשאל אילו דמויות הם משפפים או משהו כזה והם ענו שמרלין וארתור.
וכמו שאמרתי קולין מורגן ממש מוכיח את עצמו בתור שחקן בסדרה. בראדלי ג'יימס שמשחק את ארתור הוא בסדר, אבל לא מדהים.

בקיצור אין לי תשובה מוחלטת. בסופו של דבר אני שמח שראיתי את הסדרה כולה (למרות בעייתיות מסויימת עם הסוף שלה). והיא דווקא כן סדרה שאני חוזר לחשוב עליה לפעמים. אבל אני לא יכול להגיד שהיא סדרה מעולה כי היא לא. ואני באמת חשבתי על לנטוש אותה כמה פעמים.

את ראית אותה?
כן, ראיתי את מרלין, ממה שאני זוכרת אהבתי אותה בהתחלה אבל היא קצת איבדה אותי באמצע ולא אהבתי את הסוף ממש. צפיתי בה בעיקר כי הכרתי את השחקנית של מורגנה מסופרגירל וכמובן שזה עזר שאנתוני הד היה בקאסט. אבל בהחלט היו עלילות מגוחכות קצת.

*אגב, יש סיפורים שבראדלי ג'יימס היה מעריץ באפי כבד עוד לפני הסדרה והיה נורא נלהב לשחק עם אנטוני. וזכור לי שהיה סרטון שהקאסט היו באיזה כנס וניקולס ברנדן היה שם ובא לומר שלום לאנטוני וממש רואים איך בראדלי מתרגש.
אני זוכרת שראיתי קליפ מיומן שבראדלי צילם והוא סיפר שהוא אוהב את באפי.

זו הייתה חוויה בסדר כזו, לא בטוחה אם הייתי ממליצה או לא.

למעלה