דיון [
]

דיון [../images/Emo35.gif]

לא יודעת איך זה אצלכם בבית.. אבל אצלי העניין הוא כפי שאני אסביר בהמשך.. ובמידה מסויימת הוא קצת מרגיז אותי.. נגיד אנחנו יושבים בבית [המשפחה] וצופים באיזה משהו בטלויזיה ביחד..[נגיד תחרות עולמית בהתעמלות או משהו]..וכל דקה...אבל כל דקה..ההורים שלי באים עם יציאות.."היא רוסיה"..."הוא רוסי"..."לפי שם המשפחה שלו אני יודע שהוא יהודי".."לפי שם המשפחה שלה אני יודעת שהיא אוקראינית".. כאילו-למי איכפת
ועוד יותר מרתיח אותי...שכשהיו פיגועים..ואומרים בחדשות את השמות של אלו שנהרגו, אז אבא שלי תמיד טורח להגיד.."הוא רוסי" [לא במובן של רוסי לא יהודי או משהו..פשוט רוסי בכלליות...לא ישראלי כאילו]..כאילו..והוא כאילו מגיב לזה "יותר קשה" מכאשר הוא שומע שם "טיפוסי" יש ישראלי שנרצח באותו פיגוע. והערתי לו על זה..לא פעם ולא פעמיים...ש.."מה זה משנה אם הוא רוסי או ישראלי או תאילנדי? הוא נרצח בפיגוע
"...והוא בשלו.."את לא תביני".. יש פה בכלל מה להבין.. וזה פשוט מתסכל... גם אם רואים איתם סרט כלשהו..בסוף הכתוביות..יש תשמות של השחקנים.."אה, הוא יהודי".. יופי-אז מה שהוא יהודי?! אם הוא לא היה יהודי הוא היה משחק פחות טוב
לאדעת איך זה אצלכם.. אבל אותי זה כבר התחיל לעצבן :|

SpyKid

New member
אממ... אני מבינה על מה את מדברת,

זה אולי לא ממש קשור,אבל זה מה שמעצבן אותי בשיעורי הסטוריה... זאת אומרת איך שתמיד עושים דגש על היהודים - "בשואה נרצחו 6 מיליון יהודים", נכון, אבל נרצחו כפול מזה בני אדם שונים!!! ולא חשוב מאיזו דת ומאיזה מוצא, אבל בגלל החד-צדדיות הזאת בהסבר יש אנשים שאפילו לא מודעים לעובדה השניה...

../images/Emo127.gif

נכון, זה גם נכון.. אבל מצד שני..אם לא ילמדו אותנו על שואת היהודים..את היא תעלם לגמריי.. גם ככה לא חסרה אנטישמיות בעולם שמכחישים את השואה אז אנחנו צריכים ללמוד אותה ולדעת עליה כמה שיותר..[הכוונה למה שעבר על היהודים בעיקר]. תאמיני לי..שגם עמים אחרים שלומדים את מלחמת העולם השניה..לא מתעמקים בשואה שעברה על העם היהודי, אלא יותר על מה שעבר על העם שלהם.

Kingeh

New member
הסיבה שמדגישים את רצח היהודים

היא בגלל שזה היה הרצח הכי גדול שבוצע בהיסטוריה של אנשים שלא יכלו ולא ניסו כמעט להגן על עצמם. זה נכון שלעומת ה20 מליון אנשים שנהרגו במלחמה רק ברוסיה, 6 מליון זה בקושי שליש.. אבל ל20 מליון האלו הייתה הזדמנות להגן על עצמם והם נלחמו בידיעה שהם מגנים על משהו שחשוב להם. היהודים פשוט נרצחו למרות שלא היוו אפילו סיכון קל לגרמניה. שאר הנרצחים בשואה (כבודם מונח במקומם) כמו הומואים, שחורים, צוענים וכו' לא מגיעים אפילו למספר הילדים היהודים שנרצחו בשואה. בגלל זה פחות מזכירים אותם.

Dynamo1929

New member
אגב, מישהו יכול

לתת לי מספרים מוערכים של כמה הרוגים היו בסומוליה, קמבודיה, רואנדה וקוסובו? לפי דעתי, ברואנדה נטבחו הרבה יותר מ6 מליון, אבל אשמח אם מישהו יוכל לתת לי מספרים יותר מדוייקים. ואם כבר מזכירים רצח עם, אסור לשכוח את הטבח בארמנים ב1915, מליון ארמנים, כמעט עם שלם, נטבח. כך שלגביי רצח עם, ניתן לקחת את הבלעדיות העגומה הזאת מהיהודים.

AeroSlash

New member
אבל זה בערך

כמו שאת חורשת בהיסטוריה על בניין הבית הלאומי היהודי בארץ ישראל ועל איך שאת לומדת בעיקר על יצירותיו של ביאליק וסופרים יהודים אחרים. וכמו שאת לא לומדת בהעמקה על אורח החיים/המשברים/הקשיים/כלכלה/תרבות וכו' של עמים אחרים. כל עם לומד בכלליות על ההיסטוריה והתרבות של העולם בשנים כאלה ואחרות אבל כל עם גם שם דגש על ההיסטוריה הפרטית והתרבות [שירים, סיפורים ועוד יצירות ספרותיות] הפרטית שלו עצמו.

SpyKid

New member
נכון, וזו טעות...

אני לא מחשיבה את עצמי (כמו גם כל אדם אחר) כחלק מ"עם" מסוים, אלא כחלק מהעולם, ולכן אני חושבת שצריך לדעת על כל תושבי העולם ברמה שווה. וזה לא שאני באה בטענות כלפי החינוך הישראלי בלבד (בעניין הזה), אלא כלפי העובדה שאנשים (בכל העולם) יוצרים הבדלים שאינם קיימים או שאינם משמעותיים בין אנשים שונים... ישראל היא מקום קטן, ומזה שנדע על הספרות והשירה הישראלית לא נשכיל כמו אילו למדנו את הספרות והשירה הטובה בעולם.

Dynamo1929

New member
נכון, אבל במקרה הזה יש בעיה מסוימת

מפני שלעם היהודי אין הסטוריה משותפת. ההסטוריה של יהודיי אירופה היא שונה מההיסטוריה של יהודי צפון אפריקה, או יהודי אתיופיה. ובעצם, מה שאנחנו אמורים ללמוד זה לא הסטוריה של העם היהודי, אלא את ההסטוריה של הדת היהודי, היות והדבר היחיד שמחבר בין יהודי אתיופיה ליהודי מזרח אירופה היא הדת.

eMiFrEaK

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי להסביר..

טוב שקראתי את תגובתך.. חסכת לי בהקלדה..

poohtheman

New member
את לא כ"כ מקשיבה בהיסטוריה, הא?

כי אם היית מקשיבה היית מבינה את ההבדל. בשואה נרצחו יהודים בעיקר אבל גם צוענים, שחורים, קומוניסטים ועמים "נחותים" אחרים. מכיוון שהמיעוט הגדול ביותר היה אנחנו היהודים ולעמים האחרים הנזכרים למעלה נרצחו פחות אנשים (ביחס אלינו) אנחנו לומדים את זה. בכל זאת, האידאולוגיה הנאצית שבשורשיה הייתה נגד גזעים נחותים הצליחה להשמיד יותר מחצי מהיהודים. עכשיו זה נכון שבמלח"ע ה-II מתו פי כמה אנשים, אך הם מתו במלחמה ולא במחנות השמדה מיוחדים. הצלחתי להבהיר את עצמי?

SpyKid

New member
אני באמת לא מקשיבה בהסטוריה../images/Emo6.gif

אבל זה לא קשור לפה.. אני לא מדברת על אלה שנרצחו בגלל שנחשבו ל"נחותים". אני מתכוונת לכל אלה שנלחמו במלחמה... אני לא חושבת שבגלל שהם נרצחו כשהם מגינים על אנשים אחרים ולא בגלל אידאולוגיה מטומטמת מגיע להם שיזכרו את מותם פחות...

poohtheman

New member
אבל

זאת בדיוק הסיבה שרצחו את ה-6 מיליון יהודים. הם נרצחו כי הם נחשבו נחותים. אז נכון, ביחס לעמים אחרים האבדה "קטנה" אבל ביחס לכמות היהודים בעולם זה ממש גדול. ותעזבי את זה שאנחנו יהודים וצריכים להתמקד בהיסטוריה של עצמנו, צריכים ללמוד את זה בגלל שאם לא נלמד, לכי תדעי איזה פסיכופת יעלה לשלטון ויחזור על אותם הרעיונות בדיוק... כששוכחים מההיסטוריה היא עלולה לחזור על עצמה (וזאת לא קלישאה).

AeroSlash

New member
../images/Emo45.gif

אני גם חושבת שבישראל בעיקר חייבים לשים דגש על היהודים שנרצחו. קודם כי אלה הם יהודים והם חלק מהעם ושנית בגלל האכזריות, השיטטיות והמניעיםשהיו שונים לעם היהודי. אנטישמיות לא חסרה בעולם ואם לא נדגיש את עניין השואה - לא חסר נאו נאצים. יחד עם שואת יהודי אירופה צריך גם ללמוד על גורל עמים וקבוצות אחרות רק בפחות הרחבה.

Drunk Bullet

New member
תגובה..

בשואה נרצחו יהודים בעיקר אבל גם צוענים, שחורים, קומוניסטים ועמים "נחותים" אחרים. מכיוון שהמיעוט הגדול ביותר היה אנחנו היהודים ולעמים האחרים הנזכרים למעלה נרצחו פחות אנשים (ביחס אלינו) אנחנו לומדים את זה אם אתה מתכוון לעמים שהזכרת, אז קומוניסטים ושחורים הם לא עם, ובהשוואה למס' היהודים שנרצחו, מס' הקומוניסטים שנרצחו היה גדול לפחות פי 4-5 (כשמחשיבים את הנרצחים מבריה"מ) ופי קרוב ל10 אם אתה מחשיב גם את 30 מיליון (בקירוב) הסינים שנרצחו במלחמה.

poohtheman

New member
תגובה

"אם אתה מתכוון לעמים שהזכרת, אז קומוניסטים ושחורים הם לא עם " בסדר, תוקנתי. פשוט לא חשבתי על מונח יותר טוב. "מס' הקומוניסטים שנרצחו היה גדול לפחות פי 4-5 (כשמחשיבים את הנרצחים מבריה"מ) ופי קרוב ל10 אם אתה מחשיב גם את 30 מיליון (בקירוב) הסינים שנרצחו במלחמה." הם נהרגו במלחמה, לא במחנות השמדה. וזאת הייתה כל הפואנטה בהודעתי המקורית.

SpyKid

New member
נכון,

אבל לדעתי רצח של אדם באשר הוא זה דבר נורא, ולא חשוב למה אותו אדם נרצח...

poohtheman

New member
וכאן אני חולק

כי להרוג מישהו במלחמה זה הרבה אחרת מלרצוח מישהו בדם קר רק בגלל הגזע שלו (למרות שזה נכון ששני המקרים נוראיים).

למעלה