דיון...

fliperit

New member
דיון...

המושג "איש סוסים"....האם זו תונה מולדת, או אולי נרכשת? האם זה כישרון, או שרק נחוץ רצון ותרגול? (אני לא מדברת על יכולות פיזיות...)

הורסמאן

New member
אין ספק

שזאת תכונה נרכשת, אבל סביר להניח שלא כל אחד יכול לרכוש את זה.

דעתי...

יכול להיות שיש אנשים שנולדים עם התכונה הזאת. מה שבטוח זה שאפשר לרכוש אותה, אבל לא במהירות ואולי לא כולם יכולים לרכוש אותה. אני חושבת שמי שעסוק יותר באיך שהוא נראה ברכיבה, ולא באיך שהוא רוכב לא ממש יהיה "איש סוסים". אני חושבת שצריך לזה תרגול והשקעה וכמובן רצון להתאמץ ולתת מעצמך. צריך לנסות להבין את הסוסים. אם אתה מסוגל להבין את הסוס בזמן הרכיבה, להרגיש אותו. מי שמסוגל לזה, כבר מתחיל ללמוד. כי חוץ מיכולות פיזיות כמובן שצריך גם נפשיות.

Yaniv212

New member
לדעתי כל אדם שרוצה יכול

השאלה מה הוא רוצה. אני יכול לספר על עצמי שכשהייתי צעיר יותר לא גיליתי סבלנות רבה לסוסים שלנו. בעניי הם היו כלי עבודה וזהו. כתוצאה מהגישה הזאת לא נהנתי מהרכיבה וגם לא רכבתי הרבה למרות שיכולתי. כל פעם שרכבתי היתה מלחמה קטנה ביני לבין הסוס ולמרות שלמדתי את רוב הדרכים לגרום לסוסלעשות את מה שאני רוצה, היא (סוסתי היקרה) היתה עושה לי את המוות. היום, כשסוסתי לא עושה את מה התכוונתי, אני שם לך למה ומתקן בסבלנות. אני גם לא מרגיש שאני במלחמה עם הסוסים. כנראה שהזמן עשה את שלו עלי. דרך אגב, איש סוסים טוב נמדד הרבה לפני שהוא בכלל עולה על סוס. והנה קישור לאיך ללמד סוס לעמוד. עפ"י הגישה הזאת אנחנו עובדים עם הסוסים שלנו. סימו לב לאוכף, לא אנגלי ולא ווסטרן. http://www.youtube.com/watch?v=61RU9nnQmz8&NR

דעתי../images/Emo107.gif

לפי דעתי, לאנשים שנולדים לתוך זה הרבה יותר קל להתחבר לסוסים, ומן הסתם הם ירכשו יותר ניסיון כי הם ירכבו ויהיו עם סוסים מגיל ממש צעיר, הם ממש "מתחנכים" על זה. אני חושבת שאם לאדם יש תכונות מסוימות, אז גם הוא יוכל להיות "איש סוסים". אדם שבאופי שלו לא אוהבת בע"ח, לא מתחבר לזה - אין לו סיכוי. אבל מישהו מבוגר שפשוט לא שהה מעולם עם סוסים, אבל הוא ינסה ויאהב, יש לו סיכוי. בנוגע לכישרון- אני מאמינה שכישרון יכול מאוד לעזור, אבל זה לא משהו בלעדי. יש מיומנויות שאולי אדם שאין לו כישרון ייקח לו יותר זמן לרכוש, אבל אני לא חושבת שזה בלתי אפשרי. זה הרבה עניין של ניסיון ותרגול. ותלוי גם מה ההגדרה שלך ל"איש סוסים". האם הכוונה היא לאחד שמבין סוסים, מה הם מרגישים/חושבים, או לאחד שרוכב ויש לו ישיבה טובה וכו'. בכל מקרה אני מאמינה שזה תלוי בתכונות מסוימות באופי של הבנאדם, ולא בכישרון בלעדי שנקרא "איש סוסים".

הורסמאן

New member
אני לא מאמין

שאדם שהתחיל בגיל מבוגר (לשם הדוגמה מעל גיל 35) יכול להיות איש סוסים. כל אחד יכול ללמוד לרכב, לרמה יותר טובה או פחות, אבל עוד לא פגשתי אדם שהתחיל בגיל מבוגר, והוא במצב שניתן להגדיר אותו איש סוסים. יכול להיות שהסיבה באמת נעוצה בכך שצריך להיות משהו מולד ואם אדם חיכה הרבה שנים עד שהוא נגש לזה, כנראה שלא היה בו את זה מלכתחילה. איש סוסים זה אדם שמסתדר עם סוסים בטבעיות, ויכול לאמץ גישות שונות בקלות רבה. למשל, איש סוסים שמתעסק עם קווטרים בצורה מוצלחת, יוכל לעבוד תוך תקופה קצרה מאוד עם טרוטרים, או איש סוסים שעוסק במרוצים, יסתדר מהר מאוד עם פונים בר... ראיתי גם בדויים שהם אנשי סוסים (אם כי מעטים מאוד) וראיתי מומחים בקנה מידה בין לאומי, שלא הייתי מגדיר אותם כאנשי סוסים. אני חושב, שכמו שאדם שילמד ללכת רק בגיל 30, לעולם לא יוכל ללכת בטבעיות כאדם רגיל, כך גם אדם שיתחבר לסוסים רק בגיל מבוגר, לעולם לא יוכל להסתדר איתם באותה טיבעיות.

דווקא יש אצלינו מדריכה../images/Emo107.gif

שלמדה רכיבה בגיל מאוחר (35 אני חושבת...), לא נגעה בסוסים לפני כן, והיא מתקשרת עם סוסים ממש יופי, רוכבת יפה וכו'. היא מבינה בסוסים לא פחות מאנשים אחרים בחווה, פשוט לא הייתה לה את ההזדמנות להתחיל עם זה לפני. בהחלט הייתי אומרת שהיא מבינה מה סוסים חושבים ומרגישים, יש לה את זה. אבל אני מסכימה שאם גדלים עם סוסים כל העסק הזה נהיה הרבה יותר קל.

הורסמאן

New member
את יודעת מה

בואי נתפשר, (כי כנראה שזה לא דבר שנוכל להוכיח כך או אחרת. יתכן גם שאמות המידה שלנו יהיו שונות לחלוטין, כך שגם אם "נוכיח", לא נוכל להסכים על זה.) אבל נדמה לי שנוכל להסכים כי מה שיקח 10 שנים, בין גיל 10 ל20, יקח 20 שנה מגיל שלושים ומעלה.

אממ.. יש בזה משהו../images/Emo107.gif

זה בערך כמו ללמוד שפה חדשה. למבוגרים לוקח הרבה יותר זמן לקלוט מאשר צעירים, בד"כ לפחות.

rafells

New member
מסכימה עם הורסמן

אם את מדברת על מי שאני חושבת אז היא לא אשת סוסים. היא אולי רוכבת נחמד ומדריכה טובה(לא ראיתי),אבל בסוסים היא לא מבינה. לדעתי איש סוסים צריך גם אופי מתאים,אסרטיביות עם רגישות, וגם הרבה הרבה נסיון. לכן לדעתי מי שמתחיל לעבוד עם סוסים בגיל מאוחר מאבד שנים רבות של נסיון ויכול להיות איש סוסים רק בגיל הרבה יותר מאוחר. אין גם שום קשר ליכולת הרכיבה. יכול להיות רוכב מצוין שהוא לא איש סוסים בכלל וההיפך...

liors72

New member
אז זהו...

שלא! אם משהו בא מן הלב בוא יהיה קיים הכי חזק שיש. יותר מאנשים שנולדו לתוך. אדם שנולד לתוך פחות מעריך (בדרך כלל) כי זה פשוט שם.(כמו כסף או כל דבר אחר) לעומת אדם עם ניסיון חיים שכשהוא ניגש למשהו עם כל הלב זה ממש עם כל הלב. ויעשה הכל כדי להיות שם. כל זמן פנוי..כל אנרגיה ..כל פיסת מידע. הדוגמא שאתה נתת לגבי בדואים או מומחים...זה כבר עיניין של כשרון..יותר או פחות.(או מסחרה) אגב..... אני תיכף בן 35.... ורכבתי על כל דבר (שקיים בארץ.) וזו לא בדיחה..:) זה רק עיניין של גישה ..כשרון..ולב. כמובן שלך יש הרבה יותר ניסיון ממני או ידע... אבל מאמין שגם הם יגיעו בשלב כלשהו.

הורסמאן

New member
לא קשור ללב או רצון

כשסוס דורך לך על הרגל בגיל צעיר, מהר מאוד את מפתח חוש להרגיש כשהכתף זזה, ובלי שתחשוב על זה, כף הרגל שלך גם זזה, מספיק, בשביל שהדריכה לא תרד עליה. בגיל מבוגר, עם כל הרצון שבעולם זה לא מתפתח באותה צורה. או, למשל, זה עוזר מאוד לפתח ידיים כרוכב, כשאתה חושב ומרגיש שהמתג שאתה מחזיק ביד, נמצא בפה של בעל החיים הכי חשוב בעולם. סולם הערכים של אדם מבוגר הוא יותר נכון, ואחר. בכלל, אדם מבוגר לא יכול להתקשר לסוס כמו ילד, בגלל שהוא יותר מפוכח. אבל זה מונע ממנו להתפתח באותה צורה שילד יכול. אני לרגע לא טוען שכל ילד שנולד לייד סוסים, יהפוך להיות איש סוסים. אני מכיר המון ילדים שנולדו דור שני ואפילו שלישי, והסוסים לא מעניינים אותם. אבל זה שהאחד נכון, לא עושה את השני לנכון.

liors72

New member
אתן לך דומא מעולמי

אני מגדל תוכים ממש מילדות. בעצם את כל סוגי הציפורים שאיי פעם תוכל לחשוב עליהם. מכיר את כל ההתנהגויות...המחלות...אילוף..החתמה בקיצור הכל. לדעתי אם הנושא היה מתחיל לעניין אותך כיום (מהלב) היית יכול ללמוד זאת תוך מספר שנים . זה אמנם לא סוס..ואני לא רוכב על התוכי שלי :) אבל יש המון ללמוד בנושא ואני מאמין שאם תרצה את זה מכל הלב אז יש מצב שתדע יותר ממני ותהיה יותר כשרוני. אולי הגישה שלך יותר טובה משלי? ואני לא מחשיב את עצמי כאיש הציפורים

הורסמאן

New member
אני מכיר גם אנשים

שהיו עם סוסים מילדות ואין להם מושג, כבר הסברתי לך שהאחד לא מחייב את השני. קשה לי מאוד לתת לך דוגמה בשטח הציפורים, כי המושג שלי בזה, אפילו פחות מהמושג שלך בסוסים. אבל אולי תבין אם אני אסביר, שלא מדובר ברוכב יותר טוב או פחות, (למרות שיש קשר) גם לא במי שרכש ידע, אלא בדפוסי התנהגות שקשה לפתח בגיל מבוגר.

אני נוטה להסכים

ראשית, זה עניין של כשרון מולד. שנית, אני חושבת שלחשיפה המוקדמת יש משמעות גדולה בעד כמה זה הופך לטבע שני ולא להתנהגות מושכלת דווקא. עד כמה אתה דובר את השפה הסוסית. ושלישית, מה שליאור מדבר עליו, "הלב" עשוי להיות בעייתי כשהוא בא במנות גדולות לאדם מבוגר (אני סובלת מעודף לב, למשל). ההתנהגות של אנשי סוסים אמיתיים, יש בה נונשלאנט. שקט. תנועות קטנות, התקשורת עשויה להיראות בלתי נראית לעינו של הצופה ההדיוט. יותר מדי לרצות, גורם לעיתים לתקלה באופן העברת המסר - התנועה חדה מדי, ההתרגשות אולי עוברת לסוס, הנוכחות אינה סמכותית מספיק. ליאור - אני בת גילך. רוכבת הרבה שנים, ליד סוסים מאז ילדות (ורכבתי גם אז הרבה שנים, הפוגה גדולה וחזרתי שוב בבגרותי). מעולם לא הייתי אשת סוסים. פשוט אין לי את זה, אני מקבלת את זה בהשלמה. אני בהחלט מיומנת ברמה סבירה, אגב, אבל אני רחוקה מלהיות לוחשת לסוסים.

למעלה