דיון...

liors72

New member
יש לי חבר..

שהתחיל בשנות העשרים לחייו עם הסוסים. היום אנחנו לא בקשר אבל לפי כל הסממנים הוא דיי תותח התחום (לפי הבנתי) תחרויות הדרכות אילופים וכו וכו אני לא מתיימר להיות "איש סוסים" אני מתיימר להנות :) בין אם אפתח גישה או שזה יבוא "בטיבעיות" סך הכל אומר שהכל עיניין של כימיה רק כימיה :) הלוואי ולי יהיה כי הלב באמת מכווין לשם...:)

jgut

New member
לדעתי

יש בזה משהו שקשור לכשרון. אבל זה לא משהו ספיציפי שקשה להצביע עליו. זה קשור לגישה ורגש (רואים את זה גם כלפי בעלי חיים אחרים). אני מפרידה בין רמת רכיבה לבין ההגדרה של איש סוסים. יכול להיות איש סוסים שלא בעל שאיפות גבוהות ברכיבה (נתקלתי בכזו) וגם רוכב מעולה שאין לו גישה כשזה מגיע לטיפול. אפשר לראות רוכבים טובים או מטפלים טובים שעדיין פשוט אין להם את זה. עם נסיון אפשר להגיע לרמה מאוד גבוהה ועדיין לא להיות איש סוסים. מצד שני גם אדם עם כישרון בלי מספיק נסיון לא יוכל להגיע לשם. השאלה היא איך יודעים אים יש לך את הכישרון או לא...

הורסמאן

New member
לפי ההתיחסות

של האדם אל הסוס, ובחזרה אל האדם. ובלי קשר לאהבה, או קוצ'י מוצ'י, אבל קשור מאוד לכבוד.

liors72

New member
עולים...רוכבים..

ואת כבר רואה את זה. רואים שזה קיים או לא.

הורסמאן

New member
יניב אמר דבר נכון

לא צריך לעלות, מספיק להוביל. אגב, האיש שראינו עולה בסירטון של יניב, מאוד איכזב.

מסכימה

בסעיף הראשון. תרגיל מעולה בשביל לראות עד כמה אדם הוא "איש סוסים", הוא העלאת סוס סרבן לטריילר.

Yaniv212

New member
אני לא לוקח אחריות על האיש הזה!

סתם מצאתי אותו בטיוב. פעם לפני כ15 שנה בא אלינו בחור בשם ג'וש מארה"ב, הוא הראה לנו (קבוצה של בוקרים) את הגישה של ההרפיה. מאז המון דברים שעשיתי עם סוסים נהיו יותר קלים לי. הביעה הגדולה שלנו היא שאנחנו רוכבים על הסוסים פעם בחודש לכל היותר, וגם אז יש הרבה לחץ לבצע עבודה מסויימת. זה מקשה על אימון הסוס ומוריד את רף הציפיות ממנו.

jgut

New member
לדעתי זה לא מסתכם

ברכיבה והובלה... אלה הדברים הקלים יחסית רואים את זה בדברים הקשים, כמו טיפול כואב לסוס וגם בהעלאת סוס סרבן לקרון (דוגמא שממחישה באמת) ןשוב ראיתי רוכבים טובים שהם לא אנשי סוסים בעיני, הם פשוט יודעים לרכב טוב. זה כמו שיש הבדל בין מי שאוהב סוסים לבין מי שאוהב לרכב...

liors72

New member
לא יצא לך...

שפתאום התחלת לעשות משנו וגילית שיש לך כשרון בו? בלי הכנה מוקדת? בלי להיוולד לתוך זה?

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif תכונה מולדת

קודם אני רוצה להבהיר שיש הבדל בין רוכב לאיש סוסים. יכול להיות רוכב מאוד כישרוני ומאוד מצליח שמבין את הסוס ברכיבה וגם בטיפול הבסיסי, אבל הוא לא יהיה איש סוסים כי זה בשבילו יותר ספורט השגי והראיה שלו שונה. איש סוסים לא חייב להיות רוכב מבריק. אבל הסוסים נמצאים אצלו בדם ובלב. רואים את זה לפי הגישה שלו לסוס והתייחסות הסוס אליו, ברוגע וכבוד. זה אדם שעובד בחווה מבוקר עד ערב במשך שנים ועדיין מגיע לסוסים עם חיוך וסבלנות, כמעט לא רואים עליו את השחיקה של העבודה הקשה עם סוסים. זה אדם שרואה סוס סובל או במצוקה וכואב לו בלב עליו. אני ממש לא חושבת שזה משהו שאפשר ללמד...

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif דווקא לא

אני מבינה מהכין נובעת הדעה שלך אבל אני לא מסכימה איתה. איש סוסים זה לא רק הלב, זה גם מגע מסויים ויכולת הבנה ותקשור עם החיה. ולאנשים מסוימים פשוט אין את "זה" עם כל האהבה שבלב. וסש"נ אמרה את זה מאוד יפה: "ההתנהגות של אנשי סוסים אמיתיים, יש בה נונשלאנט. שקט. תנועות קטנות, התקשורת עשויה להיראות בלתי נראית לעינו של הצופה ההדיוט."

הורסמאן

New member
זה אבל לא יכול

לבוא מהאוויר. צריך לרכוש את זה, צריך לרצות את זה, צריך להשקיע בזה, יכול להיות שגם צריך להוולד עם זה, אני לא יודע אם אפשר לבדוק זאת.

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif זה מגע, זה רגש

מן הסתם אתה צריך ללמוד את עולם הסוסים, אבל תסכים איתי שבין קבוצת תלמידים תוכל לאתר את זה שלומד יותר מהר, מיישם יותר בטיבעיות ובקלות והסוסים מגיבים אליו אחרת, יש לו הבנה מעמיקה יותר לסוסים ותקשורת טובה יותר איתם. זה כמו שאתה יכול ללמוד לצייר מאוד יפה אבל דווינצ'י אתה לא.

למעלה